2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Az ablak nyitva, de a levesből is küldhetnél, imádom... Vagyis ne, mert attól pocifájás lehetséges...:-( De a palacsinta jöhet! Főleg kakaósat, nutelásat meg lekvárosat kérünk, ha lehet, valami fincsi házi lekvárral.:-)))
A hétvégi program nálunk: Mindjárt indulunk Vácra, lesz egy kis közös dunaparti séta azokkal, akikkel együtt jártunk a tanfolyamra, legalábbis a 37. héttől esedékes "várótermi beszélgetésekre". Azóta is tartjuk a kapcsolatot és így legalább élőben is láthatjuk a sok kis manót! Anka fog nagyon hiányozni, mert ő a nagy távolság és a költözködés miatt nem jöhet...:-(
Holnap meg anyuéknál ebédelünk, meg pacikhoz megyünk.:-))
Nektek is nagyon szép hétvégét!:-)
Amúgy mi a hétvégi program? :-)
Mert tök jó idő van, sőt még talán túlságosan meleg is. Most a hűs szobában szunyókál éppen a kisherceg, majd 5 óra felé megyünk sétázni, addigra nem tűz már a nap annyira.
Addig pakolgatok.
Amúgy ma fincsi ebéd készült nálunk kooperációban(nagypapi, párom húga és én:-), frankfurti leves+palacsinta. Rengeteg palacsinta, úgyhogy nyisd az ablakot:-D.
Megyek is, mert már beindult a pavlovi reflex:-)). Pusza!
Hellókaaa! Végre mindketten online:-)!álunk is a nagypapi már azt tervezgeti, hogyan fociznak majd együtt, és hogyan tanítja majd teniszezni...mert ugye nagy sportember:-).
Nekem is símogatják a lelkemet az ismerősök, barátok...de főleg a szerelmemférjecském, aminél nincs jobb. Bár Őrá korábban sem panaszkodhattam, mindig adott az önbizalmamnak:-).
Time, ne aggódj, jól haladtok, és egyre jobb lesz!:-)
Örülök, hogy végre kicsit többet tudsz pihenni. De ha nem megy éjszaka, próbáld meg nappal pótolni, amikor a kismanó is aluszkál, a többi teendő pedig ráér addig, nem szalad el:-).
A pihenés most sokkal fontosabb, mert a tejcsi is nagyban függ tőle (és persze a folyadék+evés).
Szépséges, derűs hétvégét mindenkinek!
Ugyan már, nehogy bocsánatot kérj! Pont erről beszéltem én is...:-)) Nőből vagyunk, hiába.:-)) Tegnap összefutottam egy ismerőssel, és olyan jól esett, mert azt mondta, tutira loptam a gyereket valahonnan, mert aki 5 hete szült, az nem így néz ki.:-))
A lovazással kapcsban igazad van: Réka valószínűleg hamarabb lovagol, mint jár.:-) Na de ez ilyen család mellett elvárható! Már a nagyapja is azt tervezi, hogy pár év múlva milyen jó lesz, minden vasárnap reggel az lesz a program, hogy kilovagol az unokájával.:-))
Vanikám, most már egy cipőben járunk, mi is költözünk:-)! Aztán remélem mihamarabb találkozunk majd Pécsen!
Nálunk ma éjszaka pontosan ugyanez volt a napirend:-).
Talán összebeszéltünk? Illetve a kiskirálylány a kiskirályfival? :-DD
Nálunk is megy már a dumcsi, de a szókincsünk nekünk inkább az általad említett aeo-ból és háo-ból áll:-). És teli szájjal vigyor...hát tényleg meg kell enni!
Hellóka!:-)
Szerintem Rékababa előbb tanul meg ülni a lovon, mint járni:-). Hiába, tényleg anyja lánya lesz, én úgy látom! Szellőkével már összeismerkedtek?
Igaz, hogy is kérdezhetek ilyent:-D.
Hiúság...áááááááá...hova gondolsz? Mackónadrág kinyúlt pólóval:-)). Az az igazi! (persze, bele is halnék, ha azt kellene viselnem:-).
Amúgy rám a szoptatás úgy tűnik jó hatással van, mert még további 3 kiló leolvadt rólam, pedig már a kórházból kijövetelkor is 2 kilóval kvesebb voltam, mint szülés előtt. Asszem kezdek jól kinézni...na, ezért is bocsi:-D!!!
Olyan kedvesek ezek a napi események! Mi most a hasonfekvést kezdük felfedezni. Ügyesen felemeli, s átrakja a buksiját a másik oldalra, ha nem fáradt. Úgy hallottam, ezt nézik is az egy hónapos kontrollon. Mi történik még ott?
350 gramm, az e heti gyarapodásunk! Úgy örülök, hogy ennyire elég neki a tejecske!
Éjszaka már 4 és fél órákat is alszik egyben, úgyhogy nekem is volt már néhány három órás alvásom. :) Micsoda öröm!
Remélem, mindenki jól van, tejcsi és öröm bőségében!!!
Épp így vagyok én is. Azt nem tudom megmondani, milyen nap van, de azt igen, hogy hány napos a Réka!:-DDD
Ma hajnalban úgy ébredtünk, hogy Réka lábát ott találtam meg, ahol a fejének kellett volna lennie, a feje meg valahol a mellkasom tájékán. Ezen kívül én hason raktam le, de oldalt fekve találtam. Valószínűleg éhes volt a drágám, de nem akart szólni, megpróbálta teljesen egyedül kiszolgálni magát. Csak mire a cicit is megtalálta volna, fölébredtem. Azért ez nem rossz teljesítmény egy öthetes babától!:-)
Csajok, tegnap Réka életében először "lovagolt"! :-) Feltettem egyik póni hátára, persze nem ültetve hanem úgy fektetve, ahogy a lovasterápiában az ülni nem tudó gyerekeket szoktuk. Nagyon tetszett neki, mosolygott hatalmasakat. Kb. két percig hagytam a lovon, aztán levettem, ő meg reklamált, hogy miért. Úgy tűnik, lókérdésben az anyjára ütött!
Nekem is szuper volt a tegnapi nap. Egyrészt a pacik miatt, meg hogy végre istállómunkát végeztem - behordtam a szalmát, bealmoztam, hihetetlenül jólesett, hülyén hangzik, de már hiányzott a fizikai munka - másrészt mert vettem magamnak egy farmert és így szülés után 5 héttel is beleférek a 28-as méretbe.:-))) Nőből vagyok, szükségképpen kicsit hiú is, bocsi érte... De talán ti is így vagytok vele.:-)
Bizony gyorsan telnek a napok, nem is tudom hetfo van-e vagy eppen szerda, nincs is jelentosege... azt tudom hany hetes es napos, vagy honapos a csemetem es hogy minden nap valami ujat "mond" vagy csinal... bizony most mar esznel kell lennem, nem hagyhatom ott a kanapen ugy, mint eddig, mert ledol (kinyomja magat hason es eldol, aminek eredmenye neha egy lenduletbeli fordulas..).Biztosan ti is atelitek ezt minden nap. Adi baba ma kezdett nyulni egy ket targy fele, persze meg ugyetlen, de es nem fogja meg, de mar egyertelmuen probalja becelozni a targyakat (persze csak a kedvenceket:)
Nalunk most megint felborult az a kicsi napirend is, igaz ma eloszor tortent meg, hogy nem ehesen ebredt reggel, hanem elszorakoztatta magat a kisagyban, jo volt erre ebredni:))
Szep napokat mindenkinek!
Sziasztok, látom mindenki elfoglalt, én is csak gyorsan bekukk, mert nyűgös napunk van.űCsuklás nálunk is mindennapos, én is felidézem ilyenkor a pocakos időket...:) de a ciciretétel tényleg pillanatok alatt elmúlasztja.
Mókica, próbáld a körömvirágos babakrémet, nekünk is száraz bőrre ajánlotta a doktornő, és tényleg bevált.
Kedden megvolt az oltás, szerencsére láz nem volt, csak egésznapos alvás és nyöszörgés. Szegény Lulut nagyon kiütötte, nem volt valami jó kedve.:( Ma meg a szokásos: kevés alvás, sok nyafi... jön a melegfront...:(
Szia! Kértem, de még nem tudom, sikerül-e elmennünk. Nagyon szertnék, de egyelőre nem merem lefoglalni. Ha jól alakulnak a dolgok a következő 1-2 hétben, akkor már többet tudok mondani. Remélem, még akkor is marad hely. Gondolom, igen, csak nem fogalnak annyi helyet előre... Mindenesetre a terv az, hogy megyünk, legfeljebb nem egész héten.
A Gergőke száraz bőrére használd a fürdetőkrémet, testápolóként, nekem is azt ajánlotta a gyerekorvos. Arra biztos nem lesz allergiás és nagyon jól ápolja. Nálunk bevált.
Szijjasztok!
A csuklás az nálunk is úgy zajlik hogy egy ideig tűri, aztán amikor megunja, akkor elkezd sírni...
ti nit gondoltopk, ha száraz Gergőke arca, mivel merjem kenni neki? elég érzékeny a kisbőre...
Alexa hogy álltok babaúszás ügyben? Kértél ajánlatot?
Szia!:-)A csuklás nálunk is mindennapos, akár többször is. Rékát először nem zavarja, de ha túl sokáig tart, akkor sír, ilyenkor mellre teszem, s a szopitól elmúlik. A sírás is, a csuklás is!:-))
Nálunk a kiságy fölötti zenélő forgó a sláger, hatalmasakat mosolyog és beszél hozzá.
Sziasztok! Nahát, semmi mozgás, pedig még csak hétvége sincs:-).
Persze, biztos van jobb elfoglaltságotok is - velem együtt:-D.
Nálunk az elmúlt napok elég nyugisan teltek, szinte csak akkor halljuk Bercit sírni, mikor éhes (néha már hiányolom is:-)), és nem kap időben enni. Sokszor már elszórakoztatja magát a kezecskéivel, és a játékaival, amiket egyenlőre még csak nézeget. Többször beszélget már magában is.
Most éppen csuklik, de rá se ránt, úgy el van foglalódva a pihenőszék játékaival:-).
Nálatok is még van csuklás bőven? Mert nálunk naponta 2-3x is. Mint a pociban...ilyenkor mindig eszembe jut:-).
Sziasztok! a fürdést mi is imádjuk, a kijövetel szintén nem nyerő. Én arra gondoltam lehet azért sír mert fázik ahogy kiveszem a vízből, aztán ha már benne van a sírásba akkor az öltöztetést végigordítja, hátha hamarabb kap enni:), de csókásan nem eszünk:)
Na megyek, mert úgy tűnik mégsem alszik
Persze, persze, ebben igazad van, nem lehet egy lapra tenni. Nehogy rossz néven vedd, nem úgy szántam:-)!
Ebben az esetben engem főleg a nyelv nem ismerése tartott volna vissza (angol nyelvterületre bárhová mennék), igaz, nálunk korábban már többször is komolyan szóba esett egy másik országba való költözés. Én, mielőtt Csabát megismertem, kb másfél évig "egyedül" voltam. Már intéztem az Ausztráliába menetelemet...teljesen komoly szándékkal. Aztán szerencsére első körben nem kaptam munkavállalói engedélyt, mondván, hogy nincs elég kötődésem Magyarországhoz (féltek, hogy kint maradok:-), és milyen igazuk volt!)
Persze szért "szerencsére", mert akkor most nem lennék itt, nem ismerem meg az én "másik felemet", és most nem szuszogna itt mellettem az én kicsikincsem:-).
De mostanra már itthon is jól érezzük magunkat, az életünk hál'istennek úgy alakul/t, ahogy szerettük volna. Hát egyenlőre maradunk.
Egyenlőre :-)).
Puszi Neked!
Sziasztok Mamócák!:-)
No, hol is kezdjem, annyi a téma...
Fejés: én már csak akkor fejek, ha úgy érzem, Bercike többet eszik, vagy éppen nem eszik annyit, csak lustizik, így kevesebb termelkődik egy idő után vissza. Akkor viszont éjaszaka is, nappal is, ennek az az eredménye, hogy kb. 24 óra alatt vissza is áll az egyensúly. Amúgy éppen tegnap mértem, kb. 160-akat eszik most, és közelítünk az 5 kiló felé:-).
Pelenka: nekünk is az 1-es Huggies jött be először, majd mikor 2-esre váltottunk, az még kicsit nagy volt a combijánál, és folyton kifolyt a kaksi. Így kipróbáltuk a Pampers-t, ami tökéletes. Ha belenő a Huggies-ba, lehet, hogy visszatérünk. Mi hintőport egyáltalán nem használunk, viszont van egy jó krémje a Forevernek, ami teljesen természetes, és olyan szép tőle Bercike popsija, hogy a védőnő és a dokinéni mindig megcsodálja:-).Még soha egy kis pír nem volt, pedig termel a legényke elég rendesen:-).
Fürcsi: hát, azt a kezdetektől imádjuk!:-) Tegnap este is kicsit már éhes volt fürdéskor, míg vetkőztettem, sírt rendesen. De ahogy a vízbe ért a feneke, még azt is elfelejtette, hogy éhes...pedig abban nics pardon:-). És persze az elégedett vigyor a kis szája szegletében.
Már nagyon aktív, sokat beszélget, leginkább azt szereti, ha beszélgetünk vele. Amint rámosolygok, rögtön visszamosolyog, és jár keze-lába, mondja a magáét:-D. Éppen ma csináltam egy kis felvételt róla, majd feldobom a naplómba. Ennivaló!
Alvás: még a szokásos rendünk uralkodik(kivéve hidegfron esetén:-), először alszik kb. 9 órától 3-ig, majd szopi, és reggel 7 ig ismét alvás. Majd ismét szopi, és 10 kor indul a napunk. Én bevallom őszintén, hogy ugyanannyit alszom, mint Ő, soxor fél 10-kor kelek én is, de bizony olyan jól kipihenem magam, hogy 11-12-ig simán fent vagyok.
Ma elkezdek lassan dobozolni. Szerencsére nem sok van, hisz a fele cuccunk ,még be van csomagolva:-). Csak szépen, ráérősen, szombatig ráérek megcsinálni.
Móki! A döntés nálunk is nehéz volt, talán emlékszel. Ugyanezek a kérdések merültek fel nálunk is. Csak én eléggé "bevállalós" vagyok, így úgy döntöttem, megyünk mindannyian (mert Apa meghagyta nekem a döntést, tudta, nekem nem olyan egyszerű). Én korábban viccesen mindig azt szoktam mondani, hogy vele akár a híd alá is:-D. Persze, ez most Bercike miatt nem kivitelezhető:-). De már egyre jobban örülök a döntésemnek, már alig várom, hogy ott legyünk, és egy új, sokkal nyugisabb életünk kezdődjön, ahol sok-sok időt tudunk majd együtt tölteni. Ráadásul a családom és a barátaim is közelebb kerülnek.
Keresztelőnk nekünk is lesz, de már csak Pécsen. Bercikémnek 2 keresztszülője is lesz, párom húga és az én bátyóm. No, lesz ám kényeztetés! Jó dolga lesz, asszem.
Ejha, szép kis hozzászólást rittyentettem!:-D
Talán nem maradt ki semmise:-).
Mosolygós-szép napot mindenkinek!:-)))))
Sziasztok Anyucik!
Látom csiszolódik a fórum egy közös babaúszáshoz!:) Ami azt illeti nálunk sem örvend nagy népszerűségnek a fürdés, főleg az zat követő törülközés! Bár már nagyságrendekkel jobb a helyzet, mint a kezdetekkor, akkor végig nagy sírás volt.
Újabban nálunk este 9től reggel 6-fél 7ig alvás van, de ennek az a következménye, hogy Laura nappal alig akar aludni, a kiságyban meg nincs meg egyedül, úgyhogy cipelem egész nap.
Úgy néz ki, a hasfájást kinőttük(kop-kop..., remélem), 4 napja nem adok Espumisant, és semmi görcs.:) Már csak a kakilással vannak nehézségeink!
Ma megyünk oltásra, szegény Lulu, előre sajnálom, dehát túl leszünk ezen is, mint minden nehézségen!
Nagy pusz mindenkinek!
Sziasztok!:-))
A hajszárítót én is most hallom először, de lehet, hogy érdemes kipróbálni. Amúgy a törölközést szerintem azért nem szeretjük, mert a pancsi végét jelenti. A hintőporos hapci nálunk is előfordul.:-)
Time,én már nyírtam füvet, na nem hordozókendővel - még nincs - de a babakocsi ott állt tőlem nem messze. Nekünk is akadt néző!
Julimami, azért 8-9 óra alvás nem semmi!
Mókicaaa, beszélek a párommal, hogy gyúrjunk rá, hátha sikerül elmennünk. Jó lenne.:-)