2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Szia tücsi!
Udv a korunkben es persze gratulacio a Babadhoz!
Szia Csillu!
Koszi szepen a valaszt!Cashnek eppen irtam,hogy a Doktorno 4 honapos kortol ajanlja.Persze csak mertekkel.Majd meglatom,hiszen tejcsi meg van.:)
Szia Cash!
Oszinten szolva en is csodalkoztam a 3honapon anyatejes Babaknal.Egyenlore meg en sem tervezem a hozzataplalast,csak kesobb.
Ma voltunk a Doktornonel es megkerdeztem Tole is es O 4 honapos kortol ajanlja.Majd meglatjuk.:)
Sziasztok!
Légy üdvözölve Tücsi.
Cash, pörgök én itthon mint a búgócsiga, nem hogy egész nap a neten lógjak, mint pocisan. Bár néha jólesne.
No mi történt a mi fórumunkkal Csajok????
Fel kellene pörgetni újra..;)))
Én mindent ehettem eddig sosem volt baj belőle(Kopp-Kopp), szerintem ebben az a 2-2,5 liter házi szopistea is jócskán benne van. Szóval nálam minden mehet.:) Bár jobb lenne a diéta..;))
Merre vagytok Csajszikák??
Mi is csak kiegészitésnek esszük a tápszert mert 200-akat eszik 3 óránként, legalábbis enniyt kiván és nem mindig van anniy tejcsi 3 óránként. Azért én sem vagyok gép :)
Ugyhogy nem a tápszer miatt adom az almalevet hanem mert jön a göthösködös időszak és napi egy kiskanál reszelt alma levét kapja.Egy kis vitamin nem ártott még meg senkinek, sőt!! Igen én sem fogom eteni mással csak ha betölti a 6. hónapot , addig tejcsis lesz.
Szerenére mi nem voltunk hasfájósak , ezt bizonyitja hogy az egész éjszakát átalussza a kis tündér. Bevett szokás 7kor fekszik, 6 kor kel. Ágyut lehet robbantani mellette :-)
Sziasztok!
Tilcsi, légy üdvözölve a fórumon, gratula a babádhoz!
Mi csak betöltött 6 hónaposan kezdünk majd el kóstolgatni, én úgy tudom, hogy így okozok a lehető legkevesebb bajt később a kicsimnek. Igaz, mi csak anyatejet eszünk és apa nagyon sokféle allergiától szenved. Eddig úgy tudtam, hogy aki tápszeres, ott érdemes egy hónappal előbb elkezdeni a hozzátáplálást, ez a 2-3 hónapos kezdés nekem elég meredeknek hangzik.
Én egyébként módjával, de ehetek mindent, azért kerülöm a nagyon fűszeres kajákat és nem iszom tejet, csak sajtot, joghurtot fogyasztok. Igaz, karfiolt, kelkáposztát nemigen ettem még, mióta Ági született, de borsót, kukoricát igen és nem volt tőle semmi baj, szerencsére. Úgy néz ki, hogy nálunk a hasfájás totál attól függ, mennyire eszi túl magát a leányzó...:-P
Sziasztok.
Még uj vagyok a Hoxán. Én is juliusban szültem, kislányom 3400 grammal és 50 centivel jött világra.Most 12 hetes.
4 hetesen elkezdett forgolódni, 10 hetesen elkezdett kúszni. Jelenleg mármost egy hónapja este7től reggel 6ig alszik,ha a hátára teszem reggel akkor is hason kel fel.Nem kell tutujgatni, leteszem és alszik.Még sosem virrasztottunk éjjel.
Anyatejet és tápit eszik kiegészitésnek, és nagyon szereti a reszelt alma levét.
Azt hiszem röviden tömören enniyt tudok irni, remélem sokat fogunk tudni beszélgetni veletek, szivesen megosztanám és fogadnám a tapasztalatokat.
Sziasztok! Mi még csak 2.5 hónaposak vagyunk, de tényleg gyorsan telik az idő.
A 6hetesen (ami nekem 9 hetesen volt) nekem csak méhszájvizsgálat volt, meg pocakvizit.
A bébihordozó nálunk is úgy néz ki, mint egy karácsonyfa, a kiságyból nemigen lát ki a játékoktól, és mindegyiket képes külön-külön egy óráig vizslatni, a játszószőnyegen is elvan egy fél órát kb. Amit nagyon sajnálok, az az, hogy a zenélő forgó nagyon kevés ideig zenél és forog egy felhúzással:)
Tiltott ételeket én úgy tudom akkor lehet elkezdeni, amikor elkezd aktívan mozogni, mászik jobbára, mert akkor intenzívebbé válik a bélperisztaltika, és könnyebben távoznak a szelek. Akkor is csak szép fokozatosan.
Zsófi már egy két hete kap minden második-harmadik napja reszelt almát. A védőnő tanácsolta, mert elég sűrűn kakált zöldet, és persze akkor fájt is a pockos rendesen. Az alma szépen kipucolta, kb 2 napig szörnyen fájt neki, szinte minden órában, azóta viszont alig. Emellet nagyon szereti, cuppog neki, csak furcsálja a kanalat, van, hogy csak csücsörít, nem nyitja a száját, no meg türelmetlen, nincs hozzá szokva, hogy szakaszosan jön a kaja, amíg nincs kanál a szájába, addig:áááááááááááá:)
Szia Pici!
Bencénél nekem ekkorra már abba kellett hagynom a szoptatást, illetve ilyentájt kezdtem csökkenteni az alkalmakat, mert egyfolytában be volt gyulladva és vérzett is. Tápszert kapott, így igen, én már 3 hónapos kora környékén adtam neki sütőtököt, répát, amit akkor télen lehetett.
Viszont most Bazsánál kopp-kopp ilyen probléma nem áll fenn, ezért nem tervezem a hozzátáplálást még jó ideig.
Ha tápszert is kapna, illetve csak azt, akkor biztosan kiváltanék egy két adag tápszert valami pépessel.
Lenne egy kerdesem!
Ki mikor kezd a Babaknak anyatejen kivul mast is adni?
Julimami,Cash,Csillu!Mint gyakorlo tobbszoros Anyukak,Ti mikor adtatok a Babaitoknak korabban mast is?
Koszi a valaszokat.
Azert kerdezem,mert tobb helyen olvastam,hallottam,hogy 3 honaposan mar adnak mast is.
Szia Mokicaaa!
En pici Marcust nem hason altatom,de vegre mar szeret hason lenni.Idonkent elfelejti szerinem,hogy hogyan kell letenni a buksijat,mert neha nyuglodik mar,de nem teszi le a fejet,hanem szepen tartja.:)
Borsot es tarsait en nem nagyon eszem.Karfiolt ettem,de bar ne tettem volna!Szenvedtunk am rendesen!
Szio time!
Orulok neki,hogy vegre tobbet tudsz ejjel aludni es tobb idod van.Lesz ez meg jobb is!:D
Nekem a 6 hetes kontrollon volt ultrahangos vizsgalatom.
Nekem a karfiol a szigoruan tiltott dolgok kozott van sajnos.Nagyon nem birja a pici-pocija Marcusnak.
Koszonom a jokivansagaidat.Ma hajnalban jottunk otthonrol vissza haza.:)
Az utat en viseltem nehezebben az a franya virus gyengult ugyan,de nem tunt meg el.:(
Emmalány végre nagyokat alszik napközben is, meg éjszaka is. Egy csomó mindenre jut így időm. :) Néhány napja gügyög is, csoda édes!
Aki császáros volt, annak a 6 hetes kontrollon csináltak-e ultrahangot?
Én hétközben menüt eszem egy vegetáriánus étteremből, az ottani karfiol leves nem volt gond. Viszont itthon szinte bármit készítek gázosít... Biztos a tűzhelyben van a hiba, mondta tegnap a párom. ;)
Szijjasztok!
Hát a pangás biztos annak köszönhető, hogy mindenki kihasználta a tegnapi csodás napsütéses időt. Mi is kinnt grilleztünk Anyukáméknál.. jó volt...
Az oltással végül szerencsére nem lázasodtunk be, csak hőemelkedése volt...
A Tv nézést én sem szeretem, nem nagyon szeretném engedni neki még sokáig, elég ha az én szemem ilyen rossz..
Az alvás mostmár 3 hete teljesen beállt este 10-től reggel 8-ig, azt hiszem egy szavam sem lehet, viszont nap közben már nem nagyon akar alukálni...
Ti is hason altatjátok? Akartam kérdezni, hogy a fejforma deformálódása ellen mit csináltok?
mert napközben amikor a játszószőnyegen van akkor annyi idő elég ahhoz, hogy elfeküdje a kis kuksiját...
A hasfájásra most kaptunk homeós bogyókat, úgy tűnik jó lesz neki. Ti esztek mostmár néha borsót, karfiolt,káposztát? Úgy vágyom már rá, csak nem merek, mikortól lehetne?
Na pusszantás mindenkinek!!!!
Mi még csak két és háromnegyed hónaposak leszünk, de ugyanígy érzem. A napok maguk lassan telnek, de az idő csak úgy száll, mint a füst...
Nálunk Ági remekül elvan a játékállvány alatt, imádja a zenélő, forgós cucokat is. Ha már végképp unatkozik, a hordozó fogantyújárara szoktam mindenféle csingilingit felkötni. Azt én is megfigyeltem, hogy nézi a tv-t, de minden mozgó dologra nagyon figyel. Az elmúlt napok újdonsága, hogy nemcsak mosolyog, hanem hangosan kacag is, ha valakinek nagyon örül. A bátyjának csinálta először.:-)
Nagyon jól sikerült a hétvégénk, sokat kertészkedtünk, a nagyokra a szüleim vigyáztak szombaton, így gyorsabban tudtunk haladni. Ági meg jó nagyokat aludt a szabadban. Pihenni nem sikerült, de jó kinézni az ablakon, szépül-újul minden a kertben.