2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Szeretnék én is kicsit hozzászólni ehhez a tejcsi kontra tápszer témához.
Sajnos az én fiam is a tápszeresek táborát erősíti!3hetes volt amikor először hozzányúltam a dobozhoz. Lehet gyorsan feladtam,de képtelen voltam nézni tovább a karikás szemeit,volt úgy hogy napi 8órákat aludt csak(mértem). Mint tudjuk egy újszülöttnek ennek majd 3szorosára van szügsége!
Potyogtak a könnyeim az utolsó szopiztatáskor,mert tudtam a következő már csak felesbe megy :( Az a probléma,hogy kicsit rosszul fogjuk fel ezt a témát. Mármint aki ennyire ellenzi,vagy végletekig kínozza saját magát és picijét!!! Hisz a gyerkőc éhes,tápanyagra szügsége van. És mert ha mesterségesen is van táplálva,az is annyit ér mintha ciciből menne.
Csak azért írtam le ezt,mert erre én is csak nemrég jöttem rá. Hisz a fiam ma 11hónapos,egyetlen egyszer volt 3napig megfázva. Tökéletes egészséges gyermekem van így is. Nekem is nehéz volt elfogadni,de mostmár tudom ártani nem ártottam vele!
Koszi csajok!!!
Akkor holnap mindenkeppen elmegyek a gyogyszerert.Meg en sem vettem be semmilyen gyogyszert a szules ota.
Aki csaszarral szult tudja esetleg, hogy mikortol lehet valami lightosabb tornat elkezdeni.Akar itthonit is.
Nem tudom otthon mi van most de itt mar az osszes boltban,aruhazban karacsonyi dolgokat arulnak.Es meg csak oktober eleje van.Nekem ez olyan korai.Pedig imadom a karacsonyt de igy csomorom lesz decemberig.
Sziasztok!
Fúúú,nekem rengetem olyan sztorim van aki így lett ismét kismama. Úgyhogy gyógyszerre fel,ha még nem akartok újabb babót!
Tényleg, ilyen esetben nem árt a szoptatott babának a gyógyszer? Mégiscsak hormonokat tartalmaz... Én annyira parázok, még egy fejfájáscsillapítót se merek bevenni.
Amúgy kicsit azért is parázok én is, hogy ne hozzuk össze idejekorán a kistesót. Mi csak megszakítással védekezünk... Igaz, Réka előtt is így csináltuk, és csak akkor jött a kiscsaj, amikor már akartuk... De bármennyire is szeretnénk kistesót, azért még én is várnék vele. De a párom az óvszert utálja, én nem merem a gyógyszert, spirálról hallani se akarok, de nincs is értelme, mert egy év múlva már szeretnénk újra próbálkozni.
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy nálunk is beválik Timi módszere, a két ciciből szoptatás, nincs is mindig szükség rá, de délután már sajna nem elég az egyik. Persze a mennyiség még bővel elmarad, már nagy előrelépés, hogy újra 130-150-eket eszik, este meg 100 körül.
A gondom viszont az, hogy az üveget szinte egyáltalán nem fogadja el, olyan nehéz így pótlást adni. Úgy szenvedek, mert délután már kevés neki a két cici és a rengeteg lefejt tej mellett meg a kezét szopja és sír. Csak úgy tudom, hogy először üveggel próbálkozom és utána szopizunk.
Szerintetek mit csinájak?
Szio!
En ugy tudom,hogy az esely nem keves.:)
Sziasztok!!!
Az az igaszsag, hogy ez a tapszer contra szoptatas mindig is kenyes tema.Itt Angliaban a kutya nem cseszteti az embert ha tapszerezi a babat.Szerintem minden normalis anyuka megprobalja eloszor a szoptatast.Ha valami miatt nem jon ossze akkor nyul a tapszerhez.Persze vannak kivetelek mint mikor a mama hamarosan visszamegy dolgozni a szules utan.Nekem van tejem azert de en is ugy voltam, hogy David nagy babakent szuletett.Egy hetig ejjel nappal a cickon logott.Megis allandoan ehes volt.A kis kezet ette es latszott, hogy ehes.Hozzateszem az elejen meg sok tejem is volt.Na akkor jutottam el oda, hogy akkor egy doboz tapszert veszek tartalekban.Es onnantol nincs semmi bajunk.Lelkesen fejek is meg ha itthon vagyunk szoptatok.Annal is inkabb mivel oltast megcsak most kap penteken igy legalabb vedi valami.De abszolult megtudom erteni azokat akiknek a szoptatas nem jott ossze , hogy tapszert adnak.A babanak enni kell mese nincs.Es attol senki sem rosszabb anya mert tapszerrel eteti a gyermeket.
Sziasztok!
A szopis témához annyit még, hogy mindefelé azt sulykolják az ember lányának fejébe, milyen fontos a szoptatás, az nem is jó anya, aki nem szoptat. Az senkinek eszébe se jut, hogy van olyan, akinek ez nem ilyen egyszerű. Frankó lelkiismeretfurdalást okoznak vele mindenkinek, akinek ez nem megy pikk-pakk, pedig olyan alig van.
Természetesen én is úgy gondolom, hogy a legjobb a babának az anyatej, de a mai világban ez egy kicsit túl van fetisizálva, akinek nem sikerül, az menjen egyenesen a Dunának, vagy mi?!
Semmi gond Alexa!
Viszont igazat adok Kinganak,mert szerintem aki ide jutott az mar mindent kiprobalt.Nekem is mondta a vedono amit Te is irtal,de hozzafuzte,hogy garancia nincs ra.Alkat kerdese is.
Szio Timi!
Meg nem biztos a dolog,de mensiszeru gorcseim vannak par napja.Nem vagyok benne biztos,de ha jol tudom,akkor a tejci meg gazosabb lesz.
Koszi szepen a "gondolatokat".Ereztem am!:D
Ma egy eve lett a Kisbabank.Azert ez olyan szep dolog,.... Jo ragondolni,hogy elso beavatkozasra sikerul.Meg az idopont is biztos.:D
Puszi
Lanyok..arrol van szo, hogy akinek van teje az azt hiszi, hogy mas valamit roszul csinal.Pedig en nem hiszem ezt.Ismerek olyan anyukat aki abszolut semmit nem csinal, nem iszik sok folyadekot, nem issza a teat es megis teje dogivel....szoval szerintem ez nem csak attol fugg, hogy sokat szoptass meg hasonlok.Evvan...ha nincs akkor allhatsz a fejed tetejere is.
Szerintem ugyanezt tudja az is aki mindent megtesz..megsincs tobb tej..vagy egyaltalan tej.
Helló csajok!
Először is bocsánat, senkit sem akartam megbántani, csupán elmondtam, hogy mit tanácsolt a szoptatási tanácsadó. Nem mondom, hogy csak az a jó, ahogy ő mondta, azt se mondom, hgy bárki is közülünk nem tett volna meg mindent, hiszen tudom, hogy mindenki mindennel bepróbálkozott. Szóval csak azt adtam tovább, amit nekem is mondtak, hátha valakinek segít... Légyszi ne haragudjatok, tényleg nem bántásból mondtam. Viszont némi igazság azért lehet a dologban, mert akik otthon szültünk és a tanolyamon ettől a szopis tanácsadótól tanultunk meg dolgokat, mindannyian szoptatunk és senkinek nincs gondja vele.
A másik, amit mondtak, hogy dobjuk ki a mérleget. Csak idegesíti az anyukát, ha folyton méri, mennyit evett a baba. Rékáról még mindig fogalmam sincs, mennyit eszik egy evésre. Eszik amíg éhes, ha kér, kap, ennyi. Mondjuk nálunk még mindig változó idő telik el két szopi között. Van, hogy több óra, van, hogy félóra múlva megint enni akar. Mondjuk abból a szempontból könnyű dolgom van, hogy nálam nincs még másik egy-két gyerkőc, akivel szintén foglalkozni kell. Így nem számít, milyen gyakran kell leülnöm szopiztatni.
Time, nem voltam semmiféle vizsgálaton, nem is tud róla védőnő, hogy adok tejcsit valakinek. Egy ismerősön keresztül találkoztunk, a kisfiú Rékánál 1 nappal fiatalabb. Csak odaadom azt a napi 2dl tejcsit és kész. Én se kérek érte pénzt, szívesen adom, ami fölösleg.
Jajj...Pici...neee! Amennyire "hasonszőrűek" vagyunk, még a végén nekem is megérkezik:-).
Igaz, akkor sem állhatunk fejre;-).
Örülök, hogy jobban van már a kis lelked...sokat gondoltam Rád!
Puszi!
Látom, felpörgött a "tejtéma". Hiába, az egyik legfontosabb dolog egy Anyucinak. Nálam is többször előfordult már, hogy kevesebb lett a tejem. Nálam a pumpálás eddig mindig bejött, és persze volt a fagyasztóba pótlásnak való. Most is éppen pumpálós időszak van, mert a kis csemetém az eddigi 160-180-ról 200-220-ra váltott. Igaz, nálunk ez 2 ciciből van, de nekem így vált be. Én is úgy csinálom, ha látom, nem elég a szopi, akkor neki adom az aznap lefejt tejcsit. Nagyon rossz érzés olvasni a küzdelmeiteket, én is félek attól a naptól, mikor már végképp nem lesz elég:-(.
De Csajszik! Kalapom előttetek! Tudom, hogy rajtatok nem múlt! Ha nem viselnétek a szíveteken, nem is lenne ez téma. És nagyon szép dolog, hogy így lelket öntünk egymásba. Tényleg hiányozna ez a fórum!
Jaj...ez olyan nagyon jól esett!!!
Most síjok is...de csak örömömben!
Szia Alexa!
En szoptatok+utana pumpalok ami benne van,de van olyan ,hogy semmi nem jon mar utana.Ezeket jo surun csinalom,de nem indult meg be jobban.
En nem szivesem hagynam a Kisfiamat ehesen.Az igenye ugyanis nem 80 es 110(ez mar a maximum ami kijon),ettol meg ehes marad
Szio Mokicaaa!
Nekem is mensi gorcseim vannak kb.2 napja .Majd meglatjuk mi lesz.
400 mg-os Ibuhexalt be lehet venni,ugyanis ebbol minimalis kerul be a tejbe.
És igen, beindulni általában mindenkinél beindul.. megtartani, vagy a mennyiséget növelni már sokkal nehezebb, és bizony van olyan, hogy egyszerűen NEM MEGY.
Mondjuk már írtam, de most is megteszem, hogy a mai tápszerek már annyira jók, hogy nem attól szomorú, hogy tápszert ad az ember, hanem inkább a lelki része. Nekem az utolsó próba volt a házi tea, addig naponta sírtam is a dolgon, és arra jutottam már, hogy ez az utsó próba, én mindent megtettem, lelkiismeret furdalás nem lehet ha ez sem jön be. Akiket én ismerek, mindannyian mindent megtettek.:)) Jaa.. és már olyan nagyok és erősek és egészségesek ezek a mi babáink, hogy pláne nincs aggodalomra ok.:))
Ne mááá! Megint megbőgetitek itt az ember lányát! Egyre jobban azt látom, hogy a tejcsi beindulása tényleg nagyon nagy részt akarat kérdése, viszont a megtartása már sokkal több dologtól függ. Az nagyon jó, hogy megosztjuk egymással a tapasztalatokat, trükköket, de azért, mert nincs tovább, vagy nincs már elég tejcsi itt, ezen a fórumon nem hiszem, hogy bárkit is lehetne hibáztatni, épp eléggé rosszul érezheti magát egy anyuka ilyen helyzetben. Szóval jóindulatból mondják a többiek a tanácsokat...
Cash, tényleg lesz tejtesója is Balunak? Mesélj!
Itt a lakóparkban is van egy kislány, három nap van Emma és közte. Az anyukájának nincs elég teje, s olyan szívesen adnék nekik, de a sok vizsgálathoz meg nem fűlik a fogam. Azt is csak most hétvégén tudtam meg, hogy itt laknak pár házzal odébb. Eddig csak a védőnőnél találkoztunk. Cash, Alexa, Ti voltatok a vizsgálatokon?
Erről a dologról az jutott eszembe, hogy amikor nálunk "tejpara" volt, mekkora segítséget kaptam itt néhány embertől. Rengeteget biztattak, és baromi sokat számított. Valószínűleg már régen nem szoptatnék ha ezek kimaradtak volna az életemből. És amikor már tényleg mindent kipróbáltam és mégsem akart nőni a mennyiség mondjuk annyira, hogy kicsit többet mint fél-1 órát kibírt volna evés nélkül, egyszer csak elkészítettem a tápszert, már csak keverni kellett volna ébredés után. Aztán Timcsi hívott.. fél órát beszélgettünk, nyugtatott és biztatott... nem kellett a tápszer. Erről a szituról még szerintem Ő sem tud. Bizony... (Puszi Csajjee:)!)
Ezzel csak azt akartam, hogy én tényleg feladtam volna könnyebben, mint mások akik kitartóbbak, mint én...
Kinguuuus!!! Nem arról van szó, hogy ha már minden kötél szakad ne adjon az ember tápszert... arról, hogy "ha egész na a cicin lógna"... Én is rögtön adtam volna, ha egyszer is azt láttam volna az elején abban az órában amikor éppen nem szopizott... Mert kb. annyit töltöttünk "külön"..
Ne aggódj, én tudom, hogy mindent megpróbáltál.. van, olyan, hogy nem megy.