Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

14138. bumbu23
2008. dec. 17. 23:31

Jol van elment.:-)))

Hogy alltok a karacsonyi keszulodessel?En meg sehogy?Nem vettem meg egy deka ajandekot sem es otletem sincs.

14137. bumbu23
2008. dec. 17. 23:30

Sziasztok csajok!!!

Visszaolvastalak Titeket!Latom mindenhol megy ezerrel a fogzas.Kitartas.Nalunk nem volt veszes meg vettem egy homeopatias gyogyszert.Sokat segitett.Megjott tegnap az utlevelem igy januarban megyunk haza.Jupppppppppi.Nagyon varom bar kicsit felek, hogy a repulon hogy oldom meg egyedul.Mondjuk ket hete mikor Nottinhambe mentem a tesomhoz sem volt semmi gond.David vegig nezelodott,nagyon jo fiu volt.A kalauz is megdicsert, hogy nem is tudta kisbaba van a vonaton.Davidem mult hetebn volt 9.2 kilo.Mar 8 orakor egyedul alszik reggel 9:30-ig altalaban.Semmilyen aszisztalast nem igenyel.Csak az alvos pelusat keri.Azt odateszem a kis arcahoz amire midnig csepentek par csepp anyatejet es ennyi.

14136. Pici04 (válaszként erre: 14134. - Pici04)
2008. dec. 17. 23:29
moilyen=milyen :)
14135. Pici04
2008. dec. 17. 23:27

Szurgo!

Le a kalappal elotted!

Mar tudom,hogy milyen az,ha hetközben egyedül vagy Aronnal!Nem semmi.

Apat most duplan varom hazaaaaaa!

14134. Pici04
2008. dec. 17. 23:26

Sziasztok Lanyok!

Nem tudja valamelyikötök,hogy milyen homeos bogyo jo a fogzasra es moilyen adagolasban?

Legysziiiiiii!!!!!

Az egyik also fogacskat ma vettem eszre,hogy attört,de a masikat is latni mar,csak meg nem tört at.Szerintem par nap kerdese.Tehat mire Apa hazajön,Marcus megint csodabogar lesz.Nekem jut ki a jobol a reszem!:D

14133. timihugi (válaszként erre: 14132. - 4af30810d1)
2008. dec. 17. 19:45
Nem lehet, hogy csak rosszak az érzékszerveid?! :-)) Mondjuk a fáradtságtól már alig látsz...valószínűleg ez lehet az oka;-).
14132. 4af30810d1 (válaszként erre: 14131. - Timihugi)
2008. dec. 17. 19:26

Igen, Bazsának kint volt 4 hónaposan, csak akkor még nem látszott, csak az ujjammal éreztem.

Én olyan dög fáradt vagyok... és úgy érzem, hogy "helybetopizom"..:((

14131. timihugi
2008. dec. 17. 19:07

Tutttam, hogy jössz hamarosan!:-))

Én biztosra tudom, hogy kész lesz minden, mire kell...mer' ügyi csaje vagy! Aztán meglátod...jön a jól megérdelemelt pihenés!

Hát nagyon beindultatok fogzás ügyileg...ki kell javítanunk Kinga naplójában az írást:

-alsó fogak: középső metsző - (6 helyett)4,5 - 10 hónap

-felső fogak: középső metsző - (8 helyett) 5-12 hónap

:-))

Mindenkinek szép estét!

14130. 4af30810d1
2008. dec. 17. 18:52

Sziasztok!

Ahogy Timi írta, havazok...

Pénteken festik a fürdőszobát, aztán még tükrök-polcok felszerelése és kész. Az ajándékokkal nagyjából megvagyunk, de csak nagyjából.. szombaton remélem bevégezzük a dolgot!!!

Napközben ideugrok olvasni, de közben megy a pakolászás-takarítás, de sajna Bazsa nem sokat enged, most a felső két foga jön.. így is egy Tündér, de igazából igényli a társaságomat egy idő után. Eddig azt hittem, hogy kicsi a házunk, de most úgy érzem, hogy túúúl nagy..;)

Szóval díszítgetek, sütésbe is belekezdtem már, és takarítok is, közben Bazsa, és tegnap pedig Bence Fenyőünnepe volt, Ő volt a mesélő, csudaügyi volt!:)

Mandulás-fahéjas csillagok már ott figyelnek a karácsonyi fémdobozban, el kellett tennem a "ragadós" kezek elöl..;)

Móki! Köszi, hogy hiányoltál, jól esett.. Gergő nagyon ügyi, Bencével én is végigcsináltam egy tanfolyamot, az ott tanultakat hasznosítom itthon a kádban.. már majdnem merül Bazsa is.:) Mondjuk mi már szinte a kezdetektől a nagy kádban együtt fürdünk, úgyhogy sokat gyakoroltunk már.:)

Talán januártól usziba is megyünk, de a fehérvárinak nincs jó híre babauszi tekintetében, és Bencénél volt szerencsém begyűjteni egy kis rossz tapasztalatot.

Time! Igen, Bazsa kapaszkodva stabilan áll, de csak nagyon keveset hagyom neki, bár látszik úgyis a babáknál, hogy melyik mennyit bír.. Bencénél ilyenkor még nagyon messze voltunk ettől, de Ő ugye sokkal nehezebb volt.. bár Bazsa is fölül van a 7500-on.:) Bence 6 hónaposan 10 kiló volt.

Timcsi! Millió pussz!

Litániát írtam..

Mindenkinek nagyon szép napokat, és nyugodt készülődést kívánok az ünnepekre!!! Ne olyat, mint a miénk... Ráadásul Zsó is hajt így az év végén ezerrel, de csak péntekig hála...

Puszi!!!

14129. timihugi
2008. dec. 17. 13:39

Sziasztok! Julimami, Martone, jó hallani felőletek néha:-)! Mókika, az nem baj, ha már nem hízzák meg a heti 150 grammot, mint korábban. Ebben a korban már kicsit lelassul a fejlődésük, ráadásul már rengeteget mozognak, égetik a kalóriát rendesen:-). Belegondolok, ha nekünk is álló nap ennyit kellene rúgkapálnunkj, lábat emelgetnünk...hát, mindenki csupa szálkás-izmos lenne, kockahassal:-DD. Remélem Gergőkének semmi komoly, talán csak kapott valamit tőled...nem lehet? Mintha úgy emlékeznék, az 50-60 %-os páratartalom optimális. De pár fórum foglalkozik ezzel, meg bármelyik hidegpárásító leírásában benne van. Most én is lutta vagyok megnézni:-). Cashnél havazik állandóan, de azért időnként szemmel tartom, vagy Ő engem;-). Szerintem hamarosan ide is fog írni...úgysem tudja megállni majd:-DD. Innen is naaagy pusza Nektek!!!

Pici, ünnepek közt biztos megyünk pár napra Ktarcsára, mindenképp értekezzünk...és ne legyünk betegek;-)! Meddig maradtok?

14128. Pici04
2008. dec. 17. 13:18

Kinga,

a fogacskak tenyleg nem semmik!:)

Mi nyüglödünk rajta,de meg hogy!

14127. Pici04 (válaszként erre: 14126. - Pici04)
2008. dec. 17. 13:17
Tehat nekem pihi lesz 1000-rel.
14126. Pici04 (válaszként erre: 14111. - Szurgo)
2008. dec. 17. 13:16

Na ja.:)

Kell egy kis pihenes nekik is.Habar mikor fogunk mi pihizni?

Szerencsre hetfön utazunk haza Mo.-ra,igy aztan Marcust azt hiszem ritkan fogom latni,,mert Mindenki vele akar majd foglalkozni.:D

14125. Mókicaaaa
2008. dec. 17. 12:08

Szijjasztok!

Megjöttünk a pneumó 2. oltásáról.. szerencsére nem potyára mentünk rá volt írva Gergőke neve, így volt oltóanyag...

A másik dolog amit meg akartam a doktornővel beszélni, hogy elég gyakran hörög, nem beteg, egszerűen csak valami nem oké... Azt mondja a tüdeje tiszta, lehet a gégénél van lerakódás és vegyünk inhalátort ami maszkos, hát ma még lesz egy túránk ez ügyben...

Martone örülök, hogy hírt adtál magatokról, puszi a kissrácnak is!!!!

Kingu tényleg tündéri Mété fogacskája, Bazsáé is! Cash tényleg nem akarsz mán ide is firkantani? hiányzol ám, de nagyon!!!!!!!!!!

Ja tényleg szerintetek nem kevés, hogy csak 360 grammot hízott Gergő 1 hónap alatt??? Ilyenkor mennyit kell hízzanak?

Itt gyönyörűen süt a nap, szép napot mindenkinek!!!

14124. 09e7548a84
2008. dec. 17. 11:25

Sziasztok mamik, látom, minden a karácsony körül forog. mi is készülődünk lassan, vettem egy gyönyörű vendégváró díszt a bejárati ajtóra, meg néhányat bentre is. Mindent csak mértékletesen, nem szeretem a túldíszített giccsbe húzó dolgokat. Érdekes, hogy apa azt modnja, Németországban az idén nagyon szegényes a díszítés. Pedig korábban karácsonyra minden csillogott villogott. Gazdasági krízis? Vagy mi a csoda?

Nálunk a páratartalom hatvan százalék körül mozog, nem tudom, mennyi lenne az ideális. tudja alaki? EGyébként úgy tudom, nem előnyös bent szárítani a ruhákat, mert nem egészséges belélegezni a mosóporos vizet. Öblítőt pedig jobb, ha csak igen ritkán haszználunk.

14123. time
2008. dec. 17. 09:41

Naplóolvastam, itt reagálok. :)

Cash, Bazsa már áll???? Várjuk ám a fürdőszoba fotókat!!! ;)

Kinga, nagyon édes a két kicsi fogacsi! Ügyes vagy, hogy le tudtad fotózni!

14122. Alexa77
2008. dec. 17. 07:37

Sziasztok!:-)

Ahogy így olvasom, ez a karácsony előtti program mindenütt azonos: mi nagytakarítunk, süteményt sütünk, ajándékot csomagolunk és fogzással meg éjjeli ébredésekkel kínlódunk (ez utóbbi monjuk nálunk csak a kutya miatt volt, mert elrontotta a gyomrát), addig az apukák az év végi bulikba fulladó értekezleteken csücsülnek. Jellemző. Kedves párom is holnap Debrecenben lesz évzáró valami vacakon, de ahogy a múlt heti 3 napos tréning elmeséléséből kitűnik, leginkább a pálinkáspoarakkal és a söröskorsókkal tréningeztek, aztán évzáró buli pénteken Karcagon, végül, hogy teljes legyen a kép, szombaton Pápára megy egy nagy buliba. Ez utóbbi helyre mondjuk nekem is van meghívásom, de a picur miatt szó se lehet róla. Na meg amúgy sem, végig fellépések vannak. Ma megyünk a kórházba karácsonyi műsort adni, csütörtök délelőtt zenebölcsi van, délután próba, pénteken és szombaton rockopera előadás, vasárnap szintén, hétfőn egy céges karácsonyi bulin játszunk... és a hét további részét még én se tudom.

Tegnap nagyon tevékeny voltam, nekiestem egy nagy takarításnak, mert rájöttem, hogy karácsony előtt közvetlenül ilyesmire egyszerűen nem lesz időm. De legalább megvan. Ma délelőtt meg Rékával mézeskalácsot akarunk sütni.

Minket ezidáig jól elkerültek a betegségek, hála Istennek, remélem, megússzuk eztán is. A betegeskedőknek mielőbbi gyógyulást!

Ha már súlynál tartunk, Réka 7,2kg, de nem tudom, hány centi. Viszont már a 4-es méretű pelust vettem neki. Még van egy csomaggal a 3-ból, ha az elfogy, megkezdjük a 4-est. Igaz, 8kg-tól van ráírva, de rápróbáltam Rékára, teljesen jó. Hiába, növünk szépen.:-) Ahogy a naplókból, képekből látom, nem csak mi.:-)

Mit is akartam még? Ja, páratartalom: nem tudom, nálunk mekkora, de kifejezetten előnyös szerintem, hogy a lakásban teregetek. Az illat is olyan jó tőle...

Na mennem kell, felébredt a kisaszony.

Bocsi a hosszú monológért! Mindenkinek szépséges napot!:-)

14121. martone
2008. dec. 16. 22:24
Na jó, most megyek mert már fáradok... amint tudok újra jelentkezem. Addig is mindenkinek küldöm a +++ energiákat!
14120. martone
2008. dec. 16. 22:22

Ja, és a régebbi témához visszanyúlva:

Nem tudom kinek mik most az adatai, de az én kislányom 10-én volt 5 hónapos és ennyi idő alatt csupán 2.5 kg-ot hízott... szóval most 5,5 kg.

viszont hosszú kislány... 70cm.

Kis vékony hosszú lányka... persze nem kell mindenkinek gurulni. Elvileg 6 hónaposan kellene meghaladnia a születési súlya dupláját.. akkor kéne 6kilósnak lennie minimum... hát vannak kétségeim...

de majd meglátjuk.

14119. martone
2008. dec. 16. 22:18

Mi most már talán rendbe jövünk... kopp kopp kopp...

nehogy elkiabáljam.

A gyerekek felváltva betegek... mire egyik meggyógyul, jön a másik... de ennek ez a rendje.

Remélem mindenkinek zökkenőmentesen telnek a karácsonyi előkészületek... aki gyógyulófélben van, annak kitartást!

14118. martone
2008. dec. 16. 21:59

Sziasztok Anyucik!

Nem vesztünk ám el..

visszaolvastam, az elmúlt hét zűrös napjai után jól esett kicsit olvasni benneteket.

Volt megrázó, kedves, hasznos olvasmány is. szóval széles a paletta.

Pici! megy a privi!

14117. Vanet
2008. dec. 16. 20:46
sziasztok... el vagzok havazva... sajna nem igazi hóval... most is csak csak gyors qqcs és egy kérdés: kinek van kedve egy játékba beszállni??? egy óvónéni találta ki, a lényege a piramisjáték, de ne ijedjetek meg, itt könyvekről van szó... a mesekönyvek népszerúsitése érdekében... ha vki bevállalná akkor annyit kellene tenni, h 6 embernek elküld egy levelet (postán) ill. egy gyereknek egy mesekönyvet - lehet használt is - és ha egyik anyuka sem szakitja meg a láncot, akkor a gyermeked 36 könyvet kap... ha vkit érdekel jelezzen mert még 4 anyukára szükségem van (mentsetek meg :) szerintem izgi, h Lorka nevére érkeznek a csomagok... szeretem a meglepiket, ha meg nem tetszik a könyv odaadom a máltai szeretetszolgálatnak.... ha vki benne lenne irja meg priviben a cimét.... na pusszantás drágaságok mindenkit ölelünk cuppppp :)
14116. Lili13
2008. dec. 16. 20:43

En is vagyok, csak keszulunk a koltozesre es karacsonyra

Nekem a 6 hetes kontrollon csinalt rakszurest a dokim.

Nekem is van parasito, de nagyon hangos, mar banom, hogy nem ultrasonicot vettem, ez van. De nalunk is hetente legalabb haromszor van mit teregetni:DD

Adibaba a 4 honapos oltas ota ejszaka 3-4-szer ebred, tobbnyire kap cicit is, sokszor csak par perc es elalszik... a forgolodast ket hete kezdte es igen, almos, de nehez visszaaltatni, inkabb ringatom, mint cici.. 6 honapos kora utan megprobalok neki forralt vizet adni poharbol ejjel, talan csak egyszer.

Mi meg nem eszunk szilardat, ket hete az almamat meg sem nyalta, jobban erdekli az amiben/amin van a kaja, mint a kaja maga, szoval mi varunk meg, majd januarban, vagy ha mar otthon leszunk. (Igy is hizik jol, igaz szopizik is vagy 7-8-szor meg mindig, de tobbnyire letudja 5 perc alatt, meg bukik is, igy biztosan tele van a pocija)

14115. Mókicaaaa
2008. dec. 16. 15:41
Nálunk meg iszonyat magas a páratartalom, az nem ártalmas??? Már vettem ilyen páramentesítőt, de nem nagyon használ.. Van valami ötletetek?
14114. Mókicaaaa (válaszként erre: 14103. - Timihugi)
2008. dec. 16. 15:40
szivecském ők nem így számolnak... Gergőke júl. 11-én született és dec. 25-ig van Tgyás, 26-tól GYEd. Szóval ha jól számolunk akkor neked holnap jár le...( 8 nap kül.)
14113. 127f14054c
2008. dec. 16. 15:20

Sziasztok lanyok...

Mi se vesztunk el..:-))

Rakszures...en kb 1 honapja voltam.....terhesseg alatt nem akartam elvegezni....tudom, hogy nulla riziko..megse akartam....de vegulis elmentem..minden Ok.

Parologtatas....nekunk is kell....hideg parologtatot vett a parom meg a nyaron...nagyon hasznos..szerintem.

Ami a szobahomersekletet illeti.....ha nem zarom le a futotesteket akkor felmegy 25 fokra...ami sok ejjelre....es ez is nagyon befojasolhatja a babak alvasat.....emiatt lezarom..s reggelre 20-21 fok lessz.....ami idealis neki.

Egeszsegileg mi jol vagyunk.....5 napos antibiotikumozas utan helyrejottem.Mate pedig kipp kopp...jol van, nem kapta el.

Moki..isteni Gergo a viz alatt:-)))

GYES/GYED temahoz nem tok hozzaszolni....

Gyogyulgassanak a kisbetegek....

14112. annelly (válaszként erre: 14102. - Szurgo)
2008. dec. 16. 13:26
Na azért annyira nem kell, én is csak tippelgetek, mert ugye mindenkinek jobb, ha alszunk éjszaka... Meg sajnálom is szegényt, hogy felébred, holott álmos, látszik rajta, aludna ő, csak nem tud, valami bántja. A párologtatóra nem is gondoltam, pedig kézenfekvő lenne. Ma éjjel kipróbálom, hátha beválik, ha nem, akkor is jobb lesz, ma pl úgy ébredtem, hogy vérzett az orrom, mert kirepedt...
14111. szurgo (válaszként erre: 14110. - Pici04)
2008. dec. 16. 13:25

Hát azon én jót szoktam vidulni, mikor párom mondja, hogy mennek egy-egy ilyen céges találkozóra Barcelonába, Rómába stb. stb. Nagy komolyan előadja, hogy ott munka folyik ám, én meg vigyorgok rajta :). Ismerem én az ilyet...

De kellenek ezek is, ugyi.

14110. Pici04
2008. dec. 16. 12:51
Ja,a heten egyedül vagyunk.Apa vasarnap jön haza.Par nappos tovabbkepzesre utazott a csapat,na meg par napig "evzaro" van.Sicuccott is kellett vinni.Na,ez erdekes lesz.A lenyeg,hogy össze ne törje magat,mert hetfön utaznank haza.:)
14109. Pici04
2008. dec. 16. 12:49

Sziasztok!

Itt vagyok,nem vesztem el.

Remelem gyogyulnak a betegek!

Parologtatas.Nalunk is meleg van,de komolyan figyelek a parologtatasra.Marcus meg idönkent ugyan köhecsel ,de mar jobba helyzet.A doki mondta,hogy a szaraz levegö nagy ellensege a babaknak es attol is köhecselhet.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook