Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 februári babák :D fórum

2008 februári babák :D (beszélgetés)

641. ari6 (válaszként erre: 636. - Sz.Csirke)
2007. nov. 27. 15:38

én is félek a köhögéseknél, és mióta bébis vagyok, mindig felülök, mert fekve köhögtem egyszer és utána nagyon fájt a hasam.

fura ez a rendszer nálatok, h ilyen ritkán mész mindenhova(doki, uh, stb.)

640. ari6
2007. nov. 27. 15:35
én még nem tudom, mi lesz Karácsonykor, eddig minden évben Pécsre utaztunk a szüleimhez. Így még fát se vettünk jó pár éve.. Most még nem tom, akarok-e nagy pocakkal utazni. De már nagyon várom a következő karácsonyt, amit a babával töltünk hármasban!
639. ari6
2007. nov. 27. 15:33
bár az én kicsi fiam még nem mutatkozott eme tudományával.
638. ari6
2007. nov. 27. 15:32

helló!

azt találtam a csukásról:

A méhen belüli csuklás okát még nem sikerült megfejteni a tudósoknak, feltételezések azonban születtek:

- Primitív reflex, amely több millió éves és akkor lép fel, ha bizonyos idegpályák ingerületbe kerülnek

- A görcsös mozgás a szülés utáni feladatokra készíti fel a légzőszervi izmokat.

- A csuklás megakadályozza, hogy magzatvíz kerüljön a tüdőkbe.

- A magzat sok magzatvizet nyel, amitől aztán csuklik.

- A méhen belüli csuklás a szopásnak egy igen korai fejlődési fázisa.

Mindenki eldöntheti melyik feltételezés szimpatikus számára.

Amit biztosan tudunk: a csuklás a rekeszizom és a hangrés görcsös, ismétlődő, akaratunktól függetlenül bekövetkező összehúzódása.

Ultrahangos vizsgálatok bebizonyították, hogy a magzat már a 2. hónaptól csuklik, amit az anyuka azonban csak később észlel. Tapasztalatom az, hogy azok a babák, akik méhen belül gyakran csuklottak, születés után is gyakorta okoznak e jelenséggel aggodalmat szüleik számára.

637. b2076ec79b (válaszként erre: 636. - Sz.Csirke)
2007. nov. 27. 15:23

Hát igen, így érthető. A babádnak nem hiszem hogy árthatna, csak próbáld ne túl feszíteni a pocakot. Tudom ez így hülyén hangzik, meg lehet nem is tudsz úgy köhögni..

Nekem sajna görcsölget, de remélem tényleg nem lesz gond. Attól félek, h most kezdek talán tágulni.. Dorkával is kinyíltam sokkal hamarabb :((

Ha megnyugtat, legközelebb január 15-én megyek védőnőhöz :) Dokihoz december 13-án, utána majd január közepe-vége :)

2007. nov. 27. 15:20

Nekem is fajdogal a hasam, mert mar tobb mint egy hete erosen kohogok, es olyankor a hasizmom osszerandul. Remelem ez nem art a babanak.

En meg csak irigykedek, hogy ti milyen gyakran latjatok a vedonot, a dokit es a bebit is:))

2007. nov. 27. 13:19

tegnap este görcsölgetett a hasam :( ma voltam védőnőnél, azt mondta ne aggódjak, csak tegyem magam takarékra egy kicsit.. Hát egy 5 éves mellett, aki ráadásul beteg , nem nagyon tudok feküdni egész nap, azért igyekszem odafigyelni magamra és Alízra.

Csirke: A fehér body 56--os, a másik kettő 62-es. Szerintem is hülyeség a mértezés, csak nagyjából tudod mekkorát kell venni, de úgyis majd akkor fogod tudni, ha látod a gyereket élőben. Elvileg újszülöttre ugye 56-os kell, de pl dorka 51 cm volt és kicsit lógott rajta az 56-os. 50-es kellett, de abból nem sok volt mert tök hamar kinőtte...

De amúgy dorkával mai napig gondban vagyok, mert van olyan ruha, amiből még csak 104-es kell, de van 116-os cucca is. És kb olyan 112-113 cm Ő. Szóval ez márkától, típustól mindentől függ :)

2007. nov. 26. 23:03

En meg csak azzal keszulodok, hogy ajandekot keszitek, de hamarosan el kell kezdeni vasarolni is, vagy legalabbis kitalalniy kinek-mit.

A csuklas milyen erzes? utemes ugralas, de milyen erovel? Cezarine sokszor rugdos ritmikusan, de nem sokaig, es eleg erosen. Nem hinnem hogy ez az lenne, szerintem en meg nem ereztem.

Hajni edesek a rucik, de nem ujszolott meret ugye?

En sose tudok kiigazodni ezen, sok ruhara az van irva 12ho, de szerintem meg masfel evesen is kicsit nagy lenne a gyerekre. Lehet hinni a meretezesnek?

633. b2076ec79b (válaszként erre: 632. - 185eddbe1d)
2007. nov. 26. 20:05

szia!

dorka sokat csuklott, de alíznál még nem éreztem. lehet h ő is csuklott már, csak nem tudtam, h az az...

2007. nov. 26. 20:02
Sziasztok! Hogy vagytok? Nálunk is minden rendben, Bubika mocorog, rúgkapál, apucival morzéznak :-) és csuklik. Nagyon gyakran, naponta akár kétszer is elkapja szegénykét a csuklás, nem tudom, hogy vajon miért... :-) Édi, először nem is tudtam, mi ez az ütemes ugrálás lent, a fejecskéjénél, de már mások is mesélték, hogy bizony, ilyet is tudnak. Nálatok volt már ilyen?
2007. nov. 26. 19:44

sziasztok!

Kis dorkám éjjel belázasodott, úgyhogy nem tudtam géphez jönni. Voltunk dokinál, valami vírus, influenza gyanús, fáj keze-lába. :(

A cukorterheléses eredményem holnapra lesz meg, mert ma nem volt a dokinál. Akkor jött ki a szülőszobából, mikor hívtam. Valaki már boldogabb lett :))

Amúgy babóval minden ok, a derekam akar leszakadni egyre intenzívebben és lassan Alíz kijön az oldalamon, de amúgy semmi extra. Várom már h megszülessen és gőzerővel készülök a karácsonyra. Vasárnap megpucoltam az ablakokat, függönyöket mostam, díszítettem a lakást.

Ti készültök már?

630. Sz.Csirke (válaszként erre: 629. - Ari6)
2007. nov. 26. 17:46
Ugy latszik, mindenkinel minden rendben, es nincs valtozas:) Eddig surun voltak esemenyek, vizsgalatok, de mar mindenen tul vagyunk, en legalabbis sokkal kevesebbet foglalkozom a temaval, keves kerdesem van, csak varom a veget, es elvezem a kommunikaciot a bebivel:) Aktiv o is, es mindenre reagal, zenere, simogatasra...imadom:)
629. ari6
2007. nov. 26. 14:55

helló, lányok!

jól eltúnt mindenki!

remélem jól vagytok! mik a hírek, volt vki dokinál, van vmi újdonság? én szokom a diétát, nem tetszik nagyon, de mit tehetnék? ezt dobta a gép! a lényeg, h jól vagyunk, a bébi is aktív!

628. ari6 (válaszként erre: 627. - B2076ec79b)
2007. nov. 24. 14:01

hát, akkor pihenj sokat, ha jól esik! most erre vágyik a szervezeted. add meg neki!

jó pihit! és kellemes hétvégét mindenkinek!

627. b2076ec79b (válaszként erre: 626. - Sz.Csirke)
2007. nov. 24. 10:59

Bocsi, ezt már nem olvastam. Annyira fáradt voltam tegnap is, otthonról már nem jöttem fel. Nem tudom mi van velem ezen a héten, de egy dráma. Olyan fáradt vagyok, mint akit folyamatosan ütnek egy kalapáccsal. Alig várom, h aludhassak. Azt mondják meleg front van, de jövő hétre már jön egy hideg, akkor talán visszatérek :)

Majd csinálok képeket, de reggel bedobáltam a mosógépbe a kisrucikat, így nem tudom lefényképezni , de majd csinálok mindenképp!!

2007. nov. 23. 16:18

Az usaban volt tegnap, nalunk okt. elejen van. Pulyka meg minden, de en meg sose keszultem, mindig mi megyunk a csaladhoz:)))

Otthonrol tegyel fel kepeket!

Szia!

2007. nov. 23. 16:15

elköszönök, megyek haza :)

Még mindig nagyon furcsa számomra, h nálad mennyivel korábban van mint itt...

Húú hálaadást tartottatok? Tegnap láttam a hírekben h tegnap volt a napja :) Volt pulyka meg minden?

624. b2076ec79b (válaszként erre: 623. - Sz.Csirke)
2007. nov. 23. 16:11
nekem szerencsére csak a gyomorsav a probléma. No meg a cipő bekötése :) dorkával is így voltam, szinte észre se vettem h terhes vagyok. Ha kicsit túlerőltetem magam persze nekem is fáj a derekam, de igyekszem odafigyelni magamra :)
623. Sz.Csirke (válaszként erre: 622. - B2076ec79b)
2007. nov. 23. 16:07

koszi:)

Es egyebkent hogy vagy?

En sajnos erzem a terhesseg majdnem osszes tunetet.

allando orrverzes, hatfajas is mar kezdodik, gyomoreges, nehez legzes, csikok, szerintem ha igy haladok nemsoka arenyerem is lesz, mar csak az hianyzik. Pedig nem vagyok tulsulyos, sportolok, egeszsegesen eszem, mi mast tehetnek? Kulonben meg mindig beteg vagyok, mar egy hete. A kohoges miatt a parom sem alszik ejjel, nem tudom mi lesz ebbol, vajon visszajon a hangom valaha? Legalabb a laz elmult mar...

Igazabol nem panaszkodni akartam, oruljetek hogy nektek konnyebben megy, en is orulok, van aki korhazban fekszik a vegeig.

622. b2076ec79b (válaszként erre: 621. - Sz.Csirke)
2007. nov. 23. 15:58
Igen sajna akkor nem biztos, h azt kapod, amit kéne :( Meg igazság szerint én az időbeosztásom miatt is járok magánhoz, mert így valamilyen szinten ő alkalmazkodik hozzám és kényelmesen el tudok járni hozzá. Ezen kívűl nem kell órákig ülnöm egy zsúfolt váróban :)
621. Sz.Csirke (válaszként erre: 620. - B2076ec79b)
2007. nov. 23. 15:51
De gondolom akkor megerzed a kulonbseget ha nem adsz ugye? Maskepp kezelnek akkor? Es ha nem magandokihoz jarsz?
620. b2076ec79b (válaszként erre: 619. - Sz.Csirke)
2007. nov. 23. 15:48

Igen a színekkel általában mindi ez a baj :) de majd találtok olyanokat amik jók és nem rózsaszínek! :))

Doki: Mivel magánrendelésre járok egy alkalom 7000FT-ba kerül. Azokért a vizsgálatokért amiket kórházban csinál, nem adok plusz pénzt, ezért fizetem az államnak a TB-t. A szülésért nem kötelező adni, csak "szokás". Még nem tudom mennyit fogok tudni, de gondolom olyan 40-50 ezer körül illene. Plusz a szülésznőnek 10-20 ezer körül, attól függ, h meg tudom-e ismerni előtte..

Elvileg kapnak fizetést, de sajna ez ma magyarországon nem működik. És még mindig jól jártam, mert van olyan doki, aki megmondja kerek-perec, hogy pl. 60-70 ezer egy sima szülés és duplája a császár.. természetesen nem kapsz róla se számlát se semmit. csak egy borítékban átcsúsztatod a végé. nyilván ez nem kötelező és neki el kell látnia akkor is ha nem adsz plusz pénzt.

619. Sz.Csirke (válaszként erre: 618. - B2076ec79b)
2007. nov. 23. 15:43

Szerencsere minden mas szinnel rendben van a parom, csak nehez hozzajutni, ami rohej. Nemreg beneztunk egy boltba, mert elotte mentunk el, bal oldalon kisfiu, jobbra lany ruhak. Az egesz jobb fal rozsaszin es [{[{[A HREF=" [link] TARGET="_blank"]}]}]pink[{[{[/A]}]}] volt, a bal pedig szep vegyes, nem babakek. Hat mifele disznosag ez? Tyson mondta is: latod, ha fiu lenne...

Nekem eloszor csak zuhi utan volt piros, mostmar szine allandoan, de nem viszket. es csak az eleje piros, oldalt nem. Ez mitol lehet?

Az erdekelne, hogy minden vizsgalatnal kell penzt adni a dokinak? Mitol fugg hogy mennyit? Masnak is kell esetenkent fizetni? Pl. nover, ultrahang vagy akarmi. Es szulesnel? Kinek, az orvstol fugg hogy ki mennyit ker? Es nem kapnak ok fizetest eleget?

Utolso: Mi van ha nem adsz?

618. b2076ec79b (válaszként erre: 617. - Sz.Csirke)
2007. nov. 23. 15:33

kérdezhetsz persze! :)

Majd teszek fel képeket 1-2 darabról, ami rózsaszín. nem annyira vadak. De szerintem ha nem akartok rózsaszínt, lehet venni szép pirosat is, vagy fehéret, sárgát. Sőt akár kéket-zöldet is. nem feltétlenül kell egy kislánynak rózsaszínek lennie :)

Az én hasam nem szokott piros lenni, csak viszket néha, de krémezem :)

617. Sz.Csirke (válaszként erre: 616. - B2076ec79b)
2007. nov. 23. 15:15

Kerdezhetek egy kicsit errol a dokinak-penzt dologrol? Csak kivacsisagbol.

A parom egyenesen rosszul van a rozsaszintol, meg olyat sem enged, amin csak a virag rozsaszin...pedig 1-2 nagyon edes:)) Nem sok mindenben dont egyedul, de amiben igen, ott nincs vita:)

Ja! Nektek szokott piros lenni a bor a hasatokon?

616. b2076ec79b (válaszként erre: 615. - Sz.Csirke)
2007. nov. 23. 15:05

Igen csak legalább telefonált volna oda a nőnek, h vegye le a vért, mert így is túlmentem az időn megint és ha én nem kérem, és megvárom az orvost akkor ugyanúgy 120 perces lett volna. Ergo minek mentem oda?? Na mindegy nem dünöhgök :) Hát remélem h Alíz is olyan gyorsan jön, mit Dorka jött és a doki ott lesz időbe.. Ha azt is lekési én nem tudom mit csinálok. Leginkább nem adok neki pénzt :DD

Rucik: Hát igen és én is rózsaszínt vettem. :) Vagyis a body fehér alapon halvány piros, sárga és rózsaszín szivexske mintás, az ujján egy csíkban rózsaszín, a rugi pedig nagyon halvány, olyan pasztell színű. Persze itt is minden rózsaszín, de nekünk van sok fehér, piros , narancs ruhánk is. Igyekszem nem mindenből rózsaszínt venni :)

615. Sz.Csirke (válaszként erre: 612. - B2076ec79b)
2007. nov. 23. 15:01

Biztos oka volt hogy kesett a doki, de ha szulesnel is kesik, es ez is ugy megy mint az elozo, akkor biztos total lekesi az egeszet:)

Milyen szinu rucikat vettel?

Es ti mit gondoltok, miert van a kislanyruhak 99%-aban (tulzas nelkul) rozsaszin vagy [{[{[A HREF=" [link] TARGET="_blank"]}]}]pink[{[{[/A]}]}]?

En imadom a sargat, zoldet, narancsot, de abbol olyan keves van, par uzletben konkretan 1 se. Nalatok is?

614. b2076ec79b (válaszként erre: 613. - Sz.Csirke)
2007. nov. 23. 14:58

szia!

Hogy vagytok?

613. Sz.Csirke (válaszként erre: 611. - Desstiny)
2007. nov. 23. 14:55

Szia!

En is marciusra vagyok kiirva, raadasul a vegere:)

2007. nov. 23. 12:51

sziasztok!

Hogy vagytok? tegnap egész nap pesten voltam, estére hulla lettem. Fél 9kor már horkolt az egész család :)

Voltam a cukorterhelésen, a doki késett egy csomót, így kikönyörögtem a nővérkét h vegye le a vért és majd utólag megírjuk a papírokat. Így is 90 perces lett 60 helyett.. Azt mondta a doki, h nem baj majd kiszámoljuk. De mit és mi alapján?

Ráadásul a nővérek tök ideg volt, h a dokik nem szólnak neki előre ha valaki megy és ezért nincs beutaló..stb. Addig hergelte magát, h sikerült úgy beszúrnia a tűt, h most véraláfutásos a karom :((

Hétfőn lesz eredményem. Remélem ez is rendben lesz, mert többször nem akarom megcsináltatni!!

Ja és bízom benne, hogy amikor szülni fogok, akkor a dokim időben megérkezik..

Viszont vettem Alíznak egy body-t és egy rugdalózót :) meg kiváltottam a photo hall-ban a kismam csomagot.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook