Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 februári babák :D fórum

2008 februári babák :D (beszélgetés)

1991. 185eddbe1d (válaszként erre: 1986. - B2076ec79b)
2008. febr. 10. 10:16
Dorka lánykád Nagylányka :-) Biztos, hogy nagyon örül, hogy ilyen "önálló" lehetett, de szerintem alig várja, hogy otthon legyen!!!!
1990. ari6 (válaszként erre: 1989. - B2076ec79b)
2008. febr. 10. 10:08

igen, ha elfolyna a víz, aztán lassan jönnének az egyre sűrűbb fájások.

én tegnap azt hittem, már nem otthon alszunk, annyira görcsöltem, meg a derekam is úgy fájt, ahogy még nem, de ma még csak egy összehúzódásom volt. viszont kevesebbet mozog, ami a szülés előtt 1-2 nappal jellemző. ki tudja, lehet csak vaklárma ez is.

engem is meglep, a nővérem 10 éves lányának miken jár az esze, hihetelen, mennyire mások, mint mi voltunk.

1989. b2076ec79b (válaszként erre: 1988. - Ari6)
2008. febr. 10. 09:30

mármint a fájásosdi lenne túl egyszerű?? :DD Remélem az lesz. Én is sokat gondolkodom, h vajon időben fogom-e tudni hogy mikor igazi..

Nagyon nehéz elfogadni a lánykám "nagyságát", főleg hogy még olyan kicsi :) Nem gondoltam, h a mai világban egy 5 éves gyerek már ilyen. Mikor én voltam 5 eszembe nem jutott volna, h máshol aludjak meg ilyesmi.. De hát ez egy másik generáció :)

1988. ari6 (válaszként erre: 1986. - B2076ec79b)
2008. febr. 10. 09:27

az túl egyszerű lenne, nem?

nagylány már a kislányod, ezt nem lehet könnyű megszokni! hogy titkai vannak, szeret máshol lenni. de lényeg, h bízol benne és ő jól érzi magát. remélhetőleg Te sem aggódod betegre Magad.

1987. ari6 (válaszként erre: 1984. - Sz.Csirke)
2008. febr. 10. 09:25
van, mert már nagyon várom a babát, és bízom az ösztöneimben. és félek az ismeretlentől, de meg fogom oldani, h jó legyen Neki!
2008. febr. 10. 08:51

sziasztok!

Látom mindenkit aggaszt, hogy milyen is a fájás. Én is annak örülnék ha egyértelműen elfolyna a víz és kész, akkor tutira tudja az ember lánya, h mi a helyzet :)

De én azért eddigi tapasztalatimból kiindulva azt hiszem azért ha igazivá válik a fájás, az összetéveszthetetlen lesz a jóslókkal meg minden mással :) Legalábbis ezzel nyugtatom magam :DD

Dorka lánykám hívott reggel 8kor, nagyon jól aludt és csak délután akar hazajönni :)) Tegnap ebéd után vittem át a barinőjéhez, rögtön leráztak :) Úgyhogy túlvagyunk az első külön töltött éjszakán..

1985. Sz.Csirke
2008. febr. 9. 23:45

Na vegre indulunk, es mar vissza se nezunk!!!

Jelentkezem ha osszeraktuk ott a gepet.

1984. Sz.Csirke (válaszként erre: 1982. - Ari6)
2008. febr. 9. 23:44

Na ez jo:)) Elvileg vagy labda, vagy alul-hatul:))) Hat akkor tenyleg nincs erre semmi "szabaly"

Ha folyamatosan gorcsolgetsz, en azt mondanam 1-2nap. Ero ugyileg keszen allsz? Ha pl. most kezdodne, ugy erzed van energiad?

Egyel sok nyers zoldseg-gyumolcsot, es joghurtot. Allitolag a rost kell nagyon ilyenkor.

1983. ari6 (válaszként erre: 1975. - Szisszó)
2008. febr. 9. 23:06
annyira jóó! :)
1982. ari6
2008. febr. 9. 22:43
na, nekem labdás és alul-hátul fáj. én is szeretnék rájönni, mikor nem vaklárma. de majd rájövök, előbb-utóbb. tegnap este óta folyamatosan görcsölgetek, mensis-szerűen is, nyilallóan is.
1981. Sz.Csirke (válaszként erre: 1980. - Weberkitti)
2008. febr. 9. 22:01

hova fel koltozol?

En nem tudom milyen a joslo, de azt mondjak, ha labdaba ugrik a hasad, az nem igazi. Az inkabb beljebb, es ugy alul-hatul faj.

2008. febr. 9. 19:24

Hali!

Ma délben vezetés közben nyomkodta magát lányom az oldalamba, és egyszer csak úgy begörcsölt az egész hasam! Majdenm egy percig tartott. És most az előbb is! Teljesen leizzadtam. Remélem ez még semmi!!! Még nem költöztem fel!!! :)

Vagy ez lenne a jósló???

1979. Sz.Csirke (válaszként erre: 1975. - Szisszó)
2008. febr. 9. 17:59

En is ugy elerzekenyultem mikor a parod irta a hirt:)

Megegyszer nagyon gratulalok!

Most epp koltozunk, de nekem le kell ulnom egy percre.

Szoval varatlanul ert, vagy mar ejszaka ereztel valami furcsat, szokatlalnt?

Es tenyleg, milyen erzes? Olyan mint amilyennek elkepzelted? Marmint anyanak lenni, nem a szulesre gondolok. Es apa hogy erzi magat?

Miert nem lehetett veled a lanyod az elso nap?

En is nagyon varom mar a kepeket!

1978. b2076ec79b (válaszként erre: 1975. - Szisszó)
2008. febr. 9. 10:54

Mégegyszer nagy gratula, nagyon ügyik voltatok :)Drukkoltam nektek, h kivárjátok a dokit, de ez murphy :) Így viszont már boldog anyuka vagy. Ha lesz időd -gondolom majd otthonról- képeket kérünk!!!!!

Én megbeszéltem a párommal, hogy nagyon legyen türelmes majd, mert lehet elküldöm a fenébe, vagy "haggyálbékén", ilyesmi, ki tudja mit vát ki a vajúdás. Attól nagyon félek, hogy olyat mondok, vagy teszek amivel megbántom, de gondolom ezt minden normális pasi megérti, h ilyenkor megváltozott tudatállapotban van egy nő és ösztönből cselekszik :))

És mit mondott mikor megnézte a picike fejét ahogy bújik kifelé??

1977. 185eddbe1d (válaszként erre: 1955. - Sz.Csirke)
2008. febr. 9. 10:22
Csirke, még egyre gondoltam ma reggel. Nekem a hasam akkor lesz nagyon hülye formájú, mikor a méhem keményedik. lehet, hogy nem is mindig a Babád dudorodik, hanem méhösszehúzódásaid vannak.
1976. 185eddbe1d (válaszként erre: 1970. - Ari6)
2008. febr. 9. 10:21

Nekem ma koraregel volt a legerősebb. Már Emberkét is felébresztettem, mert gatya volt :-)

Érdekes, olyan érzés, mintha mindjárt a wc-re kéne kiszaladnom mindjárt.

Sajog, szúr, nyilall. Azért furcsa, mert én azt hittem, görcsös fájdalom, nem ilyen. Kiváncsi vagyok, mikor jön az igazi!!!!

1975. Szisszó (válaszként erre: 1962. - 185eddbe1d)
2008. febr. 9. 09:45

Köszönöm a gratulációkat :))

Igen papás szülés volt. A párom végig mellettem volt és segített támogatni. Így utológ, nem lehettem könnyű eset. Egyszer kértem,hogy masszírozzon mikor jön a fájás, utána meg tök durván rászoltam, hogy hagyjál már!! Csak és kizárólag az aktuális fájdalmammal voltam elfoglalva, hogy próbáljak jól levegőzni.Csajok az tényleg segít!!!!

Mondjuk a végén (tolásnál) kaptam gépből oxigént is! Két szülésznőm is volt(igy alakult,nem fogadtam meg ilyesmi)és mikor éreztem, hogy jön a köv.tolófájás akkor az egyik elémtette a maszkot én beszívtam egy jó nagy adag levegőt, majd tiszta erőből nyomnom kellett (mint wc-nél)és a dokinőm meg nyomta ki a babót a hasamból.A másik szülésznő pedig figyelte a gátat,hogy nehogy szakadjon! Hála a lelkiismeretes munkájának csak picit kellett vágni és már ha nehezen is de tudok ülni! :))

Párom az egészet egész jól bírta, sőőt mikor a doktornő hívta, mikor jött a baba feje és nézheti, ha akarja. Mivel előtte megbeszéltük, hogy nem jön át a "túloldalra", hanem végig a fejem felöl lesz, így szegény kérdőn nézett rám és láttam, hogy tök szeretné. Mivel akkor nekem már minden mindegy volt így rábolintottam! De még utána szóltam, hogy de ugye nem fogsz tőlem megundorodni?! Ezen mindenki mosolygott, pedig én már olvastam olyat, hogy volt olyan pár akinél ez bekövetkezett!

Amúgy nagyon sokat számít, hogy van melletted vki!!! Még enni sem ment el egész nap, pedig küldtem mikor beadták az EDA-t, mert akkor egy darabig egész elviselhető volt minden, még viccelődtünk is a bentlévőkkel! Amúgy meg se kép se hang :))

A tolófájásokat ugyanúgy éreztem, mivel az EDA-t kisebb adagokban kaptam. A doktornő mindig megvizsgált és egy órával a lányom születése előtt már nem engedte beadni az aktuális adagot! Ott újra mindent éreztem, de nekem mégis jóval könnyebb volt az a rész mert ott tudtam, hogy mindjárt vége és ráadásul dolgom is volt!! Állítólag mikor megjelent a babó kis feje akkor egy nagyot sikítottam, de nekem egybefolynak ott már a történések!

A vajudásnál az volt nekem a rossz, hogy elég hamar jöttek a 2-3 perces fájások, amik 1percesek voltak és elég magas értékűek! Na ebbe teljesen kifáradtam és tök remegtem is, mert a fájásnál megfeszülnek az izmok és egy idő után elkezdtem remegni, ami azért nem jó, mert nem tud az ember ellazulni. Na ekkor nagyon sokat segített az EDA!!!

Miután megszületett Lili nagyon hamar elvitték, csak a hátulról láttam a sűrű barna hajacskáját.

Utána kaptam egy nagyobb adag EDA-t, így a méhlepény megszületését, a tisztítást, varrást egyáltalán nem is éreztem. Mondjuk utána 2-3 órát nem bírtam lábra állni, mert nem éreztem őket.

Viszont este már egyedül, saját lábaimon mentem ki a mosdóba zuhanyozni!

Miután ellátak Lilit csak akkor tették rám és együtt voltunk 3-an úgy kb.2órát. Majd elvitték (első este még nem adták oda) és engem betoltak a szobámba.

Egyenlőre ennyi, de majd még írok, csak most mennem kell Liliért. :)))

Vigyázzatok magatokra, mostmár nincs sok hátra!

Tényleg túl lehet élni, sőőt mostmár jó érzéssel gondolok vissza és így másfél nappal a szülés után azt mondom, hogy igen szeretnék még egy fiucskát is nemsokára :)))))

1974. Zsandrea (válaszként erre: 1960. - Szisszó)
2008. febr. 9. 09:43
Sokat segített az EDA? Nálunk nem kérhetem, csak a császárnál adják be. Remélem azért anélkül is bírni fogom.
1973. Zsandrea (válaszként erre: 1971. - Szisszó)
2008. febr. 9. 09:39
Jól vagytok? Sikerült rendesen szülnöd, vagy császár lett belőle?
1972. Zsandrea (válaszként erre: 1955. - Sz.Csirke)
2008. febr. 9. 09:38
Nálam is ez van. Viszont a dokim nem mondta, hogy baj lenne. Illetve sokat mozog, ezért gondolom, hogy nincs baj.
1971. Szisszó
2008. febr. 9. 09:17

Sziasztok!

Van most egy kis időm, így felcsatlakoztam! :)

Most reggeli vizit van a kórházban és picurkát vizsgálják. 10-től újra velem lesz egész nap! :)

1970. ari6
2008. febr. 9. 05:06

látom, sehol senki.

én alig aludtam, csak keményedünk, keményedünk, szúrkál alul, hajolásnál, alig bírtam a lépcsőn lemászni, meg a kádba be, eddig ilyen nem volt.

remélem, tudni fogom, ha már élesben megy.

most már parázok! :)

1969. ari6
2008. febr. 8. 22:16
Ti csajok, jól vagytok?
1968. ari6 (válaszként erre: 1966. - 185eddbe1d)
2008. febr. 8. 21:49

barátnőimnek pár nap múlva megindult a szülés.

ez a kis reményem van, ha már nem fordul a drága, h legalább hormonálisan beindul a dolog magától, nem úgy kezdik, h nyissz.

1967. ari6 (válaszként erre: 1939. - 185eddbe1d)
2008. febr. 8. 21:48
ez a kérdés még nyitott, a vizsgálatoktól függ.(CTG,UH,stb.)
1966. 185eddbe1d (válaszként erre: 1965. - Ari6)
2008. febr. 8. 21:48
Miért jó jel? Jön a Babi? :-)
1965. ari6
2008. febr. 8. 21:40

és reggelre úgy feldagadtak a lábaim, h eltűnt a bokám. azt mondják, ez jó jel!

nem bánom, h megnéztem a videókat, csak elsőre volt szörnyű, már feldolgoztam a látványt!

úgy örülök Szisszóéknak, mintha velem történt volna! :)

1964. ari6
2008. febr. 8. 21:38
nekem most este óránként pár percnyi összehúzódásaim vannak.
1963. weberkitti (válaszként erre: 1960. - Szisszó)
2008. febr. 8. 21:21

Húú!!!

Nagyon gratulálok!!!!! Nagyon ügyes voltál!!!!!

Biztos gyönyörű a kis Lili!

Nincs a kórházban aneszteziológus??? Vagy nem lehet fájdalomcsillapítást kérni? Ezt nem értem!

Elég gáz!!!

Még egyszer fantasztikus, amit ma átéltél!!!!! :)

ANYA LETTÉL!!!!!!

1962. 185eddbe1d (válaszként erre: 1960. - Szisszó)
2008. febr. 8. 21:18

De örülök, hogy írtál!! Gratulálok, hős vagy :-)

Milyen a Kislánykád? Milyen érzés fogni? Én tényleg mindjárt elsírom magam, olyan hülye vagyok :-)

A szülésről hadd kérdezzek! Papás szülésetek volt? Ha igen, hogy érezte magát a Párod? Úgy értem, hogy viselte? Jó volt, hogy bent volt?

A tolófájásokat nem is érezted, mert az EDA-t bekötötték?

Írj légyszi, akár priviben is!

És pihenj sokat, vigyázz magatokra. Ja, és képet!!!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook