2008 februári babák :D (beszélgetés)
Csajok, láttátok reggel véletlenül a Csak pasikban, hogy pelenkázott a két koma? Felért egy órás kikapcsolódással, annyit nevettem pár perc alatt.
Remélem hogy megerősödik, mert ha így marad nagyobb korára is, csetlő-botló lesz :)
Biztos helyrejön gyorsan!
beszéltem a doktornőnkkel
Azt mondta laza Alíz izülete, ezért fordítja be a lábát és azért kell a cipő hogy megtartsa. De korrigálható. remélem helyrejön :)
Rendeltem is neki gyorsan egy csinicuki szandált :))
Jaj, ez is nagyon gusztustalan.
Megértelek, biztos mindig akkor van baj, amikor véletlenül nem figyelsz. Amikor ott vagyunk, úgyis rendben van minden, szokás szerint. Szerintem összeszedettebbek a gyerekek, ha ott vagyunk mellettük, amúgy meg kapkodnak, figyelmetlenebbek. Persze ez csak egy elmélet. Amúgy én is ilyen lelkis vagyok, mint te.
a fiúk nemiszervét könnyebb ápolni ,mert nem mehet bele semmi kaki sehová, csak ez a fütyitéma ami gondot okozhat, de 2-3 éves koráig ez is meg kell oldódjon...
én pl. a bölcsiben sokkal óvatosabban és félénkebben töröltem a lányok nuniját, mint a fiúkét. mindig féltem hogy belenyúlok, vagy megsértem, vagy belekenek valami nem oda illőt. de biztos meg lehet ezt is szokni...:o)
Nekünk meg cipőt kell hordani minél többet. Azt mondta az ortopédus.
Befeléforduló lábfeje volt, 5 hónapig gyógycipőt hodtunk, aztán azt mondták hogy okés.
Most megint nem jól tartja és eléggé korlátozza a menésben :((
Úgyhogy cipő kell.
Hát ez elég erős. Nekem is mesélték, hogy egy csajszi a szülőfalumban az 5 és a 4 éves gyerekeit még szoptatja.
Amikor a csajszi hazaér lefogják a gyerekek, és egyszerre szopiznak.
Én ezt nem tartom egészséges dolognak.
Én is szeretnék egy kisfiút, de úgy félek ettől.
Rendszeresen kell ezt csinálni? Több figyelmet igényel a nemi szervek ápolása, mint egy kislánynál?
Nálunk az egész lakásban parketta van, és éjszaka is 25-26 fok. Sajnos ezen nem tudok változtatni(panel). Ezért nem adok rá. A lába csak beleizzadna.
Így vagyok ezzel én is. Olyan szépen mászik le mindenről. Megtanítottam, hogy farral lefelé jövünk le.
Tegnap mikor sétálni indultunk, az ágyunkon állt amíg én átöltöztem. Mondtam neki, hogy gyere, mert megyünk sétálni. Erre elkezdte rázni a fejét. Mondtam neki, hogy anya pápá, anya megy sétálni, és kijöttem a szobából. Erre mint az eszelős elkezdett szaladni le az ágyról. Leesett, és a kis buksiját beverte az összehajtott Leg-Magic sarkába.
Még vérzett is.
Azóta olyan lelkiismeret furdalásom van, hogy a szemébe sem merek nézni.
Tegnap a barátnőm nyugtatgatott. Aludni sem tudtam, mert én egy felelőtlen anya vagyok. Hogy gondolhattam azt, hogy szépen lemászik (ahogy szokott) ha kijövök a szobából egy fél percre?
A páromnak el sem mertem mondani, mert különben kaptam volna, hogy miért nem figyelek rá, mert Ő még olyan kicsi. Az én feladatom ez, hogy vigyázzak rá...stb.
nekünk a gyerekorvos pár havonta ránéz, azt mondja, nem vészes, néha én is megnézem fürdés közben. nem tűnik a bőr szűknek, csak körben rá van tapadva még a makkra. én is úgy tudom, 2-3 éves korig hagyni kell. a bnőm kisfiának begyulladt(valszeg kakis lett) és utána vmi kencével húzogatták, most teljesen hátra tudják húzni. de ez kukifüggő. Lackóét még nem lehet, az tuti.
Én is azt hittem, hogy nagyon szűk, néha úgy éreztem már, hogy összenő. Úgyhogy nem eszik olyan forrón a kukikását. :-)
A gyereksebész azt mondta, hogy semmiképpen nem szabad húzgálni, természetes, hogy szűkebb a fitymájuk a kicsiknek. Két és fél éves korban kell megmutatni, addig csak ártunk, ha hozzányúlunk.
Na többekk özt ezért féltem attól, hogy fiam születik. :) Butaság :) Jó lenne pedig egy fiúcska is...
azt mondják 1 éves kor után kezdődik és max. 3 éves korig meg kell oldódnia magától...
én huzogatom neki, de nagyon szűk, úgyhogy biztos műtét lesz, de hátha még oldódik...remélem..
apa huzogalja a kukacot...de inkabb mikor kicsi volt, most mar nem epp mindennap. csajok, nem lehet, hogy kisse ellihegik ezt a fitymaszukulet dolgot?az nem lehet, hogy minden fiu fitymaszukulettel szuletik. nem lehet, hogy ez magatol megoldodik??
Szerencsére semmi, csak a saját megnyugtatásunkra vittük (a gyerekdoki küldött) egy gyereksebészhez, de minden ok. Amúgy fiús anyukák, ti húzgáljátok a kukacot?
biztos csak ellenőrzésre mennek...
Nemsokára kukidokihoz viszem Gergőt, tiszta parás vagyok, ráadásul fel kell ébresztenem, mert később aludt el a szokásosnál. A mai nap egyébként is az idei év legszörnyűbb napja. De azért pozitívan!
sziasztok!
Látom jól kibukott mindenki :)) Én is megnéztem a videot. Hát mit mondjak.... Inkább semmit.
nekem ez már túl bizarr és nem is egészséges...
a kolleganőm is szoptatja a szeptemberben iskolába készülő kisfiát, mert úgy kéri szegény.. hát az én fiam is nagy cicifüggő, de két éves kor után sztem már nem való.
szívesen, mondtam én hogy ott jó áron és jó cipők vannak, még ha nem is olyan márkásak...:o)
Csajok, olyan büszke vagyok a fiamra, elmentünk a Deichmannba (köszi bettibea az ötletet, Bobby Short-ot vettünk, sajna benti cipő nem volt a méretében), az én fiam úgy járkált két polc között, mintha mindig ezt csinálta volna, szerintem észre sem vette, hogy nem kapaszkodik. Pakolgatta a cipőket, közben folyamatosan járt a szája, mindenkire mosolygott, két üzlet közt kézen fogva sétáltunk, a biztonsági őrrel lepacsizott, a pénztárosoknak puszit küldött. Megzabáltátok volna ti is!
További ajánlott fórumok: