2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)
Szia!
Málnalevél teáról A bába válaszol c. könyvben hallottam, én megkérdeztem a védőnőmet, ő is nagyon javasolta, é most a 35. héten vagyok, hétvégén akarom elkezdeni a fogyasztását, én jónak gondolom:
"A málnalevéltea (3dl víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes előkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány. Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erőteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást.
A málnalevéltea méregtelenítő és salaktalanító hatással is rendelkezik;az anyagcsere folyamatát a beleken keresztül serkenti, és salaktalanítással hozzájárul ahoz, hogy a szervezet egészséges maradjon. Hatásának titka valószínűleg az, hogy az intenzív bélmozgások ingerlik a méhet , s ez fokozza a méh izomtónusát. A várandósság 34. hetének végétől érdemes rendszeresen fogyasztani (napi 2 csésze tea elegendő).Szülés után is kortyolgathatjuk, hiszen a korai gyermekágyban esetlegesen lomhább bélműködést hatékonyan serkenti."
Kedves D@nu,
lehetne majd kérni Tőled, hogy a listádba a dátum-név mellé majd beírod a tényleges szülés dátumát?
Csak úgy érdekesség képpen :)
Köszi
Sziasztok!
Cukor: nekem is 7,3 volt a 2 órás, kaptam is beutalót Belgyógyászatra, + nekem van fogadott szülésznőm, akivel már most sokkal több mindent megbeszélek mint a dokival:(, bár ő régi ismerős. Szóval ő elmondta a diéta lényegét, betartottam, 2. cukorterhelés jó lett, de azért elmentem a belgy-ra.Ott kifogtam egy h.....pi..át, de mindegy.Gazdagabb lettem egy vércukor mérővel, ráment fél napom a semmire. De a lényeg: a baba szempontjából amikor megszületik, jó ha tudja a szülésznő+csecsemős, hogy anyukának kicsit magas volt a cukra, mert a baba hozzászokik a pocakban a megnövekedett értékekhez+inzulinmennyiséghez, és születése után behypozhat. így is, úgy is mérik a cukrát, de ha tudják, hogy gond lehetett terhesség alatt, akkor többször mérik.
Csibe, isten éltessen!!! :)
nekem a doki mindig 2000-t írt a kiskönyvbe, 3000 sose volt :P létezik?
köszi!!
igen október van és már novemberre várt baba is érkezett h pontosítsak.
Isten éltessen!
És sok egészséget a ma született picurkának is! (Bár még csak október van)
Nekem nemcsak 56-os, de 50-es ruháim is vannak. Én 48 cm voltam. De majd kiderül, hogy mekkora lesz. A párommal kicsik vagyunk, az uh szerint is eddig kicsi a baba.
Méhszáj: én sajnos az 1100-nál járok, pedig tényleg pihenek. Állítólag a babó is nyomja, mert már fejvégű a fekvése.
Anya: ez tipikus, te jelzel, de a többiek szemetek!!!! Nem izgulj, hátha nem lesz baj, gond belőle!
Kaja: Kicsi a mályhűtőnk, így csak levest teszek el. Anyósom, anyukám az elején hozni akarja a kaját, utána már a párom hordja a munkahelyéről. (Remélem.)
Megvan a második novemberi baba is!!!MA reggel 9:40kor született meg MOmo babája!!Tök jó
Nekem is ma van a szülinapom!!!
Sziasztok!
Hát az agyvérzés kerülget:(((( Ma a férjem után Széplakra kellet anyagot vinnem erre megbüntetek a rendőrök vagyis fel jelentettek ami azt jelenti, h 30.000ft:S A kocsiba ott volt a 2 gyerek, én nagy hassal, de nem hatotta meg rendőrnőt, a Siófok a vége tábla felé közelítettem 4 sávos úton, 50 helyett 70-nel aki előttem ment gyorsabban mint én ,azt nem állította le ,meg aki olyan gyorsan jött a hátam mögött azt sem:S Karácsonyi ajándékom meg van lehet a jogsim is ugrott. Szóval ki vagyok. Haza felé jövet 5 rendőrrel találkoztam még.Ebből 3-man trafiztak.Az a röhej, h a férjem meg én is ha látjuk őket ,akkor a többi autósnak jelzünk de nekem senki sem jelzett.
sziazstok!!
bartusévi: ne agódj a 2000 miatt, az a fő h zárt vagy, és a doki nem mondott semmita kkor az azért van mert nincs baj.hát remélem találok még szülésznőt, ha nem akkor pedig remélem normálisat fogok ki.
hát nekünk is van valamennyi 56os rucink, nagyon édik, de én i s inkább 62, 68as vettem, inkábblegyen nagy rá minthogy gyorsan kinőjje.
épp néztem áprilisba lesz bababörze és pont akkoriba kell majd beserezni elvileg a 74 rucikat meg a nagyobbakat ugyhogy arra biztos elmegyek majd jól bevássárolni , persze most is fogok venni mindíg 1-1 nagyobbat h egyszerre ne kelljen sokat venni, barátnőm kisfia olyan nagy h 6 hónaposan már a 74 rucikat hordja, mondjuk magas az apja is , aztán talán azért ekkora a kissrác.
Szia Ildenc,
én fordított helyzetben voltam, 5,6 éhgyomri, 7,2 terheléses. A védőnő mondta hogy szupi, az orvos kiakadt, dietetikushiz kellett mennem és 3 hét múlva újra terhelés, mert ő 7,0 felett befektet a kórházba. Ennek az lett a vége, hogy 3 hét no cukor, terhelés előtt 0 szénhidrát, így 5,1 és 5,6 terheléses lett. Ja, és vérvétel előtti nap savanyú káposzta, ami leviszi.
Éva, ezt nézd meg:
Mit jelentenek az egyes értékek?
A leletre írt négyszámjegyű értékből az első azt jelzi, hány ujjnyi a méhnyak, a másik három pedig a külső, középső és belső méhszáj nyitott vagy zárt állapotára utal. Ha 1-es, akkor nyitott méhszáj, a 0, akkor zárt. A méhszáj akkor nyitott teljesen, ha mindhárom érték 1-es, azaz a nyitott külső és középső méhszáj még semmi komoly problémát nem okoz. Gyakran ezek már a 30. hét előtt kinyílnak, a belső pedig még a 41. héten sem akar :o)
3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
Hali,
az első számjegy hogy milyen hosszú a méhnyak, (minél hosszabb annál jobb)
a 2.szám: belső méhszáj zárt=0, nyitott=1
a 3.szám: középső méhszáj zárt=0, nyitott=1
a 4.szám: külső méhszáj zárt=0, nyitott=1
Eszerint rövidült a méhnyak, de a méhszájak zárva vannak. Hogy már most rövidül azt nem tudom hogy jó-e, de a 2000 az zártat jelent.