Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 decemberében születő babák és anyukáik fórum

2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)

7675. Csibe22 (válaszként erre: 7665. - Az anya)
2008. okt. 30. 14:11
jól vagyok köszike. néha pici keményedés de még semmi más, meg egy kis derék fájás ha sokat sétálok.de maugy minden oké, nah meg szét rúg néha manócska , megtalál olyan pontokat h csillagokat látok. ugyhogy panszom nincs minden oké.
7674. picike82 (válaszként erre: 7672. - Az anya)
2008. okt. 30. 14:07
nagyon nem görcsölök,csak olyan ijjesztő,mert mindig azt hiszem hogy szülünk,és azt még nagyon nem kéne.....de majd többet pihengetek az hátha segít..
7673. nuszifulke (válaszként erre: 7671. - Az anya)
2008. okt. 30. 14:06
A lepény miatt kezdtük korábban, jövő héttől meg már 2x, ugyhogy tankolhatok a kocsiba, mert a város másik végén van a kórház, na meg a parkolás és akkor még a dokinak nem is adtam semit! De erre most nem sajnálom, csak minden rendben legyen.
7672. Az anya (válaszként erre: 7669. - Picike82)
2008. okt. 30. 14:03
A 32.-héttől szerintem nem korai. Ha meg nagyon görcsölsz akkor menj el az űgyeletre.
7671. Az anya (válaszként erre: 7668. - Nuszifulke)
2008. okt. 30. 14:01
Jó korán kellet menned nálunk a 36.-héttől kell menni.De valószínű, h ha 35-hetesen megyek akkor csinál az orvosom.
7670. Az anya (válaszként erre: 7636. - Móni83)
2008. okt. 30. 13:59

Szia!

Szerintem nem kell félni a vágástól nem fáj 1 pici marást érzel mikor vágnak, a dokik szerint jobb mintha repedés lenne. De kórházak válogatják ,mert elég sok kórházban vágnak.Kevés helyen foglalkoznak a gátvédelemmel ,meg ha nagy a baba akkor is érdemes vágni.

Jó tornázást neked!

7669. picike82 (válaszként erre: 7666. - Az anya)
2008. okt. 30. 13:55
napi 3*2magnesii citric-et kell szednem ami 500mg-os. dokihoz ma kellett volna mennem de fél óra alatt elfogyott a sorszám,így csak hétfőn van esélyem.........jósló fájásnak ez nem korai még???
7668. nuszifulke (válaszként erre: 7662. - Az anya)
2008. okt. 30. 13:55
Ma voltam először, most vagyok 34+2.
7667. Az anya (válaszként erre: 7655. - 79d1943975)
2008. okt. 30. 13:54

Szia!

Én is így vagyok, h elmennék de nagyon drága így inkább azon a pénzen veszek még valamit a babámnak.

7666. Az anya (válaszként erre: 7650. - Picike82)
2008. okt. 30. 13:52

Szia!

Nem lehet, h nem jól fekszel és kényelmetlen neki azért görcsölgetsz? Magne b6-tot vegyél 2-tőt este be hátha attól jobb lesz. Vagy ezek már a jósló fájások és készülődik a méhed. Mikor mész a dokidhoz?

7665. Az anya (válaszként erre: 7652. - Csibe22)
2008. okt. 30. 13:50
Nem mertem rá kérdezni, h h is van ez mert nem akartam , h rám szálljanak amiért nem ott szülők náluk. Te, h érzed magad így a vége felé?
7664. Az anya (válaszként erre: 7658. - D@nu)
2008. okt. 30. 13:45

Érdekes dolgok ezek:) Kíváncsi leszek mekkora lesz a születési súlya.Nekem a fiam 10 dkg híján 4 kilóval született és 57cm-vel a lányom 3 és fél kilóval és 55cm.vel.Nem voltak ők sem pici babák.

Neked a lányod mennyivel született?

7663. picike82 (válaszként erre: 7660. - D@nu)
2008. okt. 30. 13:44
hát én is passzolom,de tuti nem wc-s a dolog,mert az teljesen más érzés,mint ez ami éccaka jön rám....hát remélem három hetet kihúzunk még valahogy,mert nem szeretnék ilyen hamar megszülni.....
7662. Az anya (válaszként erre: 7659. - Nuszifulke)
2008. okt. 30. 13:40

Szia!

Nem semmi, h ilyen korán babázhattok! De ha a doki szerint minden ok akkor ne idegeskedj. Tiszta jó neked. Én meg csak azt veszem észre, h nagyon lassan telik az idő a vége felé, már az nst-tét is nagyon várom.Nálad hány hetesen csinálták az nst-tét először?

7661. d@nu (válaszként erre: 7659. - Nuszifulke)
2008. okt. 30. 13:36
Ez szép, jól belehúztatok. :))
7660. d@nu (válaszként erre: 7650. - Picike82)
2008. okt. 30. 13:31

Részemről passz, nincs sok tapasztalatom a jóslókról, korábban egyáltalán nem volt, most eddig csak 1x. Az viszont érzésre tökéletesen olyan volt, mint a fájások annak idején, nem szimpla mensis görcs, hanem méhösszehúzódás is kiséri. És fáj is rendesen...

Arra gondoltam még, hogy nekem néha az emésztőrendszerem szokott érdekességeket produkálni. Pl. nem egyszer előfordult már, hogy hirtelen rámtör egy hasmenés - na, az is képes szép kis görcsöket produkálni, olyasmit, mint egy-egy erősebb görcs menzesz alkalmával. Ilyenkor néhány WC-n töltött magányos perc után százszor jobban érzem magam. :)

2008. okt. 30. 13:25

Sziasztok!

Most jövök a dokitól, meg NST-ről, és úgy néz ki, hogy hamarabb meglesz a babócánk ugyanis már majdnem harmadfokúan érett a lepényem. Én egy kicsit megijedtem, de doktorbácsi megnyugtatott, hogy a kicsi nagyon szépen fejlődik és már nem lesz semmi baj, ha hamarabb születik. Én kis naívan kérdeztem tőle, hogy mi lesz, ha eléri a negyed fokot a lepény erre ő tök természetesen rávágta, hogy hát akkor megszülünk. Ha ő így gondolja, akkor legyewn, anny, hogy már hetente 2x kell NST-re mennem, meg hétfőn csinál áramlásvizsgálatot is, de azt mondta, hogy szerinte kb.3 hét és babázunk. Mit mondjak nagyon várom már, hogy találkozzunk manócskával, remélem már nem lesz semi baj, hogy hamarabb kibújik!

A málnalevél teát mire isszátok? Hallottam már róla, de nem emlékszem, hogy mire való. Bocs ha sok lett, vigyázzatok magatokra, pihizzetek sokat!

7658. d@nu (válaszként erre: 7646. - Az anya)
2008. okt. 30. 13:25
Hát igen, egy régebbi és egy újabb gép között érdekes különbségek lehetnek. Nekem a nagylányommal mindig csak 1-2 napos eltérések jöttek ki, az UH szerint teljesen normálisan fejlődött. Ehhez képest most Kistesónál állandóan kb. 2 hetes eltérések mutatkoznak, mondta a dokim is, hogy hát egy kicsit nagyobb lesz a babó, mint a nővére. Ehhez képest éppen mostanában akadt kezembe a régi kiskönyvem - a lányom 32 hetesen szinte grammra pontosan ugyanannyi volt, mint most a hugicája 33 hetesen. Na, ezt add össze, most akkor melyikük is a nagyobb? :O :DDD
7657. d@nu (válaszként erre: 7642. - Sicike78)
2008. okt. 30. 13:19
Szerintem ne is próbáld. Nekem annak idején volt 1-2 "kedves ismerős", aki elkezdte (volna) ecsetelgetni a szülését, hát köszöntem és kihagytam. Szüléstörténeteket sem olvasgattam, minek, mindegyik szülés más, sem mi, sem a gyerekeink nem egyformák. Ifjabb éveim alatt nagyon tartottam a fájdalomtól, a szüléstől, de érdekes, hogy a terhességem alatt fel sem merült bennem, hogy féljek tőle. Mi történhet? Annyi nő túlesett már rajta az évezredek/milliók folyamán, pont nekem ne sikerülne? ;)
7656. picike82 (válaszként erre: 7651. - Csibe22)
2008. okt. 30. 13:12
csak akkor keményedik ha sétálok,egyébként 3 napja fájdogál,de csak éjszaka
2008. okt. 30. 13:07

sajna megint rosszkor jöttem:-(??

jó olvasni hogy ti tudjátok a babák méreteit. én a 30.héten voltam uh-n, (1,1 kg) és a 37.en megyek csak. legszivesebben elmennék 4d-re, de olyan drága.

na megyek, mert ma tanfolyam van, alg várom.

sziasztok.

7654. 79d1943975 (válaszként erre: 7635. - Sicike78)
2008. okt. 30. 13:00

szia! tökre egyetértek veled. ha nekem forgatni kellene a babót,inkább császár.

és én sem a szüléstől félek,hanem a gátmetszés-védelem? ki tudja melyik, vagy repedés? nem akarom. megbeszéltem a lánykámmal, hogy picilány lesz, mint én, 3 kg alatt, 50 cm alatt. picit talán könnyebb lenne.

tea: ahogy lassan leállok a magne-vel, onnantól fogom inni.

2008. okt. 30. 12:51

helló kismamik!

sikerült a déli harangszóra kelnem:-)

ki van ?

7652. Csibe22 (válaszként erre: 7646. - Az anya)
2008. okt. 30. 12:25

szia!

hát elég érdekesek az uh, ennyire nem bírnak súlyt becsülni.nem kérdeztél rá h ez h lehet? lehet h nem érezted mikor megfordult, de az a fő h most lefelé van a fejecskéje.

7651. Csibe22 (válaszként erre: 7650. - Picike82)
2008. okt. 30. 12:21
hát az lehet jósló fájás, a pocid keményedik? mióta érzed?
7650. picike82
2008. okt. 30. 12:01
segítsetek nekem.....már a harmadik éjszaka ébredek arra,hogy fájdogál a hasam alja,olyan mint mikor megjön.....de nagyon enyhén......még álmomban is azt számolom,hány hetes vagyok,nehogy korán szüljek......
7649. picike82
2008. okt. 30. 11:59
sziasztok leányzók :)
7648. bf6687affb (válaszként erre: 7638. - D@nu)
2008. okt. 30. 11:37

Igen, a gátvédelem ma nagyon divatos, nálunk is van, kenegetem is olajjal, de úgy beszéltük meg a Klárival ( sznőm ), vagyis azt mondta, nincs elzárkózva semmitől, sőt, javasolja + aroma+homeós bogyók,és mindent megtesz/tesznek, de ha ő úgy látja,h vágni kell, akkor nincs mese.

Meg mindent lehet, de ha azt mondja h tolni, nyomni vagy nem nyomni, akkor csináljam azt és minden ok lesz, bízzak benne. Ez engem nagyon megnyugtat, h őbenne megbízok, mert ismerem is, és tapasztalt is, de egyben modern felfogású.És a dokit csak akkor hívják fel, amikor már nagyon a végén járunk....Így a Klári végig velem lesz. Sztem érdemes sznőt fogadni, már aki megteheti és igényli is, h csak vele foglalkozzon 1 szakember.

Ha pont ügyeletes lesz, amikor mennünk kell, akkor behívnak valakit helyette ügyeletbe, h ő csak velem foglalkozhasson. Sztem ez olyan íratlan szabályszerűség, így támogatják egymást. Jó kis csapat.

Ha mégis műtét, akkor is bent lesz, merthát oda apa nem jöhet be....

7647. Vavicsa
2008. okt. 30. 11:34

csibe tegnap azt írtad, hogy szép nagy a babám, hát tényleg nem kicsi a móni83 méreteihez képest meg pláne nem, hiszen ő túl van a hivatalos 34.héten én meg most töltöttem a hivatalos 31-et.

Neki BPD 88 nekem 83, Neki femur 63 nekem is. Hát remélem meg bírom majd szülni.

Szülés: Mindkét szülésemnél a legrosszabb emlékem az, amikor jönnek a tolófájások és azt mondják, hogy ne nyomj. Érzed, hogy másképp nem nagyon bírod, de szeretnéd azt csinálni amit a szülésznő és a doki mond. Hát elmondanám elég sűrűn kellett ellihegnem ezeket a fájásokat. Maga a kitolás meg nem emlékszem hogy fájt volna, úgy ahogy D@nu mondja. Nekem inkább egy megkönnyebbülés volt. Aztán persze jött a lepény, hiszen azt is meg kell szülni.

7646. Az anya
2008. okt. 30. 11:24

Sziasztok!

Voltam vérvételen meg 32-hetes uh-án, hát nem semmi ez az ultrahang. 20.-án voltam a saját nő dokimnál és a babám akkor volt 2 kiló 10 dkg, most meg több mint 1-héttel 1810 dkg érdekes dolgok ezek.

A doki szerint aki most nézte fejvégű fekvésben van a baba.Létezik, h nem vettem észre, h meg fordult?

Alig aludtam az éjszaka a hülye rendőr miatt. Nem hiányzik a 30.000-res csekk jó lenne másra is. Jogsim csak nem ugrik.

Csibe nagyon boldog szülinapot kívánok neked!!!:)

Vavicsa örülök, h nem fogtak bent a kórházba.

Szülésről mindenki más a véleménye de igazából majd a szülő ágyon dől el minden.Mielőtt nem szültem 1 csomó könyvet végig olvastam a szülésről, de aztán semmi nem úgy lett ahogy régen el gondoltam,nagy baba volt a fiam és nehezen lett meg mert a toló fájások le gyengültek az utolsó pillanatban ,aztán mégis csak éreztem 1 gyenge fájást a dokim úgy tolta ki belőlem, 1 hangom nem volt. A 2.-szülésem sokkal gyorsabban zajlott, viszont sokkal jobban fájt, és bizony kiabáltam ,meg szitkozódtam de akkor úgy esett jól.Az orvostól bocsánatot kértem még szülés közben erre azt mondta, h ne kérjek bocsánatot mert tudja, h nemsokára meglesz a baba és ezért fáj ennyire. A szomszédom 3-gyereket szült és neki simán ment mindegyik, nem egyformák vagyunk ,mindenkinek másképp zajlik le a szülés.

De nem is szabad félni előre, mert lehet, h sokkal könnyebb lesz mint ahogy mondják.

Meg a végeredmény a fontos amikor a kezedben tartod a te kis babád:)

Móni örülök, h minden ok és szépen növekszik a babád:Ö

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook