Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 decemberében születő babák és anyukáik fórum

2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)

7885. Az anya (válaszként erre: 7883. - Csibe22)
2008. nov. 1. 18:39

Szia!

Nálunk szerdán lesz a nagy piac, én is ki akarok menni mert a Bálintnak meg ígértem,h veszek neki katonai rucit, most ez az új mánia nála:)

25-nap az tényleg jó:D

7884. Az anya (válaszként erre: 7869. - BneHeni)
2008. nov. 1. 18:35

Szia!

Te hány kilót híztál eddig? Kis fiad várja már a tesót?

7883. Csibe22
2008. nov. 1. 18:35

sziasztok!!

megjöttem én, mi is voltunk temetőbe, meg keresztapáméknál, meg anyóséknál, ugyhogy elment a mai nap is. holnap is megyünk még temetőbe meg jönnek másik keresztszüleim.

nekem is alacsony a vérnyomásom, a pulzusom meg néha magas , de za is nomrális állítólag azért mert több vért keringet a szív.

vavicsa: jól elvagy akkor számolva ha már akkor 34 hetes vagy. és miből gondolja a doki a nov vége felé jön a babó??

én bredonba vettem fejvédőt amihez lehet kapni ágyneműt is, de ágyneműt nem vettem, hanem külön vette, kis takarókat amik nagyon cukik, van plüss meg bársonyos takrón, de még lehet megveszem, a récsvédőhöz az ágyneműt is.baldahint nem vettem, nekem tetszik de én ugy vagyok vele h kislányhoz jobban illik mint egy fiúhoz.

már csak 25 napon van, el se hiszem, tök jó!!!

anyu mesélte h bratyóm pikk pakk jött , 2 hétel előbb , egyszer csak elfolyt a víz és ennyi semmi előjele nem volt, ugyhogy lehet én is így járok, már nem lepődök meg semmin.annyi a bajom h már néha sétakor keményedek , meg mikor nagyon beindul manócska akkor.de azért bízom benne h nov 15ig kibírja mert még menni akarok havi bevásárlásra, meg venni szeretnék még maga,nak egy két rucit, meg melegítőt.

7882. Az anya
2008. nov. 1. 18:30

Sziasztok!

Megjöttünk atemetőből elfáradtam rendesen 4-emelkedő kicsit sok volt, peddig régen jól birtam.

Találkoztunk 1 csomó ismerőssel mindenki kérdezi, h h birom és mikor születik meg a baba,legalább 10* úgyanaz a szöveg.Gondoltam rá mit szólnának ha ki írnám , h szarúl és nem vagyok jós:) De nem vagyok gonosz és mindenkinek türelmessen el mondtam, h jól és, h december közepe meg lehet.

De ez a jobbik eset jobb mintha megsem ismernének.

Láttam 1 kismanót sétálni a szüleivel, kicsivel több mint 1-év és a mi babánk is totyóg köztünk:)

Vavicsa igen sokszor én is 1 zombihoz hasonlítottam de talán 4-hónap és tudunk aludni.

Móni nálunk csak 2 órig esett aztán jó idő lett így jó volt kint lenni.

7881. macs77 (válaszként erre: 7880. - Macs77)
2008. nov. 1. 18:17

Mármint Novotex, rosszul írtam :P

[link]

7880. macs77
2008. nov. 1. 18:16

Sziasztok! Tényleg szép idő volt ma.

Ágyneműből mi is olyat vettünk, amire nem kell külön huzat és könnyen lehet mosni/szárítani.

Heni: martacot mi a Noxotex-nél vettünk (neten rá tudsz keresni, rengeteg féle-fajta van), de azt nem tudom, vágatnak-e.

Bartuséva: nekem is mindig alacsony a várnyomásom. A védőnőm azt mondta, ez nem baj, sokkal nagyobb baj terhesség alatt a magas vérnyomás.

Nekem van 3 elől gombos hálóingem, ill. vettem egy kifejezetten szoptatósat 2800-ért a Kenguru-ban.

7879. Móni83
2008. nov. 1. 17:31
Azt hittem, hogy már megint nincs itt senki! Vavicsa: biztos jól néztél ki:)
7878. Vavicsa (válaszként erre: 7872. - Az anya)
2008. nov. 1. 17:24

Hát egyenlőre még nem nagyon izgat, hogy bírni fogom-e, mert alapból rossz alvó vagyok, úgyhogy az alvás miatt nem aggódok. Azért van különbség, amikor nem alszol, mert nem tudsz, vagy nem alszol, mert nem lehet.

Szerintem el fogom játszani a Ni csak ki beszél? c. film ajtófélfás jelenetét megint, mint amikor a másik kettő kicsi volt.:))))

7877. Móni83
2008. nov. 1. 17:18

Sziasztok!

Ma voltunk temetóben, meg sétáltunk apával egyet a Duna parton! Délelőtt olyan szép idő volt, de délutánra szépen elromlott:(! Mindnehol ilyen szar idő van?

Ágynemű: mi 3 részeset vettünk 4e-ért, de nincs huzata! Viszont hamar szárad!

És igen végre NOVEMBER van! Már tényleg nemsok van hátra csajok!!! KITARTÁS! Amúgy mi is már nagyin kiváncsiak vagyunk Kitti babára, de szerintem ez természetes mindenkinél!

7876. Cyntia (válaszként erre: 7869. - BneHeni)
2008. nov. 1. 16:50

Szia!

Miért? Nem "átlagos méretű" kellene matracból?

7875. borek.ancsa (válaszként erre: 7873. - Az anya)
2008. nov. 1. 15:19
A kismamajógában viszont vannak olyan mozdulatok, amit még a harmadik trimeszterben is meg lehet csinálna. Ha nem megy, akkor marad a többi.
7874. Az anya (válaszként erre: 7869. - BneHeni)
2008. nov. 1. 15:08
Venni azt tudom, h lehet baba boltba de, h el vágják-e azt nem tudom.
7873. Az anya (válaszként erre: 7870. - Borek.ancsa)
2008. nov. 1. 15:06
Csak nagy pocival tornázni már egy kicsit gázos főleg, h a cipő húzás is alig megy:)
7872. Az anya (válaszként erre: 7868. - Vavicsa)
2008. nov. 1. 15:05
Én is parázok már előre, h hogy fogom birni ha már hárman lesznek. Főleg az éjszaka lesz húzos meg szoktam, h alszanak a nagyobbak és nem kell felkelni, most meg 24-órás szolgálat lesz 1 jó darabig. Te nem félsz attól, h hogy fogod birni?
7871. borek.ancsa (válaszként erre: 7870. - Borek.ancsa)
2008. nov. 1. 14:46
elírtam: Segít a tehermentesítő oldalfekvés.
2008. nov. 1. 14:36

Bartuseva:

Most olvasom a Kismamában:

" A nagy méh elnyomhatja az ereket, és lelassul a vénás visszaáramlás. Terhesen ezért az átlagnál gyakoribb az alacsony vérnyomás. Ha gyakran szédülsz, aluszékony vagy, és ájulás környékez, akkor érdemes természetes vérnyomásnövelőket használnod. Gyorssegélyként jót tehet egy kávé vagy tea. Segít a tehermentesít. Hosszú távon viszont csak a tornától várhatsz eredményt, mert az képes arra, hogy edzésben tartsa ereidet."

7869. BneHeni
2008. nov. 1. 14:30

igen,mindenki pörgetné most az időt így a vége felé,de mintha most lenne a leglassabb.vagy nemtudom én így érzem:/Eddig olyan gyorsan telt.De nem baj már NOVEMBER van!Hurrá!:))

Kiságyba szivacsbetétet vagy kókuszmatracot hol lehet vágatni?Bababoltba?

7868. Vavicsa (válaszként erre: 7866. - Az anya)
2008. nov. 1. 13:53
Szerintem is mindenki olyan kíváncsi a babákra, hogy legszívesebben előre pörgetné az időt, ha tehetné, aztán a sok alvás nélküli éjszaka közben meg azt kívánja, hogy bárcsak még terhes lennék.
7867. borek.ancsa (válaszként erre: 7865. - Vavicsa)
2008. nov. 1. 13:23
köszi, megnézem jövő héten, hátha kifogok én is valami jót. Remélem azért a kórházban engedik a pizsit, mert a hálóinget utálom.
7866. Az anya
2008. nov. 1. 13:11

Sziasztok!

Tegnap voltam méter árú boltban, nagyon szép rózsaszín vastag puha anyagot vetem a szomszédom meg megvarrja takarónak így sokkal olcsóbban kijön mintha boltban venném meg. Ráadásul a szomszédomnak van himző gépe és bele lesz hímezve, h Sára baba meg 1 szép csörgő lesz még alatta a széle meg selyem szalagal lesz le varrva.2500 ft-ból meg van, és 140 cm széles így el lehet bújtatni a babát benne:)

Hasszóritót nem veszek eddig sem volt és szerintem alkati kérdés, h kinek mennyire nyúlik meg a bőre.

borek.ancsa az auschanban voltak múltkor jó pizsik. Méter árú boltban is elég ólcson volt ágynemű szett. 3500-ft -ért volt szép 3-részes. Nekem 3-baldahinom is van, nekem tetszik fel dobja az ágyikót, hasznosnak, nem hasznos de szép.

Holnap leszek 33-hetes:) Csak teljen már az idő..kíváncsi vagyok nagyon a bébire.

7865. Vavicsa (válaszként erre: 7864. - Borek.ancsa)
2008. nov. 1. 13:03
Én a korában vettem kismama pizsit piti 2400 Ft-ért. Szerintem nem volt drága és szoptatós a felső része.
2008. nov. 1. 12:39
Nem tudjátok, hogy a Cora-ban vannak használható kismama cuccok? Nekem pizsi kellene.
2008. nov. 1. 12:33

dnu-köszi megnéztem, vagyis akkor nem baj inkább legyen alacsony. de biztos hogy ezért vagyok kómás meg aluszékony nagyon.

has: legfeljebb veszek majd egy magas hasu un. hastartós bugyit, az biztos nem árthat.

na jó hétévégét mindenkinek:-D

7862. 79d1943975 (válaszként erre: 7848. - Borek.ancsa)
2008. nov. 1. 12:26

szia! javaslom hogy az ágyneműt nézd meg a teszvesz, vagy a vatera-n, ott vettem én is. fehér, vagyis kell rá huzat, de azt is ott vettem rá, mindennel megállt 8 e körül.

vérnyomás: 91/60 és 100/56 közt van.

7861. Vavicsa
2008. nov. 1. 12:13

Sziasztok!

Üdv az új tagnak.

Airyca nagyon tüneményes a kiskrapek, és szerintem sem látszik rajta, hogy annyival korábban jött. Mihamarabbi hazatérést kívánok, addig is erősödjetek.

Képzeljétek megjött a bútor végre-valahára, úgyhogy pakolászok ezerrel.

Csütörtökön a helyi doki UH-ján ismét kiderült, hogy elszámoltak, most állítólag már 34 leszek. Én már ezt nem értem. Ráadásul azt mondta, hogy örüljek, ha nov. végéig kibírom. Jóslófájásaim is vannak. Egyébként meg jól vagyunk.

Vérnyomás: Már nem megy 135 fölé és a pulzus is marad 100 alatt. Szerencsére gyógyszer nélkül. Viszont víz az még mindig van és napról-napra változó, hogy mennyi. Reggelre szokott lemenni, de azt mondják, hogy ez jó, mármint, hogy nincs egyfolytában.

Biztos ami biztos, 24 órás gyűjtött vizeletből is néztek fehérjét, az is negatív, mint a védőnénis sima vizeletvizsgálat.

Remélem ez már tényleg azt jelenti, hogy nincs toxémia-veszély. Valaki, aki szakértő a témában?

Hasszorító: Én mind a két sima szülés után közvetlenül felvettem és nem lóg a hasam (bár elég sokat híztam az első lányommal) és nem is maradt semmi hasam szülés után. Szerintem ez is

egyénileg változó lehet. Persze tornáztam is.

Szülés után hazaérkezésről tájékoztatni kell nálunk a védőnőt és mire hazaérsz, már ott is van, jobb esetben a receptekkel, rosszabb esetben is még aznap megkapod a dokinénitől.

Nálunk szabad orvosválasztás van, nincs kötelező körzetesítés.

Ne haragudjatok, elég hosszú lett.

7860. d@nu (válaszként erre: 7858. - Borek.ancsa)
2008. nov. 1. 11:36
Szerintem teljesen igazad van. Nekem anyám annak idején átesett a ló túloldalára: ha pólyát nem vehetett, akkor mást sem vett helyette. Már gondolkodtam, hogy csináltatok neki egy "én vagyok a világ legjobb nagyija" pólót. :PPP
7859. d@nu (válaszként erre: 7856. - Sicike78)
2008. nov. 1. 11:34

Nekem nem tetszik a baldachin, így az nálunk egyből ugrott annak idején - mi csak három részest vettünk. Plusz vettünk még egy vastag téli takarót is mellé - de igazából csak a hálózsákok jöttek be praktikusság szempontjából.

A pólyát sem tudod sokáig használni, ráadásul ha mondjuk alváskor teszed bele a kicsit, akkor sztem jobb a hálózsák, mert több helye van ficánkolni benne.

Kising és rékli - ha jól tudom, a kettő egy és ua, csak talán fiú és lány verzió vagy ilyesmi... Ehelyett van most a body, ami praktikusabb, mert a lábközi gombolás miatt nem csúszik fel, nem gyűrödik hasánál-hátánál. Emellett a kisingek vagy ilyen keresztgombolásúak (vagy hogy hívják, szal a ruci oldalán lehet patentolni, gombolni őket), vagy mint egy normál ing, elöl (vagy hátul) gombosak. Hát szerintem nem lehet valami kényelmes a kicsinek. Nekünk volt néhány (nagymami shopping :D), azt hiszem egyszer sem és egyiket sem használta a gyerek. :D

2008. nov. 1. 11:18

Az én anyósom is odáig van a pólyáért. Mondtam neki, hogy felesleges vennie, mert úgy sem fogom belerakni Babust. Inkább (már ha annyira vásárolni akar) akkor vegyen bundazsákot, vagy valamilyen hálózsákot. Annak nagyobb hasznát veszem, meg szerintem kényelmesebb is Manónak.

Az ágynemű végülis mindegy, hogy milyen, mert anya varrónő. Amilyet majd kapok. Egyébként vettem már egyet Nyíregyházán a Kenguruban (sokkal olcsóbb mint a pestiek) 11-ért 3 részes plüss, és a huzat is levehető. Csak két kiságy lesz, egy a mi szobánkban éjjelre, egy meg az övében, hogy szokja a külön szobát.

7857. borek.ancsa (válaszként erre: 7853. - Sicike78)
2008. nov. 1. 11:13
Köszi! Jövő héten én is el akarok oda menni. Már régóta tervezem, csak apának még nem volt ideje elvinni.
7856. sicike78 (válaszként erre: 7855. - D@nu)
2008. nov. 1. 11:10

Igen, anyós is azt mondta hogy a párnát nem használhatom, ő amúgy pólya párti, mert a kicsi fia is.... Mindegy, szóval akkor takarót mennyit használom?

Baldahin szép szép, de minek... Szóval csak 4 részest vettünk, mert ugye első baba, csak úgy tudtam elképzelni a kiságyat hogy baldachin, de a praktikusság más kérdés.

Anyós viszont ki van akadva, hogy nincs kising és rekli (vagy mi???)

Most előszedett párat 30 évvel ezelőttről.

Meg a pólya mánia, talált 4-et, de csak huzatot, most tetet bele betétet. Nem bántom, biztos tudja mi volt jó akkor, mindenre bólogatok, aztán meglátjuk használom-e.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook