Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 decemberében születő babák és anyukáik fórum

2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)

2008. nov. 1. 20:35

Jó sokat írtatok! Mi is letudtuk a temetőt. Emlékek, gyertyák, fények ...

Majd holnap benézek. Jó éjt mindenkinek!

7914. Móni83
2008. nov. 1. 20:04

Na csajok megyek, mert manócska elég aktív! Hátha lefekszek akkor jobb lesz! Szép estét nektek! Majd holnap bekukk!

Jó éjt!

7913. Cyntia (válaszként erre: 7895. - BneHeni)
2008. nov. 1. 20:02
Így van le kell mérni, google-ban rákeresel és bejön pár hely ahonnan lehet jó matracot venni. Nekünk 70x113-as kókusz van, amit a csillagvárban vettünk a 3kerületben a novetex matracboltban.
7912. BneHeni
2008. nov. 1. 19:43
Megyek én is.Majd később lehet még benézek.
7911. BneHeni (válaszként erre: 7902. - Az anya)
2008. nov. 1. 19:39

akkor vele kicsit nehezebb lesz.

Én is félek azért,mert már volt olyan Máténál hogy valamit nem engedtem neki,s a hasamra csapott..így bosszuskodott a tesóján keresztül:/

7910. Ninike04
2008. nov. 1. 19:36

na ideülök erre jön valaki és elzavar a géptől.Ez a nagy család hátránya.

Sziasztok.mert mire visszajönnék már valószinű nem lesz senki.

Jóéjt mindenkinek.

2008. nov. 1. 19:35

Sziasztok!

Nálunk nem kell se rucit, se pelust bevinni a kórházba. a napi fejadag 7 pelus, az szerintem majdnem elég (én azért viszek egy kis csomaggal). A rucik meg nagyon arik és újak is, meg a takarók is. Úgyhogy szerintem csak hazahozós ruhát hozatok majd be. Popsitörlő viszont kell...

7908. Ninike04 (válaszként erre: 7902. - Az anya)
2008. nov. 1. 19:29

Erre én azt halottam valahol hogy azt kell megbeszélni a nagyobb tesóval:hogy lehet nem szeretni a kisbabát,de bántani nem szabad.

Nem tudom nálunk lenne e ilyen gond,mert mind nagyon várja a kicsit.

7907. Ninike04
2008. nov. 1. 19:27

Sziasztok.

Hát nálunk tudtommal csak pelust meg popsitörlőt kell vinni.De még nem informálodtam a védőnőtől.Kedden megyek úgyis és utánajárok.Nehogy már benn derüljön ki hogy ruci is kell.

7906. d@nu (válaszként erre: 7899. - BneHeni)
2008. nov. 1. 19:21

Nálunk is kell vinni a rucit, de nekem éppen ez tetszik. Hulét kapnék, ha egyenruhába, agyonmosott kisrucikba kellene a babámat bugyolálnom - ez áll rám is, korábban műtöttek 1-2 másik kórházban és nem voltam boldog az egyenruháktól... Pedig nem vagyok hiú. :D Asszem... :DDDD

Én a nagylányomnál azt a ruhát tettem el "emlékbe" - miután kinőtte, amibe rögtön születése után öltöztették. Éppen nemrég pakolgattam az emlékdobozát, mutattam neki és hozzámértem. Hááát, nagyon sokat nőtt azóta. :)

Mi most kérdeztük meg, ugyanaz a helyzet pelusügyben, mint legutóbb: kapunk, de vigyünk mellette, ha esetleg nem lenne elég. Legutóbb elég volt.

7905. Az anya
2008. nov. 1. 19:15
Mennem kell mert a gyerekek követelik a gépet, de késöbb jövök.
7904. Az anya (válaszként erre: 7903. - BneHeni)
2008. nov. 1. 19:14
33-hetes vagyok most és ha minden ígaz a doki szerint dec 10.-ke utánn meglehet a baba.Császár lesz a sérv miatt. 12-kilóval több vagyok és nekem 8-kilót mondot az ortopéd doki, h annyit hízhatok, hát nem jött be:S
7903. BneHeni (válaszként erre: 7901. - BneHeni)
2008. nov. 1. 19:08

közben elolvastam a bemutatkozódat...

te mennyinél tartasz?És császáros leszel?vagy simán szülhetsz?

7902. Az anya (válaszként erre: 7901. - BneHeni)
2008. nov. 1. 19:08
6-éves a fiam, 4-éves a lányom. A fiam várja, a Dorcim ha besértődik akkor azt mondja, h a babát nem fogja szeretni, félek is, h mi lesz vele mert nagyon anyás:S
7901. BneHeni (válaszként erre: 7897. - Az anya)
2008. nov. 1. 19:06
Neked mennyi idősek a gyerkőceid?
7900. Az anya (válaszként erre: 7896. - D@nu)
2008. nov. 1. 19:06
Én nekem is a mákos a nyerő egyáltalán nem szeretem a diósat. A mák ára tényleg brutális, és én azt szeretem amikor jó sok van benne. Nálunk anyunak kellet csinálni karácsony után mert el fogyott. A mézest lehet, h tényleg sokáig sütöttem. De majd az idén:)
7899. BneHeni (válaszként erre: 7888. - Móni83)
2008. nov. 1. 19:05

itt is kell vinni pelust,sőt ruhát is.Pelusból a napi fejadag 3 db.Ami nem elég.Ruhácska meg van amikor van, de van hogy elhasználódnak és akkor hiány van belőle.Úgyhogy védőnő azt mondta inkább vigyek.Jó mi?angolpólyába teszik a babákat itt,mondjuk az elég jó.

Kórházi csomagom még nekem sincs összerakva.

Nekünk is 38 nap kb.:)))))

2008. nov. 1. 19:04
tudna vki küldeni iwiw meghívót nekem,küldenék címet,elöre is köszi
7897. Az anya (válaszként erre: 7895. - BneHeni)
2008. nov. 1. 19:02
Igen elég nehéz vigyázni a súlyra terhesen amikor az ember a vas szöget is meg enné:) De a dokik ezt nem tudják.Én is kíváncsi vagyok, h hogyan fogadják a tesót.
7896. d@nu (válaszként erre: 7889. - Az anya)
2008. nov. 1. 19:00

Én is a mákosat csípem. Tavaly olyan gyorsan fogyott, hogy karácsonyra el kellett dugnom belőle egyet. :D A diósért nem rajongok, szerintem idén is csak mákosat fogok csinálni, de éppen most nézegettem, hát "kicsit" elszálltak az árak, most egy negyed kilós csomag 500 Ft körül van. :S Egy adagba pedig belemegy majd' 1 kg...

Nekem az első mézesem isteni lett. Aztán azzal a lendülettel elvesztettem a receptet, azóta minden évben próbálkozom, de egyik sem olyan... Kemény lett? Biztosan sokáig sütötted, plusz időben kell megcsinálni, mert a mézes a környezete nedvességtartalmát veszi fel és így puhul vissza - cca. 1 hét alatt...

7895. BneHeni
2008. nov. 1. 18:57

Szép estét mindenkinek!

Cyntia:De szerintem átlagos ..nem is tudom miért írtam a vágatást..talán mert az van bennem.hogy a kókuszmatrac vágható.Szóval akkor azt méretre lehet venni igaz?Csak le kell mérni a kiságyat és szabványméretek vannak.Különben van benne csak védőnő mondta vegyünk bele újat(kisfiam használta)bár valahol olvastam,hogy felesleges.

macs77:nagyon köszi!ennek tuti hasznát veszem!valami ilyesmit kerestem itt a neten de nem találtam:(

Az anya:Én sokat híztam 16kg eddig de kisfiammal ennek a dupláját,úgyhogy ahoz képest nagyon jól állok.Dokim is mondta bár már pirossal kijelölte a 16 kg-ot és azt mondta hogy most már vigyázzak.Most?? de hogyan???

Igen várja már a tesót,néha nagyon beindul s magyaráz nekünk,hogy mit fog vele csinálni és hogyan fogja szeretni,meg mire fogja tanítani:)De amikor kisbabát lát vagy hall sírni kicsit arcára fagy a mosoly.Majd meglátjuk...mi meg majd igyekszünk...

7894. Vavicsa (válaszként erre: 7883. - Csibe22)
2008. nov. 1. 18:55
Hát igazából eddig is sejtettem, hogy 2 hét pluszban vagyok a számítotthoz képest, úgyhogy nem nagyon lep meg. De a doki szerint a baba nagysága, a lepény érettsége és a méhszáj nyílása is erre utal. Hát nem tudom, majd szól a kicsi, ha meg akar születni én nem fogom sürgetni, de azért jó lenne karácsonyra itthon lenni.
7893. Móni83
Nekem is kell bevinni! Én licitáltam is rá! CSak gondoltam kellhet másnak is és szerintem jóval olcsóbb, mint boltban!
7892. Az anya (válaszként erre: 7890. - D@nu)
Elég sokat agyalok én is, h mi lesz a gyerekeimmel, h fogják birni nélkülem, hogyan fognak aludni nélkülem, és ,hogyan birom én nélkülük. A kórházi csomagom még nekem sincs meg.
7891. Az anya (válaszként erre: 7888. - Móni83)
2008. nov. 1. 18:52
Nekem kell be vinni pelúst, általában minden kórházba kell vinni.De ha gondolod kérdezd meg a kórházat ahol szülsz.
7890. d@nu
2008. nov. 1. 18:50

Mi ma vagyunk pont 34 hetesek. :)

Még sehogy nem állok, mondjuk mostam-vasaltam a kicsinek, de pl. a kórházi csomagom még tervben sincsen. :O A legnagyobb fejtörés úgy kezdődik, hogy "mi lesz a gyerekkel, amíg szülünk?", a másik jó kérdés a "hogyan alszik majd nélkülem?", a hiányosságokhoz már nincs agyam... :D

7889. Az anya (válaszként erre: 7887. - D@nu)
2008. nov. 1. 18:49
Töltött paprika...nyam:D Mákos bejglit is szeretem nagyon.Nálunk már a fiam mondta, h csináljunk mézes kalácsot, tavaly együtt csináltunk, csak 1 bibi volt, h olyan kemény volt mint a kő:)
7888. Móni83
2008. nov. 1. 18:47

Lányok nektek kell bevinni a kórházba pelenkát? Csak azért kérdezem, mert most találtam a teszveszen: 2-5kg 43 db-os pelenkát 1000 Ft-ért + 770Ft-ha egy csomagot rendelsz; +890- ha több csomagot a posta ktg! Szerintem nagyon jó árban van! Ha valakit esetleg érdekel!

[link]

7887. d@nu
2008. nov. 1. 18:44
Nálunk ma egyáltalán nem volt eső, a levegő se rezzen szinte és nagyon kellemes idő van kint. Mi is most értünk haza a temetőből, nincs messze, de a mai nap után már egy kicsit sok volt. Ma befejeztem a fagyasztóba pakolászást, fasírtot, töltött paprikát-gombócokat raktam el. Korábban főztem már bolognait, brassóit és csináltam egy stroganoffot is. Azt hiszem, ez elég... :D Már csak a bejglik vannak hátra, azt november 2. felében tervezem, remélem, lesz még kedvem majd megcsinálni.
7886. Móni83
2008. nov. 1. 18:44
Most néztem én is: nekünk is már csak 38 nap!:):):) Szinte hihetetlen, hogy 1 hónap múlva (vagy még előbb) mi is babázhatunk!:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook