Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 decemberében születő babák és anyukáik fórum

2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)

12805. Csibe22 (válaszként erre: 12800. - Bf6687affb)
2009. máj. 6. 16:42
szép méretekkel rendelkeztek. hogy csináltad a megyszószt. ?
12804. macs77
2009. máj. 6. 14:10
Sziasztok, köszi a válaszokat, igazából én sem akarom siettetni a hozzátáplálást, csak a tejci már kevés neki, esténként annyira nincs már tejem h tápszert kap, délelőtt meg almát - azt imádja, falja, azt nem is vonom meg tőle. A többit meg akkor majd szép fokozatosan, majd mindig amit a dokinő mond, tényleg nem akarom siettetni. Minden baba más és más, de szerintem náluk sem lesz gond, mert szeret enni, jó az étvágya, max egy kicsit később kap mindenből kóstolót.
12803. bf6687affb
2009. máj. 6. 13:48
Volt a tanácsadáson 1-2 baba, nagyon picik. Az egyik 16 hetes volt, de Lilla nagyobb volt 4 hetesen...Nem egyformák, mi sem.
12802. bf6687affb
2009. máj. 6. 13:47

Ja és a sütőtök is nagy kedvenc. Találtam egy oldalt, receptekkel. Kicsit ismétlős, de nem rossz.

[link]

Jó ötleteket ad, mit mivel mixeljek. Szerintem.

12801. bf6687affb
2009. máj. 6. 13:45

Én nem tudtam 1-2 kanállal adni neki, mert simán elsőre befalt pl. 1 üveg sárgabarackot. Vagyis befalta volna, felét adtam, másnap a másik felét, utána már 1 üveg. soha, semmitől nem volt baja.

Szilva, őszi-alma, sárgabarack bejön, nagyon. Körte puffaszt picit.Meggyszószt én csináltam, alma-banán turmix szintén saját.

Krumpli-répa, krumpli+alma saját készítés. Zöldborsót még nem adtam neki

Vettem via tárolókat. Van valakinek? Kipróbáltam kr+répaát a fagyiban, még nem vettem ki, milyen. Így nem kell kis adagokat főzni.

1 adag meggyszósz is le van fagyasztva.

Valakinek tapasztalat fagyasztással?

12800. bf6687affb
2009. máj. 6. 13:41

Lilla baba 10,4 kiló.Centiben hülyeséget mért, szokás szerint. Sztem 69-70, ő most 65-öt mért. Múltkor 64-et. De kinőttünk megint 2nacit hosszában azóta...tuti nem 1 centit nőtt.

Hát nagy, az tuti, de nem kórosan. Vagyis nem dagadt. Húsos, erős. De nem is voltunk betegek, lekopogom.1x sem.

4x eszik, abból néha az uzsi gyümi, néha az ebéd főzi, de nem mindig, mert én sem eszek minden nap krumplit.Most már azért több mindent ehet majd, főleg ha betöltötte a 6 hónapot.

Nekünk minden bejön, csak a paris krumpli nem. Az nekem sem. Gyümiket imádja, csináltam már neki meggyszószt is, rizsliszttel. Falta. Tegnap alma banán mix volt, ma is kap olyat uzsira.

A doki semmit nem mondott hozzátáplálással kapcsolatban. De hallom, h másoknak mondogatja, h már lehet ezt, vagy azt.Na mindegy, tudom,h mit adhatok neki, és kész. De nem sietem el.

12799. 79d1943975
2009. máj. 6. 13:26

ja, mi üveges kaját eszünk, de mindig max fél üveg, max napi kétszer, és utána cici, igy épp elég neki. reggel még csak cici, de estére már vajmi kevés... majd ha terem a friss gyümi, megbizható helyről (biokertészet) veszek répát stb.

na megyek, cicilünk, aztán irány az ikea, hamár ilyen car hideg van!

12798. 79d1943975 (válaszként erre: 12793. - Kattantak)
2009. máj. 6. 13:23

szia! valahol a naplómban van egy szülés leirás, de majd irom a történetem én is, kettőkor éjjel indultunk me a kórházba, és 4 óra 3 perckor megvolt, mint a gyorsvonat. igaz tulhordás volt... most meg iszom a levét az alsó felemen a gyorsaságnak.... na mind1.

ülés: hát ma ahogy magammal szembe "ült" az ölembe, persze hóna alatt fogom, meg a hátá is támasztom, tüsszentettem, pillanatra csak az egyik hóna alatt fogtam, és mit látok: stabilna csücsül pár mp.ig. azt hittem megzabálom. aztán kipróbáltam, köré tekertem a karom, a háta mögé is, és bizony csücsükélt!!!!!!!!!! N nem fogom hagyni de olyan ügyes!!!

12797. 79d1943975 (válaszként erre: 12789. - Bf6687affb)
2009. máj. 6. 13:19

szia!! azttaaaaaa, akkor te viszed a pálmát! nem semi súly!! édes ki husi pofi:-)

tgyas-munkahelyem küldi, viszont a családi késett, 3-án szokott. telcsiztem, azt mondták 5 én kell megkapnunk, késett az utalásuk.

12796. Csibe22 (válaszként erre: 12791. - Macs77)
2009. máj. 6. 12:51
szia nekünk hál isten nem fáj a pocink semmitől, nekünk a sütőtök nem ízlik, meg ami joghurtus, próbálj meg más fajta barackot hátha attól nem lesz pöttyös. alma, körte, banán, szilva, ezeket kóstoltathatod már.
12795. kattantak
2009. máj. 6. 11:58
Lányok, Ti inkább üveges kajákat adtok???
12794. PiciLeány (válaszként erre: 12791. - Macs77)
2009. máj. 6. 11:57
Nem bántásból, de ha már problémákat okoznak ezek az ételek, akkor nem lenne egyszerűbb, ha csak anytejet kapna hat hónapos koráig?
12793. kattantak (válaszként erre: 12785. - 79d1943975)
2009. máj. 6. 11:57

hát Ti nem semmi gyorsak voltatok :)), de jó, egynapon születtek a Törpéink :)... hány órakor született???

Így Manna is szokott ülni, és észrevettem, hogy az etetőszékben, meg az autósban sokkal jobban el tud lazulni, és könnyebben bír kakilni :)

12792. kattantak (válaszként erre: 12784. - Csibe22)
2009. máj. 6. 11:55
ebben igazad van, mindenki hagyatkozzon az anyai megérzésére :))...
12791. macs77
2009. máj. 6. 09:20
Sziasztok, lenne gy kérdésem, Csibe, főleg tőled, te már sokmindent adtál a babádnak, ill. a többiektől is. Mik voltak azok a kaják, amik nem jöttek be? Mert nekünk pl a krumplitól fájt a hasa, így azt nem is adok neki, a barack (Hipp alma-barack) ízlett neki, de utána picit kiütéses lett az arca... az almával semmi gond nincs, azt imádja! Még csak itt tartunk, szal nem igazán jött be minden... pedig mind védőnő/dokinő ajánlásával mentek ezek a kaják.
12790. bf6687affb
2009. máj. 6. 08:11
Azt hiszem a bébikompról lemondhatunk, mert ha jól olvastam 12 kilót bír...mire jó lenne, súlykorlátozás miatt nem lehet:-)
12789. bf6687affb
2009. máj. 6. 08:09

Sziasztok!

Ma megyünk tanácsadásra, 10 kiló fölött vagyunk, mértem kb. 1 hete, azóta nem mertem...kiváncsi vagyok.Kb. 69-70 centi, de a doki mindig mást mér, mint én.

Kérdés? Ti megkaptátok a tgyást? Én még nem, 5-én le szokták utalni.

12788. Móni83
2009. máj. 5. 21:02

Sziasztok!

Hát már jó rég nem rtam! De Kittikém minden időmet elfoglalja! Ha alszik is, akkor is találok mindig valami csinálni valót!

Örülök, hogy mindenki jól van!

Kattantak: üdv köztünk!

Kajcsi: ma Kittim megevett egy fél üveg őszibarackot! Olyan édes volt! Végre sikerült megbarátkozni a kanállal:)! Most majd minden nap egy kicsit többet adok neki és remélem lassan kiváltunk vele egy kajcsit! Amúgy őt is megszoktam utána kínálni cicivel, de nem mindig kell neki!

BneHeni: nem csodálom, hogy bőgtél! Nekem múltkor a kezembe aludt el kismanóm és ahogy néztem olyan édes volt és elkezdtem bőgni! Apa meg is kérdezte, hogy mi bajom! Mondtam neki, hogy semmi csak annyira édes!

Adatokat most nem tudok írni, mert jövő héten megyünk védőnőhöz!

Mindenkinek szép estét!

12787. moncianya
2009. máj. 5. 20:52

szisztok.

Heni édesek a gyerkőceid. ezért szeretnék én is másik babát is majd, hogy lássam mennyire szeretik egymást.

kajcsit én 4 hós kora előtt kezdtem adni. még nem tudtam kiváltani egy kajcsit sem, bár egyik nap délre főzit kapott és nem kért utánna tápit és ma is paradicsomos burgonyát evett és csak kicsit később kért tápit.

ültetés: én ültetem néha, hohy lássam mit bír. tudom, hogy nem a legjobb így, de élvezi a kis huncutom és ha látom hogy fárad abbahagyjuk. lehet hogy korai, de mindig azt mondják, hallgass az eszedre és én úgy gondolom ezzel nem teszek rosszat :) remélem

12786. 79d1943975
2009. máj. 5. 20:11

csibe, édes a picúr hogy egyedül iszik. niki is kezd, nagyon fogja az üveget. nah megyünk pancsi.

pusz

12785. 79d1943975 (válaszként erre: 12773. - Kattantak)
2009. máj. 5. 20:09

szia, tyú akkor sajnálom hogy nem volt könnyű szülésed, viszint ÜDV A DEC 23 napon születettek közt, mi is aznap születtünk igaz mi egy óra alatt...

ültetés, nem ültetem, az etetőszékben meg a hintában is hátradöntve pihen, maga tartja a fejét alőre dőlve. az ölemben néha ül, fogom közbe a hátát.

12784. Csibe22 (válaszként erre: 12781. - Kattantak)
2009. máj. 5. 17:31
nekem a védőnő 4 hós kort mondott. de én abból kiindulva h koraszülött voltam én 2 hósan már ettem a gyümit főzit . engem nem érdekel mit mondd a védőnő mert fiatal semmi tapasztalata. anyura inkább halgatok. Martinnak semmi baja nem lett. 4hós kortól van üveges szilva, körte, banán. Martin 5 hós és már husit is eszik. és örülök h eszi mert jobb mint a tápszer szerintem én csak sajnos 3 hóig tudtam szoptatni. de mindneki maga dönti el mikor kezdi úgy gondolom.
12783. kattantak (válaszként erre: 12776. - BneHeni)
2009. máj. 5. 17:27
jaj, ez nagyon édes lehetetett :))), szerintem csak mint a záporeső úgy könnyeztél :)
12782. kattantak (válaszként erre: 12777. - Macs77)
2009. máj. 5. 17:26

Szia, és köszi :)...

itthon hajnali egykor kezdődtek hétfőn a fájásaim... hétfő reggel 8-ra kellett bemennünk a kórházba.. úgy voltunk Vele, hogy figyeljük mennyire lesz rendszeres és erős... így kihúztuk nagyjából 10 perces fájásokkal reggelig. Mikor mentünk a kórházba a kocsiba teljesen összevisszává váltak.. miután rákerültem a ctg-re nem mutatott semmit... ennek ellenére a szülésznőm felvett, kb ctg után egy órával újra kezdődtek a fájások.. de mondhatni még egy ujjnyira sem voltak kitágulva... és hiába erősödtek a fájások nem tágultam semmit... a ctg mindent rendben mutatott a Babával, így nem sietették a dolgokat... Éjszaka kifogtam egy nagyon szemét éjszakást, aki nem igazán törődött velem, próbálta átvészelni az éjszakát, hogy ne szüljek meg szerintem... mivel nem bírtam az ágyban megmaradni a folyosón szendvedtem végig az éjszakát.. reggel jött a szülésznőm, mert az éjszakás banya nem értesítette (én meg hülye voltam, hogy nem szóltam) egyből felvett szülőszobára, addigra sikerült 2 ujjnyira kitágulni, meg megérkezett az orvosom. Burokrepesztést csinált. Kiderült, hogy bezöldült a magzatvizem. rákötöttek ctg-re.. szerencsére Manna tökéletesen jól bírta... Kaptam oxitocint, és edát.. ezzel délután 3-ra sikerült elérni a 4 ujjat, ami még édes kevés volt... ekkor azt mondták a dokik, hogy nem igazán látják a végét, próbálkozhatunk még ha úgy gondoljuk, jól van a BAba, de nem tudják, hogy ez végig így fog e maradni.. természetesen ha a szent Imrébe már azt mondják, hogy mit szólunk a császárhoz, nem illik vitatkozni...de ahogy írod, a lényeg, hogy kihevertük :) és jól vagyunk...

12781. kattantak (válaszként erre: 12775. - Csibe22)
2009. máj. 5. 17:17

hogy hogy ilyen korán kezdted?? mi még most sem legálisan kostólgatunk, mert a védőnő azt mondta várjunk vele 5 hónapos korig...

a körte nem korai még?

12780. Csibe22 (válaszként erre: 12776. - BneHeni)
2009. máj. 5. 17:10
óó de drága, ilyenkor nagyon édesek lehetnek, hát én is bőgnék.
12779. macs77 (válaszként erre: 12776. - BneHeni)
2009. máj. 5. 16:24
Jaj de aranyos... hüphüp ;)
12778. macs77 (válaszként erre: 12772. - 79d1943975)
2009. máj. 5. 16:20
Szia, én is úgy adom délelőttönként h alma vagy barack és utána még szopizik is, mert amúgy nem lenne elég neki a gyümölcs, még nem tud megenni annyit. Szal gyümi után még megy a tejci és.
12777. macs77 (válaszként erre: 12773. - Kattantak)
2009. máj. 5. 16:19
Szia, én is üdvözöllek! Nem semmi a szüléstörténeted, 40 óra, te jó ég, miért nem előbb császároztak meg?? A lényeg h jól vagytok :)
12776. BneHeni
2009. máj. 5. 15:50

Sziasztok!

Ezt muszáj elmesélnem nektek!Ma Mátém bújt oda Kittimhez(ez nem újdonság mindig bújik hozzá)de azt mondta neki most a bújás alkalmával hogy:-Köszi,hogy megszülettél!!!

Szerintetek nem bőgtem????

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook