2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)
Réka is csak azóta kap kenyeret meg kekszet amióta megvan a 4 foga!
Előtte a szája elé se mertem volna adni,persze volt aki "jóindulatúan" kínálta.Szóltam hogy ez nálunk nem oké,lett is sértődés,de lesz@rom.
Szia!
Nekünk is ilyen pöttyeink vannak, melegkiütés. A legjobb gyógymód eddig a hintőpor.
Sziasztok!
Piskótát, kenyérhéjat, én nem merek adni Sárának, valahol azt olvastam amíg nincs alul, felül 2 foga adni ne adjunk szilárd ételt.
Bartusévi tudunk azért találkozni, én minden nap Siófokon vagyok. Anyukádék is jönnek nyaralni veletek?
Mi Krk szigetre akartunk ki menni de ez az átalakítás miatt elmarad.
Nem semmi idő volt tegnap, a férjem nem győzi fel venni a telefont mert sajnos elég sok embernek meg sérült a háztetője:(
Gligli én is azért szeretem még hátha ellesek valami jó tippet a kis vadócaimnak:)
Kata remélem a kis manó hamar rendbe jön.
Borek.Ancsa Sárának még mindig csak egy fogának a hegye van kint és ő tiszta nyűgi, annyira nyálzik, h nem győzöm törölgetni a száját.
igérem az az utolsó, látom csak én vagyok, még elküldtök melegebb felé:-)
a rizspelhet én is kipróbálom, jázminrizst én is csinálok. csak kicsit kesernyéssé teszi a kajákat.
husi: én csirke mellet adok neki , meg ami a babakajávan van. ,meg babakeszet, piskótát nem mertem még a tojás miatt.
egyetlen egyszer valaki poénosan megkérdezte, hogy hyperaktiv e niki, röhögve mondtam hogy nem csak szuperaktiv:-) na lépek lányok, jók legyetek!!!!
hát ez az, a hátamon felállt a szőr, akár családtag akár nem aki miatt felborul a napirendje Nikinek, mert hát ugye az kell, hogy legyen.
a műsort akartam nézni de olyankor nincs időm rá... az avent hintőport hol lehet venni?
szia-sztok!
a tó gyönyörű zép, és 26 fokos most. 3 óráig jó, utána tömeg van de kibirható. lejöhetnétek egyszer! nézd mega neten fent van amúgy.
pattanás: nem tudom, de nekünk is van tegnap óta a mellkas, nyak-hát környékén, apró, piros sok pöttyök. mi a fene lehet.... meg a hajas fejbőrön hátul nagy piros folt, benne pici pukli.
idő: hát tegnap elég gusztustalan idő volt, 5 perc alatt kerekedett olyan vihar, hogy az 5. emeletről leverdeste a cserepeket, az egész lpcsőház futott le, álltunk el a kocsival, a fejünk fölött mindenki fogott valamit... 3 autó nem sérült,-hál isten a miénk sem! ost aránylag jó idő van, ma szerencsére nem jönnek, hanem mi leszünk a vendégek anyunál, igy az igazi a szülinap:-) és jó kedvem is van.
Sziasztok!
Köszi mindenkinek az aggódást.Az éjszakánk nem telt el teljesen nyugodtan,sokat ébredt Réka és evett is de csak 100ml tápszert meg ivott sok teát.Már ez is valami.Együtt aludtunk és én végig rettegtem hogy mi lesz reggelig.Ma is nagyon nyűgös és nem akar enni csak a tápszert fogadja el.
Van hogy néha kap babakekszet vagy simán kenyérhajat azzal szépen el van,de persze végig figyelem nem hagyom magára a kajával,nagyon fosos vagyok nehogy valami érje a kis lelkem.
A hiperaktivitásról annyit hogy én ilyen buta emberrel nem állok le se vitázni se vissza szólni.Maradjon a maga hitében és majd rájön.Erre azt szoktam mondani,hogy:Isten nem ver bottal.
Most apa sétál Rékával az utcában és már 1/2 órája alszik.
Ebédre megpróbálok valami könnyűt adni neki,hátha elfogadja a kanalat!
Sziasztok!
Jó tudni, hogy legalább valakinek hiányzom :-)))
Bercinek én is adtam már babakekszet s kiflit is, volt, hogy öklendezett tőle, egyszer-kétszer még hányt is...jól meg is ijedtem...
A felső fogacskái neki is mozgolódnak, be van durranva eléggé az ínye, pénteken be is volt lilulva...
Most vidéken vagyunk a nagyinál, itt nem volt jég, csak erős szél és egy kicsi eső. Biztos elfogyott mire ideért.
Az én gyerekemre mondjon bárki bármit, nem érdekel, én tudom ő milyen. De azért mostanában próbálgatja ő is, hogy hol van a tűréshatár...szereti is átlépni....de azért így is imádom...
Sziasztok!
Most nálunk is jó az idő, nagyon nagy vihar szerencsére nem volt.
Én már májat adtam a fiacskámnak és ízlett neki.
Gligi: a rizspelyhet csak bele kell keverni, vagy azt főzni is kell? még nem találkoztam vele:)
Babakekszet és piskótát csak gyümibe reszelve adok Martinnak. Amióta a keresztlányom kicsi korában majdnem megfulladt egy letört piskóta darabtól én az ilyennel óvatos vagyok.
Sziasztok, gyorsan beköszönök. Itt is jól lehűlt az idő - szerencsére, már nagyon szenvedtünk a hőségtől. De keddtől állítólag megint kánikula lesz :S
Kata: ez a hiperaktívos szöveg... hát inkább nem mondok semmit, szerintem az illető nem látott még gyereket: Énvisszaszóltam volna, h az a jó ha élénk a gyerek, jobb lenne ha bamba lenne? :)
Gligi: én is még csak csirke és pulykahusit adok Dorkának, nem tudom, mit lehetne még.
Más: ti babapiskótát vagy kiflivéget adtok majszolni a babátoknak? Én még nem mertem, de mondta egy ismerősöm, akinek szintén kb 7 hónapso a babája h ő már adott a kezébe kiflit, babakekszet...
Szép vasárnapot, sziasztok!
Szép vasárnapot mindenkinek :-)
Itt is nagy vihar volt tegnap,törte a fák ágait a szél rendesen és a virágok is borultak a kertben. Abban reménykedem, hogy a csigaszaporulatot is elvitte a kertből és így kevesebb virágot fognak megcsámcsogni!
ANYA és MÓNI: Én szeretem nézni, mert szerintem is nagyon jó ötleteket lehet lopni a fegyelmezésről, vagy rossz szokások elhagyatásáról! Hiszek benne amit Jojo mondani is szokott, hogy a gyerkőc próbálkozik hol vannak a határai, de a korlátokat nekünk kell felállítani és nem szabad úgy éreznünk vagy gondolnunk, hogy neki ez nem jó akkor sem ha bűntudatunk van a büntetés miatt!Nem büntetem a 6 hónapos gyerkőcünket, de ha olyan eleven lesz mint az anyukája vagy az apukája akkor szükségünk lesz rá :-)
MARYANYU: Aventes folyékony hintőpor a DM-ben van legalacsonyabb áron! Asszem 1800ft körül van. De a hagyományos hintőpor használatának átváltása után nálunk is jelentősen lecsökkent a takartások száma :-)
MONCYANYU: Jázminrizs: Nálunk a bioboltban 250g 260ft. De utobb mikor már tudtam, hogy bevállt akkor Auchan-ban vettem 1kg 750ft. A gyümölcsbe én rizspelyhet keverek amit szintén a bioboltban lehet kapni, gluténmentes és egy zacsi 260ft és a baracknak is felszívja a savasabb levét, de én a körtéhez is teszek 1 evőkanállal és akkor nem folyik le a kanálról és picit dúsabb is lesz. A meggyhez én is rizst főzők, sőt a meggyet is külön megfőzőm pici fahéjjal és cukorral így nem bántja a gyomrocskáját és nagyon hamizza :-)
BOREKANCSA: Hiányoztál és irigyellek, hogy nálatok csak 26 fok van :-)
KATA: Rázz le magadról ezt a hiperaktívos szöveget! Én is ezt szoktam tenni! 5 hónapos kora óta Levcsi nem alszik annyit sem napközben mint amennyit az óvódások előírt ebéd utáni alvás ideje 2 óra. Egész nap teper, kúszik, imád babakocsival menni és mindig kell neki történés. Egyfolytában dünnyögnek nekem is ,de nem érdekel!!! Viszont végig alussza az éjszakát ha nincs 30 fok éjszaka, mert akkor többször is inni kér, vagy ha telihold van, vagy vihar, vagy jön a foga, de ez mind természetes! A hiperaktívságot pedig azért tudják csak később diagnosztizálni, mert az a koncentráció képességre is vonatkozik és a mi pici babáinknál akiknek még minden egyszerre érdekes nem határozható meg! Picileánynak jobbulást!
Csajok ti a csirke és pulykahusin kívűl adtatok már más fajta husit a babátoknak? Ha igen akkor melyik állat, milyen részét? :-)
Szia!
Az ismerősöd tényleg egy gyagyás, h ilyet mondott.
3-éves volt a Bálint amikor az óvónője ezt mondta rá, na eligazítottam rendesen.Pont ez miatt mert ilyen korban nem lehet rá fogni egy gyerekre sem.
Később is elég nehéz megmondani az orvosoknak is, h az-e. Csak ilyen kontárok mondanak ilyet. Elevenség nem egyenlő hiperaktív gyerekkel.
sziasztok.
Kata, sajnálom. lehetséges, hogy túl ette magát. nekem is volt, hogy sugárban hányt Nóra, de csak kétszer, akkor el is vittük edo9kihoz, azt mondta emésztési zavar. ne aggódj. biztos nem komoly...
a hiperaktivitásról annyit, hogy egyszer a reggeliben mondta a szakértő, hogy legelőször 7 éves kor körül állapítható meg, ha egy gyerek hiperaktív, előtte sosem mo9ndanak ilyet egy babára, max túl sok az energia. úgyhogy ezt mondd csak el szépen annak, aki okoskodott, és ne aggódj emiatt sem...
ancsa, nekem is hiányoztál :)
remélem hamar jön a netetek...
Gligi, hol lehet kapni ezt a fajta rizset? még sosem hallottam.
nálunk most jön a vihar :(((((((
Sziasztok!
Megjártuk Egert.De én egy ideig tuti nem megyek sehová.Az úton aludt Réka de ahogy oda értünk evett és nem aludt egész nap csak 35 percet.Semmi nem használt pedig higyjétek el mindent kipróbáltam.Kiságy egyedül,földön-ágyon együtt,babakocsi,járóka,de semmi.Hazaúton aludt 45 percet,pont a vihar alatt voltunk úton,szörnyű volt.Itthon a városba kivettem az ülésből és játszottunk egy kicsit táncikálósat,imádta kacagott.Itthon vacsora,ami a végén sugárba jött vissza.Azt hittem meghalok ahogy fogtam a kezemben és el volt vörösödve.Gyors fürdetés és letettük aludni.
Most ülök és őrrzöm.Rettegek az éjszakától.
Túlette magát?
Sziasztok
Hála az égnek meg úsztuk a nagy vihart,esett az eső, fújt a szél de nem volt vészes.
Tegnap voltam nődokinál, hát nem semmi milyen meleg volt.37 fok késő este.:s
Kattantak remélem Manna jól van!
Depiről annyit, h minden embernek más a tűrő képessége van aki semmiségen ki bukik, van aki a legnehezebb helyzeteket is jól viseli.
Ha minden igaz Popper Péternek a könyvébe olvastam egy történetet,h volt egy ember akinek a felesége, aztán a 2 gyereke is meghalt, aztán feléget a háza, de még azután is higgadt maradt, aztán kis idő múlva megharapta a saját kutyája na arra kifakadt és öngyilkos lett.
Azt kérdezte valaki, h nézzük-e segítség gyerekeim vannak műsort, én szoktam nézni, és ha hiszitek ha nem, ti is későbbiek során meg tapasztaljátok, h igen is néha a mi gyerekeink is át tudnak változni sec perc alatt kisördöggé.
Csak nem mindeni ismeri be, mert ugye mindenkinek a sajátja a legszebb és a legjobb.Más gyerekét az ember hamarabb kibeszéli. De ami miatt szoktam még nézni, h meg nyugvással tölt el, h az én gyerekeim nem ennyire ördögfajzatok:)és, h másnak is elevenek a gyerekei.
Apám szokta mondani, h az akinek gyerekei vannak, ne szólja le másnak a gyerekeit, mert érhet mindenkit meglepetés, és ebben van valami.
Én nagyon rossz gyerek voltam, most vissza kaptam mert a fiam is pont olyan, amilyen én voltam kicsinek.
Ancsa te hiányoztál, bár én sem vagyok itt mindig de az fel sem tűnik:)
Bartusévi nálam is volt látogató, amit én sem hiányoltam ,de már túl vagyunk rajta:)
Hétvégébe az az utálatos, h mindig ilyenkor romlik el az idő,és a férjem csak ilyenkor ér rá, így lőttek a strandolásnak:S
Bocs a sok mindenért amit írtam de ezek jutottak az eszembe.
Vihar mentes szép hétvégét nektek!
Sziasztok!
Még nem próbáltam, Johnson's hintőport használtam eddig, a kezembe raktam, hogy ne az orrába menjen a por, de így körülöttem minden tiszta hintőpor lett, a pelenkázó, hullik a földre is. Így köszi a tippet, biztosan kipróbálom.
szia
de hiányoztál, reméljük lesz hamar internetetek.
Sziasztok csajok!
Minden picurkának mielöbbi gyógyulást kivánok! Szegénykéim remélem hamar túl lesznek rajta!
Kitti tegnap este volt nyugös,de megint a fogacskája miatt!Eléggé be van durranva a felso inye!
Gligi:én szoktam nézni. És szerintem lehet belöle jó ötleteket venni! Foleg fegyelmezés terén! Neked amúgy mi a véleményed?
Jó hétvégét mindenkinek! Ja amúgy Kitti babánk má 1,5 órája alszik:)
Sziasztok!
Újra itt vagyok, bár még nincs netünk. De látom, nem is hiányoztam senkinek sem :(((
Hogy telik a nyaratok??? Nekünk jól, mindig van valami program hétvégére. Strand (Babus nagyon imád pancsolni, és már úszni próbál). Meg megyünk Plitvicére egy napra, Keszthelyre pár napra és a nagyihoz két hétre. Nagyjából ilyen lesz a nyár.
Berci is nyűglődik a nagy melegben, pár napja éjszaka csak forgolódik félálomban, és tegnap alig szopizott, viszont sokkal több vizet ivott, mint szokott. Nem csoda, én is alig bírom ezt a meleget, de szerencsére a lakásban 26 foknál nincs több.
Na megyek pihizni, puszi mindenkinek, majd jövök!
Jó reggelt és kávét kedves Fórumosok!
Mi készülünk el itthonról.
Most jut eszembe hogy valamelyik nap írni akartam hogy mit mondtak a Rékára de el is felejtettem.
Mivel most egy kis felfedező és imád mozogni egy csaj aki 3 hete szült megkérdezte hogy nem hiperaktív-e.
Köztudott hogy az egy nem épp jó "betegség".Úgy kiakadtam.Azért mert mozgékony még nem hiperaktív.Na,de majd megtudja ő ispár hónap múlva.Szóval vannak még idióta emberek.Nem álltam le vele vitázni arról hogy mi is az hogy hiperaktív.
Szép, vidám családias hétvégét mindenkinek?
SZEMVIZSGÁLAT: Nekem adott a gyermekorvos beutalót, hogy jelentkezzek, be mert ez olyan rutin vizsgálat mint a csípő, vagy hasi és koponya UH. Szeptember 15-re kaptam időpontot. A bejelentkezés érdekes volt mert azt se kérdezték, mennyi idős a gyerkőc , de azt se hogy van e panaszunk!
MONCIANYA: Én jázmin rizst használok Levcsi ételébe, mert az gyorsabban fő meg mint a többi.
A cukkinivel+répával együtt is ripsz-ropsz kész.
VASALÁS: Úgy látszik tegnap általános vasalós nap volt :-) Én miután este lefektetem Levcsit aludni akkor szoktam vasalni.
KATTANTAK: Hát ez nem semmi!!!! Gyógyuljatok meg!!!
MARYANYU: Próbáltad már a tubusos AVENT folyékony hintőport??? (tényleg ily vicces a neve!) Én a nyakredőkbe szoktam Levcsinek kenni,mert Ő ott pirosodik. Semmi más nem használt csak ez és nem is hapcizik tőle mint a hagyományostol!
BARTUSÉVA: Na ezektől a látogatóktól nekem is elszáll a türelmem! És az egyik ismerősőmnek ráadásul 1,5 éves a gyereke és az is így jön látogatóba ahogy leírtad, de ők 10-16.30 között érkeznek bár fél órányira laknak tőlünk! Én még csak most döbbentem rá, hogy ismeretségi körünkben, a mi korosztályunknál rajtunk kívül csak két családnál lettek a gyerkőcök rendszerbe szoktatva.
Szoktátok nézni a "Segítség szülő vagyok!" című műsort? Véleményeitek?
sziasztok.
nah a vasalásom az elmaradt.
most jöttünk be a medencéből. éjszakai pancsi. jó is ez :)
sziasztok!
köszi mindenkinek a jókívánságokat...
igaza volt a dokinak, ahogy kijöttek a pöttyök rendbe is jött... igaz, most még terjed a testén, szegényem, kis Pötyi :), de már nincs láza, újra a régi ugribugri baba, és nagyon remélem hogy szépen fog aludni most este is, mert napközben ugyan úgy aludt mint eddig... ma kicsit kitolódott a nap, úgyhogy apa most adja a tápit :), drukkoljatok, hogy ma alcsizzon, ne úgy mint tegnap :)...
Jaj, úgy irígylem azokat, akik rá tudják szánni magukat a vasalásra... én csak akkor ha nagyon muszáj, tiszta ciki :)...
Itthon van egy kis medencénk, abba szokott Manna pancsizni, de sajna most a pöttyök miatt még le vagyunk tiltva, remélem jön az enyhülés, hogy könnyen túlvészeljük...
Kata, köszi, megnyugtattál... szerintem nem vagyunk ezzel egyedül, mert igazából a dokinő meg sem lepődött, hogy nem jött össze, gondolom gyakran találkozik ilyennel.. :(.. kitalálhatnának valami jobb módszert...
Maryanyuci: hát ez a melegkiütés sem hangzik túl jól.. remélem hamarosan helyreáll Nálatok is a rend... jobbulást..
Nagyon kotor a komppal,rájött hogy így bármi elérhető.Az újságtartó,a papírkosár,és a konnektorok.Amiket mi jó előre levakdugóztunk.(lent vannak a konnektorok 20cm-en)
Vasalni ritkán szoktam,szerencsére nem gyűr a mosógépünk és a kinti szárítás nagy előnye hogy a szél és a nap elintézi a nagy részét.De holnap elutazunk Egerbe a barátnőmékhez és a ruha amit fel akarok venni az vasalás-köteles.
Szóval nem őrültem meg teljesen csak a muszály nagy úr! :-)))
Jó éjt mindenkinek és kellemes hétvégét.
sziasztok
iszonyat ez a meleg, de hál isten Martin ma napközbe szépen aludt, és evett is.
Évi de jó nektek h strandoltok, milyen a gyömrői tó? már régóta elszeretnék oda menni.