2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)
szia
jaj szegénykéim,jobbulást a pici lánynak
én is most fogok vasalni, mert még ma este jönnek a tesómék, holnap ha minden igaz megyünk csavarogni, és már lassan nincs vasalt ruhánk, úgyhogy muszály :(
én nem kaptam ilyen szemvizsgálatos papírt, de én is úgy voltam vele, hogy mivel nekem elég rossz a szemem, és még ráadásul rejtett tengelyferdülésem is van, hogy ha egyszer is látok gyanút irány a doki....
jobb előbb rájönni, akkor még korrigálható
:-)! Egyszerre..
Annyira közlekedik Réka a kompban?
Vasalni? Ilyen melegben? Miért nem csinálod holnap.. Lehülésben..
Szia!
Nekünk is volt vizelet gyűjtő zacsink és nekünk se ment bele egy csepp se!Ez egy kis tasak aminek van egy cuni alakú nyílása és az körbe ragadós szivaccsal van bevonva.Azt kell felragasztani a kislányoknak.A fiúkét nem ismerem milyen.De Katt,nyugi én se tudtam bele gyűjteni.
Amúgy jobbulást nektek!
Cyntia:Mi is ma kaptuk a szemvizsgálatos levelet!
Réka most egy pelusban "tombol" a kompban amit apa próbál bevonni valamivel mert veri le az összes ajtóélt.Ha kivenné a lányt jobban haladna,de neki így is jó.Édesek együtt.
Én meg mehetek vasalni!
Sziasztok.
Kattantak, elég durva amit leírtál, jobbulást nektek!
Ez a meleg megőrjít!!! Dorka minden délután alszik kb fél 2-2-től akár 4-ig is. Már hónapok óta beállt ez a napirend, van h kevesebbet, de mindig alszik vmennyit du. Erre ma! Semmit nem alszik, csak szenved a meleg miatt már kb negyed 2 óta, itatás, vizezés stb, tök kivagyunk már... :(
De látom, másnak sem könnyű.
Amúgy ha nem alszik el, én azt csinálom h babakocsiban tologatom, az bejön. (Mondjuk ma ez sem jött be...). Mert ebk esténként saját magát bealtatja a kiságyában (hümmögés, rongy-gyömöszölés az arcba... stb.
Hát ez van, fejem is szétmegy :(
Na nem panaszkodom :)
Szia!
Sajnálom, ami veled történt ma: az valóban nem kevés rossz.. :-(! De mostmár csak jó lehet..
Szemészet..
Én nem vettem észre semmit, de az egyik ismerősöm mondta, hogy mintha látna valamit egy fényképen. MOndta, hogy inkább vigyem el szemészhez, minthogy késő legyen. Apának 4-es a szeme, és anyukámnak is rossz 2 éves korától.
Erre ma jön egy levél a szemdoktortól, ami pont erre hívja fel a figyelmet.. Na mi ez ha nem megerősítés, hogy mihamarabb menjünk el?
Persze: lehet, hogy minden rendben lesz: csak akkor mindenkki megnyugszik.. Fél éves kortól lehet vinni a gyerekeket..
Sziasztok!
Ahogy látom mindenkinek van valami gondja, nekünk melegkiütésünk van. Úgy kb egy hónapja kezdődött, egy hét alatt elmúlt, de egy hét szünet után visszajött:( Ez azóta így megy, csak most már hamarabb elmúlnak, mert nem kenem a gagyi kenőccsel, amit felírtak és teljesen kiette a kis bőrét, hanem ismerősünk tanácsára hintőport használunk. Igaz kicsit szárítja Martin bőrét, de fél, vagy max. egy nap alatt elmúlnak a pöttyei.
ALVÁS: én berakom Martint az ágyába, simizem a hátát, vagy paskolom a pelust és pillanatok alatt elalszik. Külön szobában alszik éjszaka a kiságyban, nappal pedig a mi szobánkban lévő ágyában.
Jobbulást mindenkinek!
sziasztok.
Kattantak, én sem irigyellek. sajnálom, remélem hamar meggyógyul :)
Cyntia, még nem voltunk szemésznél.
Te viszed a Babát? Miért?
látsz valami furit a szemével????
Olyan szar napom van, el sem hiszitek.
csináltam rizses barackot Nórinak, hát a rizs kemény maradt, kukába az egész :(
főztem neki aztán cukkinis, répás krumplit, leégett :( Monci agya durrrrrrrrrrrrrrrrr
aztán vártam a postakocsit, rendelt Apa egy mosdókagylót, töredék áron, mint a bolti, meg is jött ma végre, darabokban :(
nem részletezem Apa hogy örült neki. hívta a postát, válasz, vigyük fel, jegyzőkönyv, TALÁN lesz valami belőle
Sziasztok!
Borult a mai napunk úgy néz ki, össze-vissza szopizott Jázmin, biztos a meleg miatt. A pöttyei még mindig megvannak, tegnap aszonta a doki h nem vészes, de ha nagyon aggódom vigyem bőrgyógyászhoz. Hát nem tom, hétfőig várok, ha szaporodnak v nem múlnak, megyünk. Egyébként is marha kíváncsi vok h mi a frásztól vannak ezek a pöttyök... :S Olyanok mint a nagy melegkiütés v a pattanás, jó kemények :( De láza nincs, közérzete jó.
Viszont az a gond h nálunk a bőrgyogyira időpont kell, min 1 hónap múlvára kapunk majd, ez tuti :SSS
Magyar egészségügy... :S :(((
Bár, ha mondom h 7 hós picuriról van szó, csak előre vesznek, nem???? Ugye igen??? :P
Szép napot Mkienek! :)
Katt, jobbulást Nektek! :)
Sziasztok!
Volt már valaki szemvizsgálaton a kicsivel?
Ha igen: mit csináltak a gyerkőccel?
édes a kép:-))
boldog 7 hónapokat a babáknak!
depi: én is egyet értek, igaz van hogy kva ideges vagyok felrobbanok vmi miatt de az más.
altatás: este fél 8 fürdés, és azonnal kaja után elelszik kézben vagy ha mellette fekszünk az ágyon. de napközben (ebéd utáni ) alvás, csak ha nincs más ember, zaj, érdekes ltnivaló, ebéd, és azonnal!!! letszem, igy megszokásból alszi, én pár percet fekszem mellette, és magától elelszik. (simi...) stb. reggel meg reggelni után még együtt alszunk, a reggeli 5-6 közt van sajnos...
sziasztok, jesszus katt... nem irigyelleek. mielőbbi javulást !! hogy lehet vizeletet zacskóbe gyűjteni? elképzelésem sincs.
látom mozgalmas volt mindenki napjai, mi tegnap a tavon voltunk, Niki édesen evezett" a csónakjába, a vizbe csaktérdig ment, majd pancsi a parton a csónakban:-) isteni volt, csak rettentő meleg. nem is tudott aludni csak nehezen, nagyon nyűglődött, mi lesz majd balcsin?
én most egyébként kva ideges vok, jonnek köszönteni keresztanyám meg egy gyerek(aki intézetes rossz kis ,.,....) és 10 re igérkeztek, madj hivott, hogy dél,-direkt mindenki tudja, délbe ebéd, és alvás van,--- erre még most sincsenek itt. tököm tele, egész hétvégén vendégeskedés lesz, készülnöm kéne, meg boltba is menni stb, de nem ,várhatom őket. remélem Niki sokáig alszik, nem fogják nyúzni.
Sziasztok!
hát kalandos napok állnak mögöttünk. . . hétfő este óra küzdünk folyamatos hőemelkedéssel, enyhe lázzal. tegnap elmentünk dokihoz, igazából nem talált semmi külcsit, de mondta gyűjtsünk vizeletet, és menjünk ma vissza... Miután tegnap hazajöttünk az orvostól, kapott egy nurofent, és elmult a láz. . . estére is már nagyon minimális hőemelkedés volt, na mindegy, gondoltam, azért gyűjtsük csak be azt a vizeletet, ki tudja. . . hát Manna nem örül túlzottan, szerintem nagyon zavarhatta a kis tasak, amit rá kellett ragasztani. Manna nagyon szépen szokott elaludni magától. Hát tegnap este 10-kor feladtuk, kihoztuk, mert csak sírt, gondoltuk, hogy ez a basz miatt van. . erre neki állt játszani. fél 12-kor úgy éreztük ideje aludni, nagyon nehezen sírdogálva aludt el. . . hajnali 3 -kor légzésfigyelő beriasztott, semmi extrém, csak szokás szerint elmászkált a csajszim. Soha nem szokott felébredni arra, ha visszapakolom, hát most felébredt. Gondoltam, akkor gyorsan tasak nézés, és megszabadítom. egy csepp pisi sem volt benne. nem igazán akart visszaaldun, kapott hamit, de nem evett sokat. . hogy apa tudjon aludni, inkább nem mentem vissza, ledöltem a nappaliba, ahol nagyon összevissza aludtam, mert hol Manna sirdogált fel, hol egy légy baszkurált, ráadásul csak egy kispárna volt itt, és elaludtam a nyakam. . . reggel 6-kor mikor kelt Apa, visszaköltöztem, kb fél órára rá ébredt Manna. . újabb zacsinézés, pisi semmi. . na gondoltam, leszedem ezt a baszt, mert az se jó, ha meg ez miatt nem fog nekem pisilni. . . visszaraktam, és 9-ig aludt. Ahogy ébredt gondoltam ráteszem a bilire meztelenül (nem még nem bilizünk), hát ha itt a nagy mesztelenségbe csurran cseppen valami, de csak ordítás volt a válasz. . rátettem még egy tapaszt, gondoltam, még van háromnegyed órán, hát ha lesz benne valami. . erre rotyiztunk egy nagyot. . na itt adtam fel a vizeletgyűjtést. viszont felfigyeltem furcsa kis pöttyökre, gondoltam, lehet a melegtől, de végül is úgy is azt beszéltük hogy lehet visszamegyünk ma a dokihoz, igaz nincs pisi, de ezt inkább megmutatom. mikor mondom a dokinak mi van, még akkor nem látta, felkiáltott, hogy na meg van a diagnózis, vagy rózsahimlő, vagy valami kokszika vírus, vagy mi a fene, de a kettő csak vérvétellel lehet megkülönböztetni. . nem is gondolt erre, mert nagyon ritka betegség már. . . semmi teendőnk nincs, csak ne menjünk terhes nő közelébe, mert magzatra veszélyes. . valszeg két hete a tanácsadáson szedtük össze. . . ja és mivel mi a párommal nem voltunk simán elkaphatjuk :). . . para apa egyből hívta a háziorvosát :), de ránk sem veszélyes szerencsére. .
Szia nuszifulke!
Szerintem semmi baja nem lesz neki!
Egyébként én is azt szeretem a legjobban amikor hármacskan vagyunk!De nekünk erre még 2 hetet várni kell! De aztán 3 het eggyütt es irány nyaralni! Már alig várom!
Jó reggelt és kávét mindenkinek!
Nálunk az alvás mostanában úgy néz ki, hogy reggel 7 körük ébred Erik, csinálok neki tápszert, azt már a mi ágyunkban eszi meg, aztán még kicsit birkóznak apával, és ott magától visszaalszik kb. még egy órát. Most is ez van, apával szundiznak. Aztán az ebéd után beviszem a hálóba(mi egy szobában alszunk) ringatom egy kicsit és hamar elalszik. Délután ugyanígy. Amint elalszik a kezemben teszem a kiságyba és szundi tovább. Mi is próbáltuk, hogy otthagytuk és sírt, de idővel elaludt, de én nagyon sajnáltam, nekem jobb, ha kicsit ringatom és hamar elalszik, meg szerintem neki is jobb.
Tegnap akartunk fürdeni Erikkel meg a sógornőmmel az udvaron a medencében, de egész nap esett,meg el volt borulva, így ez elmaradt, remélem ma jobb idő lesz és bepótoljuk! Menó is nagyon imádja a nagy vizet, olyan cukin pocskol benne. Ugye nem árt a klóros víz a bőrének? A babauszin is klóros a víz és attól sincs baja a babáknak ugye?
Sziasztok!
Köszönöm a tapasztalatokat, tanácsokat! Az a helyzet, hogy Kitti nem szopizza az újját és a cumit is csak nagyon ritkán fogadja el! Nem igazán leszoktatni szeretném róla, mert szeretem ha így alszik el, meg ez a legegyszerűbb csak ötleteket gyűjtöttem ahhoz, hogy akkor mit kellene csinálnom, ha már annyira fáradt, hogy egyáltalán nem tud elaludni és csak sír! Ilyenkor többnyire hagyni szoktuk és álomba sírja magát! Csak ez neki sem és nekünk sem jó!
Jelenleg mellettem alszik! De úgy hogy- leköltöztünk a földre mind a 3-an ebbe a melegbe- és ő aszik legbelül én meg mellette! Tehát ha éjjle felébred akkor csak oda fordulok cicizik egyet és alszik tovább!
Meg ha apával itthon hagyom- apa nem tudja megszoptatni:)! És ha neki is sír sajna nem nagyon tud vele mit csinálni! ÉS ezért jó lenne valamit kitalálni!
Szép napot mindnekinek és jó hétvégét! Ma déluánra kaptam egy kis kimenőt úgy hogy megyek csavarogni:)!
Jó reggelt!
Kávén már túl vagyunk apa nyírja a füvet a Réka meg nézi a babakocsiból.9 napig itthon lesz apa.Már annyira vártam!!!
Ma nem csinálok semmit! :-))Végre ilyen is lehet.Csak babázunk illetve megyek kozmetikushoz és szoliba(még van egy a bérletből).Holnap megyünk Egerbe a barátnőmékhez,jaj de jó lesz már egy kicsit kimozdulni.
Legyen mindenkinek szép napja!
Amúgy nem minden ilyen happy.Rékának rettentő piros a popsija és ki is van pattogzva.Ebből megint fogacska lesz!Kicsit most leállhatott volna a fogzás,ez már az 5. lesz.
Szép kávézós reggelt és napot mindenkinek :-)
ALTATÁS: Levcsi már csak ebéd után és esti fürdés után alszik. Néha délelőtt bebólint 10-15 percet.
Beteszem az ágyába és ha sírással visszahív akkor bemegyek megsimizem, vagy adok inni úgy mint Moncianya. Kb. 1 hónapos kora óta különszobában alszik és még sose nem aludt a mi ágyunkban.
KATA: Én is voltam depis mikor meghalt a mamám, vagy mikor váltam. Nagyon-nagyon sok mindenen mentem keresztül és életem bizonyos szakaszait az ellenségemnek sem kívánom, viszont ezért rendelkezem a koromnál sokkal idősebb ember élettapasztalatávalal, mert ahogy írtad is Amibe nem halsz bele az megerősít :-)
DEPIRŐL ezek szerint egyeznek a véleményeink!
sziasztok.
köszi a köszöntéseket. viszont kívánjuk mi is.
altatás: nappal, ha van hűvös akkor kint altatom kocsiban, tologatom és ha elaludt akkor nem tolom már.
ha meleg van, akkor bent. ma pl megette a kajcsiját, odafordult felém, mert mellette feküdtem és csukta is a szemét. van amikor ez nem elég, nehezen tud elaludni, akkor simogatom, dudorászok. most este elaludt kajcsin, és ahogy betettem aludt tovább. ez viszont ritka. általában forgolósik még, meg sír. de nem altatom. egyrészt mert ha ebben a melegben magamhoz fognám még jobban melege lenne, másrészt mert zavarja. onnan gondolom, hogy egy időben mindig kitettem a mi ágyunkra és ott sustorogtam, bagarásztam neki, és nehezebben aludt el,mint az ágyban fekve. ez az esti alvásnál van így...
úgyhogy én nem altatom. nem beszélve arról, hogy utólag több mint 1 órát próbáltam altatni... azóta beteszem az ágyba és majd elalszik. van hogy még 4x-5x is átmegyek hozzá, kicsi víz, simi, de így jobb neki is nekem is.
Sziasztok!
Ma megint nem volt időm netezni.Újabban a Teszveszt bújom és jobbnál jobb(és olcsóbb) cuccokra teszek szert.Így depire sincs időm,meg amúgy is,sztem az a saját emberi önsanyargatás.Biztosan nagyon rossz lehet,de megfelelő hozzáállással el lehet kerülni.
Amíg Réka szopizott mindíg cicin aludt el,most meg magától és ezt ő akarta így.
Móni:Így elég nehéz tanácsot adni hogy csomó dolgot nem tudunk.PL:Veletek alszik vagy külön?Cumizik?Újjacskáját szopja?
Nálunk az ujja sose kellett neki és a cumi is csak 3 hós korától.Réka azzal alszik el és szerencsére csak addig kell neki.Így éjjel nem kell felkelni azért mert kiesett a szájából.Ha esetleg megébred éjjel iszik és cumi és már alszik is tovább.Sztem a fokozatosságra törekedj,hogy ne érje trauma hogy elveszed tőle a biztonságot jelentő cicit.
Gratula minden 7 hós babának,mi majd csak 26-án töltjük.
Pancsi:Réka tegnap a lábát lógatta a Holt-Tiszába,és csodálkozva nézte hogy "Mekkora Kád"-olyan édes volt.
Szia!
Olvastam a naplódban, hogy tanulni fogszm érdekelne nagyon, hogy hol találtad ezt a rendezvényszervező sulit? Otthonról is lehet?
Írnál róla pár sort , priviben is jó, vagy, ha van a neten a cím is elég. Nagyon köszi!
Sziasztok!
alvás:Attól függ milyen kedve van úgy alszik el, néha egyedül, néha ringatni kell, vagy simogatom a hátát, napközben meg legtöbbször a kocsiban.Én sem ragaszkodok ahoz, hogy egyedül aludjon el.Nem zavar ha altatnom kell.Legalább érzi, hogy szeretjük.
Depis én sem voltam, sőt inkább föl vagyok pörögve mióta van Dávid.Legalább nem vagyok itthon egyedül egész nap.
Gratulálok a 7 hós babáknak!
Nekem is olyan hihetetlen, hogy ilyen gyorsan múlik az idő.Mintha most tudtam volna meg, hogy terhes vagyok.Most meg már Dávid lassan 7 hónapos.
én se voltam depis, időm se volt rá, örültem h van egy szép babám , és volt mit tenni, meg ellátni a babát. nem tudom h mért lesznek egyesek depisek.
mi ugy alszunk el, h tologatom a kocsiba vagy ringatom, este pedig evés közbe bealszik. én nem akarom h sírjon és magától aludjon, majd ha akar rászokik ez egyedül alvásra, 3 -4 hósan még egyedül aludt de aztán leszokott róla. én örülök h hozzám bújik és ringatom,
Boldog 7. hónapot minden babának aki most ünnepli a napokba,
jaj nagyon nőnek a gyerkőceink, iszonyat h megy az idő