Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 augusztusi babavárók fórum

2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)

701. time
2008. jan. 27. 20:21

Mi is! :))))

Holnap megyünk a klinikai 12. hetes uh-ra. Kíváncsi leszek, hogy mennyit nőtt egy hét alatt, meg hogy minden rendben van-e.

Fogyás nálam 4 kiló eddig, pedig nem is hányok, csak émelygek.

700. Ani58 (válaszként erre: 698. - R75)
2008. jan. 27. 20:14

Na es oszinten,ugye mennyive jobb most?!:)))

Mar mi is akciozunk,es oszinten bevallom,ez hihetetlenul jo.;)))

699. Ani58 (válaszként erre: 693. - Miccer)
2008. jan. 27. 20:12

Igen,az angolok mindenben kulonbozni akarnak.:)))

Ma elmentunk babacentrumba,csalodtam.Egy-ket dolog,amire azt mondanam,hogy megeri itt megvenni,de azok kissebb dolgok.Snassz babaagyak es babakocsik vannak,ugyhogy innen tuti nem veszunk.Mo.-on nagyobb a valasztek es szebbek is.

698. R75 (válaszként erre: 696. - Panna1)
2008. jan. 27. 19:53

én is jól vagyok már, sőt fogytam én is másfél kilót, pedig amúgy nem vagyok egy vékony alkat..

de asszem most jön majd a hizós korszak, mert már nem hányok reggelente...

ja, és képzeljétek ma szexeltünk két hónap után végre rendesen:-)))) ez már tényleg a javulás jele... hihihi...

697. Panna1 (válaszként erre: 667. - Ani ani)
2008. jan. 27. 17:54

Én eddig 3x voltam UH-n. Legelőször 5+3 hetesen, az hüvelyi volt, aztán 7+5 hetesen (magánban), ott hasival nézték, aztán meg 10+4 hetesen, ott csináltak hüvelyit és hasit is. Akkor a vérömlenyemet "keresték".

A dokinéni azt mondta, hogy a hüvelyi UH részletesebb képet ad (ezért mérik a tartkóredőt is ezzel), míg a hasi egy átfogóbbat. Azaz a hasin valószínűleg nem olyan részletes a baba képe. Szerintem amíg pici a baba hüvelyivel nézik.

696. Panna1 (válaszként erre: 690. - Zsozso323)
2008. jan. 27. 17:48
Én amikor nagyon vacakul voltam, citromos ásványvizet ittam rengeteget. Jól esett a savanyú íze. De mindenkinél más jön be... Azért jobbulást!
695. Panna1
2008. jan. 27. 17:46

Üdv Zsozso, és üdv Hajnalok! Gratula nektek is a babához!

Visszatértünk mi is a kiruccanásról, most már következnek a dolgos 7köznapok :-(

Nálam a rosszullétek, hányinger abszolút elmúlt.

Növesztem a pocakom, de közben kicsit aggódok, mert még nem híztam egy dekát sem. Igaz a múlt hét sporttal telt, de azért ettem is rendesen. Bár nagy adagokat nem bírok enni, azt hiszem ez a rosszullétes időszak gyomor-összeszűkülésének a következménye lehet.

Fürdés: Én is úgy tudom, hogy szabad fürödni, de nem forró vízben. Én zuhanypárti voltam mindig is, azt viszont jó forró vízben. Remélem, hogy ez nem okoz problémát.

694. viki021 (válaszként erre: 681. - Hajnalok)
2008. jan. 27. 17:22

Hát engedd meg hogy gratuláljak neked!Én is a harmadik babát várom de azért nálunk nem ekkora a korkülönbség.Nekem 13 éves fiam és 11 éves lányom van.Én 34 éves vagyok.Telejesen máshogy látok és tapasztalok mindent most.Egy kissé félősebb vagyok és aggodóbb,de talán ez természetes.

Örölök hogy itt köszönzhetlek köztünk.Mindenki jó fej és segítőkész:))))

693. miccer (válaszként erre: 692. - Ani58)
2008. jan. 26. 20:50
Hát. érdekes, hogy nem ugyanaz az időpont... lehet, hogy az angolok tavább hordják a gyereket:)
692. Ani58
2008. jan. 26. 19:21

Sziasztok!En is azt hallottam,hogy nem jo a forro furcsi.En kellemes meleg vizben furdok.

Hajnalok udv. koztunk!Es en is gratulalok,hogy bevallaltad a babat!A cigifusttel ugy vagyok,mint te,pedig en meg dohanyoztam is.

Kepzeljetek,a magyar doki 21-re irt ki,erre az angol 25-re.Ezt most nem ertem!

691. Duncan (válaszként erre: 690. - Zsozso323)
2008. jan. 26. 12:52
szia:) nekem a dokim az első 12 hétben nem javasolta a fürdést:) utána pedig megbeszélés tárgya a dolog:)
2008. jan. 26. 12:51
hahóó mindenki!!én még csak 4hete vagyok de elég rosszul érzem magam már most!:(tegnap este fürödni akartam de nem tudom szabad e még ilyenkor! eléggé félek h lesz vmi!tudnátok segiteni?? ki mit tanácsol..
689. R75 (válaszként erre: 688. - Hajnalok)
2008. jan. 26. 12:24
érdekes, hogy ha én is egész nap hányingeres vagyok, akkor inkább ráeszek vmit, mert az nekem használ, különben még szarabbul leszek...
688. hajnalok (válaszként erre: 687. - Eracica)
2008. jan. 26. 12:07

A terhesség előtt nem volt jellemző rám az émelygés, amúgy sosem voltam nagy kajázós típus de ez most még rosszabb lett, ez gondolom nem jó, többet kéne ennem

mennyiségileg, de hogyan ha a hányinger állandóan a nyakamban van szinte egész nap.Amit még észrevettem hogy a dohányfüst szaga irritál nagyon, nem kell hogy az arcomba fújják ,elég ha ruhán érzem meg valakin kész vagyok teljesen, ezt eddig sem szerettem ám rosszúl nem voltam tőle.

687. eracica (válaszként erre: 684. - Hajnalok)
2008. jan. 26. 11:52

Érdekes én eddig azt hittem a rosszullét nem terhesség, hanem alkatfüggő, de kivétel erősíti a szabályt...

Miccer próbálj köztes utat választani, én sem langyos vízben fürdök...

686. hajnalok (válaszként erre: 685. - Miccer)
2008. jan. 26. 11:49

Szia!

A forróvízet én is szeretem de általában zuhanyzom, az is gond lehet?Nem is gondoltam még erre!

685. miccer (válaszként erre: 680. - Eracica)
2008. jan. 26. 11:45

Hát igen, csak én kb olyan forró vízban tudok csak fürdeni, h rákvörös az egész testem. Gondolom, hidegebb vízban lehetne, csak azt meg nem szeretem:( Majd megkérdezem az orvosomat, h ő mit tanácsol.

Hajnalok, üdv köztünk:)

684. hajnalok (válaszként erre: 682. - Eracica)
2008. jan. 26. 11:45

Igen nagyon eltaláltad a férjem mindig nagyon vágyott kislányra, persze én is ám elfogadtam az élettől hogy két fiam van, magamtól nem vállalkoztam volna több gyerekre.Azonbam mivel házasságban élek rá kellett jönnöm hogy nem dönthetek egyedül a saját akaratom szerint.A helyzet az hogy néhány éve már a férjemnek mindegy hogy milyen nemű-ezt mondja nekem-

csak legyen még egy kisbabánk.Ő már tulajdonképpen a házasságunk elején is hangoztatta hogy nekünk három gyerekünk lesz, ám én ezt nem igen vettem komolyan.valóban szóba került kromoszóma vizygálat, azonban úgy rémlik, mintha a doki azt mondat volna hogy azt megelőzi egy másik vizsgálat és ha annak az eredménye nem megfelelő, akkor kell megzetvízvételre menni.Remélem erre nem kerül sor de amit mond azt én betartom, bízom benne.Nem vagyok sértődékeny, és igazad van bátorság és elszáhatározottság kell ebben a korban babát várni.

Az jó hogy te nem vagy rossúz így sokkal jobban telnek el a hónapok, az első kettő terhességemnél én sem emlékszem effajta állandó émelygésre, szagingerlékenységre,némel ételektől szinte undorodom amit eddig szerettem és amit eddig nem ettem meg azokat meg most kívánom.Hogy van ez?Én nem értem.

683. eracica
2008. jan. 26. 11:27
Hajnalok majd te is tegyél fel képeket, ha szeretnél és terhesvonalzót, az megkönnyíti a dolgod.
682. eracica
2008. jan. 26. 11:26

Szia! Üdvözlünk itt!

A többség (még) elég rosszul van, én azon kevesek közé tartozom, akiket nem kínoz a rosszullét. Igen nálad már ajánlott a plusz vizsgálat, most néztem meg a magzati kromoszómavizsgálat, ami magzatvízvétel -ennek van kockázata (15. héttől).

Gondolom a férjed nagyon vágyik egy kislányra. Gratulálok, mert ilyen bátor vagy és ezt most nem rosszindulatból írom!

2008. jan. 26. 11:18

Sziasztok!Mi is augusztusra várjuk a babánkat 28-ra

számolta ki a doki, azért csatlakozom hozzátok mert nekem ez a baba a harmadik és az első kettőt már jó régen szültem, akkor még nem ilyen rendszerben történtek a dolgok, bizonyára segítséget kaphatok tőletek.39 éves vagyok és van már egy 19 és egy 16 éves fiam, ez a baba is tervezett, a férjem nagyon szerette volna már előbb, azonban én voltam az ellenző.Először 7-8 hetesen voltam az orvosnál és jövő héten megyek hozzá ismét,mivel 35 év feletti vagyok így el kell majd mennem valamilyen speciális vizsgálatra azt még nem tudom hogy ott mi fog történni, ám szükséges.Ti hogyan viselitek az első időszakot, milyen változásokat vettek észre magatokon?Mert én borzalmasan rosszúl vagyok időnként.

680. eracica (válaszként erre: 677. - Miccer)
2008. jan. 26. 10:17
Én is ált. fürdök, az elsőnél is azt tettem, én is úgy tudom, hogy a víz ne legyen túl meleg. Egyébként annak nem szabad, akinél valami rizikó van pl. nyitottabb méhszáj.
679. time (válaszként erre: 677. - Miccer)
2008. jan. 26. 10:12
Én meg pont azt olvastam, hogy a fürdő jót tesz. No persze nem forrón. Próbálj, utána nézni, kár Magatokat megfosztani a jó kis fürdéstől, ha nem muszáj.
678. R75 (válaszként erre: 675. - Time)
2008. jan. 26. 09:38

hát ez tök jó, mi is karácsonykor mondtuk el a szülőknek:-))))

nálunk most már mindenki tudja... bent a cégnél is, és lassacskán az összes barát is...

nekem is rohadtul fáj a fejem:-((((( muszáj volt bevennem egy fél algoflex-et..

677. miccer (válaszként erre: 675. - Time)
2008. jan. 26. 09:35

Nekem tegnap azt mondta a háziorvos, h csak rubofent (vagy rubophen???) szedhetek terhesen, mondjuk én már kb 2 éve sosem veszek be fájdalom csillapítót, és lázas sem szoktam lenni, szóval engem annyira nem érint a dolog.

És a fürdővel kapcsolatban: én úgy hallottam, h nem szabad forró fürdőt venni, mert méhgörcösket indíthat be. Én eléggé szenvedek emiatt, mivel nagyon vizes vagyok, és minden este csobbantam egy nagyot a kádban. Azóta maradt a zuhany...

676. eracica
2008. jan. 26. 09:07

Sziasztok!

Nekem mindig hasi UH-val nézték -már az 5. héten is- úgy látszik szupi a gép. Különben én hétfőn keresem meg a dokim -ez a 12. hetem- szorítsatok.

Fejfájásra nekem az algopirin származékokat mondták.

675. time (válaszként erre: 674. - 1cb261dabd)
2008. jan. 26. 08:44

Egyszer, mikor csak azt hittem, hogy terhes vagyok megkérdeztem egy kifejezetten erre fenntartott vonalon. Én akkoriban a Saridont szedtem, s azt mondták, azt lehet. De azért szerintem tényleg csak végső esetben. Egy séta, egy fürdő, egy kis nyugalom is segíthet talán.

R75, nekem aludt a babám, s a tarkóredő méréséhez felébresztették némi piszkálással.

Nekem is hasi volt ez a 12. heti uh.

8-9 hetesen már babaformaként látszik a baba, úgyhogy talán érdemes uh-képet készítettni, de más módot is ki lehet találni a megmondásra. Mi a 8. héten mondtuk el a családnak karácsonykor, úgy hogy az ajándékkísérő aláírásainál a nevünk mellett szerepelt a következő: és valaki, aki most körülbelül ekkora: s odaragasztottunk egy babszemet. :)

2008. jan. 26. 00:05
valaki írta itt a fejfájást. nekem tegnap este iszonyatosan fájt, aludtam pár órát, majd arra keltem, hogy még iszonyatosabban fájt. bevettem egy fél algopirynt, de azt is félbetörve, hogy minél hamarabb felszívódjon. egyébként tud valaki valamit, hogy erős fejfájásnál mit lehet bevenni?
673. Ani58
2008. jan. 25. 22:07

Sziasztok!Jo sokat kellett visszaolvasnom.R75 gratula az UH-hoz!Ez jo hir!Ma megjott a "behivom",a level.Febr.4-en megyunk az elso vizsgalatokra,mar alig varom.Remelem minden ok lesz!Lehet enni vervetel elott,mert csak delre megyek?

A szulo temahoz annyit,hogy legszivesebben itt maradnek.Mikor bejelentettuk,mar mindenki beosztotta ,hogy mikor lesz a gyerekkel.Ez szornyu!En akarok a babammal lenni,nem csak futtaban latni.Vagy nalunk lesz mindig v.ki,vagy el akarjak vinni.Ez milyen dolog?En megertem oket,hogy unoka,meg unokaocsi/hugi,de az en gyerekem,nem az ovek.Szegeny meg ki sem bujt es a csalad mar rajta veszekszik.Komolyan ketsegbeejto es nem tudom mi tevo legyek.Akkor inkabb nem megyunk haza.Amit persze nem tudok megallni.En mar felek ettol az egesztol es ki vagyok bukva tole.Na,mindegy!

672. R75 (válaszként erre: 666. - Time)
2008. jan. 25. 21:32
ja, time.. egyébként nem aludt, össze-vissza mozgott:))) nagyon cuki volt..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook