2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
Egyszerűbb vszínű. a pestiekhez képest, viszont nem kell helyre várni, mivel én ismerek ott néhány embert ezért számomra kissé emberközelebbi .Ha netán
ott leszel kénytelen szülni akkor kérd magad rumi szobába és akkor együtt lehetsz a babáddal, valamint itt nem kell ezért fizetni.Sztem az orvosi és a szülésznői gárda jó és van fegyelem is.Amúgy a falunkból két szülésznő is dolizik ott.
Ha talizol vele akkor üzi hogy mindenki érte aggódott és ne parázzon semmin, a dolgok valamiért mindig tudják hogy hogyan és mikor történjenek meg.
Ezen néha én magam is elcsodálkozom így 40 évesen , de így van jól.
jaj de jó!!! valaki küldjön már privit ha megvan a babuci!! sajnos keveset tudok itt lenni!! remélem nem sokára foghatja a kis pindurkát!!!
Előre is köszi!!!
Hát az én védőnőm sem csinál emmit felslegesen, ugyanis most 8 védőnő körzetét látják el 4en. Nekem a 32. héten mondta, hogy akkor majd telefonáljak, ha megvan a baba. Persze hozzátette, ha panaszom van, vagy nagyon aggódok, akkor mehetek, de nekem is azért sok a jóból :)
Én ma reggel döbbentem rá, hogy hamarosan anyuka leszek, Máté apuka, és ez már életünk végéig így marad. Majdnem elsírtam magam... Reni pedig már pár óra múlva anya :)
Na hozzám nem lehet csak úgy betoppanni...
Anyukám, aki 10percre lakik tőlünk, ő is rácsörög, mielőtt átjönne...
Szerintem ez olyan tolakodás...
MOST IRT RENI!!!!
idézem:
"6ujjnyira vagyok nyitott, gyorsan tágulok szerencsére, kaptam epidurált is, jól esik, hogy így szurkoltok"
Írtam neki, hogy egy emberként drukkolunk nekik.
Én majdnem elsírtam magam, ahogy írtam neki, hogy reggelre már biztosan lesz grétikéje...
Szia Time,
fogadd őszinte részvétemet:(
Én azt mondom, nagyon gondold meg az utat, mert lelkileg biztosan szeretnél elbúcsúzni és ez megnyugtatna később, de ott és akkor nagyon felkavaró és megrázó lenne. Csak belegondoltam, hogy anno én hogyan viseltem a mamám temetését, és hát most, még érzékenyebben én biztosan nem vállalnám kisebb távolságnál sem, bármennyire sajnálnám is, hogy nem lehetek ott... Most a baba biztonsága és a te nyugalmad a legfontosabb, és tudom, hogy nyugtalanítana ha nem lehetnél ott, de jó okod van rá és ez még mindig kevesebb lelki megrázkódtatással jár, mint ott lenni és ne adj' Isten onnan indulni a kórházba... A megemlékezés és gyász nem távolságfüggő, valamit talán segít neked ha gyertyát gyújtasz akkor (vagy bármikor mikor úgy érzed, hogy kell) és magadban elbúcsúzol, ilyesmi... Lehet hülyeség, de én a mai napig beszélgetek a mamámmal időnként, hiába nem a temetőben állok épp, és úgy érzem hallja-érzi még mindig:)
Szia!
Nem mertem/merek írni, félek hogy per pill idegesítené, még ha utólag jól is esne neki az aggódás. Talán jobb hagyni, hogy ráhangolódjon mindenre, ha fejlemény van, úgyis jelzi neked, persze rossz így bizonytalanul de hát ilyenkor ez van, remélhetőleg érzi milyen sokan gondolunk rá!
Nálunk eddig egyszer járt a védőnő, csak úgy hipp-hopp megjelent, nem tudom tervez-e még ilyet, de 1-2 alkalmat még kibírok, hál' Istennek elég jó fej és ugyan kicsit sokat beszél, van értelme a mondandójának:)
Szerintem várjuk ki, hogy mikor lesz a temetés, előtte egy konzultáció a dokiddal, és még aznap is meggondolhatod magad.
Tényleg az a legjobb, ha a megérzéseidre hallgatsz!
Time! Részvét a nagymamád miatt... Szerintem utazási kérdésben hallgass magadra (végülis mindig az a legjobb).
Egyébként minket is kérdezgetnek már kistesó ügyben:) Vicces, hogy Lara még ki sem bújt, és máris ez a kérdés. 2 évnél nem akarunk nagyobb korkülönbséget, de gondolom ezt majd befolyásolja, h milyen babuci lesz Lari.
Nem gondolom, hogy a babák nem szeretik a mózest, ez is ugyanolyan, mint minden hasonló téma: van aki szereti (pl nővérem kisfia fél évig csak abban aludt), van aki nem. Spec nekünk nem lesz, de inkább helytakarékossági szempontok miatt.
Köszönöm! Eddig csak a másik nagymamámmal beszéltem, ő azt mondja, ne menjek. Apukám annyit mondott, hogy nehogy elinduljunk. Ő szerintem mára gondolt. Ez persze most eszembe sem jutott. A temetés körüli dolgokat el tudja intézni egyedül is.
Nagyon tanácstalan vagyok...
Szia!
Fogadd őszinte részvétem!
Az én véleményem az,hogy nem indulnék útnak.Eleve megterhelő az autóút+maga a lelki teher.Felénk azt mondják nem jó ha egy kismama temetésre megy,pláne,hogy már szülés előtt állsz.
Szerintem megértené a mamád is,hogy nem vagy ott.Család mit javasol?
Köszönöm, köszönöm! Nagyon drágák vagytok! Még nem tudom, mikor lesz a temetés, s azt sem, hogy merjek-e vállalkozni rá. Ha megyünk, akkor természetesen csak csomagostul. Szeged-Pécs távolságról van szó, sajnos nem autópálya. 2 és fél, 3 óra szokott lenni az út. Közben a lehetséges nagyobb városok Baja és Mohács.
Ami visszatart, az csupán az, hogy ismeretlen és valószínűleg rosszabb körülmények között lennék kénytelen szülni, illetve hogy egy néhány napos babát ekkora útnak kitegyünk, mikor hazajövünk.
Ági, szerinted milyen a mohácsi szülészet? A bajairól csak nagyon rosszat hallottam.
A babakocsihoz. Nekünk is PC márkájú van, kaptuk, és elég jónak tűnik, az ára is barátságos.
Krisztina, majd visszatérünk a második baba kérdésére, mikor a kislányod kistesót követel majd magának. ;)
Közben felhívtam a boltot, és lehet 2felől tolni + a hátsó kerekek felfújhatók, ami azért jó, mert jobban rugózik a kocsi, ez nálunk a hegy miatt fontos lehet...
Ja és már csak 1 db piros-fekete van, úgyhogy el is tetettem.
Remélem, hogy ez egy jel, hogy ez a járgány minket várt... :)
Valami történt velem itt a nagy esőzések alatt.Létezik, hogy miközben futkostam, hogy becsukjam az össze ablakot ajtót amit bevágott a vihar még lejjebb csúszott a baba buksija?
Már tényleg nemt udok menni, szörnyű fájdalmaim vannnak amikor felálok.Eddig is fájt de nem ennyire...
Mózest nem kaptam ez nekem nagy szívfájdalmam volt, de tényleg a napló olvasgatásokból kiderült számomra, hogy marhára nem szeretik a babák.Piciként a hordozóba szeretnek lenni, úgy hogy a vázra van téve aztán meg már az állítható részébe./na nem okoskodni akarok, a májusiakból merítek infókat :o) /
Amit mi vettünk azt lehet 2 felől tolni...
nagyon klassz!!
Ezt én is nézegettem tegnap...
Akkor te mózest kaptál végülis?
Ahogy elnézem, amit én választottam annyival tud csak többet, árban pedig plusz egy huszas... (és az esővédőt pluszban kell megvenni 4ezerért)
És az még nem derült ki, hogy lehet-e kétfelé állítani a tolókart... azt majd a helyszínen kifigyelem
Viszont én a pelustáskát már megrendeltem!!!
Igazi kamu louis vuitton :)
Részvétem, valahogy a sors mindig úgy hozza, hogy ne lehessen az ember felhőtlenül boldog...:o(
Szerintem ne menj el, biztosan meg fogják érteni.Gondolj bele mekkora stressz érhet, mit csinálész, hogyha ott folyik el a magzatvíz.....
Persze ez az én magánvéleményem, de soha nem lehet tudni.
Megnéztem mégegyszer a képet, és nagyjából látom, hogy hogyan... :)
Amúgy bár mindannyian hosszas mérlegelés + 1000 objektív és szubjektív szempont alapján döntöttünk, a végeredmény majd úgyis akkor derül ki, ha pár év múlva abbahagyjuk a babakocsizást, és 1000 tapasztalattal a hátünk mögött is ugyanezt választanánk.