Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007. júliusi-augusztusi babák fórum

2007. júliusi-augusztusi babák (beszélgetés)

374. MoncsiMama (válaszként erre: 370. - Kismajacka)
2007. dec. 11. 21:29
hát igen nálunk is igy kezdődött.Nekünk anno parents chois -rem.jol irtam:)-ajánlottak igy mindenből ezt vettük.És kiderült hogy a bőre nem szereti most van a dove és a huggies ennyi és minden ok.Bár az én lábamon is volt egy két ilyen folt.Azt mondták ez nem fertőző mégis volt rajtam.Na mindegy
373. MoncsiMama (válaszként erre: 358. - Kismajacka)
2007. dec. 11. 21:25

hello Andi!

szoval nekünk ez is volt hál istennek:(( de egy éjszaka alatt helyre tettük a dolgot.Azt a helyet ahol ez van, -nekünk a szemöldökénél volt meg ott ahol a kutacsa van -azt a részt nem mertem annyira mosni- tettem johnson and johnson baby oil-t egy kicsi vattára és azzal dörzsölgettem be jo finoman a bőrébe másnap már nem is volt ott semmi sem.Ja ezt fürdés előtt és ugy vittem fürdeni.

372. josey (válaszként erre: 368. - Kismajacka)
2007. dec. 11. 21:24

Elküldött az asszisztens,mert sokan voltak,és lejárt volna a munkaidő,mire mi sorra kerülünk.

Fölcsesződtem,és eljöttünk...

371. josey (válaszként erre: 367. - MoncsiMama)
2007. dec. 11. 21:22

Elég hihetetlenül hangzik...

Hanna nem fél,csak nem szereti.Onnan tudom,hogy beleülünk,és csak x idő múlva kezd el reklamálni.

A medencében is már bent vagyunk,amikor rájön,hogy ez nem jó..

370. kismajacka (válaszként erre: 343. - MoncsiMama)
2007. dec. 11. 21:22
Nekem is volt Dáviddal ilyen bajom, és most úgy látom Emmánál is kezdödik a térdénél meg a lábszárán. Nekem is a Dove szappant kellett használni, a Johnsons-tól teljesen eltiltott a doki. És a babáknak való mosószerrel szabadott csak mosnom, és hipót nem használni. Dávidnak el is múlt kis idö múlva. Most kezdem Emmával is a kúrát, bár hipót nála se használtam soha, a baba mosószerrel mostam, csak a tusfürdö lehet megint a ludas szerintem.
369. MoncsiMama (válaszként erre: 348. - Kittys)
2007. dec. 11. 21:19

Szia kittys! mi is egyedül vagyunk a párommal a szüleink otthon vannak és igy mivel ő dolgozik csak rám marad minden a bébivel kapcsolatban.Főleg hogy abban az időben -első hat hét-két állása volt egyszerre igy mindig csak éjfélre ért haza vagy később.

ÉN is végig fogtam az ölemben és csak sétáltam fel-alá,most már annyira jutottunk hogy 10 kg négy honaposan és még mindig sétálni kell vele.Bár most már néha apát is fel kell költeni hogy jöjjön már mert nem birok vele és csak neki nyugszik meg.

Nem tudom én nem igazán merném sirni hagyni.Igy is mindig lelkiismeretfurdalásom van ha nem tudok egyből menni,mert mindig meglátom a szipogos kisirt szemeit és eldöntöm hogy legközelebb hamarabb bemegyek hozzá.

368. kismajacka (válaszként erre: 346. - Josey)
2007. dec. 11. 21:18

Josey!

Voltatok dokinál? Mit mondott Hanna börére?

367. MoncsiMama (válaszként erre: 346. - Josey)
2007. dec. 11. 21:14

hello!

nekem nagymamán adott egy jo tanácsot,mert Dani is félt a viztől.

Minden fürdés előtt abbol a vizből amivel fürdetem -nincs benne semmic sak maga a viz- adok neki egy pár cseppet az ujjamrol.Ezeket lenyalogatja és már tudja hogy hova megyünk...azota imádja a fürdést! akkor van baj,ha nem viszem,mint ahogy a doki tanácsolta hogy csak két naponta...neki nem tetszett a dolog.

366. Ezti
2007. dec. 11. 21:05

Kitty? gratula a forduláshoz, csoda cuki lehet, már én is alig várom.

Ti sokat sétáltok? A Népkerten kívül van csendes park valahol?

365. Ezti
2007. dec. 11. 21:04

Sziasztok!

Visszaolvastam, nagyon ügyik vagytok, sokat írtok és érdekeseket:)

Babaúszás: barátnőmék voltak itt Miskolcon babaúszáson, szegény kislány nagyon sírt. 5 hónapos volt. Mondták nekik, hogy itt a baba-fürdőkben hidegebb a víz 37 foknál, ezért otthon minden nap 1-1 fokkal hidegebb hízvben kell a babát fürdetni hogy megszokja. (nekem már ez sem szimpi) Meg én úgy vagyok vele, hogy hiába a víz tiszta, a másik szülőknek ki tudja milyen betegségük meg lábgombájuk van, amibe a kisfiamat beleteszem és együtt "áznak":))) Hülye vagyok tudom, de ez van.

Kitty: én nem adok semmit inni Sanyának. Kellene?

364. josey (válaszként erre: 360. - Kismajacka)
2007. dec. 11. 20:15
Nekünk sajnos nem ment ilyen könnyen.Én fél órát hagytam a fején az olívaolajat,majd lemostam,fésülgettem...3 hétig.Javult,de meguntam a kenegetést,mert rosszul tűrte Hanna.A feje közepén még mindig van,nagyon lassan kopik...Akartam sampont venni,de elfelejtettem.
363. kismajacka (válaszként erre: 361. - ALLICS)
2007. dec. 11. 19:29
Oké rendben, ma igy csinálom. Remélem mi is gyorsan megszabadulunk töle:)
362. ALLICS
2007. dec. 11. 19:01
Azért kell 10 perc hogy fellazuljon a koszmó.
361. ALLICS (válaszként erre: 360. - Kismajacka)
2007. dec. 11. 19:00
Igen először nekem is olyan volt,de másnap babasamponnan mostam ki gyengéden "dörzsölgessed" neki mosás közben.Alaposabban mosd ki ha nem akarsz babasampont használni.
360. kismajacka (válaszként erre: 359. - ALLICS)
2007. dec. 11. 18:56

Szia!

Köszi! Tegnap pont ezt csináltam, bár nem telt el 10 perc a fürdés és a bekenés között. Majd ma úgy csinálom:))) Csak szegénynek most olyan, mintha tiszta zsir lenne a haja, mert nem jött ki teljesen a hajából:(

359. ALLICS (válaszként erre: 358. - Kismajacka)
2007. dec. 11. 18:51

Szia!!

Babaolajjal vagy vazelinnel kend be a buksiját fürdés előtt 10 perccel és fürdésnél mosd le róla.Ha megszáradt, akkor puha babafésűvel fésüld át a fejét hogy a fekjövő koszmót kifésüld.

Mi így szabadultunk meg tőle 1 hét alatt,de tovább is eltarthat.

2007. dec. 11. 18:46
Van valakinek tapasztalata koszmóval kapcsolatban? Mit lehet azzal csinálni? Hogy lehet megszüntetni?
357. kismajacka (válaszként erre: 356. - Ildika)
2007. dec. 11. 18:32
Sehogy nem akar összejönni:( Most is próbálkozom, de csak egy üres ablak jön be mindig:( Nem tudom mi lehet a baj:( Pedig igyekszem! Bocsi!
356. ildika
2007. dec. 11. 18:25

Sziasztok! Szeretnék szivességet kérni tőletek. Szavazzatok a lányomra: [link]

A szavazáshoz regisztrálni kell a [link] weben

355. kismajacka (válaszként erre: 354. - Kittys)
2007. dec. 11. 16:54
Gratulálok! Ugyesek vagytok!:)
354. kittys
2007. dec. 11. 16:41

Nagy öröm ért!!!

Noel 2x egymás után a hátáról hasra fordult.

De hirtelen úgy meglepődött,hogy azt sem tudta mi van,szája legörbült majd rámnézett és amikor látta,hogy én örülök meg nevetek ő is elkezdett kacagni.

Olyan édes volt.

Milyen öröm ez egy anyának!!!:))))

353. kismajacka (válaszként erre: 341. - MoncsiMama)
2007. dec. 11. 13:45

Szia Moncsi!

Itt ülök és gondolkodom, hogy hivjalak vagy irjam, de nekünk sose jön össze a telefon....

Fogzás: Dávidnál nekem bejött a zselé, vagyis nála az elsöket észre sem vettem, amikor kijöttek. Most Emma utálja a zselét, fintorog, és neki is csak kb. 20 percig megoldás, és csak sir ok nélkül ö is, és alig lehet megnyugtatni. A régi módszerek közül már semmi nem válik be. Nekem ajánlották még a Tylenol fogzási tablettát, de nem tudom azt hogy adod be egy ilyen kicsi babának. Utána kell néznem jobban, mert nekünk is kell majd valami azt hiszem.

Kaja: Dávidnak kb. 4,5 hónapos korában kezdtem kaját adni. Én is a rice cereal-lal kezdtem, aztán adtam neki az elsö szintes bébikajákat. Emmával szeretném megvárni a 6 hót, de majd meglátjuk. Most irtam erröl egy cikket, igyekszem gyorsan befejezni, és akkor elolvashatod, hogy itt hogyan csinálják.

Uszás: én is akartam Dávidot vinni, de aztán mindig lemaradtam róla. Ott van a közeletekben a YMCA, oda lehet vinni pici babákat úszni. Már nem emlékszem rá, hogy müködik mert akkor megkérdeztem, de hát mikor volt már az:))) Most itt nálunk meg nincs lehetöség rá:(

352. ALLICS (válaszként erre: 351. - Kittys)
2007. dec. 11. 12:58
Én már adtam neki őszibarackot ivólevet a Kecskemétiből.Ezen kivül Milupa teát(őszibarack-narancs).Kamilla teát és csipkebogyó teát is kap.
351. kittys
2007. dec. 11. 12:38

Ki mit ad inni a babájának??Gondolok itt a teákra,vagy az ivólevekre.

Hogy ízesítitek a teát?,ha egyáltalán ízesítitek!!

Nekem nem akarja csak a Hipp almalevet inni.

Már próbáltam a csipkebógyó teát,igaz csak ugy natúr,de nem issza meg.

350. kittys (válaszként erre: 349. - ALLICS)
2007. dec. 11. 12:35
Akkor megnyugodhatok,nem csak én gondolkozok igy.
349. ALLICS (válaszként erre: 348. - Kittys)
2007. dec. 11. 11:05

Szia Kittys!!Egyáltalán nem vagy rossz anya egy kicsit kell hagyni sírni tényleg nem szabad egyből felvenni mert hozzászokik.Én is szoktam persze ez nem azt jelenti hogy órákat sír.

Teljesen együtt érzek veled nekem a párom nagyon sokat vezet egész nap úton van,a kezdetekben volt hogy a nappaliban aludt hogy kipihenje magát.Ilyenkor én is egyedül voltam pedig nekem "csak"éjszaka eteni kellett felkelni és rövid időn belül vissza is aludt.Persze néha voltak álmatlan éjszakák.De mostmár kb 1 hónapja este 10-11től reggel 7-8ig alszik.

348. kittys
2007. dec. 11. 10:57

Sziasztok csajok.

Az alvási témához.

Nekem Noel 6-7 hetes koráig szinte mindig a karomba volt,éjjel-nappal.Egyfolytába sirt,persze hasfájós volt.Éjszakákon és heteken át sétáltam fel-alá.A végén már annyira ki voltam merülve idegileg is meg testileg is (mivel nekem segítségem sem volt,mert a párom Ausztriába dolgozik még áprilisig,ugyhogy én egyedül csináltam végig minden szenvedést),hogy egy nap az esti etetés után (ami 21 óra)letettem az ágyra mellém és nem vettem fel ölbe,szegénykém sírt nagyon,de kb. fél óra múlva bealudt.Ez igy ment pár napig,és egyre kevesebbet sírt.Majd végül magától alszik el azóta is,és már nem is kell ott lenni mellette.Nagyon nehéz volt ezt végig csinálnom,a szívem majd megszakadt,én is vele sírtam.De már annyira ki voltam merülve,hogy nem volt más választásom.Akkor el is gondolkoztam,hogy rossz anya vagyok e amiért hagyom sírni,de már most visszagondolva,ha nem folyamodok ehez,lehet,hogy még mindig sétálnék vele egész nap.

Lehet,hogy emiatt sokan elítélnek,de nekem bevált.

347. josey
2007. dec. 11. 10:13
Egé,végülis melyik lett a befutó?
346. josey
2007. dec. 11. 10:13

Sziasztok.

Elvileg ma d.u. megyünk dokihoz.Reggelre az én kezemen is fölfedeztem egy pici foltot,ami olyan ekcémás.VÁÁÁÁ!Mondjuk nem tudom,milyen az,még sose volt.

Fogacska:Hanna pár hete ok nélkül sikítva üvöltött,arra fogtam.Vettünk mi is láncot,mert én hiszek az ilyesmikben:)Azóta csönd van.

Úszás:mi járunk.Hanna útálja.Itthon sem szereti a kádat,hát még a medencét...Először végigüvöltötte,másodszor csak néha sírdogált,harmadszor megint üvöltött..Elviszem még 2x,és ha ennyira rosszul érzi magát,akkor föladom.Nem akarok erőszakos lenni.

De olyan jó!Én élvezem,amúgyis vízimádó vagyok.

345. ildika (válaszként erre: 341. - MoncsiMama)
2007. dec. 11. 09:27
Szia! Én borostyánkő nyakláncot vettem a lányomnak, úgy tünik "működik". Azóta csak néha sír, nem olyan sokat mint előtte. Mióta hordja 1X fájt neki nagyon akkor Panadol babyt adtam neki. De akkor ordított és cicivel sem lehetett megnyugtatni...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook