2007. júliusi-augusztusi babák (beszélgetés)
Dehogyis vagytok elmaradva! Szerintem minden a legjobb idöben történik, föleg, hogy koraszülöttek voltatok! Szerintem ha ezt nézzük, akkor már nagyon korán el is kezdett mindent csinálni! Nagyon erös babának néz ki!:)
A kéz szájba dugdosása nálunk is nagyon menö, persze engem az örületbe kerget, mert mindig azt hiszem, hogy éhes:)
Szisztok!
Az én fiam Július 3.-án született, csatlakozhatok azért?mi már sajnos nem szopizunk, ő maga döntött úgy, hogy mivel jön a foga, itt az ideje pépes kaját enni inkább. Most már nagyon szereti az almát, banánt, sütőtököt, sárgarépát, rizzsel pépesített bébiételeket, a krumpisakat utálja. Sajnos már 1hónapja ilyet eszegetünk, persze azért naponta 3szor vagy 4x megissza a tépszert is, de nem szívesen. Biztonságosan fordul meg hátáról hasára és vissza, össze-vissza forog, aminek az lett az eredménye, hogy szombaton leesett az ágyról. Most barikádozok ezerrel :)A kiságyban napközben nem marad meg, járókát meg most szerzek be neki.Áldott jó gyerek, eljátszik napközben egyedül. Este 8kor fürdünk, utána eszik tápszert, aztán fél 10kor elalszik reggel 8ig.Nincs sok gondom vele. A fürdés közben már tud játszani, apukámnak dugdossa ki a lábait, hogy kapja el. Megérti azokat a szavakat, hogy pancsikázzál, csuszizzál (csússzon hátrébb a kádban)dugd ki kis lábadat, kezedet. Ez miatt már együttműködik ha öltözünk, és a Hol van?kérdésre megkeresi a tekintetével amit mondunk neki (papa,mama,anya,apa,macik).A tárgyakért már régóta nyúl, most már az ágyam egyik végéből a másikba el is gurul érte, de hason fekve még nem meri őket megfogni,fél, hogy elborul.Állandóan ülni akar, és háton fekve már fel is emeli a fejét és egy picit a vállát is, gyúr a hasizmára:)
Mondjuk ugye ő már 4,5 hónapos.
Nekem is tuszkolja a kezét a szájába, de leginkább csak akkor, mikor tápszet kap. Ha bébiételt adok neki, akkor szinte nyitott szájjal megy a kanál után, annyira ízlik neki, de 5-6 kanál után elkezd vele játszani. Dumál, miközbe a kanál a szájában van, s így bugyborékol, ez tetszik neki. A szája állandóan jár, már miótas hazahoztuk, azóta beszélünk neki, így kb. 3-4 hetes korában már olyanokat mondott, hogy:goa,gi,heő.
Nekem már kb. 1,5 hónapja szintén nevet, ha valami vicceset mondunk neki vagy puszilgatjuk ott, ahol csikis.
Mióta tud forogni, azóta szeret hason lenni, de előtte utált. Most is nyög közben nagyokat, ha elfárad. Amikor én szültem, aznap csak én szültem, 4 órás szülés során 0:58-kor született meg az első gyermekem: Kevin.
Jaj de jó, hogy már ennyien is vagyunk, és akkor valóban sok baba született ebben az idöszakban!
Mindenkinek gratulálok és nagyon jó egészséget kivánok!
Alszanak, esznek a babák szépen? Miket csinálnak már?
Nálunk Emma naponta 5-ször szopizik. Szilárd kaját még nem kap, 6 hónapos korától tervezem, de majd meglátjuk. Aludni azt mondhatom, hogy szépen alszik. Minden két evés között alszik legalább egy órát, este 7 körül elalszik, 10-kor felkeltem egy evésre, és utána reggel 6 körül ébred újra.
Hasról hátra mostmár szépen forog, ellenkezö irányba még csak ritkán sikerül neki. Megfogja a csörgöket, amiket a kezébe adunk. De a legjobb játék akkor is a keze:)
Szia! Gratulálok! O az elsö babád? Belerázódtál könnyen a babázásba?
Nagyon szép baba!
Sziasztok!
Kislányom, Emma 2007. július 23-án született második gyermekemként. Még igy kétgyermekes anyaként is tele vagyok kérdésekkel, kételyekkel, ezért gondoltam, hogy elinditom ezt a fórumot. Remélem rátalálok hasonló korú babákra és anyukáikra, akik megosztják velem tapasztalatukat és akik kiváncsiak az én tapasztalataimra.