Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2004-es babák fórum

2004-es babák (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
33. Krysty (válaszként erre: 32. - Banita76)
2008. jan. 30. 14:36

Hello!



Az jó ha csak nincs kedve menni, akkor biztos csak átmeneti dolog. Gondoltam hogy nem sír sokáig, az csak Anyának szól általában és ahogy kiteszed a lábad abba is hagyják. :)Én is ettől félek hogy egyszer ezt csinálja.

Ma megcsináltam a jelmezét farsangra, már csak pár simítás van rajta, szerintem jó lett. Pillangó lesz, de kikötötte hogy rózsaszín és átlátszó szárnyakat szeretne...


"Megnéztem az adatlapodat, a kislányod gyönyörű!"

Köszi, még jó hogy az apjára hasonlít! (Ez csak vicc volt)

A te Petrád is nagyon helyes!

32. Banita76 (válaszként erre: 31. - Krysty)
2008. jan. 30. 12:24

Szia!


Nem hiszem, hogy történt volna valami, ami kiváltotta nála, hogy nincs kedve menni. Pénteken úgy jött haza, hogy ő még szombaton is szeretne menni oviba, és nagyon sajnálta, hogy zárva lesz, és nem mehet. Csak hétfő reggel döntött úgy,hogy most már nem akar oviba járni.

Megkérdeztem az óvónéniket, és azt mondják, hamar abbahagyja a sírást. Egyébként ma reggel már nem zokogott annyira, csak szipogott. Reménykedek, hogy újból örömmel fog járni,mint eddig.


Megnéztem az adatlapodat, a kislányod gyönyörű!

31. Krysty
2008. jan. 30. 07:38

Sziasztok!



Banita! Szerintem ezen ne aggódj, ha az ovónők olyanok mint nálunk akkor biztos hogy nem sír sokáig. Nálunk a legsírósabb is 5 perc után abba hagyja.

Nem történt valami, ami kiváltotta ezt? A tesómék lánya sem akart menni, mindig végig sírta az utat, aztán kiderült hogy az egyik ovónő nem engedi ki alvás alatt pisilni. Tesómék szóltak neki de semmi, ezután az ovóda vezetőnek is mondták a dolgot és azóta minden rendben van, megint szívesen megy az oviba.



Adra! Ebben van valami. Minden gyereknél vannak hullámzások ovi ügyben. Gondolom nálunk azért van a nagy lelkesedés mert nincs tesója és imád gyerekek között lenni.

2008. jan. 29. 13:44

Sziasztok!


Remélem igazatok lesz, és csak átmeneti lesz ez a sírós időszak! Ma reggel még a tegnapinál is keservesebben sírt, amikor ott hagytam az oviban.

Remélem az óvónéninek lesz türelme hozzá, és meg tudja nyugtatni.

2008. jan. 29. 09:32

Sziasztok!


Szerintem ez azért lehet, mert rájönnek, hogy ez már mindig így lesz. Először ugye újdonság nekik az ovi, sok gyerekkel, játékokkal, de ez ha rendszeressé válik, akkor már enyhül a kedv. Ezen szerintem minden gyerek átesik, utána pedig már megszokják.

28. Krysty (válaszként erre: 27. - Banita76)
2008. jan. 29. 05:22

Helló!



Én is ettől félek! Most még imádja az ovit, az elején két hétig nem akart haza jönni, most már a nyakamba ugrik amikor megyek érte. Remélem nem lépünk tovább a reggeli sírásig!

Kitartás, remélem csak egy rövid átmeneti időszak nálatok ez a sírósság!

2008. jan. 28. 18:03

Sziasztok!

Képzeljétek, a lányom bő 2 hét után úgy döntött, ma reggel,hogy most már nem szeret oviba járni! Eddig vidáman, nevetve ment be minden nap,és én nagyon büszke voltam, hogy milyen ügyes gyerekem van. Ma az ölemből vette át az óvónéni, és sírva integetett nekem. Alig bírtam ki én is sírás nélkül, úgy sajnáltam ott hagyni, de ki kell tartani, mert különben azt fogja hinni, hogy az oviba járás "kívánságműsor". Állítólag minden gyereknél van ilyen időszak. Remélem nálunk is csak átmeneti lesz.

Krysty! Sok furcsa szülő van, hogy képes bevinni betegen a gyereket az oviba egy bábszínház miatt. Nálunk a karácsonyi ünnepségre jöttek sokan betegen.

26. Krysty (válaszként erre: 25. - 262b7bb370)
2008. jan. 28. 11:20

Hú, ez a papírzsepis dolog elég durva!

Nálunk van egy tartó a falon és minden gyereknek onnan kell kivenni zsepit. Aki nem tud egyedül orrot fújni, annak segítenek és utána rögtön a kukába kell dobni a használt zsepit.

Mi csak most kezdtük az ovit de szerencsére egy enyhe náthán kívül nem volt semmi eddig, remélem így is marad. Én már szeptembertől adom a Cebiont és minden nap 2x gyümi itthon, 3 még az oviban is kapnak minden nap.

Sajnos nálunk is viszik sokan a beteg gyereket is. Pl múlt héten páran azért vitték be tök betegen mert volt bábszínház és ha már befizették akkor nézze meg a gyerek...(400 ft volt, ennyiért nem fertőzném végig a többieket is). Egyébként múlt héten a 29-ből 14-n voltak.

25. 262b7bb370 (válaszként erre: 24. - Banita76)
2008. jan. 27. 09:47

Igen és hát az orrfolyás is úgy néz ki, hogy az ovónéni egy papírzsepivel rohangál a zsebében és törölgeti a gyerekeket.Nálunk 28-an vannak egy csoportban kb. 30 nm-es szobában, két ovónénivel, akik váltják egymást.Nagyon nehéz nekik is,alvásnál pedig egymás mellett alszanak szorosan, mert különben nem férnek el.Ettől leszámítva jó az ovi, kiscsoportban már mindennapra foglalkozások jutnak és sokat mennek ki a szépen felújított parkosított udvarba.

A gyümölcsevésről annyit, hogy natúr pl. nem mindig eszi meg, így krémtúróba, vagy joghurtba keverem és úgy izlik neki.

24. Banita76 (válaszként erre: 23. - 262b7bb370)
2008. jan. 26. 21:26

Szia Adra77!

Köszi a vitamin ötletet! A cebiont én is adom,meg az actival kidet. Mi még nem régen kezdtük az ovit, nem tudom mennyire lesz beteges. Nektek nagy szerencsétek van,hogy ilyen erős szervezetű gyermeked van. Sajnos az én lányomba nagyon nehéz a gyümölcsöt beletömni. Igazad van,hogy sokan betegen viszik a kicsiket oviba. A lányom panaszolta egyik nap, hogy ráköhögtek az arcára a gyerekek.

23. 262b7bb370 (válaszként erre: 22. - Banita76)
2008. jan. 26. 18:02

Szia Banita!

Mi szeptember óta nem voltunk betegek, leszámítva egy kis orrfolyást. Aloe kids-et adok, és C vitamint cebion cseppekben mindennap, ezenkívűl rengeteg gyümölcs.Bár az óvonő megjegyezte, hogy kevés gyerek van aki nem betegeskedik.Hozzáteszem, mi bölcsisek is voltunk és akkor kétszer-háromszor átestünk betegségeken, de szerencsére nem volt gyakori. Az a baj, hogy sokan betegen is beviszik a gyerekeket, mivel kevés munkahely akad, ahol ezt figyelembe veszik. 2 hét meló, 2 hét táppénz..... Sok ismerősöm van így sajnos.

2008. jan. 26. 15:25

Sziasztok!

A lányomék csoportjában a 21 gyerekből ezen a héten minden nap 5-6 gyerek volt, a többi mind beteg. Kiváncsi vagyok az én csajszim meddig tart ki,bár egy picit már köhög. Itt legtöbb kiscsoportos kb.2 hetet bír ki betegség nélkül. Ez vajon mindenhol így van? És csak az első évben vagy később is? Amikor én óvodás voltam, mi nem voltunk ilyen gyakran betegek. Ki, milyen vitamint ad a gyerekének?

21. Krysty (válaszként erre: 20. - Banita76)
2008. jan. 23. 11:17

Szia!


Nálunk sajnos a korán keléssel voltak gondok mindig. Volt egy időszak amikor fél 4-kor kelt, igaz akkor este 7-kor el is aludt de nap közben soha nem tudtam elaltatni. Érdekes hogy az oviban az első naptól alszik. Nem értem, bár ott is felkel néha-néha sétálgatni meg a többieket piszkálja de azért csak elalszik.

Este fél kilenckor volt elalvás de most hogy alszik az oviban 10 előtt soha nem alszik el.

Azóta én sem hallottam még a csúnya szavakat, remélem nem is fogom.

20. Banita76 (válaszként erre: 19. - Krysty)
2008. jan. 22. 21:10

Szia!


Jó nektek,hogy nem gond a korán kelés. Én ma is 8 órakor keltettem fel a lányomat,de nagyon nehezen ébredt fel,este viszont nem akar lefeküdni. A te lányod hány órakor fekszik le este? Délután mindig alszik?

A csúnya beszédre sajnos nincs jobb ötletem, nálunk eddig bevált,hogy egyszer elmagyaráztam a dolgot,utána többet nem mondta a csúnya a szót.

19. Krysty
2008. jan. 21. 10:51

Sziasztok!


Fanni mindig korán kelt, legkésőbb 1/4 7-kor ébren van, általában 1/2 6-6 között kel, a párom is 6-előtt kel úgyhogy nálunk nincs gond azzal hogy időben elkészüljünk.


Banita!

Mi is elmondjuk neki hogy mit nem szabad mondani, de hétvégén megint megcsillogtata kibővült szókincsét.:(

18. Banita76 (válaszként erre: 17. - 262b7bb370)
2008. jan. 20. 21:20

Szia Adra77!


Köszönöm,hogy megírtad,hogy nálatok,milyen a reggeli ébredés! Remélem március közepére/mikor dolizni kezdek/ az én lányom is át tud állni a korábbi kelésre.

17. 262b7bb370 (válaszként erre: 16. - Banita76)
2008. jan. 19. 09:24

Szia Banita!


Nálunk reggel 6-kor csörög az óra.Lassan keltegetem, megkávézunk a nagyágyban (persze Ő macikávét iszik csak..)majd elkezdünk öltözködni, így negyed nyolcra nagyjából el is készül a család.Nem könnyű, de fokozatosan hozzászoknak.

2008. jan. 18. 21:47

Sziasztok!


Krysty, a csúnya szavakat sajnos nagyon hamar megtanulják. Ha Petra csúnyát mond, elmagyarázom neki, hogy ilyet nem szabad, de csak egyszer mondom el, mert, ha látja, hogy nagyon idegesít, akkor azért is még jobban mondja.

A ti gyerekeitek hogy állnak a korán keléssel? Az én lányom fél8-8-ig alszik,fél9 körül érünk az oviba,de hamarosan el kell kezdenem dolizni,és fél8-ra ott kell lennem,nem tudom,hogy keltem fel fél7 körül.

15. Krysty (válaszként erre: 13. - Banita76)
2008. jan. 17. 19:49

Helló!


Szerintem is azért szeret oviba menni mert itthon hiányzik neki a gyerek társaság.

Nagyon szupi volt az ott alvás! ALUDT IS!!!:)

El sem hittem.

Második nap 3 órát hagyták aludni, 4-kor ébresztették fel, a többiek meg ott játszottak körülötte.

Én is a gyors beszoktatás híve vagyok, egyszer úgyis ott kell maradnia.

Ma viszont kibuktam kicsit. Egy nagyobb gyerek elfutott Fanni mellett és majdnem fellökte, Fanni meg lebuzizta. Kész voltam de még magamhoz sem tértem az 1. sokkból már jött a másik. A gyerek meg akarta csavarni a karját, Fanni meg úgy kipofozta hogy a végén sajnáltam szegényt.

Az nem érdekel hogy megütötte a gyereket mert volt vagy 5 éves, de ez a buzizás! Még nem hallottam tőle soha úgyhogy kész vagyok hogy miket tanul!

14. Krysty
2008. jan. 17. 19:33

Sziasztok!


Nekem az utcai hisztiben szerencsére akkora tapasztalatom nincs mert ott valahogy tud viselkedni. Persze azért volt pár eset, de gyorsan lehiggadt. Egyszer a CBA-ban kapott rohamot mert nagy jégkrémet akart én meg kicsit vettem, akkor ott hagytam a jégkrémes hűtő előtt és visszatettem a kicsit is, nem kapott semmit. Felkelt, letörölte a könnyeit és megkérdezte halál nyugodt hangon hogy akkor sajtos kiflit kap-e.

13. Banita76 (válaszként erre: 4. - Krysty)
2008. jan. 16. 16:16

Szia!

Igen, az én lányom is egyke. Gondolom azért tetszik neki az ovi,mert ott van kivel játszani.

Hogy ment első nap az ott alvás? A mi ovinkban azt mondják az óvónénik,hogy jobb,ha már első nap ott alszik,akkor ezt szokja meg.

A hisztit én is nehezen tudom kezelni,ráadásul a férjemmel sem mindig értünk egyet abban,hogy mivel büntessük a kiscsajszit a hisztije miatt.

2008. jan. 16. 13:29

Sziasztok!

A kislányom Julcsi 2004. április 24.-én született.Két évesen kezdtük a bölcsit és szeptembertől az óvodát.A beszokás szerencsére nálunk is könnyen ment, de a hiszti pont, hogy fokozódik. Talán, mert az oviban alkalmazkodnia kell és szót kell fogadnia (ott mintagyerek),otthon viszont kitör, hirtelen semmi előjel nélkül kezdődik. Próbálom hagyni és nyugtatgatni(ameddig az idegeim bírják), majd egy idő után abbahagyja és mintha semmi sem történt volna.Most májusra várjuk a kistesót. Bevallom félek tőle egy kicsit.

11. kaaskopje (válaszként erre: 10. - Krysty)
2008. jan. 14. 11:48

Sziasztok!


Lekopogom, nálunk egyre ritkábban van hiszti.

Ha itthon hisztizik a fiam, akkor mi sem foglalkozunk vele; kiteszem az elõszobába lehiggadni. Illetve, ha nagyon sokáig tart, akkor próbálom vígasztalni, ilyenkor már használ, a hiszti elején szinte meg sem hallja, hogy mit monmdok neki. Szóval nekem az otthoni hisztivel nincs különösebb problémám. Engem az érdekelne, hogy ti mit csináltok, mikor ugyanezt pl. az utcán adják elõ :)) Én ott is megpróbálok nem foglalkozni vele(most már eljutottam odáig, hogy nem érdekelnek az emberek rosszallói tekintetei :)), de az utcán mégsem hagyhatom fél órán keresztül fetrengeni... Már csak azért sem, mert általában sietnék haza, hisz az embernek két gyerek mellett mindig van dolga. Az nem használ, ha otthagyom az utca közepén és elindulok nélküle, mert akkor is ott marad. Van valami tippetek? Bár mint írtam, mostanában nagyon ritkán fordul elõ ilyesmi, na meg próbálom is kerülni az ilyen helyzeteket (pl. nem megyünk játékbolt közelébe, ha egyedül vagyok a két gyerekkel :))).

10. Krysty
2008. jan. 14. 11:35

Sziasztok!


Ma én is haza lettem zavarva reggel. Fanni azt mondta hogy most már menjek haza...Ez tök jó, de ma alszik ott először, erre kíváncsi vagyok mert itthon soha nem aludt délután.


Na, a hiszti az nálunk kezd javulni amióta ovis. Most mindenen megsértődik és bezárkózik a szobájába, ott sír és csapkod. Eddig sikított is, ez most szerencsére kezd elmaradni. De volt olyan időszak amikor faltól falig rohant és minden ütközésnél koppant a feje. Azt nehezen viseltem mert közben elviselhetetlen hangon visított is és állandóan lila volt a homloka.

Nálunk az vált be hogy ilyenkor nem figyelünk rá. Ha hozzá szólunk, akkor még inkább rákezd és azt az ellenségemnek sem kívánom.

Remélem az ovi jót tesz neki és marad a sértődés mert ez legalább csendes valamennyire.

Ti hogy kezelitek a hisztit?

2008. jan. 10. 20:21

Ovis szokatás hasonlóan alakult.Vannak persze jobb és rosszabb napjai,amikor nincs kedve oviba menni de ez természetes.



Hiszti....no azzal mit lehet kezdeni?és kinek miben nyílvánul meg?

2008. jan. 10. 20:20

A beszokás nekünk bölcsiben kezdődött,2006 szeptemberben,akorra már napi rutin volt hogy reggel-este hozzuk-visszük tesót az oviba és sérelmezte hogy nem mehet be ő is.A szokatás szép időben,az udvaron kezdődött,első nap beszaladt játszani,második nap majdnem rám zárta az ajtót hogy én ne menjek be,pár nap mulva ott evett,majd egyszer mondtáék hogy meg fogják neki mutatni az ágyat,de persze nem kell ott aludnia.Értementem,tök csend,majd kiszóltak hogy anyuka menjen haza,a gyerek elaludt:))


Minden reményem felülmúlta,mert nagyon anyás,mai napig csak velem alszik,és csak úgy ha simizheti az anyajegyem és egyéb hasonló dolgok.Mivel apa messzebb dolizik,addig szinte kizárólag velem volt és tesóval,nagyszülőkre sem volt bízva,max pár percre és soha nem aludt máshol még...

2008. jan. 10. 16:35

Sziasztok!


A beszoktatás nagyon jól megy, már egyedül bemegy reggel a terembe és nem sír. Igaz ma elesett az udvaron, akkor kérdezte hogy hol vagyok de csak az esés miatt. Jó lila a fél arca úgyhogy biztos nagyot esett. Már hiányzott hogy nincs egy kék foltja sem.:)

2008. jan. 10. 15:17

Sziasztok!

Most vettem észre a fórumot.Máté 2004.05.12-én született.Szeptember óta oviba jár,előtte bölcsisek voltunk.Benézek még,de most mennem kell,és ép érte:)

2008. jan. 10. 14:53

Sziasztok!


Látom nem sokan vagytok egyelõre :) Az én fiam is 2004-ben született, október 9-én.

Nálunk kicsit más az óvoda-iskola rendszer, mint Mo-n. Midas kb. 2,5 éves kora óta jár heti 3 délelõttöt egy óvodaszerüségbe. Már az elsõ alkalommal is nagyon tetszett neki. Igaz mikor eljöttem sírt kicsit, de mikor 10 perc múlva telefonáltam, hogy még sír e, addigra már abbahagyta és ismerkedett az új kis játszótársaival :)

4. Krysty (válaszként erre: 3. - Banita76)
2008. jan. 8. 18:22

Szia!


Mi most 3-án elkezdtük az ovit és én is teljesen meglepődtem hogy Fanni még csak nem is keresett amikor eljöttem. Azt hittem hogy sírás lesz de ő már első nap ott maradt. Akkor viszont volt hiszti amikor haza kellett jönni!

Ma már sírt egy kicsit az udvaron hogy mikor megyek érte de kb egy perc volt az egész, amikor mentem akkor örült de megint nem akart haza jönni.

Fanni is nagyon anyás és eddig csak velem volt, ezért is csodálom hogy így elmarad az oviban.

Ő még nem alszik ott, nálunk az ovónők a kíméletes beszoktatás hívei, bár én ott hagytam volna mert nagyon élvezi.

A te lányod is egyke?

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook