Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2 éves kisfiammal lehet valami probléma? fórum

2 éves kisfiammal lehet valami probléma? (beszélgetős fórum)


nov. 30. 19:52
Nagyon szépen köszönöm a tanacsokat!!😊😊😊 úgy gondolom meg várok ezzel a kivizsgalassal kapcsolatosan eloszor mindenkepp szeretném h 100% meggyogyuljon q füle aztán ha utanna sem fog beszélni vagy szavakat mondani akkor elviszem dokihoz :)
20. papája (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 30. 17:43

2 éves gyereken már akár látszanak is az autizmusra utaló tünetek, de az ez irányú vizsgálatra 3 éves kora előtt nem célszerű elvinni.

Amennyiben a gyanú 3 évesen is fennáll, akkor gyermekneurológiai vizsgálaton célszerű kezdeni.

Írj magánba, ha többet szeretnél tudni.

nov. 30. 15:35
Ha teged megnyugtat vidd el maganban szakemberhez. Az én fiam pl 3 éves kora előtt 2 hónappal kezdett el beszélni. Előtte csak pár szó és a szavak első 2 betűkét mondta. Most 4 múlt és folyékonyan beszél. Az egyèb esetleges gyanus tünetek miatt vidd el esetleg magánba pl tsmt terapeutahoz, vagy aki autista gyerekekkel foglalkozik. Tsmt bármelyik gyereknek csak jól jöhet.
nov. 30. 15:29
Védőnő el vedd fel a kapcsolatot
17. csemár (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 30. 13:58

Gyerekkoromban elég sokat hordtak orvoshoz, mert beteges voltam. Emlékszem, nem voltam túlságosan boldog, mikor be kellett menni a rendelőbe. Mint anya ugyanezt tapasztaltam a gyerekeimen, pedig igazán kedves volt mindegyik orvos, akinél megfordultunk.

Azt akarnám ezzel mondani: attól, hogy nem nézett a gyereked az orvos szemébe, nem csak az következik, hogy esetleg autista, de az is hogy kicsit-nagyon riasztja a helyzet, a fehér köpeny, a kölönös szagok stb.

Ha az orvosotok szükségét látja, majd kivizsgéltatja szakemberekkel ezt a dolgot is.

16. brandy85 (válaszként erre: 13. - Sirga)
nov. 30. 13:57
Bocsi csak nem értem rá! Persze igazad is van,nem mondtam,hogy nem. Magunkból indultam ki csak. Minket is beleringattak,ha a középfülgyulladásból meggyógyul akkor minden rendben lesz. Hát nem lett sajnos.
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Globus)
nov. 30. 13:47
3 hónap múlva kéne vissza menni fül orvoshoz mert antibiotikum cseppet szedett ami segített is neki kifolyott a váladék a fulebol amire gyengébben hallott az is javult neki
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Csemár)
nov. 30. 13:44
A kezelő orvosa azt mondta h látott valamit a kisfiamon hogy nem nézett a szemébe mikor megakarta vizsgálni ezt kicsit viccesnek tartom vagy nem az?! Amikor belepunk az orvoshoz már nyűgös és tudja hogy megfogjak vizsgálni ezért elis próbálta magától távol tartani az orvost ...és mondtuk hogy nekünk otthon mindig kukucskazni is szeret bele néz a szemünkbe és mosolyog és olyan kis huncut ,és motyog is valamit a kezevel,multheten voltunk fulorvosnal kontrollon és ő neki is belenezett a szemébe pedig már sírt hogy őt ne vizsgálják nem akarta de hát persze muszáj
13. Sirga (válaszként erre: 11. - Brandy85)
nov. 30. 10:11

Az én fiamnál is 2 éves korban kezdték a hallásvizsgálatot. Neki - ilyen vonatkozásban - semmi baja nem volt. 5 éves lett, mire ki tudták mondani, hogy autista. Ő középsúlyos. A korai diagnózistól a szakértők is ódzkodnak - épp amiatt, hogy biztos véleményt tudjanak alkotni.

Szóval épp amiatt inteném türelemre az anyukát, mert tudom, miről van szó, és mert pillanatnyilag fontosabbnak tartom a fülprobléma megoldását. Lehet, hogy ezzel minden gond megoldódik. Ne idegeskedjen fölöslegesen!

12. csemár (válaszként erre: 11. - Brandy85)
nov. 30. 10:08

Elhiszem.

Sajnálom, hogy bántottak amiatt, hogy későn került orvos elé a gyereked!

11. brandy85 (válaszként erre: 10. - Csemár)
nov. 30. 10:03
Nem belelovalni akarom,hanem segíteni,mert jól kiosztják a szülőt ha úgymond későn viszi. De elötte helyre kell tenni a hallását és meglátja. Hidd el én is ebben voltam,mint ő van most.
10. csemár (válaszként erre: 9. - Brandy85)
nov. 30. 09:56

Én nem erőltetném az autizmus irányában a kivizsgálásokat, ugyanis az vagy fennáll, vagy nem, az "időnyerésnek" nincs jelentősége. Az viszont igen fontos, hogy a gyermek hallása ne károsodjon tovább.


Elhiszem, hogy jótakarsz ezzel az "auti" dologgal, mégis azt gondolom, hogy az anyukát kár belelovallni. Van elég baja anélkül is.

9. brandy85 (válaszként erre: 8. - Sirga)
nov. 30. 09:50
Sajnos nem pici az auti diagnózishoz,ugyanis előgondozó is és megtudják állapítani nemcsak a súlyosokat,hanem az enyhét is. Persze 2-3 alkalommal hordani kell a picit nem első alkalom után mondják ki csak ha biztos.
8. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 30. 09:06
Lehet enyhébb autizmus is a háttérben, de simán lehet, hogy csak a fülprobléma okozza. Ha az rendbe jött, Te is tisztábban látsz majd. De ennyi idősen pici is még az autizmus diagnózishoz. (Ilyen fiatal korban max. a súlyosan sérülteket tudják diagnosztizálni, a Te fiad pedig biztosan nem az.) Nyugi! :)
7. brandy85 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 30. 08:30
Szia! Sajnos lehet auti annak is van sok formája,pont azért spektrum zavar,de lehet,hogy a hallása miatt van ez. Sokan azt hiszik tévesen,hogy az asperger egy külön "betegség",de nem az az auti egyik formája. Vidd el szakemberhez,ott mondják meg a tutit. Addig szerintem nem érdemes találgatni.
6. csemár (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 30. 08:06

A gyerek kezelőosvosát kérdezted erről?


(Egyébként az, amit írtál, számomra egyértelmű: a hallása nem tökéletes a kisfiadnak, azt kell rendbe tenni. Kétévesen még egyáltalán nincs lemaradva a beszéddel.)

5. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 30. 07:55

Fülészetre mindenképpen vidd vissza. Ilyen kicsi korban gyakori a nátha miatti fülkürt elzáródás. Kis tubust ültetnek be, ami biztosítja a fülkürt szellőzését, ha nem megfelelő, akkor rossz a hangvezetés.

Persze ez csak egy tipp, mindenesetre legyen hallásvizsgálata újra.

nov. 30. 07:49

Hát nem tudom. Sok mindent nem értettem az írásodból, de szerintem nincs gond vele.

Az én fiam is elmúlt 2 éves, amikor elkezdett beszélni, az én fiamat sem érdekelte minden, ahogy most sem, az én fiam is sírt, ha valahonnan jöttünk haza.


Szerintem foglalkozz vele sokkal többet, legyen sokat gyerek társaságban, akár bölcsibe is járhatna, hogy gyerekek között legyen. A gyerekek egyik pillanatról a másikra rengeteget tudnak fejlődni, ha a környezete eleget foglalkozik vele.

Természetesen a fülét nézesd, de azt gondolom, hogy ha csak az egyik füle érintett a gyulladás miatt és az sem úgy, hogy 100%-ban, akkor nem lesz gond! Vidd el kontrollokra, vigyázz rá, hogy ne fázzon meg újra a füle és játsz vele sokat. Tanítsd meg mindenre!

Sok sikert!

nov. 30. 07:32
Azt tudjuk hogy azzal van probléma majd 3 hónap múlva megint kell mennünk fulorvoshoz ,,, de nem állhat hatterebe autizmus ?
2. kisj
nov. 30. 07:21

Valószínűleg a hallásával lehet probléma.

Minden egyéb (visszahúzódás, dolgok figyelmen kívül hagyása) ezért lehet.

nov. 30. 06:57

Sziasztok segitsetek nekem össze vagyok zavarodva már kicsit türelmetlen is vagyok ezzel kapcsolatban...Az én kisfiam 41+5 hétre jött világra nem természetesen úton,kisbabának is nagyon jó kisbaba volt aztán már kezdett mondani 1 eves korára 1-2 szócskát utánna jött egy kozepfűltőgyulladas arra kapott gyógyszert cseppet..késik a beszéd most kezdett el halandzsa nyelven beszélni voltunk vele fül orr gegesznel kiderult hogy váladék van az egyik fülébe a másikkal pedig 30 decibellel gyengébben hall nem lett teljesen kikezelve akkoriban a fulecskeje..kapott rá antibiotikum cseppet 1 hónapig szedtük nem egyfolytában volt egy adott idő h hogyan szabad adni . Már voltunk vele orvosnál 1 hónap után hogy javult e és igen javult neki kifolyott a valadek amire gyengébben hall az is javult neki és észre is vettük h már egesznap nem igényli annyit a dudlit meg a macikajat és még hát többet játszik velünk is próbál velünk kommunikálni de beszélni nem tud.Pl.:ha azt mondom neki megyünk el feloltozunk akkor jön vagy ha valahol valakinél vagyunk és közlöm vele akkor még sír h nem akar ez által gondolom hogy akkor megerti amit mondok de viszont nagyon sok mást úgy veszem észre h nem érti vagy nem akarja figyelmen kívül hagyja pl nem hozza nekem oda a labdát amire mutatók viszont rá néz...ritkaság hogy szok repkedni a kezevel,, megszokja nézni a kezfejét, autókkal játszik sokat de minden más játékkal is nagyon szuperul eljatszik. Idáig mondhatni nem volt úgy gyerkocok között mert távol voltunk a csaladtol és azon a helyen nem is volt semmi ismerős barát ezért is költöztünk haza hogy többet is legyen gyerekek között. Nevetgel a gyerekekre picit visszahuzodobb ..ha valami rosszban santikal akkor ránk néz és mosoly,mert tudja hogy nem szabad szeret mostanság ugrálni az ágyon ha lássa mamajat messzirol hozza fut atoleli, akaratos néha türelmetlen amugy nagyon vastagcsontu kisfiu szoval nem dagi mert nem az de nagyon erős testalkata van, a kis motort amit labbal kene hajtania csak a kezevel tolja ra szok ulni de ennyi,pelust még

hord kicsit éretlennek hiszem a korahoz nem tudom mit higyjek belenez mások szemébe is sokszor valakitől szegyenli is magat és mosolyog,magára téríti a figyelmét is egy szemmelyel megfog valakit a kezevel vagy picit rá ut hogy nézzen rá mesekbol is szok utánozni, ha lepcsozunk akkor szoktam neki számolni és ő is abba a ritmusban hümmogi most már elkezdte gagyogni is a számolást van az is hogy szolitom a nevén és nem mindig figyel 😔..segitsetek mit.gondoljak tudom kicsit hosszú lett de tanacsokra lenne szükségem

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook