13 hetes magzat nyaki tarkóredő 3, 5 mm, fiatal anya. Gond e feltétlenül? (tudásbázis)
De nem értem. Az értékek a referencia tartományon belül vannak! Akkor hogy lehet magas?
A Húgommal is ezt csinálták, minden vizsgálaton be...ták, hogy valami nem jó, meg valamit mindig kisebbnek/rövidebbnek mértek. Aztán olyan egészséges a babája, hogy csak na. És még okos is a kicsi, mert 15-16 hósan már mondókákat mond, és rengeteg szót tud, számol. Egyéb testi funkciói is rendben vannak, és gyönyörű, formás baba!
Ez jó, nem kell aggódnod!
"Két vérmarkert vizsgálnak, az egyik a PAPP-A szint, normál értéke 0,2-5,0 MoM, a másik a szabad béta HCG szint, normál értéke 0,2-5,0 MoM."
Az alacsony kockázat meg pláne jó. Tőlem csak ennyit kérdeztek, hogy alacsony kockázat? Igen! És azt mondták, hogy jó. Ha valamelyik értéknél probléma lenne, akkor feltüntetnék.
Az orvosod megnyugtathatott volna!
Kérlek segítsetek!Megjött a véreredményem,aki ért ehhez az mondjon nekem valamit,mert a dokim semmit nem mondd,azt mondta majd pesten.
PAPP-A 6,5 U)L
PAPP-A korrigált Mom 1,91
Szabad béta hcg 40U/l
Szabad béta hcg korr mom 1,21
13/18-as trioszóma kockázata 1:10000 alacsony kockázat
21-es trioszóma 1:1671 alacsony kockázat
Aki tudja,mit jelentenek légyszives írjon!Köszönöm
nekem a nagynéném járt így!
azt hitték beteg..Down kóros a gyerek,közben semmi baja...megtartották...persze későbbi vizsgálatok bizonyították,hogy egészséges..de majdnem elvetették..
úúúúhhh:((((
nagyon sajnálom:(
Szia!
Ne aggódj,minden rendben lesz!
Én szorítok!!!!
én is drukkolok nekik de a doki szerint valami ms nem down...
nálnunk 3 mm el egyészséges baba jött szrencsére:D
Sziasztok!
Nekem 2.6-ot mértek a nyaki redőre....
Down-babám lett.
Azért kívánom,h minden rendben legyen Nálad!!!!!
barátnőmet faggattam de ő is úyg érzi nem adja fel bármit mondnak. már mocorog bent és ő megtartja bármi áron.
remélem tényleg egészséges lesz
Barátnőmnek is végig azt mondták, hogy down kóros lesz a babája. Megbeszélték a férjével, hogy megtartják, mert már régóta akarták, hogy baba legyen. Végig le akarták beszélni róla a dokik. Kitartottak a döntésük mellett, és már 2 éves lesz a napokban a teljesen egészséges kislányuk!
Kívánom, hogy nekik is minden rendben menjen!!!
sziazstok!
sajnos nem szolgálhatok jó hírrel. ma 5,2 mértek a 3,5 helyett már...
jövő szerdán jön a hasbaszúrás... :(
Hát igen,mindenki a kicsi Bencéért imádkozott,hogy egészséges legyen.Az utolsó percig,amíg ki nem hozták megmutatni :)
Az egész család ki volt borulva amíg nem látták a kicsit.
Hát igen,mondjuk ez tervbe se jött náluk,szerintem,hogy megszakítják.Mindenki reménykedett abban a 10%-ban.De tuti,hogy nem nézték meg rendesen.
1,5 hetet nem volt otthon a fiú és visszaszámoltak mikor volt ez ezért nem lehet azon a héten a fogantatás, ezért nem lehet 12 heten vagy korábban vagy később.
9-10 hetes volt a baba kb. mikor kiderült a terhesség, tünet nélkül.
További ajánlott fórumok:
- Mi az, amit még ma feltétlenül el kell intézned?
- Amit a koplalásról feltétlenül tudnod kell
- Önbizalom - feltételes vagy feltétlen?
- Ne ítéljetek el, de feltétlen kell szeretni a férjem előző házasságából született gyermekeit?
- Melyik dalt hallottad legutóbb? (Nem, amit feltétlen te akartál hallgatni, hanem ami csak úgy szólt valahonnan.)
- Lehet 3 héttel fiatalabb a magzat?