13 hetes magzat nyaki tarkóredő 3, 5 mm, fiatal anya. Gond e feltétlenül? (tudásbázis)
És hányadik héten derült ki akkor hogy terhes, ha nem voltak tünetei, és rendszertelen volt?
Honnan tudják biztosra, hogy éppen akkor nem voltak együtt, de egy héttel előtte és utána pedig már biztosan, hogy megtették?
hogy mikor nézték a védőnőn és dokin múlott.
az a gond h nem volt rendszeres menzesze és nem vette észre a babát mert tünete sem volt... és nem tudják hány hetes a baba, csak tippelgetnek 11-13 között
Jujj, azért ez nagyon dúrva!
Ilyen kijelentés előtt, azér fulra meg kellett volna bizonyosodni, el sem tudom képzelni, mit okoztak ezzel a családnak!
Még jó , hogy nem szakittatták meg a terhességet!
13 hetes
tudtommal nem véletlenül szokták tartani, hogy 12. héten meglegyen a nyaki redő vizsgálat, mert ilyenkor már rohamosan fejlődik a pici
kívánom, hogy minden rendben legyen!
Én biztos rohantma volna magándokihoz!
Bárki és bármi tévedhet, és lehet bármi a háttérben is, reméljük , egészséges az a picibaba!!!!!!
Az én babámnak tavaly 12+3 naposna 2,45 volt. 13+2 naposan 3,1 mm. Voltam magzatvíz vételen, genetikailag rendben volt, de a 18 hetes uh-n kiderült azért volt magas a tarkóredő, mert nyomás volt a pocijában és a gyomra + a mája már fent volt a mellkasában és eltolta a szívét jobb oldalra. A 19. héten meg kellett szülnöm, nem lett volna életképes, nem tudott volan fejlődni a tüdeje. :-(
Szóval tényleg nem megijeszteni akarok bárkit, csak info. Nem csak genetikai hiba miatt lehet nagyobb a tarkóredő... :-( Tényleg érdemes odafigyelni a 3,5 mm-re!!!!
Kívánom, hogy nem legyen semmi baj!!!!!!!!!!!!!!!!!
remélem csak elmérték neki :(
holanp megy kecskemétre ott megnézik neki. szegény nagyon sajnálom :(
Szia!
Hát nekem 0,9 volt az azt mondják jó.
Amit írsz elég soknak tűnik én elmennék genetikára még ha fiatal is a kismama nem feltétlen a 30-40évesek szülhetnek beteg babát hanem húszon évesek is.
De biztos nincs gond,csak jobb félni mint megijedni!
Elvileg 3-ig határeset, de már 2,5 mmnél javasolnak egyéb vizsgálatokat.
A barátnőd sürgősen menjen el egy olyan 4D-s rendelőbe, ahol csinálnak genetikai átvizsgálást is!
Ha a szonogáfus ezt mondta az tényleg nagy gáz...
Nem akarlak elkeseríteni, de 99% hogy beteg a baba.
Én elmennék a helyébe amniocentézisre, biztos ami biztos, aztán aggódnék, ha van min.
Ahány uh-gép, annyi méret...
További ajánlott fórumok:
- Mi az, amit még ma feltétlenül el kell intézned?
- Amit a koplalásról feltétlenül tudnod kell
- Önbizalom - feltételes vagy feltétlen?
- Ne ítéljetek el, de feltétlen kell szeretni a férjem előző házasságából született gyermekeit?
- Közepes kombinált teszt, határérték tarkóredő, nifty teszt, magzatvíz vétel
- Lehet 3 héttel fiatalabb a magzat?