11 éves lány mellé örökbe fogadni (beszélgetés)
Szerintem annak az intézetis kisgyereknek ez nem lenne túl jó. Olyan mézesmadzag jellege lenne az egésznek, hogy na ugye milyen jó lenne, ha neked is ilyen szép családod lenne?
De lehet, hogy rosszul látom.
Ezekre neked kell tudnod a választ.
Viszont mintha valahol azt olvastam volna, hogy a meglévő gyereknél csak fiatalabbat lehet örökbe fogadni. (De ennek azért nézz utána.)
Miért vannak kétségeid?
És a férjed mit szól hozzá?
Erről nem esett egy szó sem...
Viszont az igaz, hogy a lányod lehet a legnagyobb nyertese vagy vesztese a dolognak! Ő akarja? és mit szeretne????
És az is igaz, hogy ha most lelkesen támogatja is az ötletet, akkor sem tudja felmérni mit is jelenthet ez hosszú távon. - És Te sem!
Nem kell feltétlenül örökbe fogadni (rögtön), lehet patronálni egy intézetis kisgyereket! Látogatni, szünidőkre hazavinni, nyaralni menni vele. Ez a megoldás lehetőséget adna mindannyiótoknak, hogy megismerjétek egymást és magatokat az új helyzetben.
De tényleg, mi adta az ötletet?????????
Nagyon át kell gondolni!
Azt is tisztáznod kell magadban, hogy tudod e majd úgy szeretni, tudsz e majd úgy viselkedni vele, ahogy a saját gyerekeddel.
És persze kell hozzá a párod is és a lányod is.
Ha egy kicsit is úgy érzed, hogy különbséget tennél saját és örökbe fogadott gyerek között, akkor inkább ne.
Kor: én azt gondolom, hogy a lányodhoz közeli korú gyereket lenne jó örökbe fogadni, hogy tudjanak együtt játszani és a lányod ne azt érezze, hogy a nyakába varrtatok egy koloncot.
Ismerek egy családot, ahol a fiúkhoz hasonló korú fiút fogadtak örökbe. Az örökbe fogadás előtt elhozták az intézetből a nyári szünetre, majd a télire, tavaszira és a következő nyáron már náluk maradt. Ezt azért csinálták, hogy megismerjék. Én az egészből csak annyit tapasztaltam, hogy a kisfiú normális, jól veszi a beilleszkedéshez szükséges akadályokat. Azóta már felnőttek, sajnos már nem találkoztam velük évek óta. Az örökbefogadásnál annyi idősek voltak, mint a lányod. Ja, és egy idősek, egy osztályba jártak utána, stb.
Írj inkább itt a hoxán az örökbefogadás-örökbeadás c. topikba, ott sorstársak vannak, olyanok, akik örökbefogadtak, várakoznak, érdeklődnek. Ők tudnak segíteni, itt nem valószínű, mert vagy jobban fogják tudni nálad, mit akarsz vagy mit nem akarsz (ld. 4. hozzászólás), vagy jó szándékkal, de nemigen fognak tudni segíteni.
Az örökbe.hu is nagyon-nagyon jó, és itt a fent említett topik is, amit itt találsz:
Sok sikert a döntéshez és a jövőhöz!
Kérdezd meg a lányodat!
Szeretne-e 1-2 évvel fiatalabb hugit-öcsit, vagy 1-2 évvel idősebb nővért-bratyót????
Vond be a döntésbe, elég nagy már, meg fogja érteni, hogy mit is jelent egy ilyen döntés. Milyen előnyei-hátrányai lehetnek egy fogadott tesónak.
Azt mondom, alaposan mérd fel az anyagi helyzetet, de a lányod nélkül ne dönts!
köszönöm, igazad lehet, elgondolkozok rajta.
csak akkor nem ide írtam volna, hogyha nem tudnám mit szeretnék
Sziaszotk!
Van egy 11 éves lányom. Szeretnénk örökbe fogadni egy gyermeket. Sok sok kérdésem van. Jó lenne-e örökbe fogadni? Hány éves gyermeket kellene örökbe fogadni? fiút vagy lányt? Nehéz kérdések számomra.
várom tapasztalatotokat, tanácsotokat.
További ajánlott fórumok:
- Ha szórakozóhelyen odamész egy lányhoz, akkor az esetek 50%-ban miért nem elég nekik az, hogy elküldenek, miért kell e mellé még ...?
- Meleg párkapcsolatban lehet gyermeket örökbe fogadni?
- Egy lány mellémült egy parkban, de pancser voltam, és lelépett, hogy éljem túl?
- Hogy lehet elfogadni az örökbefogadott gyermeket?
- Tudna valaki segíteni?Azt hallottam, hogy egyedülállóként is lehet örökbe fogadni babát. Mi a menete ennek?
- Anyamacskámnak tavasszal eltünt a 2 éves kölyke. Ha hozok mellé egy 2 hós kislány cicót el/befogja fogadni az anyamacska?