07/08-as év legARANYosabb kismalacai (beszélgetés)
Dodi orrán a ragya kifakadt magától, picit még megnyomtam, hogy minden kijöjjön belőle és bekentem Bepanthennel, később áttöröltük kamillával. Mivel körülötte be van gyulladva, ezért piros pötty maradt, de a duzzanat lényegesen lapult. Szerintem napokig, hetekig eltart, mire újra szép lesz. De nem úgy néz ki, hogy bármi nyoma maradna (nyilván, mert nem nyomkodta, mint egy tini :D).
Úgyhogy nem megyünk sehová vele, ha ilyen szépen gyógyulgat.
Szerintem is...
Ha esetleg volt az orrában valami pénteken, akkor is mi van? Teljesen jól van, orra nem folyik, nyilván már legyűrte.
Dodi orra hogy van?
Szia!
Érezzétek jól magatokat:-)))
Sziasztok:)
Haza jöttünk csak mi Lidivel itthon leszünk egy hetet Peti egyedül az anyjával remélem kicsit gondolkodik is:-DD
Mindenkinek kellemes hetet szerintem ritkán leszek:)
Sziasztok!
Sehol senki?
Beszéltem a doki néninkkel, Barni torokváladéka negatív lett, viszont az orrváladék még nincs meg. Szerinte abból biztos kitenyészik valami, különben az is fent lett volna a gépen.
Ugye, nem kell idegeskednem emiatt?
Amúgy tegnap már teljesen láztalan volt, 3 kaki (máskor is ennyi szokott lenni), abból az egyik híg, a másik kettő nem. Szóval igazából a hasa sem megy már, semmi baja, jól van.
Ha kitenyészik is valami baci az orrából, úgyis mindegy már, ha azóta meggyógyult, ugye?
Elég fura egyébként, mert nem is folyt az orra...
Úgy értettem, hogy nem amolyan meleg okozta valami.
Most néztem, hogy citromlé, grapefruitmag kivonat és hasonlók javíthatnak rajta, de holnap felhívom a dokit, hogy mit javasol.
Értem én, hogy nem kiütés...
Pedig az alkohol jó lenne rá. Akkor csak sima hintőpor, az szárít.
51 fokos szilvapálinka a legtisztább alkohol nálunk :D
Ez nem kiütés, ez az orrán van. Szerintem valami kajától lett, sokáig icipici kis pukli volt, ami nem múlt el, most meg begyulladt.
Nekünk még régen írt egy nagyon jó krémet a madarászos bőrgyógyász, most nem akarok bemenni Barnihoz miatta, de úgy emlékszem, Aknemicid a neve.
Barninak mióta elmúlt a meleg, már nagyon ritkán van kiütése, ha mégis, egy kis Elocomot kenek rá, és fél nap alatt elmúlik.
Persze ezek amúgy is receptkötelesek, majd a doki megmondja a "tuttit".
Esetleg egy kis tiszta alkohollal bekenheted, és utána hintőpor, az fertőtlenít és szárít.
Dodinak nőtt az orrán egy pattanás, be is gyulladt szegénynek.
Mondta is, hogy "pukli fáj puszi".
Ott kerülgetem szegény, mert ha nekem lenne, már biztosan neki ugrottam volna, de az ő orrát nem merem szerelni. Még a végén bőrgyógyászhoz megyünk egy nyamvadt pattanással.
Nem hiszem.
Múlt héten elkezdett fájni a torkom, gyorsan Homeogene 9-et ettem, aztán elkezdett folyni az orrom (két napig) most meg köhécselek, de olyan nagyon, hogy mindjárt felébred a családom. :-(
Én detto...
Egy hete kínlódom. Először kapart a torkom két napig, aztán náthás lettem, de nagyon, most végre elmúlt, és jön a száraz köhögés...
Nálad nem allergiáról van szó? Ha csak este jön ki...
Csajok,
mit csináljak a száraz köhögésemmel? Mindjárt megfulladok. Egész nap semmi bajom nem volt, mostm meg nem kapok levegőt.
:))
Egyébként tényleg sokkal finomabb, mint a mekis, azért van ízlése a kiskölöknek...:)
Mi ez a többesszám az építkezéssel kapcsolatban?
Társasvillát építetek?:)
Az a baj, hogy csak a nem halszagú halakat tudom megenni, ezért kifejezetten keresem azokat.
Ha tenger mellett élnénk egyszerűbb lenne a dolgom, de itt nem sok mindent lehet kapni. Mondjuk ami még bejön a tengeri sügér, a vitorláshal (utóbbira szerintem semmi esély nálunk).
A pangasius ázsiai, az afrikai meg afrikai:)
Mindkettő harcsaféle. Az afrikait nálunk is tenyésztik a cápaharcsát (pangasius) meg talán nem.