07/08-as év legARANYosabb kismalacai (beszélgetés)
Jelentem Dodi karattyolója beindult.
Halandzsázik itt nekem mindent, hogy "anya, mama, "teja", iszi, iszo" :D
Na, kapott inni, ha már ennyire megdolgozott érte.
Egyébként miután felkelt és bili után adtam rá pelenkát azt mondta, hogy "piós". Ilyet se csinált még, hogy szóljon, ha éhes és konkrét ötlettel álljon elő. Jutalomból felemeltem és ő kezelte a pirítossütőt, sőt még ki is vette, amikor elkészült. Csodálkoztam, de nem szólt érte, hogy meleg, pedig biztosan jobban érzi, vékonyabb a bőre (de lehet, hogy neki is azbesztbevonatos keze van, mert az apja szerint nekem igen).
Mennyit kapott korábban?
Egyébként biztosan nem mondanak hülyeséget, mert mindenkinek más a kiválasztása és neki lehet, hogy a sok más gyógyi miatt is bekavart.
A Béres cseppre sokan panaszkodnak, hogy hasfájást okoz a gyereknél. Lehet, hogy ez zavarta meg Barnit is.
D-t még én is adok Panninak, többen javasolták.
Ezen felül Cebiont kap, és felváltva kapja a Vincetoxikumot és az Echinacea-t. (mindkettő homeopátiás immunerősítő)
Vigantolt miért nem adsz neki? Kap valami mást, amiben D vitamin van?
Csak azért kérdezem, mert a D vitamin a csonterősítésen túl, az immunrendszert is erősíti és valami nagyon tudományosban olvastam, hogy sokan ezt a vitamint fontosabbnak tartják, mint az akármilyen influenza oltásokat (bár a fene nem tudja, pontosabban én nem tudom, hogy mennyi az alapja).
Add neki reggel a vitaminokat, ha attól tartasz, hogy az esti alvászavart ez okozhatja!
Miért nem szokott kapni? Vagy többet kapott, mint szokott?
Jó, hogy mondod Dodi megint nem kapott se C-t, de D-t, próbálom észben tartani, míg alszik.
Visszatérve a C-re, van aki érzékeny rá, hascsikarást, hasmenést is okozhat vagy éppen székrekedést.
Igen. Szóval nem olyan, mint ez eddigiek.
Nekem már összeesküvés elméletem van az egészről. Nem csodálkoznék, ha ezek nem maguktól, véletlenül tenyésznének...
A szövődményekre gondoltam, mint "probléma". Általában fiatal, erős, addig egészséges felnőtteknél okozott súlyos szövődményeket.
Akik nem élték túl, azok valóban javarészt veszélyeztetettek voltak.
Ez állítólag más mint a többi. Pont azoknál okozott eddig problémát, akik elvileg erősek és egészségesek (voltak).
Mi is a nem felé hajlunk egyelőre.
Valószínűleg Rolinál sem lenne súlyos lefolyású.
Mi viszont nagyon örülnénk, ha Barni védett lenne, mert az ő immunrendszere még nem olyan, mint másoké, és nagyon veszélyes lenne rá a vírus.
A H1N1-től félsz?
Én nem félek. Most riogatnak minket, hogy ukrajna itt van a közelben... Én úgy gondolom ez is csak egy vírus, ha elkapjuk gyógyítható. Szerencsére nem vagyunk betegek, nincs legyengülve a szervezetünk. Egyfolytába vitaminokat szedünk. Közösségbe nem nagyon járunk, vagyi ismerősökhöz akik szólnak, ha megfáznak... Így reméljük nem lesz semmi gond. (Párom nagyon szeretné beadatni.-én nem. Nem tudom mi lesz.)
Ne kövezzetek meg nagyon ezért! :D
Én mindig kimérem neki cumisüveggel (a gyümölcsöt már nem szoktam). Nem szokott soha hagyni, csak most, és a maradékot lemértem, így tudom, mennyit evett.:)
Szerintem minden gyerek más mennyiséget igényel, ha fejlődik és eleven, akkor biztos elég tápanyaghoz jut.
Na meg nem csak a mennyiség számít, hanem az is, milyen sűrű, mennyire tápláló egy kaja...
Egypt!
Honnan tudod ilyen pontosan menniyt eszik Barni?? Én abszolút nem tudom lemérni se. Egy műzlis tálba szedek neki annyit amennyiről úgy gondolom, hogy megeszi, és vagy hagy egy kicsit, vagy szedek még hozzá. De fogalmam sincs mennyi az annyi. Mennyit kell, hogy egyen kb. egy 20 hós gyerek?
Hali!
Manókának is beadatjátok? Mit mond Kriván?