Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Otthoni kenyérsütés géppel-tapasztalatok..? fórum

Otthoni kenyérsütés géppel-tapasztalatok..? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
82. barracuda59 (válaszként erre: 79. - Fd0b11b342)
2010. febr. 8. 14:42
Én meg a Sp*arban vettem AboM*ll lisztkeveréket, az 1 kg 224 Ft volt emlékeim szerint. Ehhez is csak só és viz kell és nem tudtam elrontani:D
81. barracuda59 (válaszként erre: 80. - Rozsazsa)
2010. febr. 8. 14:41

Nagyon köszi, igen, erre gondoltam:D

kivettem a lapátokat és anélkül sült meg a kenyér.

80. rozsazsa (válaszként erre: 77. - Barracuda59)
2010. febr. 8. 11:46
Kedves..emeld ki bátran az egész tésztát, vagy csak told el, attól függ milyen géped van egy, vagy kétlapátos. Én kiveszem a tésztát, kiveszem a lapátokat kicsit kézzel vagy az asztalon megformázom a kenyeret, bevágom a tetejét /mert nekem igy szebb a végén/ óvatosan visszateszem a gépbe és megsül.Nem kell kikapcsolni a gépet és sa dagasztás végén még nem meleg, lehet belenyúlni, meg nem is kever.
2010. febr. 8. 10:47
Ha valaki nagyon egyszerű kenyérre vágyik (mert úgy érzi, hogy ügyetlen, mint én :)), a L.dl-ben lehet kapni olyan keverékeket, amihez csak és kizárólag 375 ml hideg víz kell (500 g liszthez). Én a teljes kiőrlésűt már kipróbáltam, nekem ízlett. Most vettem valami parasztkenyér lisztet, búza és rozs is van benne. 1 kiló 300 Ft, ebből két kenyeret lehet megsütni. És asszem van sima fehérkenyérhez való is, de olyat még nem vettem.
78. fd0b11b342 (válaszként erre: 77. - Barracuda59)
2010. febr. 8. 10:44
Az én lisztkeverékemen azt írják, hogy miuán kihűlt a kenyér. Én egy kis, hegyes késsel szoktam óvatosan kiszedni.
2010. febr. 8. 10:23

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a lapátokat mikor vehetem ki a tésztából?

Valaki irta, hogy kiszedi, csak nem lelem:(

76. rozsazsa (válaszként erre: 70. - Kefekötőke)
2010. febr. 7. 17:43
Én mindig teszek bele, egyik helyen igy tanácsolták, csak már nem emlékszem hol.
75. e1641dee25 (válaszként erre: 74. - E1641dee25)
2010. febr. 3. 15:42
Én kihűlés után félbe vágom, úgy dobom be a fagyasztóba. Egy morzsa sem marad így meg:)
74. e1641dee25 (válaszként erre: 73. - Martian)
2010. febr. 3. 15:17
A kenyerek megszáradása ellen kiváló megoldás (mint már említettük) a fagyasztás :)
73. Martian (válaszként erre: 62. - E1641dee25)
2010. febr. 3. 15:01

huha bocsi nem figyeltem tegnap a fórumra :)


most én már előre kevert liszteket veszek, és nem teszek bele semmit csak amit írnak, de ezt mint egy patikus pontosan kimérve :DD


annyit csinálok még másképp hogy a sót a liszt tetején egyenletesen szétszórom, eddig az egyik sarkába raktam, eddig úgy tűnik nekem ettől "működik"


már rájöttem ,hogy így is kevés kenyeret eszem, úgyhogy sajnos a fele megszárad, de ezt nem kell nagyítóval néznem, hogy penészedik-e mint a bolti kenyérnek látszó tárgyaknál

72. e1641dee25 (válaszként erre: 69. - Rozsazsa)
2010. febr. 3. 14:25
Azért ez annyira jó dolog, az ember rengeteget spórolhat, és tudja, mit eszik... :)
71. e1641dee25 (válaszként erre: 70. - Kefekötőke)
2010. febr. 3. 14:17

A sikérrel a liszt minőségét javíthatod.

Szerintem, ha kifejezetten kenyérlisztet veszel, akkor nem kell bele, hiszen annak magasabb a sikértartalma.

70. kefekötőke (válaszként erre: 69. - Rozsazsa)
2010. febr. 3. 12:23

"teszek sikért egy mokkás kanállal"


"Összegezve: 1 dl tej,2 dl viz,langyosan, 3 evőkanál olaj,só,liszt, sikér, ecet,1 evőkanál cukor, 3/4 morzsolt élesztő"


A sikér szándékosan kimaradt az összegezésből?

Mindig kell bele?

69. rozsazsa (válaszként erre: 63. - E1641dee25)
2010. febr. 3. 11:56

Szia..én az 23-as Erika-darts féle kenyeret sütöm. Szuper, kis változtatással. A Lidlis élesztőt szoktam venni az 4,2 dkg ennek veszem a 3/4- ét a tetejére szórva a cukor főlé. A tetejére teszek sikért egy mokkás kanállal és egy kristáylvvizeskupaknyi 10%-os ezetet. 3 evő kanál olajat teszek és 1 dl tejet és kb 2 dl vizet, langyosan néha többet,amennyit kiván és 60 dkg lisztet, a többi ugyanaz. Először bedagasztom aztán leállitom a gépet és 10 perc után rákapcsolom a gyors programra, világos sütésre. Amikor a dagasztás leáll kiveszem a lapátokat, kézzel megformázom a kenyeret és visszateszem sülni. Ilyen finom kenyerem még sose lett.

Összegezve: 1 dl tej,2 dl viz,langyosan, 3 evőkanál olaj,só,liszt, sikér, ecet,1 evőkanál cukor, 3/4 morzsolt élesztő a tetejére. Ez egy kg friss kenyér lesz. Ha lehet/van otthon/rendes élestőt használok, olcsóbb sokkal és tökéletes. Nekem bejött és géppel gyors is. Ha kihült leszeletelem és 3-4 szeletenként lefagyasztom. Sokkal finomabb mert friss mikor felenged. Mi ketten vagyunk csak.

68. e1641dee25 (válaszként erre: 67. - Kefekötőke)
2010. febr. 2. 17:42
Ez az! Fog ez menni!!! :D
67. kefekötőke (válaszként erre: 66. - E1641dee25)
2010. febr. 2. 17:33

Azt hiszem sikerült.

Nem lett olyan magas mint eddig,eddig, de nem esett össze.

66. e1641dee25 (válaszként erre: 65. - Kefekötőke)
2010. febr. 2. 13:28
:D Remélem, jó lesz!!! :D
65. kefekötőke (válaszként erre: 63. - E1641dee25)
2010. febr. 2. 13:24
Már kel a kenyér!
64. kefekötőke (válaszként erre: 62. - E1641dee25)
2010. febr. 2. 12:00
Köszi ,megyek is a konyhába kipróbálom.
63. e1641dee25 (válaszként erre: 60. - Martian)
2010. febr. 2. 10:37

Igen, még ez lehet az oka...:)

Átlagban fél kg liszthez egy cs. szárított élesztőt érdemes keverni. A frissel nem tudom, mi a helyzet, mert azzal én is mindig túllőttem a célon :)

A folyadék pedig átlagban fél kg liszthez 3 dl.

De ez is változhat a liszt minőségétől függően...

Érdemes tehát figyelni, dagasztás közben hogy alakul a tészta.

62. e1641dee25 (válaszként erre: 59. - Kefekötőke)
2010. febr. 2. 10:33
Ha beesik, az azért lehet, mert sok benne a folyadék. Erre is figyelni kell. Mindig lesem dagasztás közben, s ha túl "ragadósnak" látom, szórok még hozzá lisztet. :)
61. kefekötőke (válaszként erre: 60. - Martian)
2010. febr. 2. 07:48

Kösz.

Akkor pl 65 dkg liszthez mennyit tegyek?

ha lehet még délelőtt válaszolj ,mert 1 órakor indítom a kenyérgyárat!

60. Martian (válaszként erre: 59. - Kefekötőke)
2010. febr. 1. 22:40
ha beesik a közepe az a sok élesztőtől van
59. kefekötőke (válaszként erre: 57. - E1641dee25)
2010. febr. 1. 19:54

"nagyon kellett figyelnem, nehogy túlkeljen a sok cukortól"


Ezt hogy kell csinálni ,mert néha nekem beesik a közepe?

Holnap megint sütnöm kell ,jó lenne,ja szép lenne!

58. e1641dee25 (válaszként erre: 56. - Rozsazsa)
2010. febr. 1. 19:49
Valóban, elképesztő, mennyi adalékanyagot hozzáadnak a tésztához, hogy olyan legyen a kenyér, amilyen... Sokkal jobb a házi készítésű, persze némi energiát bele kell fektetni, meg rá kell jönni a fortélyokra, de megéri...
57. e1641dee25 (válaszként erre: 56. - Rozsazsa)
2010. febr. 1. 19:47

:) Sok sikert!!!

Én ma sütöttem teljes kiőrlésű kenyeret, egész jó lett, nagyon ízlett (főleg az eddigiekhez képest:S).

Vacsira meg kalácsot, és kb duplaanyi cukrot teszek bele, mint a receptben leírt mennyiség :)

Nagyon finom lett, csak nagyon kellett figyelnem, nehogy túlkeljen a sok cukortól... :)

56. rozsazsa (válaszként erre: 55. - E1641dee25)
2010. febr. 1. 15:28

Megnéztem és tévedtem, neked van igazad, van rajta dagasztás és sütés külön. Valamiért elkerülte a figyelmem, pedig megvan egy éve lassan és használom is. Bocsánat, ki fogom próbálni. Végülis nekem és a barátnőmnek, meg a csemetéinek izlett a kalács ma sütöttem nekik megint.Kenyeret meg tegnap feleztünk. A gyerekemnek nem izlik, nincs benne az a sok minden

minden amit beletesznek. Nekünk meg igy izlik. Igy felezünk és én is azt eszem ami finom. Találtam egy másik kalács receptet kefirest ki fogom próbálni és ha jó akkor leirom ide i s a receptet. Puszi mindenkinek.....

55. e1641dee25 (válaszként erre: 54. - Rozsazsa)
2010. febr. 1. 12:18
Ennyire mások a gépek?? Nekem most még "Alaska" gépem van. Külön van rajta több komplett kenyérprogram, meg szimplán dagasztás(+kelesztés), sütés, stb.
54. rozsazsa (válaszként erre: 52. - E1641dee25)
2010. jan. 31. 22:57
Nekem nem igy vannak a programok azért nem értettem. Milyen géped van?
53. e1641dee25 (válaszként erre: 49. - Rozsazsa)
2010. jan. 30. 19:50

Sajnálom, hogy nem sikerült!

Nekem elsőre sikerült eltalálnom a megfelelő arányokat, másodjára viszont nem lett olyan jó :)

Lehet, hogy első alkalommal fel kellet volna jegyeznem a mennyiségeket?? :D

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook