Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Otthoni kenyérsütés géppel-tapasztalatok..? fórum

Otthoni kenyérsütés géppel-tapasztalatok..? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
112. **csillagok** (válaszként erre: 101. - Pirinyóka66)
2010. jún. 24. 13:45
Köszönöm!!
2010. jún. 24. 11:00

Nagymara 107-hez

A receptedet kipróbálom, tapasztalatom megírom.

Hogy tűnt el a kenyérsütő gép? Csak elbújt a holmik között? Vagy "elcsapták" a szállításnál?

Szorítok nektek, hogy kerüljön meg! Jó egészséget és kitartást a berendezkedéshez!

110. pistiisti52 (válaszként erre: 109. - Pistiisti52)
2010. jún. 24. 08:29

Este volt már,kihagytam 2 kiskanál porélesztőt,a

lisztet ősszekeverem egy edényben.A zacskos élesztő-

nek 1szerre elég a fele!!

2010. jún. 24. 00:25

Nekem a következő recept vált be,az arányok a lényeg

az ősszetevőket lehet változtatni.Mi ketten vagyunk

igy a 70dkg kenyér böven elég min.3napig.A gép 1 la-

pátos 70-100dkg kenyért süt 600W-os.20dkg kenyér-

liszt,10dkg extra sikért.finomliszt,10dkg tönköly

liszt,5dkg grahamliszt-teljes kiörlésű,1 evőkanál

zabkorpa,1 evőkanál buzasikér.1 teáskanál só-méz-ol-

iva olaj,1 evőkanál kaukázusi kefir,2,8dl lágy viz.

Fél kisebb vőrőshagyma,1gerezd fokhagyma aprora vágva a második dagasztásnál hozzáadva.3,5órás

program sötétre állitva a fokozat 330W fogyaszt a

gép a végén kiszedve, 2db fakanálon kihül.

jó étvágyat kivánók hozzá !!

feltettem pár képet az oldalamon a kenyérről

2010. jún. 23. 22:56
Ja, hogy a teteje is pirosas legyen, lefedem egy konyharuhával a kémlelőt, hogy ne adjon le hőt.
2010. jún. 23. 22:53
Megosztom én is tapasztalatom, bár vérzik a szívem,mert hétvégén költöztünk és eltűnt a kenyérsütőnk. Lidlben vásároltuk pár hónapja. Nagyon bevált receptünk volt: 50 dkg fehérliszt, 25 dkg rétesliszt, 0, 75 ml olaj, 400 ml víz, másfél kanás cukor a pici mérőből és másfél kanás só a nagy mérőből, hozzá, egy 5 dkg-os élesztő harmada. 1-es fokozat, a legnagyobb szín, azaz pirosra: Kb 1.25 dkg-os kenyér lett belőle és ha kihűlt simán nylon zacskóban tároltuk.
2010. jún. 23. 22:42
kenyerruhaban rakom/frisebb marad/
105. pistiisti52 (válaszként erre: 104. - Vaczila)
2010. jún. 23. 16:54

Szerintem:kenyéruha, kenyertartó,nekem fonottartom

van.Igy szellőzik

104. vaczila
2010. jún. 22. 19:19
Lányok szerintetek hogyan lehet legjobban tárolni a géppel sütött kenyeret? Nejlonban, kenyértartóban vagy konyharuhában?
103. zsizsmizs (válaszként erre: 102. - Pirinyóka66)
2010. jún. 22. 09:56
Köszi szépen, ki fogom próbálni.
102. pirinyóka66 (válaszként erre: 96. - Zsizsmizs)
2010. jún. 21. 19:10

Ez kb. 1 kg-os kenyér lesz.

Szerintem a fele sok lenne réteslisztből. Én a 220-220-60(rétesliszt) arányt tenném be.

101. pirinyóka66 (válaszként erre: 94. - **csillagok**)
2010. jún. 21. 19:02

Szia.

Én egyszer kihagytam belőle véletlenül a réteslisztet, nem lett jó, kemény volt. Az ízén én nem érzem, inkább a teljeskiörlésűek dominálnak.

Igen, 650 gr az össz.liszt.

Igazából fogalmam sincs minek kell az ecet és az olaj, csak gondolom, hogy az ecet lazává teszi a szerkezetét, az olaj meg talán azért, amiért a sütikbe általában kell a zsiradék. Viszont egyszer ezeket is kihagytam véletlenül, és észre sem lehetett venni az állaga, íze pont olyan volt, mint szokott lenni.

Elfelejtettem a receptbe beleírni, hogy bármi magot, aprított zöldséget (petrezselyemlevél, kapor, zellerlevél, oregano), olajbogyót, hagymát lehet beletenni.

100. pirinyóka66 (válaszként erre: 93. - Pistiisti52)
2010. jún. 21. 18:48
Kisebbel még nem próbáltam, nem tudom mit kezd vele a gép.
2010. jún. 21. 17:21

Kedves gépi sütéssel (is) foglalkozó "sorstársaim"! A receptekben 2010. 6.13-án felvittem "Fokhagymás graham kenyér" címmel kedvenc receptemet. Figyelmetekbe ajánlom, és azt is javaslom, hogy próbáljátok ki. (Szerintem érdemes.) Szeretném, ha a tapasztalataitokat, véleményeteket megírnátok. Már csak a több szem, többet lát miatt is!

Még egy kis statisztikám a liszt-félékről (osztályozva, 1 elégtelen - 5 kitűnő):

Rozsos kenyérliszt 5, Pannon fehér kenyérliszt 5*, Graham liszt 5*, Pannon rozsos kenyér keverék 4/5, Burgonyás kenyérliszt 1/2, Teljes kiőrlésű rozs adalék 5*, Ezeken túl kipróbáltam az "Olasz fehér kenyér" sütését, de 3, 2 és 1/2 után repült a törölköző. (E statisztikám 2007. XII.29-i).

Jó munkát, jó sütéseket és szórakozást kívánok!

98. pistiisti52 (válaszként erre: 95. - **csillagok**)
2010. jún. 21. 16:47
És keleszt,ill:melegen tart
2010. jún. 21. 14:14
Sziasztok. Én pénteken vettem Hausmeister 1301-es gépet. Szombaton és vasárnap is sütöttem kenyeret és nagyon finomak lettek. szombaton a "Tejes kenyér" receptet csináltam meg, gyönyörű magas lett és olyan finom, hogy még üresen is ettük. Vasárnap saját elképzelés szerinti "reform " kenyeret csináltam, többféle liszttel és magokkal. Az is jó lett, de az nem jött föl olyan magasra, mint a fehér lisztes. Egyenlőre a teteje nálam is elég világos, ez ellen majd próbálok még tenni, de nem bántam mag hogy vettem gépet, sőt. A neten RENGETEG receptet lehet kenyérsütéshez találni, onnan aztán lehet válogatni szinte már a bőség zavarában. Ajánlom nektek is.
96. zsizsmizs (válaszként erre: 90. - Pirinyóka66)
2010. jún. 21. 11:53
Ebből mekkora kenyér lesz? Az enyém csak egy keverőlapátos. Ráadásul csak ketten vagyunk, és jobban szeretek kisebb kenyeret sütni, úgyhogy összesen csak 500g liszttel szoktam elindítani. Szerinted hogy variáljam meg a receptet? Pl. a fehér liszt fele lehet a rétesliszt?
95. **csillagok** (válaszként erre: 88. - Edó21)
2010. jún. 21. 11:35

Bocsi,de a gép nem megy folyamatosan,áll sokat.Csak akkor megy,ha kever,dagaszt,és süt.

Legalább is szerintem. :))

94. **csillagok** (válaszként erre: 90. - Pirinyóka66)
2010. jún. 21. 11:04

Szia!

Én pont most is sütök kenyeret..igaz,kész lisztből amihez csak víz kell meg só és finom!

Kipróbálom ezt a receptet is amit írtál,a rétes liszt muszáj bele? A lányom nem szereti,mivel pótolhatom?

Akkor össz liszt az 650dkg.Jól értem?

Az ecet,olaj miért kell bele?

Ha nem teszek,úgy is jó lesz?

93. pistiisti52 (válaszként erre: 90. - Pirinyóka66)
2010. jún. 21. 10:47

Szia !

Köszi a gyors reagálást,ha jól saccolom ez 1kg-os

Mi ketten vagyunk sok ez nekünk,kisebre nincs meg-

oldásod

92. pistiisti52 (válaszként erre: 85. - Xti_)
2010. jún. 21. 10:40

szia

Te nem kaptál hozzá leirást,receptet./amugy sok a

gagyi/az arányok a legfontosabbak,az én gépem is

750gr-os a legkisebb, arra tudok TUTTI receptet.

Ha érdekel kérdez!!!

91. pistiisti52 (válaszként erre: 88. - Edó21)
2010. jún. 21. 10:33

ÉN vettem egy mobil FOGYASZTÁSmérőt és megmértem

a folyamatott,az én gépem 600w-os egy 3,5órás

üzemmodban nem volt 400W de ma sütők és pontosan

megmondom.Amugy van igaszságod, van vele macera,de

amugy minden jó dologért dolgozni kell

90. pirinyóka66 (válaszként erre: 87. - Pistiisti52)
2010. jún. 21. 10:00

Nekem van egy nagyon jól bevált receptem, amit még az egy hét vége fele is jóízűen eszegetünk, akár simán, akár pirítva. Az üstöt kiolajozom, az összetevőket a leírás sorrendjében teszem bele.


1 kismérő szárított élesztő


500 gr liszt - 200 gr fehér, 300 gr kevert - tetszés szerint bármelyik keverhető: teljes tönköly, fehér tönköly, teljes rozs, graham, durum)


150 gr rétes liszt


3 kismérő só


1/2 nagymérő ecet (ki is hagyható)


2 nagymérő olaj (ki is hagyható)


350 ml langyos víz


A sütés teljes programon történik, és a sütő tetejét letakarom két törölközővel, azóta nem esik be a teteje.

89. Edó21 (válaszként erre: 79. - Fd0b11b342)
2010. jún. 21. 09:50
A parasztkenyér lisztet én is kipróbáltam, jól sikerült.
88. Edó21
2010. jún. 21. 09:46
Én nem vagyok elégedett a kenyérsütővel. Szerintem, minden gép más. Van amikor sikerült finomat csinálnom, de volt kudarc is. Most én eltettem egy időre a gépet, egy kicsit kiábrándultam belőle. Nem tetszik, hogy órákon át dolgozik, elég drága így a kenyér, ha órákon át megy a gép, a belevalókat még nem is számoltam. Frissen nekem nagyon ízlik, de másnaposan már nem. Olyan jó élményeim nincsenek vele kapcsolatosan.
2010. jún. 21. 09:41

Kiváncsi lennék jó receptekre,fortélyokra,és

minden praktikára.ÉN a második gépemet nyuzom!

86. rozsazsa (válaszként erre: 85. - Xti_)
2010. febr. 14. 22:31
Milyen tipusu géped van? Könnyebben segithetünk, hátha van valakinek ugyanilyen. Nekem az egylapátos is 750 gr-os kenyeret sütött. Nekem most az 55 dkg lisztből lesz 90 dkg-os kenyerem, nem megy össze.
85. xti_
2010. febr. 13. 19:07

sziasztok,


segítség kellene. a gépem 500g-os kenyeret süt. gondolom, ez a kész kenyérre vonatkozik, ugye? mennyi alapanyagot tehetek bele összesen, hogy ne terheljem túl? sülés közben veszít a súlyából, de nem tudom, mennyit, szóval, hogy milyen mennyiségből lesz végül 500g-os a kenyér.

84. nyta
2010. febr. 12. 16:08

én szeretk otthon kenyeret sütni,fincsi hagymásat:)

egész más mint a bolti,és pár nap után sem szárad meg:)

83. rozsazsa (válaszként erre: 79. - Fd0b11b342)
2010. febr. 11. 21:21
Kedves Kyra menj vissza és keresd meg a 23-ast. Erika ir egy receptet, én a vaj helyett 3 evőkanál olajat teszek, a viz helyett 1 dl tejet és 2 dl vizet, porélesztő helyett simát kb 3 dkg-ot. Sokkal olcsóbb és jó a tetejére morzsolom a cukorra. A többi ugyanaz. a csipogásnál tehetsz bele napraforgó magot vagy bármit. Nekem nagyon bejött és nagyon finom lett, kb 90 dkg-os kenyered lesz nem lehet elrontani. A sütemény programon kikeverem a tésztát ez kb. 10 perc/ez a prog. azonnal kever az én gépemen/majd kikapcsolom a gépet, 10-15 percet pihentetem a tésztát,utána rákapcsolom a gyorsprogramra és ott megsül hamarabb.
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook