Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... ❯❯
262. rohiani
2011. jún. 15. 13:53

Elkészült a kalács.

A teteje elég halvány (fejjel lefelé beraktam a sütőbe így jó lett), és nem elég édes.

Az állagi is inkább tömörebb, nem olyan könnyű.

Ízre nem rossz.


A recept:

2 dl kefir

1 narancs leve és héja

3 ek méz (szerintem több kell legalább 5)

Ez mind mehet a gépbe.

utána 45 dkg liszt

pici só

1 csomag szárított élesztő.

Csipogásnál 2 kanál mazsola (mi azt nem szeretjük ezért aszalt meggy és csoki került bele.)

261. rohiani (válaszként erre: 259. - LauraJones)
2011. jún. 15. 13:14
Majd beírom a fórumba, ha fini lesz.
260. rohiani (válaszként erre: 258. - 9f98008a3b)
2011. jún. 15. 13:13
Köszi, majd legközelebb így csinálom. Most már keleszt így lemaradtam róla.
2011. jún. 15. 13:01
A kalács recept engem is érdekel, egyszer sütöttem géppel egy kakaósat, de éppen hogy megsült, helyenként az volt az érzésem, hogy inkább nem. Én sem szoktam kivenni a lapátot, és ötletem sincs, hogy lehetne anélkül, hogy a tészta ne sínylené meg. Az én gépem ha jól emlékszem 2szer dagaszt bele a kelesztési időbe.
258. 9f98008a3b (válaszként erre: 252. - Rohiani)
2011. jún. 15. 12:56

Szia!


Második dagasztás után vedd ki a lapátokat.

Én ha elkapom azt az időt, kiszedem.

Egyszerűen felnyitod, és kiveszed.

Nem lesz semmi baja, annyi idő alatt nem hűl, stb...

257. 7d6739e46c (válaszként erre: 256. - Rohiani)
2011. jún. 15. 12:49
OK,várom
256. rohiani (válaszként erre: 255. - 7d6739e46c)
2011. jún. 15. 12:12
Ezt a fajtát még most csinálom először, ha fini lesz megírom a receptet.
255. 7d6739e46c (válaszként erre: 254. - Rohiani)
2011. jún. 15. 12:07
Akkor sajnos nem tudom.Viszont egy jó kalács recept jól jönne,ha megosztod.
254. rohiani (válaszként erre: 253. - 7d6739e46c)
2011. jún. 15. 12:02
Eddig én sem szoktam, csak most szeretném a kalácshoz, nem saját részre készül és úgy szebb lenne.
253. 7d6739e46c (válaszként erre: 252. - Rohiani)
2011. jún. 15. 11:56
Én nem veszem ki soha,engem nem zavar ha belesül.És a végén nekem mindig szépen kijön a kenyérből,nem szokott ráragadni a kenyér.
252. rohiani
2011. jún. 15. 11:54

Sziasztok!


Többen is írtátok, hogy kiveszitek a végén a lapátot a gépből, hogy ne süljön bele a kenyérbe kalácsba. Pontosan mikor?

Én most kalácsot sütök és az utolsó kelesztés után és a sütés előtt kellene kivenni a lapátokat, de, hogyan? Mármint mikor? A gép csak azt jelzi mikor tehetek bele még plusz hozzávalót (aszalt gyümit).

Kelesztés után már nem gyújra tovább, rögtön süti? Segítsen valaki!

2011. jún. 15. 09:32
Csigára van egy jó receptem, szívesen átküldöm azt is, meg a bloomer, skót zsömi receptet is ma este :)
250. Mariann63 (válaszként erre: 54. - Alyce)
2011. jún. 9. 11:43
Én teljesen szűz vagyok kenyérsütés témában,tegnap sütöttem meg az első cipómat(istenien sikerült, hála Nektek)A kakaós csiga és kalács elkészitési módja nagyon érdekelne, hol tudnám elolvasni?
249. LauraJones (válaszként erre: 248. - Lisy50)
2011. máj. 22. 23:25
Szia, rendben. Küldheted! Legyen valami jós is!
248. Lisy50 (válaszként erre: 247. - LauraJones)
2011. máj. 22. 21:05

Szia!

Egyszer egy neves szakács kovászos kenyerét kipróbáltam, mindent úgy csináltam ahogy mondta, még is úgy jártam mint, te!:((

Azóta meg sem próbáltam!

Viszont kaptam egy nagyon finom túrós batyu receptet, ha érdekel, küldöm!!Kipróbáltam!!!!

2011. máj. 22. 08:41

Sziasztok, látom, nem nagyon aktív ez a fórum... Segítsetek! Sütöttem saját kovászból kenyeret. A kovászom biztosan jó, mert olyan gyönyörűen "habzott", és még az előtészta is szépen megkelt vele. De amikor másnap összeállítottam belőle a kenyeret, akkor valahogy nem kelt meg, csak egy nagy lapos tésztahalom lett. Kívülről jónak tűnt, mert amikor bevágdostam a tetejét, akkor szépen szét nyílt...

Mit rontottam el? :S

2011. máj. 18. 08:43

[link]


kovászom csak arra vár, hogy süssek belőle!!!

ez a kenyérke még kovász nélkül, sima élesztővel készült...

2011. máj. 5. 18:08

Sziasztok!


Nem tudna nekem valaki trion TR-7492 tipusú kenyérsütőhöz használatit küldeni? Ha esetleg valakinek lenne írja meg privát üzenetbe és küldöm az mail címem.

Előre is köszi.

244. Lisy50 (válaszként erre: 243. - Agikas)
2011. ápr. 8. 09:23

Szia!

A legalsó programoknál úgy hiszem Bake néven.

243. agikas
2011. ápr. 8. 08:53
Hauser BM-620-as kenyérsütőm van. Hogyan tudom beállítani, hogy csak süssön, ne dagasszon, ne kavarjon.
2011. márc. 23. 07:47
A 226-os bejegyzésben van néhány receptem, azok inkább 75-100 dekásak, de ha arányosan csökkented a hozzávalókat, jók lehetnek.
241. qvilly
2011. márc. 22. 20:35

Sziasztok!

tudnátok nekem ajánlani 500grammos kenyérhez receptet?? előre is köszi!

240. lúdanyó (válaszként erre: 239. - Mágika75)
2011. márc. 18. 07:39
köszönöm..:)
239. Mágika75 (válaszként erre: 238. - Lúdanyó)
2011. márc. 17. 20:59
A 220-as hozzászólásban lévő kalács nagyon finom, könnyed.
2011. márc. 17. 19:54
valami jó foszlós kalács receptetek nincs véletlen?..:)
237. sevendays77 (válaszként erre: 234. - Lisy50)
2011. márc. 9. 11:43

Szia!


köszi,meg fogom próbálni!

236. LauraJones (válaszként erre: 233. - Sevendays77)
2011. márc. 8. 20:54

A pohárral kapcsolatban előbb írtam néhány gondolatot. Azt, hogy miért ragad le, nem tudom biztosan. De pl:

- van-e látható sérülés az alján?

- adagolási sorrend (én sosem kenem ki, először berakom a folyékonyakat meg az ízesítőket (cukos, só..), aztán liszt, és végül instant élesztő)

- nem lehet, hogy túl lágy mondjuk a tészta? akkor jó, ha van formája már az első teljes keverés után, és nem terül úgy szét. Mondjuk nekem így sem ragadt le, csak nedvesebb volt a belseje... De ezt egyébként el tudom képzelni...

Remélem tudtam segíteni...

Laura

235. LauraJones (válaszként erre: 232. - Bentley86)
2011. márc. 8. 20:51
Szia! Nekem a gyárilag hozzá adott pohár 3,5decis. De van, hogy nem azt veszem el, hanem egy nagy poharat. Kb akkora azért :) És arányaiban így is ugyanaz. Most, hogy 3,5 deci vízhez adsz, 3x3,5 deci lisztet pl, vagy 3decihez 3x3deci lisztet... Nem nagy különbség... Én egyébként szoktam azt is figyelni, hogy amikor 3-4 perc után egyszer már rendesen átkeverte, kb milyen a tészta állaga, nem túl száraz, vagy nem túl vizes. Ha szárazabb kicsit, de nem vészes, akkor leszoktam egy szilikon spatulával nyomkodni a sarkokba ragadt lisztet, így az is bele tud keveredni a tésztába, nem ül úgy ki, és ha túl vizes, akkor mindenképpen megy még hozzá liszt, mert akkor meg nem tud rendesen átsülni, sajnos volt már, hogy kicsit vizesebb volt, és belül kicsit nedvesebb volt a kenyér a végén...
234. Lisy50 (válaszként erre: 233. - Sevendays77)
2011. márc. 8. 17:52

Szia!

Én az 1,2kg-os kenyérhez, kb. 3,5dl vizet teszek, a vizet tedd bele először, nem kell kikenni!!!

én teszek bele 3 evőkanál olajat, próbáld ki!

2011. márc. 7. 11:02

Szia LauraJones!

Segíts nekem!

szeretném megkérdezni,hogy a pohár az mekkora,hány decis?Miért tapad le a kenyér alja,hiába kikenem vajjal?

Köszönöm!

❮❮ ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook