Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


172. vaczila
2010. dec. 2. 14:54

1. Tejes kenyér


Hozzávalók: 200 ml langyos tej, 100 ml langyos víz, 450 g búzaliszt, 1, 5 tk. só, 2 tk. cukor, 25 g puha vaj, 1 tk. porélesztő

Elkészítés:

1. A tejet a vízzel és a sóval elkeverjük, majd az üstbe töltjük.

2. A lisztet a folyadékon egyenletesen elosztjuk. Közepébe mélyedést fúrunk, ebbe beletöltjük a porélesztőt. Az élesztő köré szórjuk kanállal cukrot, a sarkokba pedig kerül a puha vaj.

3. A gépet a normál programon, közepes barnaságra állítva elindítjuk.

4. A megsült kenyeret a formából egy rácsra kiborítjuk, s hagyjuk kihűlni.

171. pritta
2010. dec. 2. 14:42

3 dl langyos víz

kis darab vaj

kb. 400 g liszt

2 tk só

3 tk cukor (szép barnásabb színe lesz tőle)

0,5 csomag instant élesztő


de gondolom tudod h függ milyen géped van, milyen időjárás van kint-bent, páratartalom stb h milyen lesz a kenyér. Már 2 éve sütök én szemre és tapintásra csinálom a kenyeret

2010. dec. 2. 14:28

Nekem ez a recept valt be.

Eloszor a gepbe onteni

3 dl langyos viz

1 evokanal etolaj

1 kiskanal ecet

0.5 kg liszt

1 kiskanal so

2 kiskanal cukor

1 1/2 kanal instant eleszto

Nagyon finom

169. genlips
2010. dec. 2. 14:17

én már csak szemre rakom össze.

teljes őrlésű liszt (több, mint 500 gramm), mellé olívaolaj (extra szűz), só. csinálok egy lyukat a közepére, oda az élesztő megy és langyos-meleg vizet öntök rája. várok 15-20 percet, hogy beinduljon az élesztő és indulhat a program.

2010. dec. 2. 14:05

Elsőként én is megosztok veletek egyet:

1 pohár langyos víz

2 tk só

1 ek cukor

2 ek kefír

2 ek olaj

3 pohár liszt

1 tk instant élesztő


Fontos az adagolási sorrend, az élesztőt úgy rakd be, hogy ne érintkezzen a vízzel.

Ha teljes kiőrlésű lisztet használsz, akkor 1órát pihentesd a mixet mielőtt összekeverné a gép.

Várom a recepteket!

2010. dec. 2. 14:02

Sziasztok!

Nálunk a boltban vásárolt kenyér mindig megromlik. A kenyérsütős receptek viszont köztudottan nem mindig a legjobbak. Ezért szeretettel venném, ha adnátok tippeket, recepteket gépi kenyérsütés témájában. Köszönöm

166. Mágika75 (válaszként erre: 165. - Dodi44)
2010. dec. 2. 08:50

3 dl langyos víz

csipet só

50 dkg liszt

1 ek. olaj

1 tk. cukor

1 dkg élesztő


(Gépben) 20 percig dagasztani, majd hagyni, hogy alaposan túlkeljen. Az üsttel együtt beteszenni a hűtőbe 10-12 órára. Másnap (a gépben vagy kézzel) gombóccá gyúrni a tésztát. Letakarva hűtőben akár 1 hétig, 10 napig is felhasználható marad.

165. Dodi44
2010. dec. 2. 02:44

Kezdo vagyok.

Hogy kell kovaszt csinalni?

Elore is koszonom valaszotokat!

164. gabilive (válaszként erre: 163. - Julianus)
2010. dec. 1. 23:01
Na,így még nem jártam:)Fogalmam sincs,mitől repedhet szét a teteje.Nem lehet,hogy esetleg több élesztőt tettél bele,és nagyon megkelt?
2010. dec. 1. 21:03

Köszönöm a válaszokat!

Kipróbáltam sikér nélkül, megkelt majdnem olyan nagyra mint a krumplis kenyér, de belül olyan sűrű lett.

Jól süt gyors programon kakaós kalácsot és kenyeret is. Bár tegnap és ma a kenyér és a kalács teteje ahogy kelt és sült szétrepedt és majdnem levált.Nem tudjátok mitől lehet?

162. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 159. - Gabilive)
2010. nov. 27. 20:52

nekem is több féle volt,de ahogy írtad nem volt liszt érzékeny.

A kovásszal nekem olyan lazább lett.Mi az olyan foszlós-kalácsosat szeretjük

161. gabilive (válaszként erre: 160. - 06718ca650)
2010. nov. 23. 19:25
Én vettem már sikért,használtam is egy időben,de nem láttam semmi észrevehető különbséget,hogy szebb lenne tőle a kenyér.
160. 06718ca650 (válaszként erre: 156. - Julianus)
2010. nov. 23. 19:18
Én soha nem használtam még sikért, sem kovászt, de a kenyereket sütöm folyamatosan. :)
159. gabilive (válaszként erre: 157. - Julianus)
2010. nov. 23. 19:17

Nekem is pont ilyen gépem van,de a gyors programot még nem próbáltam.

Azt vettem észre,hogy ez a típusú gép nagyon érzékeny a lisztek minőségére.Neked nem tűnt fel?

Azért írom úgy,hogy ez a gép,mert volt már előtte más márkájú gépem is,és annak gyakorlatilag szinte mindegy volt,hogy milyen lisztet használok,mindegyikből szép kenyeret sütött.

158. 06718ca650 (válaszként erre: 157. - Julianus)
2010. nov. 23. 19:11
Nekem gyors progin egy kemény gombócot süt. :(
2010. nov. 19. 20:34
amúgy 2 lapátos vinchi (olyan mint a clatronic) gépem, van. Nekem a köv. recept jött be:3 dl víz, 1 tk. cukor, 1,5 tk.só, 15 dkg főtt tört krumpli, 2,5dkg margarin, 1 tojás, 63 dkg rétesliszt, 1 cs. szárított élesztő. Gyors program(1,57) közepes szín. Kb 90 dkg-os kenyér lesz , belőle
2010. nov. 19. 20:26

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a rozsos kenyerekhez kell-e mindig sikér, vagy kovász? A hétvégén kiakarom próbálni rozsliszttel a kenyeret, de nincs itthon egyik sem.Arra gondoltam ha a 60 dkg lisztet úgy osztom el, hogy 10 dkg tk.rozsliszt,30dkg rétesliszt, 20 dkg sima liszt, + a víz, élesztő, só, cukor. Szerintetek milyen végeredményre számíthatok?

155. 06718ca650 (válaszként erre: 141. - Borika58)
2010. nov. 12. 15:05
Ez a sima fehér kenyér volt életem első kenyere aminek nem lottyadt be a teteje. :D Köszi!
154. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 153. - Baromm)
2010. nov. 10. 10:23

az én tuti receptem a következő:

először egy kis kovászt kell készíteni amit legalább 2 nappal előtte összeállítod és utána hűtőbe tárolva több hétig eláll.:

25 dkg liszt

25 dkg cukor

2,5 dl tej

ezeket összekevered és hűtőbe letakarva csak vigyázni mert duplájára dagad.Tejfölös vödörbe szoktam tenni 3-ba,annak van teteje is.

Kenyér recept:

-3 dl víz

-1 kávés kanál só

-518 gr liszt (fontos,mert ha kevesebb beesik ha több túlságosan kemény)

-1 evőkanál zsiradék (legjobb a liba vagy kacsazsír,de de bármilyen más is)

-2 evőkanál kovász

-száraz élesztő(amennyit a zacskó ír azért nem írom mert több fajta is van és van amelyikhez 1 csg-1kg liszt,de van olyan ami1 csg-1/2 kg liszt)

a sűtöt "teljes kiőrlésű"-vagy ha nem magyarul van írva:"whole wheat"

Nekem is ilyen gépem van és ez a recept nagyon bevált,igaz egy kicsit olyan kalácsos,de puha és 3 napig is nagyon finom

153. baromm
2010. nov. 6. 20:20
Hausmaister gépem van ha tudtok küldjetek receptet köszi!
152. Mágika75 (válaszként erre: 151. - Rozsazsa)
2010. okt. 3. 22:56
tk liszt = teljes kiörlésű
151. rozsazsa (válaszként erre: 136. - Gabilive)
2010. okt. 3. 22:12
Érdeklődöm melyik liszt a tk liszt. Melyiket rövidititek? Köszönöm a választ.
150. rozsazsa (válaszként erre: 146. - C2f8e79cdf)
2010. okt. 3. 22:07
Szia, amikor megdagaszt, sipolás után egyszerüem belenyulok és kiveszem mind a két lapátot. Utána úgy is kel még a kenyér és formásodik. Szebb lesz az alja és nem kell kirángatni a lapátokat erővel. Úgy könnyen beszakad a kész kenyér.
2010. okt. 2. 11:37
2010. okt. 2. 11:35

...köszi

már azt hittem én csinálok rosszul valamit..

147. gabilive (válaszként erre: 146. - C2f8e79cdf)
2010. okt. 2. 11:04
Semmi.Az enyémben is szinte mindig benne marad.Van az a kis kampó,azzal ki lehet húzni.
2010. okt. 2. 10:05

sziasztok! ha jár még erre valaki: mi lehet az oka annak, ha benne marad a dagasztólapát a kenyeremben?

köszi.

2010. szept. 9. 15:08

Van valakinek LG backautomat HB-152CE sütő gépe?

Segitsetek mert neincs használati utasitásom...:((

2010. júl. 18. 13:30

Annyit szeretnék még kiegészítésként írni a lenti hozzászólásomhoz, hogy ajánlatos kenyérlisztet venni, de ha drágának gondoljátok lehet helyettesíteni 2/3 rétesliszt, 1/3 finomliszt keverékével. Így valamivel olcsóbb.

Az élesztőhöz meg még annyit hogy nekem a sima fehér kenyér 1 dkg élesztőtől néha nagyon megkel, van amikor csak 0.5 dkg-t teszek bele, és úgy is jó. De ez gondolom gépfüggő.


Kérdésem is lenne: mit lehet a penészedéssel kezdeni??? A kint tartott kenyerek 2 napig fogyaszthatóak, utána már nem. Lehet beletenni valamit ez ellen? Általában a fagyasztós megoldást szoktam választani, eddig ez a legjobb.

2010. júl. 5. 20:51

Van az enyémen olyan progi, hogy sütőporos is készíthető. 1 ó 40 perces, 1 X keveri,aztán süti.

Szeretem ( jük ) a bögrés sütit. Csináltam is de én kevertem ki, és a csak sütőprogit használtam. Az volt a baj, kevés volt a sütőpor benne és visszaesett. ( el fogyott :)

De csinálok egyet másképp. Kicsit kikeverem, beteszem az üstbe és az 1 ó 40 percessel csinálom, remélem jobb lesz. És nem spórolom ki a sütőport belőle.

Esetleg van ilyen receptje valakinek? Ugyan azt az arányt kell használni itt is mintha a hagyományos tepsibe - sütőbe készülne?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook