Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯
202. Lisy50 (válaszként erre: 201. - LauraJones)
2011. febr. 11. 14:49

Nekem Jennie Shapter: Szakácskönyv kenyérsütőgépekhez!

Eddig nem próbáltam belőle semmit, de a szerző ugyan az, hétvégén sütök belőle!Legalább tudom hogy jó! Köszi!:)

2011. febr. 11. 10:03
Christine Ingram és Jennie Shapter: A kenyér és a kenyérsütés enciklopédiája
200. Lisy50 (válaszként erre: 199. - LauraJones)
2011. febr. 10. 15:46
Melyik könyved van meg?
2011. febr. 10. 08:55
Én jobb szeretem, ha szépen meg van kelve a dolog, a zsömlék, ahogy írtam, kicsit tömörebbek lettek, a páromnak így tetszett... Ott az élesztővel lehetett vmi. Ízre egyébként jó volt. A bloomer mintaszerűen kelt, csak néztem én is. :D És isteni lett. Annyi még, hogy ha elvileg bespriccel az ember a sütőbe sütés előtt, akkor a kenyér bundája ropogós lesz... Mivel nem találtam tiszta srickálót, én ezt a lépést kihagytam, ettől függetlenül ropogós volt, csak picit fakóbb.
198. Mágika75 (válaszként erre: 197. - LauraJones)
2011. febr. 9. 14:38

Nagyon szépek lettek!!!

Finomak is?

197. LauraJones (válaszként erre: 194. - Mágika75)
2011. febr. 9. 13:27
Akkor két kép a naplóban :) skót reggeli zsemle és brit bloomer
196. Lisy50 (válaszként erre: 195. - Berna83)
2011. febr. 8. 18:34

Szia!

Van rajta 3 féle barnaságfokozat, nézd meg melyiken van, és tedd sötétebbre, akkor tovább süti! Nekem mindig közepesen van, és így jó!

195. berna83
2011. febr. 8. 17:26
Sziasztok! Tudnátok segíteni abban, hogy mitől függ, hogy kg-os, 75 dkg-os vagy 0,5 kg-os méretűre állítsam be a kenyérsütő gépet. Ha nem megfelelően állítom be a súlyt, akkor nem süti meg rendesen? Ma sütöttem egy fehér kenyeret, ami nagyon finom lett, csak nyers lett, arra gondoltam, hogy azért, mert túl sok a tészta és nem tudta rendesen átsütni, ezért lehet, hogy holnap fele annyi mennyiséget teszek bele a hozzávalókból és most is 1 kg-os programra állítom hátha úgy jobban átsüti. Szerintetek? Egyébként eddig még mindig nyers volt picit, akármikor sütöttem, kb. két hete sütök minden nap. Mi lehet a baj? Lehet egyáltalán pirosra sütni ezekkel a kenyérsütőkkel a kenyeret? Nekem Moulinexem van. Légyszi segítsetek!
194. Mágika75 (válaszként erre: 193. - LauraJones)
2011. febr. 8. 10:09
naplódba, vagy a képeid közé
193. LauraJones (válaszként erre: 192. - Mágika75)
2011. febr. 8. 07:54
Hogyan tudok ide képet feltölteni? Csak a naplómba, vagy a profil képek közé tudom felrakni?
192. Mágika75 (válaszként erre: 191. - LauraJones)
2011. febr. 3. 10:49
Sőt! Képeket is mutathatnál.
191. LauraJones (válaszként erre: 189. - Mágika75)
2011. febr. 3. 07:10
Köszönöm a tippeket! Tegnap kipróbáltam egy receptet a kenyeres könyvből: skót reggeli zsemlék néven. Az élesztős lisztes cucc nem akart megkelni nagyon, pedig friss volt az élesztő. :S Máskor jobban megszokott, mindegy. Pedig a cserépkályha mellett is volt. Ennek ellenére nem lett rossz, a páromnak tetszett, hogy tömörebb volt kicsit. Ma brit bloomert sütök. Nagyon kíváncsi vagyok rá. Ha érdekel vkit, szívesen megosztom a receptet. :)
190. Lisy50 (válaszként erre: 188. - LauraJones)
2011. febr. 1. 17:22

A száraz élesztő nálam nem vált be! Egy kicsit lisztezd be, igazából a formája miatt választottam, de megsütheted másban is!

Igen ugyan az a recept, de ebből sütőben nagyobb kenyeret kapsz.

189. Mágika75 (válaszként erre: 188. - LauraJones)
2011. febr. 1. 17:17
Jénai tálban is megsütheted a sütődben. Abba biztosan nem ragad bele a tészta.
188. LauraJones (válaszként erre: 187. - Lisy50)
2011. febr. 1. 16:32

Köszi, ezek szerint ugyanazt a receptet használod, mint a gépben is? Van egy kenyerekről szóló könyvem, abban baromi sokféle kenyér van, gusztábbnál gusztábbak, csak azt nem tudom, hogy van-e esélye annak, hogy ezt itthon is meg tudjam csinálni. de majd próbálgatom.

És akkor sima (nem száraz) élesztőt raksz hozzá? nekem is van római tálam, de nem ragad bele a tészta? :S

187. Lisy50 (válaszként erre: 186. - LauraJones)
2011. febr. 1. 09:40

Szia!

Ha sütőben akarom sütni, akkor a tészta programra teszem, az jól kidolgozza, megkeleszti, és teheted a sütőbe.

Élesztőt viszont akkor 1 egészet teszek bele.

Nekem van Római tálam, abban ropogós lesz.

A recept lejjebb!:))

Sok sikert!

2011. febr. 1. 08:15
Az én kérdésem az volna, hogy ismertek-e olyan receptet és technikát, amivel sima ropogós fehér kenyeret lehet sütni? (vagy bármilyen boltihoz, pékséghez hasonló kenyeret) Tudom, hogy gépben olyat nem lehet, de sütőben? Mik az összetevők, és meddig kell gyúrni, dagasztani, keleszteni stb... Van valakinek ötlete?
185. sooters
2011. jan. 28. 18:27

Hirtelen ötlettől vezérelve megtoldottam az alapreceptet egy jó kanál kacsazsírral Kivételesen jó állagú és ízű cipó kerekedet belőle. Csak ajánlani tudom mindenkinek kipróbálásra.

Persze nem diéta alatt. :)

184. Lisy50 (válaszként erre: 183. - Sooters)
2011. jan. 19. 15:53
Én is hideg vízzel csinálom, úgy is melegíti a gép, de én teszek bele olajat, mert akkor tovább puha marad.Próbáld ki!
183. sooters
2011. jan. 18. 20:44

Egy hasonlóan egyszerű, bevált és mindig ugyanolyan állagú kb. 1kg kenyeret produkáló recept. Kétlapátos géppel készítem (Moulinex).


4dl hideg! víz

(nekem jobban bevált, mint a langyos)

700g BL55-s finomliszt

egy csapott ek. cukor

1/2 ek. só

1/2 friss élesztő


Szóval csak az van benne, ami nélkül nem lehet kenyeret sütni.

182. bumbili (válaszként erre: 180. - Lisy50)
2011. jan. 16. 15:49
Köszi most pont sütni készülök és ki is próbálom. Megírom majd hogy sikerült.
181. bumbili (válaszként erre: 179. - LauraJones)
2011. jan. 16. 15:48
Köszönöm neked is a receptet. Tegnap sikerült vennem élesztőt,mert nem járok sűrűn.
180. Lisy50 (válaszként erre: 178. - Bumbili)
2011. jan. 10. 13:28
Azt közvetlen sütés elött, különben belekeveri, az kb akkor van amikor 1h van még hátra,kend meg a tetejét hogy ráragadjon!
179. LauraJones (válaszként erre: 178. - Bumbili)
2011. jan. 10. 10:07

Szia!

Nekem a következők váltak be.


1 variáció:


1 pohár langyos víz

2 tk só

1 ek cukor

2 ek olaj vagy folyós margarin

2-3 ek kefír

3 pohár liszt

1 tk instant élesztőpor


2. variáció (krumplis):


3 dl langyos víz

1 tk cukor

2 tk só

20-25 dkg főtt tört krumpli

2,5 dkg folyós margarin

1 tojás (felverve)

63 dkg rétesliszt

2 tk instant élesztőpor


és a 3. variáció (vajas):



320 ml tej

5 dkg folyós vaj

1 tk cukor

2 tk só

45 dkg liszt

2 tk instant élesztőpor


Egyébként ha magosat akarsz, akkor szerintem az utolsó kelesztés fázisában célszerű hozzáadni a tetejére szánt magot. Mivel utána már nem használja a keverőlapátokat, és akkor van még esélye beleragadni a tésztába. De hangsúlyozom, ez csak szerintem van így :)

178. bumbili (válaszként erre: 177. - Lisy50)
2011. jan. 9. 22:53

Köszi megpróbálom a receptet. Közben rájöttem,hogy azért volt a kenyér nagyon édes,mert "briós kenyeret" sütöttem. A zacskón fehér kenyérnek látszott. Így jár aki nem beszél hollandul. :-)

Ha a kenyérre kívülre is szeretnél tenni magot azt mikor kevered hozzá?

177. Lisy50 (válaszként erre: 176. - Bumbili)
2011. jan. 9. 14:25

Szia!

Ami receptet írnak felejtsd el! Tejport tesznek bele, azért édes.

Ami nekem bevált.Úgy írom ahogy teszem bele.

4,5dl víz

70dkg liszt

1 nagy mérők cukor

2kis mérő só

3 evőkanál olaj

1/3 friss élesztő

Ez nálam az alap,tehetsz bele pici hagymát, én szeretem a pirított szezámmagot, lenmagot,

Legyél ott mellette amíg kever, kb 5p alatt meglátod az állagát, ha ragadós a tészta hints kicsi lisztet, ha darabos száraznak látod csepegtess vizet addig amíg nem lesz szép sima gömbölyű.Azért írom mert függ a liszttől is!Ha nem világos valami írj!

176. bumbili
2011. jan. 9. 13:46

Sziasztok!

Tegnap vásároltam egy Philips HD9020-as gépet. Van valakinek ilyen? Sajnos nem kaptam hozzá receptfüzetet és nem tudom honnan lehetne beszerezni. Magyar használati utasítást már sikerült letöltenem.

Még egy kérdés. Minden kenyér ilyen édes lesz? A családom azt mondta,hogy olyan az íze mint a kalácsnak, amibe sajnálták a cukrot. Igaz all in porból készítettem,lehet,hogy ez a baj.

Minden segítséget előre is köszönök.

175. Dodi44 (válaszként erre: 166. - Mágika75)
2010. dec. 7. 03:01

Koszonom szepen Magika!

Meg fogom csinalni!

2010. dec. 2. 15:07

Nekem van egy nagyon jól bevált receptem, amit még az egy hét vége fele is jóízűen eszegetünk, akár simán, akár pirítva. Az üstöt kiolajozom, az összetevőket a leírás sorrendjében teszem bele.


1 kismérő szárított élesztő


500 gr liszt - 200 gr fehér, 300 gr kevert - tetszés szerint bármelyik keverhető: teljes tönköly, fehér tönköly, teljes rozs, graham, durum)


150 gr rétes liszt


3 kismérő só


1/2 nagymérő ecet (ki is hagyható)


2 nagymérő olaj (ki is hagyható)


350 ml langyos víz


ízlés szerint magvak (len, szezám, napraforgó, tök, kömény) illetve zöldnövények (petrezselyem, kapor, snidling, medvehagyma), vagy fűszerek


A sütés teljes programon történik, és a sütő tetejét letakarom két törölközővel, azóta nem esik be a teteje.

2010. dec. 2. 14:59
Ez saját készítés: [link]
❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook