Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? fórum

Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
1225. Jaffa87 (válaszként erre: 1224. - 34c48a3825)
2012. nov. 26. 13:14
Megyek hozzátok! ;) Nagyon jó menütök lesz.
2012. nov. 26. 13:09

Nálunk libamájterrine, aszalt szilvával, áfonyával töltött pulykamelltekercs almatócsnival és vörösboros gesztenyével, gesztenyetorta, sajttál. A felnőtteknek pezsgő, a gyerekszakasznak nem :) Ők bólét kapnak.


25.-25.-én őzragú, mert kaptunk egy szép darab őzcombot egy közeli ismerőstől ajándékba, ehhez a köret gesztenyekrokett lesz.


Sütemények: diós, mákos, gesztenyés beigli, ischler, linzer, vaníliás kifli, linzer, mézeskalács, puszedli, gyümölcskenyér biztosan lesz, mindenből egy kevés. A reggelik és a sós aprók még kitalálásra várnak.


Édesanyámék lazacot készítenek majd, anyósom hagyományosabban főz, halászlével és flódnival vár minket.

1223. Olimami
2012. nov. 26. 13:02

Nálunk: ököruszályleves,hal,pulyka,salihegyek,

bejgli is lesz,ill.anyukám kezdte el tavaly óta a Hegyi Barbara féle bonbonokat gyártani!

Mennyei! Like! :D

1222. Olimami
2012. nov. 26. 13:01

Sziasztok!


Osszuk meg egymással,hogy ki mit fog

főzni karácsonykor! ;)

Ha pedig vendégségbe mentek,írjátok meg,

hogy ott mivel fognak várni titeket! ;)

1221. Mirandas (válaszként erre: 1218. - Mirandas)
2012. nov. 26. 09:59

Bocsi tábláról írok és rettenetes az érinőképernyővel sz..ni.

* lehet

* bébipulyka,

* gesztenyemassza

Ahol becsúszott több karakter azt nem javítgatom...

:))

1220. Niggagirl
2012. nov. 26. 09:58
24.-én lazacot sütünk de hogy milyen körettel azt még kitalálom. 25.-én libát sütök mivel kaptam egy 4 kg-osat és jön a család, így tuti elfogy majd:)Köretnek szerintem gombócot és almás lila káposztát csinálok. Anyósom hozza a töltött kápit, amit imád a férjem de Én nem szeretem elkészíteni túl macerás:)A gyerekeknek kell még valamit csinálnom csirkemellből, mert a libát nem eszik meg:( Mézeskalácsot minden évben sütök, mert mindenki imádja de valami linzeres kekszet is akarok. És persze valami krémeset is talán egy karácsonyi csoki tortát. Vettem piros és zöld ételfestéket, jól lehet vele díszíteni mert jó kis karácsonyi színek:)
1219. Mirandas (válaszként erre: 1183. - Briell14)
2012. nov. 26. 09:49
Készítek mákos és diós kalácsot de kelt tésztából. A bejglit nekem a fiúk nem szeretik. De nem pont szentestére.. hanem az ünnepek alatt..
1218. Mirandas (válaszként erre: 1209. - Cullinan)
2012. nov. 26. 09:41

Bocsi csak most olvastalam el a kérdésed. Van gesztenyemassza ami nem édesített. Abból kell. Leghet gesztenyéből vacakolni vele, de az macerás. Beteszem ide a receptjét hátha szeretné még valaki elkészíteni. Egyébként lehetőleg minél kisebb bébipulykát veszek.


Hv:

1 babipulyka

25 dkg cukor nélküli esztenyemassza

40dkg főtt füstölt sonka vagy tarja

2 szelet kenyér

3dl tej

1 kiebb zellergumó

2 tojás

2 evőkanál olaj

Só, bors ízlés szerint


A pulykát bedörzsölni a sóval

Olajon megpirítom a kenyeret (kis kockákkra vágom)

Majd forrón annyi tejet kell ráönteni ami ellepi.

Hagyni hogy felszívja a kenyér a tejet.

Sonkát le kell darálni.

A zellert le kell reszelni.

Ezután össze kell keverni a zellert a sonkát a tejes-kenyeres masszát, a kiséé felvert tojást,és a gesztenye masszát. Só, bors.. aki szereti még tehet bele kicsi delikátot is.

Ezt az egész masszát kell a pulyka hasába tölteni.

Utána célszerű a nyílást összevarrni.

Ezután kívülről be kell sóval dörzsölni és lefedni alufóliával, aztán be a sütőbe. Közepes hőfokon kell sütni. Mikor már puha a húsa, akkor kell a fóliát levenni a kisült szafttal locsolgatva szép pirosra pirítani. Nagyon finom lesz és nem szárad ki. Sütési idő minimum 2 1/2 óra. Ehhez én mazsolás rizst tálalok, és áfonya szószt kínálok. De aki nem szereti az édeset, az burgonyaropogóssal és salátával is tálalhatja.

1217. a9e26193e7 (válaszként erre: 1211. - B399a09e0e)
2012. nov. 26. 09:10

A gesztenyemasszában van RUMAROMA - pulykához nem jó...

ÜDV

CL

1216. 34c48a3825 (válaszként erre: 1212. - 454db8ee37)
2012. nov. 26. 09:05
Vegyél olyat, aminek 100% a gesztenyetartalma. Miért vennél mást?
1215. 34c48a3825 (válaszként erre: 1193. - Korteforma)
2012. nov. 26. 09:03

Én ezeket javasolnám költségkímélő második fogás gyanánt:

-csirkecomb, májas töltelékkel, sült almával, krumplipürével

1214. 34c48a3825 (válaszként erre: 1183. - Briell14)
2012. nov. 26. 09:01
Beiglit, igazi, vajas tésztájú cukrász-beiglit, amiben a töltelék és a tészta súlya azonos, ahogy azt kell.
1213. Briell14 (válaszként erre: 1204. - Frida85)
2012. nov. 22. 20:45
A lekváros linzer is nagyon jó, mert előre megsüthető, és még omlósabb, ha áll 1-2 napot. :)
1212. 454db8ee37 (válaszként erre: 1211. - B399a09e0e)
2012. nov. 22. 16:34
Igen, de kis párolt vöröshagymával, majorannával, sóval, borssal átkeverem.Azért nézd meg, hogy mekkora a gesztenyetartalma a masszának. Ma vettem 80%-ost, de ebben a sorban volt, aminek csak 34 % volt a gesztenyetartalma!
2012. nov. 22. 09:56
Gesztenyemasszából csinálod, ami a gesztenyepüréhez is használatos (fagyasztott)?
1210. 454db8ee37 (válaszként erre: 1209. - Cullinan)
2012. nov. 21. 19:39
Nekünk egy egész pulyka hatalmas lenne.Ha csinálnék, akkor mellből lenne.De nem csinálok, helyette kacsát töltök meg, de úgy, hogy előtte teljesen kicsontozom, csak a szárnyvégek maradnak benne.Aztán a fűszerezés után gesztenyés töltelékkel a belsejét úgy 1 cm vastagon kibélelem, majd ludaskása jellegű töltelékkel megtöltöm.Összefogom eredeti formájára,és megsütöm! Nagggyonnn finom!!!
1209. cullinan (válaszként erre: 1157. - Mirandas)
2012. nov. 21. 12:12

hogyan csináljátok a gesztenyés pulykát?

egy egész pulyka, vagy mellből?

2012. nov. 21. 07:27

Ha karácsonyra valaki csinál vagy csináltat tortát, és érdekel profi minőségű ehető tortafotó, az szóljon nekem és adok meg elérhetőségeket!


E-mailben elég elküldeni a képet és a számtalan lehetőségek közül a mester elkészíti nektek! Garantált a siker vele.

2012. nov. 20. 19:09

Semmi, én nem főzök, úgy néz ki.

Ha anyósomnak mégsem lesz annyi esze, hogy meghívjon, akkor meg még kitalálom.

Sütni fogok mézes süteményt, meg valamilyen sósat, azt még majd eldöntöm addig.

2012. nov. 20. 13:00
Azt sem tudom, hogy ma mi lesz a menü, nemhogy karácsonykor. :)
2012. nov. 20. 12:59
Ma begyúrtam a mézeskalács tésztáját, amiből a mézeskalács házikót sütöm a hét végén.
1204. Frida85 (válaszként erre: 1203. - Briell14)
2012. nov. 19. 22:32
Lesz még kókuszgolyó(elmaradhatatlan),diós hókifli,csokikrémes kosárka meg talán a Limara féle hagymás pogi.Ezekkel tudok előre is készülni,pl 2-3előbb meg szoktam sütni a kosárkatésztát.Egyszerre nem bírom,főleg hogy még lehet az idén mútik a gerincem.Nekem az idén ezt hozza a jézuska :D Még jó hogy szakács a Párom,ilyenkor be tud segíteni ha nem bírom.
1203. Briell14 (válaszként erre: 1202. - Frida85)
2012. nov. 19. 19:16

:) Elhiszem. Szerintem azt mindenki szereti. :)

Aprósüteményt is sütsz?

1202. Frida85 (válaszként erre: 1200. - Briell14)
2012. nov. 19. 18:26
igen arra:)nálunk is nagy sikere van:)
2012. nov. 18. 23:02
Mivel itt,csak 1 napos a karacsony,nem kell annyi mindent kesziteni.Szenteste,ocsemekhez megyunk,ferjemmel es edesanyammal.karacsonykor,mindig nalunk van az ebed.Akkor 13-an vagyunk,es magyaros eteleket keszitek.halaszlet,rantott halat,francia salatat,toltottkaposztat,es bejgliket.NALUNK,A CSALAD,NEM EDESSZAJU,ES NEM SOK MINDENT SUTOK,MERT AKKOR KIDOBHATOM.
1200. Briell14 (válaszként erre: 1199. - Frida85)
2012. nov. 18. 20:31
A fonott csokiskalácsra gondolsz? Az nálunk is nagy befutó.:)
1199. Frida85
2012. nov. 18. 20:28
Nálunk nem fogy a bejgli úgy hogy én csokipudingos kalácsot szoktam,imádja mindenki.
1198. globus (válaszként erre: 1197. - 454db8ee37)
2012. nov. 17. 15:34
Oké :)
1197. 454db8ee37 (válaszként erre: 1196. - Globus)
2012. nov. 17. 15:33
Sokkal korábban enm kell megsütni, mert nem túl kemények a lapok!Előző nap bőven elég megsütni.
1196. globus (válaszként erre: 1195. - 454db8ee37)
2012. nov. 17. 15:24

Köszi, így már értem :)

3 db lap külön megsütve, ezután az összerakás sorrendje fontos. Valószínűleg jót tesz neki, ha néhány nappal korábban elkészítjük.

A mézes nem tűnt nehéznek, részemre nem szükséges bemásolni.

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook