Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


106353. Anyagi (válaszként erre: 106314. - Fokhagyma)
2019. máj. 5. 21:05

Nagyon hasonlít a spenótra!

A levélnyelet érdemes kivágni belőle.

106352. Anyagi (válaszként erre: 106308. - Guruljka)
2019. máj. 5. 21:02
Én szeretek a piacon nézelődni. Ott jönnek az ember jó ötletei. A felhozatal és az árak ihletnek meg!
106351. Guruljka (válaszként erre: 106347. - Anyagi)
2019. máj. 5. 21:01

Ezt a pali maga állította össze, krumplikeményítő, aromák sora és fűszerek. Meg víz.

Babérlevél, szegfűszeg, meg valami titkosak. :D

Én nem is tudom, ettem-e már ilyen szószt, talán amikor 2000-ben kint voltam. Habár nemigen ettem ott sültet.

Régen, még amikor kiutaztunk 65-ben, a Maggi folyékony fűszer a só meg a bors mellett ott volt minden asztalon.

Olyan Maggi- egyeníze volt.

106350. Anyagi (válaszként erre: 106307. - 12d083b51b)
2019. máj. 5. 20:59
Finom az nagyon!!!
106349. Anyagi (válaszként erre: 106306. - 12d083b51b)
2019. máj. 5. 20:58
Nekem eszembe sem jut kész/félkész ételt venni. Mert egyszerűen nagyon drága!!! Inkább összeütök egy olyan krumplis egytálételt, mint Dodi.
106348. Anyagi (válaszként erre: 106293. - Ab61752c45)
2019. máj. 5. 20:53
Szerintem a cukkini magában nem annyira finom. Kell hozzá padlizsán is. Szerintem...
106347. Anyagi (válaszként erre: 106291. - Guruljka)
2019. máj. 5. 20:51
Na bevallom. Azt a zacskós sülthöz való szószt én is szeret - ném. de talán csak egyszer sikerült itthon vennem.
106346. Anyagi (válaszként erre: 106289. - Lúdanyó)
2019. máj. 5. 20:48
Ha ketten meg tudtátok enni akkor tényleg fiatal - és főleg kicsi tyúk lehetett!!! :)
106345. Anyagi (válaszként erre: 106287. - Forrest2010)
2019. máj. 5. 20:47

:O

Beteges!!!! :))

106344. Anyagi (válaszként erre: 106284. - Forrest2010)
2019. máj. 5. 20:46

Sőt, a kuka elszállításáért fizetni kell és a szemét pedig terheli a környezetet!

Nem értem én ezt!!!

106343. Anyagi (válaszként erre: 106282. - Lúdanyó)
2019. máj. 5. 20:44
Meg leginkább azért, mert zsengék, jó minőségűek és elérhető áron vannak! :))
106342. Anyagi (válaszként erre: 106280. - Fewin)
2019. máj. 5. 20:42

Persze!

De az hogy saláta cukkini csak azt jelenti, hogy friss, zsenge, még kicsi, nem magos!

Nem árt erőteljesebb ízű salátalevet készíteni hozzá ha csak cukkiniből készül a saláta, mert elég jellegtelen ízű - szerintem.

Inkább vegyes salátát készítenék belőle.

106341. Anyagi (válaszként erre: 106277. - Fokhagyma)
2019. máj. 5. 20:39
XIX
106340. Anyagi (válaszként erre: 106276. - Guruljka)
2019. máj. 5. 20:37

Drukkolok az új, nagyobb bolthoz!

Nem győzöm hangoztatni, hogy milyen szerencsés az (én is) akinek több bevásárlási lehetőség áll rendelkezésére...

106339. Mezei Virág (válaszként erre: 106338. - Dodi44)
2019. máj. 5. 20:32

A bolti tejből már rég nem lehet aludttejet készíteni.

A görög joghurt elnevezés csak egy üzleti fogás...;)

106338. Dodi44
2019. máj. 5. 20:28

Ahogy olvasgatok, talan csak nekem jut eszembe rola, hogy milyen erdekes az emberi termeszetunk...

Olvasom, hogy gorog joghurt, kefir, es a nekem eddig otthon nem nagyon ismert kafircokat. mert nekem meg a jo magyar aludttej a hianyerzetem, mert arra faj a fogam, mar majd otven eve... De talan, mindnyajan azt gondoljuk, hogy ami mashonnan szarmazik, az a jobb dolog, mint az otthoni. Talan a nezetunk akkor latja meg, mit vesztett el, amikor mar tobbe nem jut hozza...

Emlekszem gyerekkoromba a tavolabbi szomszednak az utcaban voltak tehenei, es igy mindennapos volt a tejjel valo dolga. A tej konnyen aludt meg, es abbol csinalt turot, vagyis az aludt tejet feher ruhabol csinalt zacskoba ontve, felakasztotta egy szogre es abbol csorgott ki az ala helyezett vodorbe a nekem nagyon finom savo, amit a disznaiknak adott. De a Franciska neni, a szomszed neni, amikor en megjelentem, atszokve hozzajuk, az en kis barna zomancos bogremmel, mindig a csurgo savo ala tett kereszbe egy nagy kevero kanalat es arra tette az en kis barna bogremet, es szeles, kedves mosolyaval az arcan, adta a kezeimbe a kis bogremet, tele finom savoval!

Halott poraban is a Jo Isten aldja meg kedvessegeert es a tole kapott szereteteert!

106337. Mezei Virág (válaszként erre: 106335. - Fokhagyma)
2019. máj. 5. 20:18

Igen, én írtam.

A joghurt savanyúsága azt hiszem, attól is függ, milyen a hőfok, amin tartjuk, mennyi idő után fogyasztjuk. Krémessége a tej zsírosságától függ.

A kefir ugyanígy készül.


Meg is találtam :)

[link]

Kétféle baktériumtörzs Ha lágyabb, kevésbé savanyú ízű joghurtot szeretnél, ennél alacsonyabb hőmérsékleten, körülbelül 38-40°C-on tartsd az üveget, ha a savanykásabb ízvilágot kedveled, közelíthetsz a 45°C-hoz. A variálhatóság oka, hogy a kétféle baktériumtörzs is került a tejbe: az egyik a Sc. thermophilus, mely alacsonyabb hőfokon szaporodik, a másik a Lb. bulgaricus, mely magasabb hőmérsékleten aktív - és savanyúbb ízt ad.

106336. fewin (válaszként erre: 106332. - Fokhagyma)
2019. máj. 5. 20:16
:)) Méghozzá sütőzacskóban! ;) :))
106335. fokhagyma (válaszként erre: 106333. - Mezei Virág)
2019. máj. 5. 20:11

A görög házira gondoltam. A simát már régóta csinálom. Fél literes palackban van a tejesnél, abból veszek ki, és oltom be a forralt tejet. Valaki írta itt, hogy neki a házi savanyúbb. Nekem meg inkább kevésbé savanyú, lágyabb, krémesebb. Lehet, hogy azért, mert más a bolti poharas joghurt, és más, amit a termelőnél veszek.

A kefírrel valahogy nem vagyok olyan jó barátságban. Azt is úgy csinálod, mint a joghurtot?

106334. forrest2010
2019. máj. 5. 19:57
...huh !!!! Lányok ! nemá ! nekem szokta a férjem leordibálni a fejem , ha a monitor előtt , a klaviatúra fölött eszem ! pedig még nem is öntöttem rá semmit ! szerintem valakibe ez maradt + tojni rá !!!!! bocsi érte !!!
106333. Mezei Virág (válaszként erre: 106330. - Fokhagyma)
2019. máj. 5. 19:55

Csak tzatzikihez használom, mert ahhoz ilyen sűrű kell.

Amúgy a "rendes" joghurtot szeretem. A "görög" krémes az már nem igazi...


Ötlet...

Igen, ha a házi joghurtra gondolsz. Kefirt is mindig készítek.

106332. fokhagyma (válaszként erre: 106329. - Fewin)
2019. máj. 5. 19:50
Engem is megsütöttél!!! D
106331. fokhagyma (válaszként erre: 106328. - *gumibogyó*)
2019. máj. 5. 19:49
Hááát...! Nem én mondtam.
106330. fokhagyma (válaszként erre: 106326. - Mezei Virág)
2019. máj. 5. 19:48

Kipróbáltam a görög joghurtot, de olyan minimális mennyiség lett belőle, hogy inkább veszek készen. Dekára adják a piacon, de azt hiszem, maradok a jól bevált hagyományosnál. A görög legfeljebb néha lesz unikumként.

Nem tettem bele tejszínt, és megittam, ami lecsurgott, tehát nem ment kárba.

Azért köszönöm az ötletet, azt hiszem, tőled kaptam.

106329. fewin (válaszként erre: 106290. - Forrest2010)
2019. máj. 5. 19:46
Köszönöm, végül sütőzacskóban pároltam brokkolival, répával, hagymával és fokhagymával! Nekem is valahogy szimpibb legalább párolva, nyersen majd csak akkor próbálom ki inkább, ha ír valaki tuti receptet-fűszerezést rá, ami jól bevált.
106328. *gumibogyó* (válaszként erre: 106325. - Icuska538)
2019. máj. 5. 19:41
Nem he😅má vak is vok😅
106327. ab61752c45 (válaszként erre: 106323. - Globus)
2019. máj. 5. 19:35
a térdem miatt nem tudok.meg szédülök is rajta,
106326. Mezei Virág (válaszként erre: 106242. - Anyagi)
2019. máj. 5. 19:32

Nincs görög jellegű kultúra. Tejszínt tesznek bele -nálunk. Azért drága.

Az igazi görög, az csak a sima leszűrt joghurt. Sűrű.

106325. Icuska538 (válaszként erre: 106321. - *gumibogyó*)
2019. máj. 5. 19:07
Nem veszed eszre hogy nem jó helyre cimezted?
106324. fokhagyma (válaszként erre: 106321. - *gumibogyó*)
2019. máj. 5. 18:45
Én nem írtam ilyet. Nem is szokta leordítani senki a fejemet. Rossz helyre címezted.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook