Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
:D :D engem + a fagyos- a hűtő- a spájz- a pince :D / a padláson még nem jártam , pedig néhány éve már van oda is feljárat :D mikor a szomszéd kidobta a falépcsőjét :D a felső szintről , akkor lett nálunk feljáró a padlásra :D mert nem dobunk ki semmit :) :D piacra se járok már 1 ideje :( :(
1x olvastam valahol 1 cikket , h kirámoltak Pesten 1 spejzot :( azóta is birizgálja a fantáziámat , h mi a rosseb lehetett abba a spejzba ? tán befőttes üvegekbe az arany ? v a pénz ? v mi a manó ?!!!!!!!!! v ott voltak ? az " ecceri " által vizionált háztartásonkénti milliók ?! még nem sikerült rájönni !!! na de majd eztán !!! a következő 20-30 évbe !!! csak egészség legyen !!!
Írtam Dodinak is, hogy megalszik a termelői tej. Mondjuk én szerencsés vagyok, van közel, de szerintem sok helyen árulnak.
Most néztem, a kerületetekben is van. Ugyanaz a cég, mint az itteni. Tehenészetük van, és feldolgozó üzemük.
"má vak is vok".. Szééép "kimagyar fejezés" :D
(vicceltem)
Ennek nem találom az összetételét. Mi lehet benne, hogy ilyen olcsó?
3. tévhit: minden görög joghurt ugyanúgy készül
A görög joghurt kellemesen sűrű és magas fehérjetartalmú a szűrési folyamatnak köszönhetően. Azonban néhány gyártó kihagyja ezt a folyamatot, amelyet más, sűrítő összetevőkkel pótol, mint a módosított kukoricakeményítő, a karragén vagy a guar-gumi, hasonlóan a fehérjefokozókhoz, mint a tejfehérje vagy a tejsavó koncentrátum, hogy utánozza az eredeti recept gazdag textúráját és fehérjetartalmát. A pótlásra használt összetevők többsége nem káros az egészségre, de az így elkészült termék valójában már nem görög joghurt. Ha figyelmesen elolvasod az összetevőket, könnyű elkerülni azokat a termékeket, amelyek kukoricakeményítőből vagy fehérje koncentrátumból készültek.
Sovány tejszín.
A habtejszín zsírtartalma 30% körüli.
mindegyiknek ott van az összetétele. Mindegyikben van tejszín.
A Pilos csak abból van
Az összetevői: Pasztőrözött tejszín, zsírtartalom: 10% (m/m).
A linkből nem igazán derült ki semmi.
De nem is lényeges. nem akarok rábeszélni senkit. Akit érdekel esetleg az megkóstolja...
Én azt sem tudom, ezek hogy néznek ki, melyik részen tartják és mi a nevük 😀
Kefirből a spar sajátmárkásat veszem, mert Nádudvaron készül, vagyis finom.
Akkor viccből van ráírva.
(Az összetevői: Pasztőrözött tehéntej, Tejszín, Joghurtkultúra,)
Ott a link, amit betettem, benne van...
Még nem láttam 300 Ft alatt.
Kefirt készíteni egyszerűbb is. Csak be kell oltani és kész.
A joghurtot melegen is kell tartani.
Még mindég görög joghurt:
Leginkább a Lidlset szeretem, de jó a Penny és Spáros is. A CBA-ban pedig kimérve is van, az simán krémsajt állagú.
Dehogy tesznek bele tejszínt.
Meg nem is drága. A nagy dobozos 300 Ft alatt van. És sűrű, nem csak savó joghurt árban.
Én nem csinálok nagy ügyet kettőnknek a főzésből. Amit mindketten megeszünk, az meg eleve nem sokféle... :D
Sem együtt nem eszünk, sem több fogást nem. Esetleg nasi az egytálétel után néha.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)