Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Az a baj, hogy nem mindig lehet megválasztani, honnan származó csirkét veszünk.
A fehér csíkokat még nem láttam. Mondjuk aránylag ritkán veszek csirkemellet.
Ezt olvastátok?
Egy ismerősöm, és a kiskutyája csalánkiütésesek voltak, sokára derült ki, hogy a csirkétől, amiket szójával etettek. Kisfiúnak melle nőtt tőle. Ovis. :(((
Mit etetnek meg velünk?
Nem, palacsinta tésztát biztosan nem mentettem le a netről. Egyrészt ritkán csinálok, másrészt csak egyszerű, natúr palacsintákat szoktam, túróval vagy lekvárral megkenni.
Egyszer töltöttem meg párolt (hordós) káposztával, majd 4-be hajtva bepaníroztam és kirántottam... no az volt a pepecs meló! :))
A két csoda nagy brokkolival más tervem van.
Hosszában félbevágva előfőzöm (inkább párolva, szét ne essen), majd rizses-gombás ragut halmozok rá.
Remélem, a brokkoli szára is megpuhul, olyan 3 cm átmérőjű.
Lehet, előre megfőzöm, megszikkasztom és lefagyasztom, nehogy elöregedjen, mire sorra kerül.
Ez majd az én kis ételem lesz, külön magamnak.
Lekvárt se eszik.
Én meg nem főzök, félek, hogy leforrázom vagy megégetem magam.
Kitaláltam, hogy lereszelem azt a hülye cukkinit és hagymával dinsztelem, majd rádobom a kis maradék franciasaláta zöldségkeveréket, és a felkockázott csirkehúst. Hát abból válogassa ki a fiam, ami nem teszik neki.
Jaaaa!!
Látom Bözsi mama a palacsinta tésztába írja, nagy ötlet. Köszi!
Ha darált húst sem akarsz, akkor:
- csinálj közönséges krumplifasírtot és reszelt annak közé, vagy
- végy néhány almát és azzal főzd össze 1 üveg lekvárnak. Az alma között nem tűnik fel a cukkini.
Ne mondd hogy nem pepecselsz, mert az percek alatt kész, és majd lesz finom lekváros palacsintád!!!
Hópihe, köszönöm!
Éppen az a probléma, hogy az a nyavalyás cukkini ne legyen látható.
Köszönöm szépen!
Nem tudom, a recept szerzőjének mi a pepecselős étel, nekem ez már bőven az. :D
Elmentem, hátha valakinek majd elküldöm.
Ez talán olyankor jó, ha maradt darált hús.
(Nálam eleve nincs.)
Édes kis Fokhagymám, mi nem szeretjük a lecsót. Darált húst se nagyon szeretem, de most nem is akarnák venni. A cukkinit, ha nem én akarom mind megenni, el kell dugnom az ételben, mert ha a fiam kiszúrja, akkor hirtelen köszöni, jóllakott.
Márpedig nem akarom megenni, mert azt se szeretem, de ajándékba kaptam, jó szívvel, hát nem a kutyakajába szánom.
Sziasztok!
Én szoktam rakott cukkinis palacsintát csinálni. Sűrű, sós palacsintatésztába bele a reszelt cukkini. Palacsintákat sütni, kicsit vastagabb, mint pl. az almás, olyan.
Bacont, vagy sonkát, vagy kolbászt, vagy bármi ilxesmit pici zsíron átpirítani. A palacsintát lerakni, fokhagymás, fehérborsos,szerecsendiós tejföllel megkenni, pirított baconnal megszórni, esetleg ha van, reszelt sajttal is, következő palacsinta rá, így rétegezni. A tetejére tejföl, reszelt sajt, és be a sütőbe, míg a sajt ráolvad a tetején.
Mint a tortát, úgy lehet cikkekre vágni,isteni finom és kiadós.
Leginkább tölteni szoktam:
hosszában ketté vágom, a magházat kikaparom, sózom, és megtöltöm a hagyományos töltelékkel (darált hús + rizs, de előtte készre párolom!). Közben karikára szelt krumplit sütök.
Hőálló edény aljára tejföl, rá a kész sült krumpli, arra a tök, bele a töltelék, tetejére ismét tejföl + reszelt sajt (ha van) és be a sütőbe, míg összesül.
De találtam kismillió töltött tök receptet. (Tudom, hogy te is megtalálnád, de imádok keresgélni.)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)