Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Hát meg, de ha nem vágod a zöldet, szegény akkor is elpusztul.
Hagymazöldet is szoktam így hajtatni tél végén, azt is lehet vágni egy darabig.
De ez a karalábé nagyon kis arany pofa.
Életet mentettél. Szegény karalábé már majdnem meghalt, de adtál még neki egy esélyt.
Én petrezselyem zöldet szoktam "termeszteni". A fehér répa, vagy ahogy másképpen nevezik, gyökér felső végét levágom, vízbe teszem, és nagyon hamar elkezd nőni a közepén a zöld. Arra jó, ha valamilyen ételbe, amibe nem kell sok, beleaprítom. Pl. egy zöldséglevesbe, miután megfőtt. Ott szép zölden virít, de én ezzel megölöm a végén.
Na a múltkor vettem egy karalábét. Mert annyira mondtátok.
Itthon látom ám, véletlenül maradt rajta két kis levélke, amióta megfosztották a lombozatától.
Hirtelen amúgy sem tudtam, mit kezdjek vele (nyersen elropogtatni most nem tudom), egy üveg vízre ültettem.
Másnapra a levélkék egészen felüdültek, ennyi életerő láttán lemondtam arról, hogy "levágjam".
Cserélgetem a vizet, kint van az üvegében, ha nagy a meleg, árnyékba teszem. Az a két levélke szép nagy és sötét, a sima zöld gumó dudoros lett, és kezd nőni a gyökere.
Ha nagyobb lesz a gyökere, kiültetem. Tudom, hogy semmi ehető nem lesz belőle, de nem érdekel... JÓL ÉRZI MAGÁT!!!
... hol vagytok lányok ? mindenki nyaral ?
... főztem fíííínom karalábélevest + sütök pácolt rántott szűzérmét hozzá ubisalátát , most akciós a spá.nál a kígyóuborka ...90/ db-ja , 4 gyönyörűségeset vett a fiam tegnap , múlthéten , mikor voltam bevásárolni , vettem 2.5 kilós szalmakrumplinak valót 5 ? v 600 ? volt , de mivel a régi is + az új is drága ezt pucolni sem kell már és néhány evésre ez is finom , 1-1 százasért már nem kap az ember lánya semmit :)
Persze!
Még egyszer köszi!
400 ft-ért már simán megvettem volna és az üvegekben hűlne a lekvár!!!
Na de 880-ért.... :O
Nem kell főzni!!! Csak kis adagokban, egy szűrőben belemártani a forró vízbe! Úgy értem, hogy a lobogva forró vízbe. És azért kis adagokban, hogy ne hűtse le a vizet a borsó.
Ettől szép színe marad és ami a fő, csírátlanítja a szemek felületét.
Köszönöm a tippet, de már késő, megfőtt.
A szárba bökve teszteltem, az puha volt. Hát majd kiderül. :D
Gratulálok az új hűtőhöz!!!!
Használd egészséggel!
A brokkoli szárát érdemed krumplipucolóval meghámoszni és feldarabolni, mert sokkal tovább fő, mint a puha rózsák!!!
De szépen felkockázva/csíkozva pl remek leves készülhet belőle! Némi zöldség mellé, petrezselyem és egy halvány rántás. Tálaláskor akár egy löttyintésnyi tejjel is lehet lágyítani az ízeit.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)