Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 júliusi babák fórum

2013 júliusi babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
612. Tüdruk
2012. dec. 13. 16:06

Lassan a 9. hétbe lépünk (vasárnap) és még mindig hányok. Sokat... Már 4 kg-t fogytam a terhesség eleje óta. Bár képzeljétek, mintha a pocakom kicsit elkezdett volna nőni. A ruháim még jók rám, de szerintem 2 hét és le sem tagadhatom, hogy babát várok.

Január 8-án lesz uh, 10-én pedig megyek Magyarországra a családomhoz. Olyan jó lesz egy kicsit magyar kajákat enni. Tuti káposztás tésztát fogok enni. :))

2012. dec. 13. 13:28

Sziasztok :-)


Lehet valakinek rémlek a felhasználónév alapján...

Én és a párom voltunk azok akik gondolkodtunk

sokat a babánk megtartásán a nehéz anyagi körülmények miatt. De végül megtartjuk mert mindketten nagyon

szeretnénk Őt :-)


Pontosan 2 év lesz a kislányom és a kistesója között.

Izgalmas csak belegondolni is...


Szép Napot Mindenkinek!!!

610. Nanda (válaszként erre: 606. - Tüdruk)
2012. dec. 13. 12:46

Szerintem sem jár semmilyen segély!:(

Nálunk a védőnő van képben az ilyen dolgokkal,mikor mit érdemes elintézni.

De hátha az első sokk után rendeződnek majd a dolgok,mindenesetre kitartást!

609. momani
2012. dec. 13. 12:04

Szisztok!


Üdv az új kismamának, gratulálok!


Dragonfly: Osztom Sisibeth véleményét, próbálj meg mindenféleképpen beszélni a főnököddel, szerintem is mindenképpen lesz valami olyan eredménye, amivel változást lehet okozni ebben a helyzetben. Csak őszintén, mond el az érzéseidet, kérdezz rá nyiltan, hogy van-e valami kifogása a munkádat illetően azóta, hogy babát vársz, mert Te úgy érzed, hogy nem végzed kevésbé jól és eredményesen. Nagyon rossz úgy dolgozni, hogy minden nap úgy mész be, mivel "szivatnak" már megint, tényleg nem tesz jót a jelenlegi "állapotodnak". A stressznek mindenki tudja, hogy csak rossz hatása van a szervezetre, és most már nem csak a tiédre. Nem irigyellek. Én ugyanazon a munkehelyen dolgozom, ahol 6 éve a lányom születésekor, akkor nagyon pozitívan fogadták, nem éreztették velem, hogy "nemkellek", vagy ilyesmi, sőt a főnököm a nőnapi rendezvényekre is meghívott gyes alatt, pedig volt helyettesem, akivel meg voltak elégedve. Mikor visszajöttem kicsit furcsa volt, és úgy gondolom jobban örültek volna, ha a 2.gyereket is letudom, de nem így jött össze. Őszintén most vannak féelemeim, mert januárban ha visszajövünk dolgozni, tuti be kell jelentenem, és nem tudom, hogy most hogy fogják fogadni. Sajnos itt a környékünkön nagyon nics munkalehetőség, és ha találnak helyettem egy tényleg jó kollégát, félek nem lesz hova visszajönnöm, ezen egyébként stresszelgetem magam már most az elején, de remélem minden jól alakul.


A magzatvízvételes témával kapcsolatban annyi, hogy én dec. 28-án, a 11. héten megyek az integrált tesz vérvételére, és aztán 2 hét múlva az UH-ra, ha ennek rossz lesz az eredménye, akkor mennem kell erre - a kevés kockázattal járó 1-1,5% - vizsgálatra, nincs mit tenni. Csak a legjobbakban bízhat az, aki ilyenre elmegy. Te azt hiszem a 31 éves korodra tekintettel, biztosan egészséges gyermeknek adsz életet, érdekes, hogy én 30 évesen szültem az első babánkat, de akkor meg sem fordult a fejemben semmiféle pluszvizsgálat, mert úgy gondoltam az orvosok és az eredmények alapján nem születhet nem egészséges gyerekem. De ez hozzáállás kérdése is, az biztos. Most már ennyi évesen (36) elég sokat foglalkoztat ez a gondolat, férjem kicsit mérges is érthe, hogy miért emlegetem ezt ennyit, az első terhességemnél eszembe sem jutott még beszélni sem ilyenekről. Változunk és valóban telnek az évek, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, viszont azt tudom, ha rendben lesznek a vérvételes eredmények, nem fogok a másik, drasztikusabb módszerhez folyamodni.

608. Sisibeth (válaszként erre: 603. - Dragonfly<3)
2012. dec. 13. 10:40
Nekem nem volt ilyen tapasztalatom, de ismerősöknek igen. Én az típusú ember vagyok, aki szereti az egyenességet. Tehát én szembesíteném a kollégát... a főnöknél is megkérdezném, hogy van-e valami gondja azzal, hogy babát várok, vagy a munkámmal van-e valami gondja. Legtöbbször az ilyen szembesítés rádöbbenti az illetőt a saját primitív viselkedésére, és jó esetben elszégyenli magát. Tudod azt gondolom, ha az ember nem mondja meg a másiknak, hogy esetleg mi az amit nem csinál jól, vagy ami nem helyénvaló, akkor sokszor nem tudja és nem is változtat rajta. Próbáld ki, nincs mit veszíteni. Ők is csak emberek. Mindenkit lehet kezelni, csak az eszénél fogva, vagyis a jelleménél fogva. Én is emberekkel foglalkozom, sokféle típussal találkozom nap mint nap. Mindenkire másképp lehet hatni. Amúgy legjobb külön külön beszélni velük. A lényeg szerintem, hogy ne támadó legyél, mert akkor a kolléga is visszatámad, sőt inkább kifejezett kedvességgel lehet sarokba szorítani. Azt nem gondolom, hogy nem tehetsz semmit! Szerintem mindig meg lehet beszélni, csak a módszer a lényeg. :) Szerintem. Aztán az is lehet, hogy nem jársz sikerrel, de akkor már ők is tudják, hogy Te is tudod mit tesznek gondolnak. Ha eztán sem változik, akkor pedig legyél még boldogabb, sőt újságolt milyen cuki a bébid az UH-n :):) ettől majd megpukkadnak, ne csüggedj a beosztás miatt sem, csak azért is megoldod, ügyes csaj vagy, és erős. Másoknak már bevált :) próbáld ki. Nekem nagyon nagy szerencsém van, a főnököm férfi, és majdnem minden nap megkérdezi "hogy érzi magát a kismamánk?" A kollégák is rendesek. Mondjuk összesen vagyunk 6-an és csak ketten lányok, a kolléganőm pedig rendes családos nő, szóval inkább tanácsokat ad. Ilyet kívánok mindenkinek!
2012. dec. 13. 10:19
Koszike! :) amúgy mar összeszedtem magam, és nem kapjak meg azt az örömöt, h feladjam! :)
606. Tüdruk (válaszként erre: 605. - Dragonfly<3)
2012. dec. 13. 09:42
Hát szerintem segély még nem igényelhető. Talán, ha megszületik a baba, akkor az önkormányzatnál igényelhetsz.
605. Dragonfly<3 (válaszként erre: 604. - Segreta78)
2012. dec. 12. 21:05
Még annyit tudtok esetleg segíteni hátha valaki jártas ebben, 4 órára vagyok minimalra bejelentve "termeszetesen", ilyen esetben ha elmegyek táppénzre kb 20ezret kapnék. Mellé jár segély vagy bármi igényelhető?
604. Segreta78 (válaszként erre: 603. - Dragonfly<3)
2012. dec. 12. 20:23
Hááát sajnos ha nem akarsz táppénzre akkor nem nagyon tudsz mit csinálni. Próbáld meg kizárni a kívülállókat amennyire tudod, de ez nem könnyű tudom, mert én is utáltam már bejárni dolgozni a baby elött és szerencsére azóta táppénzen vagyok, mert olyan a munkahelyem, hogy ott nem lehet terhes. Ez anyagilag nem leányálom, de legalább nyugi van. Ha nagyon nem bírod gondolkozz el rajta, mert a folyamatos idegeskedés nem tesz jót nektek.
2012. dec. 12. 20:16

Hát lányok , nekem még nem volt hasonló tapasztalatom, de sajnos azt hiszem elég undorító negatív diszkriminációval állok szemben. A munkahelyem borzalmas lett mióta tudjak, h jön a babym. :( szerettem ott dolgozni, de mar minden nap kapok, és a beosztassal kifejezetten keresztbetesznek szándékosan. A munkatársam kavar mögöttem a főnöknel. A főnököm meg iszonyú féltékeny, hogy boldog vagyok, azaz nem panaszkodok, és főleg a babára. (10essel idősebb nálam,és meg normális kapcsolata sincs.)

Na mindegy is, csak borzalmas így bejárni nap mint nap, és annyi hazugságot hord össze rólam, hogy kiborit!

Az a gond, hogy még kell az a pénz nekünk. hallottatok mar hasonló esetről? Mit tennetek a helyemben?

602. Nanda (válaszként erre: 601. - Tulka)
2012. dec. 12. 14:35

Legalább az izgulás elmaradt, hogy vajon sikerül-e ebben a hónapban!:)))

A mi prüntyikénk is meglepetésbébi,nem is számítottunk rá hogy lesz!:)

601. tulka (válaszként erre: 595. - Nanda)
2012. dec. 12. 14:19
Köszönöm a gratulációkat! Volt nagy meglepetés, de nagyon örültünk neki, mert így terveztük, hogy ennyi korkülönbség legyen köztük! :)
600. Sisibeth (válaszként erre: 599. - Nanda)
2012. dec. 12. 13:15
Rendben, köszönöm :) én is bízom benne :)
599. Nanda (válaszként erre: 598. - 2hounds)
2012. dec. 12. 12:15

Persze hogy nem teljesen veszélytelen,mivel ez egy beavatkozás,de nem is annyira rémisztően veszélyes.

Amúgy meg inkább akkor is az orvosom,vagy esetleg más orvos véleményét kérném ki,mint hogy egy cikket elolvasva döntsek.


Sisibeth: 31 éves korban nem fognak elküldeni amniocentézisre,csak ha valamelyik genetikai vizsgálatnak rossz lesz az eredménye.

De minden rendben lesz!:)

598. 2hounds (válaszként erre: 596. - Nanda)
2012. dec. 12. 11:59

Hat azert en nem hinnem, hogy ez csak paraztatas.


Itt van egy cikk rola: [link]


Konkretan ezt irja: "Az amniocentézis nem egy veszélytelen diagnosztikai eljárás, így az orvosodnak kell döntenie ennek szükségességéről."

Szoval ez total nem az a fajta vizsgalat, mint egy extra UH vagy valami, hogy biztosak legyünk a betegseg kizarasaban...

597. Sisibeth (válaszként erre: 593. - 2hounds)
2012. dec. 12. 11:47
Nem javasolták nekem sem, az anyósom kérdezte...majd picit megnézegettem, hogy mi is ez, de én is ezt láttam amit Te is írsz, szóval kizárt, hogy nekem lesz ilyen. Az én babám egészséges :) Jójó persze majd a kombi vizsgálaton kiderül :) de csak pozitívan.
596. Nanda (válaszként erre: 593. - 2hounds)
2012. dec. 12. 11:32

Nem hiszem hogy olyan veszélyes lenne,akkor nem csináltatná meg senki sem! Ez meginz csak rémhír terjesztés,és persze a kismamákat könnyű beparáztatni!:S

Ha valakinek kétsége van,kérdezze ki az orvosa véleményét,gondolom abban azért csak meg lehet bízni!

Sajnos hiába a legszuperebb kombinált vagy integrált teszt,sokszor van fals eredménye!

595. Nanda (válaszként erre: 587. - Tulka)
2012. dec. 12. 11:28
Akkor volt nagy meglepetés!
594. Nanda (válaszként erre: 586. - Segreta78)
2012. dec. 12. 11:28

Örülök hogy minden rendben!:)))

Mennyi idős vagy?

593. 2hounds (válaszként erre: 592. - Sisibeth)
2012. dec. 12. 10:08

En majdnem 35. :) Oke, masodik gyerek.

Erröl a magzatvizesröl olvass sokat, nagyon veszelyes dolog!! Csak nagyon indokolt esetben szokas megcsinalni, eletkor alapjan inkabb 41 eveseknek ajanljak, mint 31. En ugy tudom, akkor szoktak javasolni csak, ha a többi vizsgalaton nagyon nagy esely mutatkozik beteg magzatra, csak ugy ukmukfuk nem szokas, epp mert veszelyes, nagyon nagy a vetelesi arany!

592. Sisibeth (válaszként erre: 586. - Segreta78)
2012. dec. 12. 09:25
Szuper, örülök, hogy nálad is minden rendben :):) én holnap leszek 10 hetes, és megyek laborba, véremet veszik..meg vizelet, aztán jövő héten megyek belgyógyászatra, mert oda is kaptam beutalót, aztán január 2.án lesz az következő UH és az NST, genetikai vizsgálat, igaz akkor már 12+6 leszek... Apropó volt már valaki ilyen genetikai vizsgálaton? Kicsit félek, én ugyan 31 éves vagyok, akkor elvileg nem kell ez a hasfalon keresztül vett magzatvíz ugye??? Aggódom azért, remélem minden rendben lesz.
591. Sisibeth (válaszként erre: 583. - Adelusz84)
2012. dec. 12. 09:20
és is dettó :):)csokoládé, sajtok, gyümölcsök, inkább édeseket, mint savanyút, húst alig
2012. dec. 12. 08:53
Köszi csajok :)
589. adelusz84 (válaszként erre: 586. - Segreta78)
2012. dec. 11. 22:45
:-))
588. Tüdruk
2012. dec. 11. 21:22

Jaj én még csak egy hónap múlva megyek ultrahangra, de az már a 12 hetes lesz :))))


Gratula tulkának és Segretának is :)

587. tulka (válaszként erre: 585. - Msmonesz)
2012. dec. 11. 20:49
Szia! 9 hetes volt tegnap, a pici is már 22 mm volt vasárnap! Azért derült ki ilyen későn, mert a lányom tavaly szeptemberben született, és azóta csak kétszer menstuáltam és akkor se 28 napra, meg még a lányom is szopizik. Tehát nem egyből gondoltunk arra, hogy kistesó lesz! :)
2012. dec. 11. 20:41
Na megjöttem :) MINDEN OK :D A babó jól van és máááár 17,75mm-es :D Olyan jóó volt hallani a szívverését :) Jajjj nagyon megkönnyebbültem :) Köszi csajok az aggódást :) 
585. msmonesz (válaszként erre: 584. - Tulka)
2012. dec. 11. 18:46

Szia! Gratulálok! Jó soká derült ki. Akkor hány hetes vagy?

Boldog babavárást! :-D

584. tulka
2012. dec. 11. 17:56
Sziasztok! Nekünk vasárnap derült ki, hogy útban van a kistesó, és júli 15-re vagyok kiírva! Csatlakoznék ha lehet!!
583. adelusz84 (válaszként erre: 577. - Sisibeth)
2012. dec. 11. 14:48
Na és mik azok az ételek? csak kíváncsi vagyok,hogy én is azt eszem e vagy mást? Én nagyon lányt szeretnék. :-))
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook