Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zöldségmártás recept

Zöldségmártás recept

Elkészítési idő 20 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Zöldségmártás hozzávalói:
30 dkg csiperke gomba
10 dkg zöldborsó
1 db közepes sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 teás kanál liszt
késhegyni őrölt bors
kávés kanálnyi mustár
só ízlés szerint
1 evőkanál olaj


A Zöldségmártás elkészítési módja:
A hagymát felaprítjuk és az evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk. A gombát (közepes fejek) negyedbe vágjuk és a dínsztelt hagyára dobjuk, rákarikázzuk a sárgarépát, (max. fél centi széles legyen) és hozzáadjuk a nyers vagy fagyasztott zöldborsót (az üvegeset csak a végén adjuk hozzá mert az alapból főzött), sózzuk és pároljuk fedő alatt puhára a zölségeket. Amikor már a levét elfőtte meghintjük a liszttel, jól elkavarjuk és állandó kavarás mellett felengedjük egy kevés (2dl-nyi) hideg vízzel. Kiforraljuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, után sózzuk és hígíthatjuk ha szükséges. A ragunak nem kell túl sűrűnek lennie, de ne is follyon.

A raguhoz adhatunk tejfölt is, de nélküle is finom. Kifőtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Nem csak böjti időszakban érdemes elkészíteni:)


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zöldségmártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook