Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldcitromos marhatokány recept

Zöldcitromos marhatokány recept

Kalória 600 kcal

A Zöldcitromos marhatokány hozzávalói:
60 dkg marhacomb,
4 ek. olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 db sárgarépa,
2 db zöldcitrom (limé),
őrölt feketebors,
4 dl húsleves (készülhet kockából is),
1 dl fehérbor,
1 dl tejföl,
1 ek. finomliszt


A Zöldcitromos marhatokány elkészítési módja:
A húst vékony csíkokra vágjuk, az olajon a megtisztított, félkarikákra szeletelt hagymával és répával együtt megpirítjuk. A citrom zöld héját belereszeljük, megborsozzuk. A húslevest ráöntjük, majd lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Ekkor a levét a zöldcitromok kifacsart levével és a borral ízesítjük. A tejfölt a liszttel meg egy kevés vízzel simára keverjük, és a zöldséges levet ezzel sűrítjük, 2-3 percig forraljuk.

Párolt rizs vagy burgonyakrokett illik köretnek hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldcitromos marhatokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook