Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Csőben sült sajtos zeller recept

Csőben sült sajtos zeller recept

Elkészítési idő 40 perc

A Csőben sült sajtos zeller hozzávalói:
3 db zellergumó
10 dkg vaj
½ pohár tej
½ pohár húsleves
2 kanál liszt
6 kanál reszelt sajt
só, bors


A Csőben sült sajtos zeller elkészítési módja:
A zellergumókat meghámozzunk és karikára vágva sós vízben puhára főzzük. A vajat felolvasztjuk, levesszük a tűzről, beletesszük a lisztet és a tűzön habzásig kavarjuk. Ezt követően feleresztjük tejjel és húslevessel. Állandóan kavargatva pár percig forraljuk, beleteszünk három kanál reszelt sajtot, sót, borsot és a leszűrt zellert. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, a tetejére szórjuk a megmaradt reszelt sajtot és a sütőben addig pirítjuk, míg a sajt elolvad rajta.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A csőben sült sajtos zeller elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook