Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » Zöld szemű szörnyegeteg: a féltékenység cikk

Zöld szemű szörnyegeteg: a féltékenység


Ez egy érzelem és betegség, orvosilag kezelendő összetett probléma, hiszen minden ember számára szükség van szeretetre, gyengédségre, gondoskodásra. Mikor ez már görcsössé válik, mikor nem természetes, akaratos, kisajátító és számonkérő, ez már maga a féltékenység.
Zöld szemű szörnyegeteg: a féltékenység

Fogoly vagyok egy kalitkában. Az örökös elszámoltatás: hol jártál, mit tettél, miért néztél rá, ki ő neked, a szeretőd? És ha már durva bántalmazással jár... a gyerekek nem értik mi miért van, félnek és sírnak, a párunk meg csak tombol, az anyuka szeme alatt monokli és a mélységes szégyen. Ki kell lépni a kapcsolatból, mert megmérgezi a lelket, a testet! Az idegbaj, a feszültség, a szex hiánya - mert nem szeretnénk lefeküdni párunkkal- tönkretesz.


Sokan kénytelenek eltűrni, mert nem tudják megoldani agyagi helyzetüknél fogva, hogy különköltözzenek. És itt jön a képbe a szülő, próbálja magához venni a családot, hogy megvédjék lányukat és a gyerekeket. Aztán megy a „Megbántam, nem bántalak többé, csak gyertek haza...” könyörgés. Sokan bedőlnek és fél év múlva újra kezdődik elölről minden.

"Én megmondtam lányom, ne menj vissza!” A lánya még adott egy esélyt, hiszen szerette, gyereket szült a párjának. Nem egyszerű dolog ez, de dönteni kell. Hiszen komoly sérüléseket okoz a gyerekek lelkében és ők is ilyenekké válhatnak.


A női féltékenység is hasonló, de mivel ők mélyebb érzésűek, képesek például a gyerekeket ledobni egy tíz emeletes lakótömb tetejéről („majd meglátod jó lesz”), a gyerek még nem tudja, mi fog történni, követi anyját, de érzi valami nincs rendben. A nagyobbik már érti és elfut... Az a szörnyű zuhanás, 4-5 másodperc a halál és a groteszk módon kicsavarodott ártatlan kis test a földön. Majd ő is leugrik. A család, nagymama, nagyapa, a férj mérhetetlen fájdalma... Kamionjával hazatérve értesül a történtekről és hirtelen minden összeomlik, nincs már kiért hajtani, küzdeni, nem érti miért.


Ezért figyeljünk nagyon egymásra, hogy ez soha ne történjen meg!
Írta: ensiferum999, 2013. október 8. 09:08
Fórumozz a témáról: Zöld szemű szörnyegeteg: a féltékenység fórum (eddig 128 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook