Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zabpelyhes, fahéjas mézes karácsonyi keksz recept

Zabpelyhes, fahéjas mézes karácsonyi keksz recept

A Zabpelyhes, fahéjas mézes karácsonyi keksz hozzávalói:
20 dkg zabpehely
20 dkg liszt
4 evőkanál barnacukor
4 evőkanál méz
20 dkg vaj
1 kávéskanál fahéj
1 fél kávéskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
egy csipet só


A Zabpelyhes, fahéjas mézes karácsonyi keksz elkészítési módja:
A mézet és a vajat felmelegítem. A száraz hozzávalókat összekeverem és hozzáadom a mézet és a vajat. Összegyúrom, ha nem áll össze egy pici tejjel rásegítek. Hűtőbe teszem kb. fél órára. Diónyi gömböket formázok, tenyérrel kilapítom, sütőpapírral bélelt tepsiben 10-12 perc alatt megsütöm. Nem szabad kiszárítani.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabpelyhes, fahéjas mézes karácsonyi keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook