Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Vörösiszap katasztrófa fórum

Vörösiszap katasztrófa (beszélgetés)

❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯
2010. okt. 9. 15:25
most volt nem rég egy sajtótájékoztató, és az első kérdés az volt, h mennyit és miből fog adni az állam... a miniszter úr olyan szépen megkerülte a kérdést, hogy az mesébe illő lett volna... azt hangsúlyozta minden mondatában, h össze kell fogni, és együtt... aha, tehát az állam semmilyen pénz összeggel nem járul ehhez hozzá
775. dfe9ecf3e2 (válaszként erre: 768. - 16b5d6ae34)
Persze,hogy nem. A mérgező anyagokról is egy "picit" ferdítettek, ahogy azt tegnap óta a Greenpeac vizsgálataiból tudhatjuk!
774. 871a784b06 (válaszként erre: 764. - Dfe9ecf3e2)

A kettő nem zárja ki egymást. Keressék csak a felelősöket, hiszen vannak akiknek ez a dolguk, és eközben mindenki segítsen lehetőségéhez mérten.

Nem segít az áldozatokon az, ha megtalálják azokat, akik ezt a tragédiát okozták, de lelkileg kis enyhülést, vigaszt nyújt nekik. És ez is fontos.

773. c1e9612cd3 (válaszként erre: 763. - Ncilány)
2010. okt. 9. 15:23
nem mindegy, h kinek van része a vállalatban? Mérnököket alkalmaztak, akik vezették azt a rohadt vállalatot, és talán nem a 2 szép szemükért kapták a diplomájukat! Ha most én veszek OTP részvényeket, akkor ha bmi baj történik, én is felelős lennék a magam 1-2 részvényével? Ugyan már.... Ez azért már túlzás!
772. dfe9ecf3e2 (válaszként erre: 765. - Sylvia81)
2010. okt. 9. 15:23
Persze,hogy fizessenek, ez alapvető. A lényeg amit mondani akartam az volt,hogy nekik most éppen a legfontosabb,hogy a legalapvetőbb szükségletüket biztosítva láthassák. Elég nekik azt feldolgozni,ha feltudják,hogy az életük munkája romokban áll!
771. Sylvia81 (válaszként erre: 768. - 16b5d6ae34)
2010. okt. 9. 15:22
Ezt meg már megszokhattad volna... :(
2010. okt. 9. 15:22

Én am azt hallottam, már nem tudom kitől, talán a jog tanáromtól, h voltak régebben is ilyen szivárgások, csak azok nem kerültek be a médiába...

am egyetértek nem tudom melyik hozzászólókkal abban, hogy megint a "szegény, kis emberek" fognak elsősorban adakozni, akinek meg lenne miből adni az inkább megvesz egy másik kocsit, elmegy nyaralni stb. amikor a zsebébe kéne nyúlniuk, h jót tegyenek nem teszik... a mennybe nem fognak földi javakat vinni magukkal... grat nekik!

769. Ncilány (válaszként erre: 756. - Morkika)
2010. okt. 9. 15:21
Akkor megvan miért nem foglalkoztak vele komolyabban! Vissza lett minősítve.. Kevesebb volt amit karbantartásra kellett költeni..
768. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 758. - Dfe9ecf3e2)

Amikor a tragédia történt, akkor azzal védekeztek, hogy aznap reggel ellenőrizték és semmi baj nem volt a kazettával.

Mos már 1 héttel előbbi időpontot mondanak. Az sem igaz, amit kérdeznek!

Azon gondolkodom, hogy hátha direkt nem csináltak semmit a repedéssel, hogy öljék a magyart ezzel is...
766. c1e9612cd3 (válaszként erre: 761. - Ncilány)

tojok rá nagyívben, h hol lakik! Ez az egész dolog egészen pontosan annak az emberkének a felelőssége, akinek a feladatkörébe tartozott az ellenőrzés, és akiknek a feladata az lett volna, h a hibajelzés után megtegye a megfelelő lépéseket a katasztrófa elkerülése érdekében!

Én nem a tulajokat okolom, mert mindenre megvan a megfelelő ember minden cégnél, vállalatnál. Ők azért kapták a fizut, h működjön a dolog!

Ez pont olyan, mint amikor bki elkövet a saját hülyeségéből kifolyólag vmi hibát a munkahelyén, és áthárítják a felelősséget a főnökére, vagy a tulajra.

765. Sylvia81 (válaszként erre: 764. - Dfe9ecf3e2)
2010. okt. 9. 15:20
Igazad van egyfelől, de Bizsunak meg abban van igaza, hogy a felelősök fizessék!!!
764. dfe9ecf3e2 (válaszként erre: 762. - Cbcc5307fd)
2010. okt. 9. 15:19
nem is mondtam,hogy ne vonják felelősségre őket! De most jelen pillanatban szerinted ez a legfontosabb,hogy keressék ki a hibás? Nem az, hogy egyenek,legyen ruhájuk,hogy egyáltalán tudjanak hol aludni? De tényleg én kérek elnézést, én vagyok a hülye!
763. Ncilány (válaszként erre: 752. - Dfe9ecf3e2)
2010. okt. 9. 15:18
Van ott több politikus is akinek része van venne. Közösen viseljék a felelőséget.
762. cbcc5307fd (válaszként erre: 752. - Dfe9ecf3e2)
2010. okt. 9. 15:17

Mert tulajdonos ott, ezt én is hallottam. Másik azt mondod,hogy nem megoldás,hogy a felelősöket keresik, hát mi a megoldás? Tisztában vagy vele hány ember életét tették tönkre és lehetetlenítették el. Megmondom neked teljesen őszintén,hogy én felakasztanám aki erről tehet!!!

Szerinted az a szülő mit érezhet akinek ott halt meg a 1,5 éves gyereke?!

Az erre szakosodott emberek igenis keressék a felelősöket, mi többiek pedig segítünk amiben csak tudunk. Igenis a vezetőség a hibás, teljesen mindegy,hogy ki tulajdonos ott és ki nem. Felelősségre kell vonni őket!!

761. Ncilány (válaszként erre: 749. - C1e9612cd3)
2010. okt. 9. 15:12
Ő nem a közelébe lakik, minek is figyelte volna jobban??..
2010. okt. 9. 15:12

Remélem a felelős emberkék ezúttal nem ússzák meg!!

Inkább le sem írom,hogy mit csinálnék velük...

Ők nem hibáztak, persze egy ilyen gát, 2 másodperc alatt megreped és kiönt igaz?? Hogy a fenébe ne, az árvíz is 2 másodperc alatt keletkezik. Nekem azt senki ne mesélje be,hogy a sok eső az oka. Azt nem mondom,hogy mondjuk 2%-ban nem okolható, de több légi felvételt láttam az előbb amiről tisztán kivehető,hogy a gát túloldala is meg van repedve, szóval az még biztosan ki fog önteni. Nem kell ide természeti katasztrófa, az emberiség saját magával végez...

Életeket tettek tönkre ezek a szemét emberek, remélem az életben legalább most az egyszer végre az igazság diadalmaskodik.

Nekem egy barátnőm lakik/lakott kolontáron féléves kisbabával, nemrég épült a házuk még kész sem volt, rengeteg építőanyag a garázsban, hitel a házon.... borzasztó tragédia amin ezek a szegény emberek keresztül mennek. Akik pedig okozták ülnek a babérjaikon, én kitenném őket az emberek elé, és otthagynám őket,hogy azt csináljanak velük a károsultak amit akarnak!!!

759. Sylvia81 (válaszként erre: 758. - Dfe9ecf3e2)
2010. okt. 9. 15:11

Az egyik tulaj pont tegnap mondta egy újságírói kérdésre, hogy "a csorgó vizek azért vannak, hogy összegyűjtsék".

Grr......

2010. okt. 9. 15:09
Azért vicces,hogy előtte 1 héttel ellenőrizték. Akkor semmi jele nem volt? Ezt ki hiszi el?
757. 512009e634 (válaszként erre: 753. - Fbab8271ce)
Ez döbbenet... Az meg felháborító, hogy sz@rtak rá.
756. morkika (válaszként erre: 743. - Pethoevi)

Szerintem erről nem egy ember tehet, egy folyamat eredménye lett az egész. Kezdve azzal, hogy amikor Gyurcsány volt a miniszterelnök (és résztulajdonos a MAL-ban), akkor a vörös iszapot visszaminősítette a nem veszélyes kategóriába a veszélyesről, ezáltal rengeteg biztonsági előrírásnak nem kellett megfelelni!!! (ja, és sokkal több pénz maradt a zsebükben is!)

Szóval gáz az egész! Zárolnám a tulaj vagyonát és kifizettetném vele az össz kárt! 60 millárdos magánvagyonból talán futja is rá...

755. Ncilány (válaszként erre: 743. - Pethoevi)
2010. okt. 9. 15:07

Megszólalt egy tulaj.. eléggé zavart volt, én annak láttam. Kialvatlan nyúzott volt az arca. Szerintem érzi, érzik, nagy hibát követett, követtek el.. Nem egyedül a diri a ludas..

( ne értsd, ne értsétek félre, nem akarom védeni egyik milliárdost se. De tudnotok kell azt is nyílt titok : a top 100 leggazdagabb emberek között van, vannak. Nyúljon bele a zsebébe. Azért lett ekkora vagyona, vagyonuk, mert nem a beruházás és ilyen fontos dolgokra költötték. Vállalják a felelőséget!)

754. viva70 (válaszként erre: 732. - Krautmanno)
2010. okt. 9. 15:06
Én is csak a 1749-et tudtam felhívni. Vodafonos vagyok.
2010. okt. 9. 15:06
Az előbbi hír tv-s riportban hallottam: július óta szivárgott...a gátőr szólt a vezetésnek
752. dfe9ecf3e2 (válaszként erre: 745. - Filona9)
2010. okt. 9. 15:02
Ezt hol hallottad, hogy Gyurcsány tulajdonos ott?? Nem hiszem,hogy ez lenne a segítség,hogy a felelősöket keresik. Nekik élelemre,ruhára van szükségük nem erre,hogy dobálozzák a sarat nem védem én egyik politikust se,de azért a gátszakadásért ugye nem gondolod,hogy Ő a hibás?
751. Ncilány (válaszként erre: 737. - Mendra)
2010. okt. 9. 15:00

Kicsit tologatták maguk előtt ezt a felújítást. Bírja az.. Hát nem bírta. Szerintem ilyesmi történt. Pató pál úr módjára.

De ne ítéljünk előre.

750. Evawitch (válaszként erre: 747. - Sylvia81)
2010. okt. 9. 14:55

Hát igen. Kerteket sem ültethetnek tele, az biztos, de még sehogyan se. Ott élők, falusiak, általában kerti dolgokból élnek, most rákényszerülnek majd, hogy a boltból vegyék meg a zöldséget.

Nem tudom, hogy itt olvastam-e vagy az ajkai ismerősöm mondta, hogy szóltak nekik, kertből ne egyenek, de ha az sincs már akkor hogyan tudnának már enni belőle zöldséget/gyümölcsöt?! Ilyen marhaságot...

749. c1e9612cd3 (válaszként erre: 742. - Mendra)
2010. okt. 9. 14:55

én is így gondolom! Vki vmit nagyon elnézett! Nem hiszem el, h egy ilyen repedés egyik pillanatról a másikra keletkezik, ha nincs semmilyen külső hatás, mint old. földrengés, stb.

Fokozottan kellett volna figyelni a dolgokra az illetékeseknek, mert, ha én laikus felérem ésszel, h arra a rohadt betonszerkezetre, ami a gát falát adja, nem gyenge nyomással van maga az iszap, és ráadásul erőteljesen meglazította a talajt az elmúlt időszak gyakori, és nem gyenge mennyiségű esőzése, akkor talán egy szakembernek is kellett volna ennyi eszének lennie, és fokozott figyelemmel lenni egy ilyen veszélyes anyag tárolásánál! Pláne, ha az elmúlt 40 év alatt semmilyen szinten nem foglalkoztak ezzel a gáttal!

748. Ncilány (válaszként erre: 724. - 871a784b06)
2010. okt. 9. 14:53

Valahol nyaralnak.

Mindig a szegény adott, legalábbis legtöbbször Ők akik adnak.

2010. okt. 9. 14:50

Hát, azért egy új várost felépíteni nem kis lóvé lesz, az tény.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hányszor fog még visszanyalni a környezeti károkozás...

❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook