Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Vesekőről kérdések fórum

Vesekőről kérdések (beszélgetés)

1 2 3
36. Panni58 (válaszként erre: 35. - Melindike)
2010. márc. 3. 22:19

akkor csak óvatosan a tejtermékekkel! :)

sok-sok folyadék, ugrálás, és kijön az. csak kicsit szúr :)

2010. márc. 3. 20:34
Mint tegnap kiderült, nekem is kalcitos van...
2010. márc. 3. 15:30
mondjuk nekem kalcitos volt, és én azóta nem iszom tejet.
33. Panni58 (válaszként erre: 32. - Melindike)
2010. márc. 3. 15:28

nekem kövem csak egyszer volt, azóta csak homok. arra bevált. ha fájni kezd, pár napig szedem, aztán elmúlik. folyamatosan sosem szedtem.

lehet benne igazság, mert azt elősegíti, hogy kiürüljön, így nem nő meg nagyra, és a homok is kiürül, nem tud kővé nőni.

2010. márc. 3. 15:05

Elvileg azt mondta nekem a doki, hogy ez a gyógyszer megakadályozza az újabb kövek kialakulását ill. a kisebb kövek növekedését.

Ezzel kapcsolatban mik a tapasztalataitok?

31. Panni58 (válaszként erre: 30. - Csipkerózsika)
2010. márc. 3. 14:28

:)

a görögdinnye is nagyon hatásos

30. Csipkerózsika (válaszként erre: 27. - Melindike)
2010. márc. 3. 14:12

Nekem annyira volt csak hatásos, hogy ragyás lett az arcom tőle. Amúgy ugyanúgy szenvedtem, vagy egy hétig.

Többször volt már vesekövem, az egyetlen, ami tutira elvitte: szobahőmérsékletű SÖR. Ezt orvos mondta nekem nem hivatalosan. Megpróbáltam, és bevált. 2 doboz, és el is lehet felejteni az egészet.

Azóta is igyekszem beiktatni egy-egy sört időnként -pedig nem vagyok oda érte- és nincs semmi gondom, most már sok éve nem volt proglémám a veséimmel. Azelőtt állandóan.

29. melindike (válaszként erre: 28. - Panni58)
2010. márc. 2. 16:29
Köszi szépen a választ! ;)
28. Panni58 (válaszként erre: 27. - Melindike)
2010. márc. 2. 15:23
eléggé, ha iszol mellette elég sok folyadékot (2-3 litert naponta)
2010. márc. 2. 14:27

Rowatinex nevű kapszulát szed valaki?

Mennyire hatásos ez a gyógyszer?

26. 021a029148 (válaszként erre: 23. - Renice13)
2010. febr. 17. 08:53
Nekem 6 hét volt, mire kijött a kő és közben én is többször éreztem, hogy valahol éppen stagnál.
25. melindike (válaszként erre: 23. - Renice13)
2010. febr. 17. 08:50
Szerintem menj vissza az urológushoz vagy akár a háziorvosodhoz és kérj egy beutalót röntgenre. Azt megmutatja, pontosan hol tart a kő.
24. 021a029148 (válaszként erre: 23. - Renice13)
2010. febr. 17. 08:10
Szerintem megakadt valahol. Ha Ca-oxalát köved van, annak elég rücskös a felülete, így az könnyen "beakadhat". Én mindig éreztem, amikor távozott, azt a pillanatot, amikor "megszületett" a kövecske...
2010. febr. 16. 17:57
Na most az a helyzet, h megállt, pedig mikor írtam az első hozzászólást rá pár napra volt uh, és ott mondták, h 3 mm a kő, már lent van és innen nehezebben megy ki, de már nem kell neki sok. Na azóta nincs semmi fájdalom, de nem is jött ki. Ez min. 2 hete volt. Most akkor mi lehet? Megállt, v kijött úgy h nem tűnt fel v mi lehet??
2010. febr. 16. 11:32

Kérdezted még, hogy a robbantás ambuláns beavatkozás-e?

Igen, az. 1 órával a zúzás után haza lehet menni.

2010. febr. 16. 11:14

Jah és ha olyan alakú vagy nagyságú a kő, akkor hiába lépcsőzöl sajnos.

De ultrahang alapján kiderül minden.

20. melindike (válaszként erre: 2. - Renice13)
2010. febr. 16. 11:12

Sziasztok!

Nálam tavaly szeptemberben vették észre, hogy több vesekövem is van. Kettőt zúzni kellett, ami nem egy kellemes beavatkozás, de túl lehet élni.

A zúzás utáni napon simán kijöttek a kődarabok.

Én most abban a fázisban vagyok, hogy kőanalízire várok... szeretném kideríteni, milyen eredetűek a kövek.

19. pteri
2010. jan. 26. 09:52

Nekem 18 évesen volt akkora, és olyan rossz helyen, hogy műteni kellett. Aztán több kicsi is, sokszor. Volt, hogy észre se vettem , amikor kipisiltem, csak eltűnt a következő röntgenig. Volt, hogy sírva "szültem meg". Soha semmilyen görcsoldó nem használt, mondta is az orvos, hogy ilyenkor feleslegesen szedem, erősebb kell kórházban, de én sose mentem be, én se szeretem a kórházakat. Szerintem a kipisilésnél ez a 48 óra hülyeség, teljesen változó, milyen gyorsan jön ki.

Panni 58 ötletei jók, én is így csinálom, ha kell és használ. Apukámnak törni szokták aztán hónapokig jönnek ki a darabok, ez egy emberkínzás, de ambuláns.

2010. jan. 25. 10:14
Egy barátomnak is volt veseköve, amit megműtöttek, de csak 1 vesével jött haza a kórházból szegény. :(
2010. jan. 25. 10:13

Nekem 17 évesen volt először. Úgy derült ki, hogy egyik reggel begörcsöltem és véreset pisiltem. Azonnal doki, ultrahang, katéter, röntgen. Megállapították, hogy citrommag nagyságú kő. Kaptam Nospát, kő- és görcsoldó cseppet, és 4 liter vizet ajánlottak naponta, ugrálást, lépcsőzést.

Na ezt mind alkalmaztam, de ennek ellenére 6 hét alatt jött ki. Ezalatt többször voltam az ügyeleten, ahol injekciót kaptam a görcsökre, de nem kellett kórházba mennem. Szinte mindig tudtam, hol tarta a kő, mert milliméterről milliméterre érzed, ahogy halad. Nagyon fájdalmas, bárhol is tart.

A második vesekövem 25 évesen jött, az már gyorsabban és könnyebben született meg.

Tesómnak robbantották, majdnem 1 évig tartott, amíg a darabokat kipisilte...

16. e3cb7b027d (válaszként erre: 2. - Renice13)
2010. jan. 24. 20:47

Szia! Engem tavaly operáltak vesekőre. 3 hétig pár naponként előjöttek a fájdalmak. Kezdetben csak fájogatott, utána az ájulásig görcsöltem. Az urológián írták rá 2 féle gyógyszert, javasolták, hogy 2-3l szénsavmentes ásványvizet meg kell innom, mozogjak sokat, hogy csússzon le a kő. Hát sajnos beékelődött.. Olyan helyen volt, hogy csak műtéti úton tudták eltávolítani, de szerencsére nem hasfalon keresztül.

Sok embernek van veseköve, csak nem tud róla, mert bizonyos esetekben tünetmentes (csak akkor van a gond, ha nagyon megnő, így elzárja a veseutat, elhal, majd leáll a vese).

Az orvos dönti el, hogy miként szabadítson meg a kőtől, mert nem mindegy az összetétele, a felülete, és az elhelyezkedése(!). A műtéti megoldás a legjobb és legbiztosabb (nem csak hasfalon keresztül tudnak operálni, hanem húgycsövön keresztül is). Ha viszont ambulánsan zúzzák a követ, nem biztos, hogy úgy törik össze, hogy ki tudjon ürülni, vagy egy darabja beékelődhet..

2010. jan. 24. 19:27
kÖSZI MÉG VÁROM A TAPASZTALATOKAT
14. Panni58 (válaszként erre: 12. - Renice13)
2010. jan. 24. 19:13
Nekem 3 hét alatt jött ki. :)
2010. jan. 24. 19:12

Igyál sok vizet, vagy üres teát, ha bírsz, akár 1-2 litert, szépen folyamatosan, mondjuk egy óra alatt, ez meglöki, ha valahol elakadt. A lépcsőn ugrálás is jó ötlet. Lehet vény nélkül kapni a Rovatinex-et, az is segít az ürülésben. És ha begörcsöl, a nospa mitsem ér, erősebb görcsoldó kell.

Nekem ultrahangot és röntgent csináltak.

2010. jan. 24. 19:11
Azt mondta mindenk h ha nem jön ki az első tünetektől számítva 48 órán belül, gáz van... Ma eset letelik a 48 óra de még mindig nagyon fáj és nem jött ki... Ilyenkor mi van?
11. manul
2010. jan. 24. 19:06

Nekem egy éve volt vesekövem,előtte egy kicsit fájdogált néha a vesetájékom és a gyomrom mellett majd egyszer begörcsölt.Nem tudtam,hogy mi az,a férjem azonnal bevitt az ügyeletre onnan mentővel vittek kórházba.Kivizsgáltak kiderült,hogy mindkét vesémben volt kő,csináltak terheléses vizsgálatot is de a köveket már nem találták.Néhány nap alatt kiürült a szervezetemből.Éreztem amikor kijött eléggé kellemetlen volt.

Vannak beékelődött kövek is ebben az esetben beavatkozás szükséges.Nekem szerencsére magától kiürült.

2010. jan. 24. 19:04
mozogj,lépcsőzz
2010. jan. 24. 19:03

kellemes dolog :(

igyál rengeteget

2010. jan. 24. 19:03
nekem nem rég volt :)
2010. jan. 24. 19:01
no-spa-t írtak fel meg kamillateát
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook