Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Vendégváró, tavaszi félholdak recept

Vendégváró, tavaszi félholdak recept

A Vendégváró, tavaszi félholdak hozzávalói:
50 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
2 db tojás
15 dkg vaj vagy margarin
1,5-2 dl közötti langyos tej
1 mk só

A tészta kenéséhez:

15 dkg tömlős sajtkrém (fűszeres vagy tejszínes, ki milyet szeret)
15 dkg reszelt sajt

A töltelékhez:

1-1 db piros és zöld paprika apróra vágva
1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva

A sütés előtti kenéshez:

1 ek olvasztott vaj
1 tojás felverve
5 -5 dkg reszelt sajt


A Vendégváró, tavaszi félholdak elkészítési módja:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk. Kelesztő tálba tesszük, 35 perc alatt kb duplájára nő a térfogata. Ekkor lisztezett deszkára tesszük és ketté vágjuk. Az egyik darabot jól kinyújtjuk, megkenjük a tömlős sajttal, megszórjuk a felaprított zöldségekkel. (uborkát is tehetünk ) Feltekerjük, mint a bejglit, lekenjük olvasztott vajjal, majd a tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Egy nagyobb pogácsa szaggatóval a tekercsből félholdakat vágunk. Sütőpapírral fedett nagy lemez tepsire sorakoztatjuk. A másik cipóval így járunk el. 200 fokra bekapcsoljuk a sütőnket, majd hideg sütőbe téve megsütjük. Sütés ideje így kb 35 perc volt. Hideg sütőbe téve szépen kelt, ahogy melegedett a sütő.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A vendégváró, tavaszi félholdak elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook