Vélemények szombathelyi nőgyógyászokról (beszélgetés)
Szombathelyen:) Nem tudom,vidéken is rendel-e.
Női nőgyógyásznál eddig csak a Kékesi Adriennél voltam, én maximálisan meg vagyok vele elégedve. Kedves,türelmes,mosolygós,óvatosan vizsgál. egyidősek vagyunk(ő is 83-as születésű),fiatal kora ellenére jó orvosnak tartom.nála is szültem épp ő volt ügyeletben. Egyébként máshoz járok.a szülésemnél volt még egy még fiatalabb kezdő doki, nem tudja valaki hogy hívják?(valami Gergő?:)
Köszi:)De Cellbe,vagy Zalaegerszegen van a kórházba?
A Máv-ba rendel,de sokára adnak hozzáidőpontot.Széchenyi u.Madentkoba rendel hátul az udvarban balra.0630/9860-573 a száma ha magánba mész hozzá.
Szia!Kovács doktor hol rendel magánba?Melyik kórházba dolgozik?köszi
Szó se róla, legyen alapos, de ne okozzon indokolatlan fájdalmat. Ő már olyan szinten durva volt, hogy a vizsgálat után véreztem is pedig nem vagyok egy nyámnyila típus. Kovács dr-nál és az általam eddig ismert férfi orvosoknál ilyet nem tapasztaltam, akár idősebbek, akár fiatalabbak voltak. Anélkül is megvizsgáltak és "kitapogatták" a szükséges dolgokat, hogy le akartam volna ugrani a vizsgálóágyról.
Én ezt megértem, bár sosem tapasztaltam. Mondjuk én azt sem szeretem, főleg most vrandósan, amikor csak ímmel-ámmal néz meg valaki, hogy szó szeirnt nem is érzem. Megkérdőjelezem, hogy ilyenkor ő mennyire alapos? messziről nem lehet kitapintani mindent.
De eltérő az egyéni érzékenység is nyilván.
Életem során két női nőgyógyásszal hozott össze a sors. Mindkettőnél érezhetőbb volt a vizsgálat. Én azóta már nem is akarok női nőgyógyászt.
Petky doktornővel egyszer találkoztam a MÁV-ban, de soha többet nem szeretnék. Nagyon durván vizsgált, már azt hittem agykutató a nő, csak ő épp alulról indul el. Egy női orvostól azért mást várna az ember, nem? Azóta Kovács Lajoshoz járok a Madentkoba. Ő kísérte végig a terhességem is és nagyon korrekt volt.
Köszi a választ. Nem hiszem, h Petky doktornőhöz fogok még valaha menni. Tényleg keresnem kell valakit, csak mivel eddig is nő volt a nőgyógyászom, ezért gondoltam, hogy Petkyhez megyek.
A Máv rendelőben a Petky doktornőn kívül minden orvos nagyon rendes.Én nem voltam nála,csak a nővérem,de hasonló tapasztalatai voltak mint neked.Az Sztk-ba én már nem megyek,részben mert még egy hüvelyi ultrahangjuk sincs,másrészt meg egyszer akartam időpont kérés nélkül s.o.s-be fog.gátlót iratni(sajna azt hittem van még egy levéllel,de tévedtem és aznap kellett volna elkezdenem) és szinte úgy dobtak ki-a fiatal asszisztens csaj.Igaz,aznap a MÁV-ban sem fogadtak időpont nélkül és így egy magán rendelésen irattam meg 1000Ft-ért a palaceban,de mindegy:S 2hete kértem a máv rendelőbe időpontot,nov.14.-ére kaptam:O Ennek ellenére amint írtam,elégedett vagyok,bármelyik orvos is van ott,de igazából ajánlani a Kovács Lajos doktor úrat tudom.Szerdánként rendel magánba is a széchenyi utcában és nála csak 5000Ft a vizsgálat.Ez elég jó ár a 8-12000hez képest:)
Bencsik dr nem ajánlotta nekem anno (bár az lehet, ha h1n1 elleni volt...), most nem is kérdeztem, de én nem is szeretném beadatni.
eddig egyszer kaptam, amikor pici volt a kislányom és akkor mindenki beadatta magának a családban
Sziasztok!
Következő talán közérdeklődésre számot tartó téma: influenza elleni védőoltás.
Pár héttel vagyok szülés előtt és még nem elérhetőek az oltások (sem az ingyenes, sem a piaci alapon gyártott). Ti beadatjátok és ha igen mennyi idővel a szülés előtt? Levente ajánlotta, be is akartam adatni, de a talyit megkaptam novemberben, azt már nincs értelme beadatni, az új meg még sehol nem elérhető, bár a média három hete azt nyomja, hogy menjünk a patikába és vásárolhatunk oltást vény ellenében.....
Előre is köszi a válaszokat.
hát én elsősorban nem a kedvesség miatt választottam őt. Meglátásom szerint mindkettő általam ajánlott szülésznő precíz, alapos, megbízható, nem feltétlen a szülő nők lelkiállapotát helyezik előtérbe, hanem azt, hogy a szülés alatt mindent a leghatékonyabban és problémamentesen tudjanak megtenni értetek. Ettől függetlenül mindketten kedvesek is :-)
Nekem a vége fele a vizsgálataimra is bejött Éva, ha probléma volt egyből ott termett, szülés előtt, alatt, közben is maximálisan számíthattam rá. Akár csak annyiban is, ha bizonytalan voltam valamiben, kért, hogy hívjam minden esetben, akkor is, ha csak egy "mezei" nst vizsgálatom lesz.
Sziasztok!
Engem is érdekelne, melyik szülésznőket ajánljátok, de főleg az, hogy miért. (Azon túl, hogy kedvesek és segítőkészek)
Szintén első babás vagyok, és tanácstalan.
Marton Évát én megfogadtam, az elsőnél ő volt bent véletlen, a másodiknál őt kértem. Zsófi is vállal szüléslevezetést, ha jól tudom. Szerintem, ha szombaathelyi a nőgyógyászod, rajta keeresztül fel tudod venni velük a kapcsolatot vagy esetleg felhívod a kórházban a szülészetet. Én bent feküdtem a terhespatológián, akkor kértem meg rá.
Szia!Olvastam hogy szülésznőt fogadtatok,megtudnád adni az elérhetőségét és tudnál nekem részleteket mondani mi hogy zajlik?Első babám lesz és nagyon tapasztalatlan vagyok az ilyen dolgokban.
Köszönöm válaszod, és esetleg nem tudod hogy vállalnak e szülést, és hogy hogy lehetne velük kapcsolatba lépni?
szia, fiatalabban Makkné Kelemen Zsófiát, idősebbként Marton Évát ajánlanám.
Sziasztok!Tudna nekem valaki ajánlani Celldömölkön, vagy Szombathelyen szülésznőt?Nemrég óta lakok itt és nem ismerek senkit.
Hát, kinek a pap, kinek a papné. Én soha hasonlót sem tapasztaltam a vizsgálatot illetően, soha nem okozott fájdalmat, durvának sem tartottam. MÁsokat igen. Az SZTk-s körülmények borzalmasak. GOndolom, ez azért nem az orvosok hibája:)
Akkor leírom a személyes vélemény. Dr. Petky Ágneshez kértem időpontot, olvastam előtte róla rosszat és jót is. El kell mondanom, hogy nagyon örülök annak, hogy anno, amikor a legelső vizsgálatomra mentem mégsem hozzá jelentkeztem be. Sajnos nekem sem tetszett, ahogy vizsgált. Nagyon durva volt, már majdnem fájdalmasnak is mondanám. Az sem tetszett, hogy semmit sem mondott. Ha akartam tudni valamit, akkor kérdeznem kellett. Az is zavart, hogy nagyon hangosan beszél, a váróteremben minden szót lehet hallani. Amúgy az SZTK-s állapotokról hadd ne beszéljek, de ha legalább a vizsgálat normálisan zajlott volna, akkor még a körülménytől el is tekintenék. Az eddig nőgyógyászom körültekintően, de finoman vizsgált meg. Mindig elmondta, hogy mi fog következni, illetve, hogy mit tapasztal. Tény, hogy magánrendelés volt. Amúgy Dr. Radványi Krisztináról van szó. Nagyon elszomorít, hogy ha rendes,normális ellátást szeretnék kapni akkor mindig magánrendelőbe kell menni, miközben a tb-t levonják, fizetni kell.
Nagyon szívesen. ha lesz kedved, írd le pár szóban, te mit tapasztaltál. Bár érthető sok szempontból, de általában kevés szó esik ilyen fórumokon azokról az orvosokról, akiknek nincs magánrendelése, ill. akik nem vezetnek (már) szülést, pedig lehet, hogy valaki pont bennük találná meg a nőgyógyászát, persze ha nem épp terhesgondozáshoz keres orvost:)
Köszönöm szépen a választ. Közben kaptam időpontot is, holnap megyek.
Sziasztok! Akkor én leszek egy kivétel, aki pozitív dolgokat mond a Molnárról, bár én évek óta magánrendelésre járok hozzá...
- volt egy korai vetélésem 2 és fél éve, mikor felhívtam, azonnal fogadott és bár segíteni nem tudott már a babán, de amit tehetett megtett;
- második baba előtt teljesen összekeveredett a ciklusom, komolyan vette az aggódásom, hogy "már két hónapja" nem sikerül a teherbeesés, a kapott gyógyszerekkel 2. ciklusra teljesen oké volt és jött is a pozi teszt;
- a terhesgondozás alatt szerintem a megfelelő mértékben adott infókat, magától extra sokat nem mondott, de bármilyen lüke kérdésemre kaptam választ;
- CTG-re ingyen mentem a MÁV rendelőbe
- szülés előtt kórházba kerültem (vérnyomás miatt, azonnal beküldött), és többször bejött érdeklődni, mi újság;
- most a 2. babánál is hozzá járok, én elégedett vagyok vele.
Magánrendelése Szhelyen kedden van, Kőszegen szerdán, amit én tudok, de lehet, hogy még van más is.
Szülést nem vállal, csak tervezett műtétet végezhet a kórházban, arra van vmi szerződése
Idősebb doktornő, szüléseket már nem vezet. De a szakrendeléséről csak jót tudok mondani. Elég tapasztalt ahhoz, hogy ne ijesszen meg feleslegesen, de épp a tapasztalata miatt nagyon alapos is, és eleve is lelkiismeretes. Mivel az idősebb korosztály képviselője, nem az a típus, aki tegeződne vagy értelmetlenül bizalmaskodna a betegeivel, mégis kedves, megnyugtató a modora. Lehet, hogy valaki nem ilyen orvost keres, annak nem ajánlom, nekem meg épp ez szimpatikus. És merem állítani, hogy törődik annyit a betegekkel az SZTK-ban és a Máv szakrendelésen, mint más a magánrendelésén. Más kérdés, hogy UH-ra pl. máshová kell menni, mert nála nincs. De pl. rákszűrást nyugodtan bízd rá, ha így gondolod, nem lesz gond, hiányosság semmiben.
Petky a máv rendelőben is rendel. Legalábbis legutolsó infóim szerint. Én ott voltam nála többször is, rákszűrésen is. Nem volt vele gondom.
szia, attól függ milyen habitus áll közel hozzád: Koppány Csaba: alapos, tárgyilagos, Somogyi József: körültekkinteő, emberközelibb. Erről a kettőről van személyes tapasztalatom. Aki még "öregebb": Péter dr. és Móricz dr. A többiek 45 alattiak Szombathelyen, ha jól tudom...
Dr. Petky Ágnesről ki mit tud? Hogy zajlik az sztk-s rendelés? Rákszűrést ő végez? Eddig csak magánnál voltam, de szhelyen sajnos nincs női magán. Esetleg férfi magánrendelest kit ajánlanátok? Ne legyen túl fiatal.
Az őssejttel kapcsolatban simonictól ismertem meg ezt a linket. Érdemes megnézni, és könnyebb már a döntés is. Sajnos túl nagy üzlet, hogy könnyen hozzáférhető legyen a tényleges használhatósága. Én nagyon sokáig kerestem kutattam, olvastam, kérdeztem védőnőt, orvost, de az igazsgágot nem tőlük tudtam meg:
[link]
Szülésznőt is lehet fogadni? Én úgy tudtam, csak dúlát?
További ajánlott fórumok: