Végtörlesztés rögzített árfolyamon?! (beszélgetés)
Valóban előre gondolkodtunk,csak engem az bosszant,hogy sok kollégám most szidja ezt a lehetőséget,hogy micsoda szemétség,mert ők nem tudnak végtörleszteni.csak az nem jut eszébe,hogy kb.fél óránként kimegy rágyújtani,az napi kb.1 doboz cigi,havonta a feleségével együtt kb.40000Ft.na mi a férjemmel erről mondtunk le,amikor elkezdtük a Fundamentát "előrelátóan" fizetni.havi 40000Ft a Fundi-ba és megtehetem a hietlkiváltást,ő meg most ezért utál engem és dühébe elszív mégegy cigit.
Pedig én sem erre gyüjtögettem,hanem hogy legyen kert játszani a leendő gyermekemnek.
Az addig rendben van, hogy ki lehet váltani. De mekkora összeget?
Most sokkal olcsóbbak a lakások, mi lesz a fedezet????? Most a lakás a fedezet amiben lakunk, akkor ajánljuk fel még az Anyámét is?
6,9M-t vettem fel 2007-ben.2012.jan-ban 10,8M-t kellett volna vissza fizetni.180Ft-os CHF-on most 8,3M-t kellene fizetni.
A Fundamentánál már van kb.2 éve szerződésünk,amit fizetünk rendszeresen és megelőlegező hitelt kapnánk tőlük,amiből vissza lehet fizetni a lakáshitelt.Továbbra is lenne hitelünk csak a Fundamentánál Ft-ban és kedvezőbb feltételekkel.
Igen,adnak rá hitelt,természetesen jelzáloggal terhelik a lakást.Ha végtörlesztek az Ersténél,akkor ugyanis lekerül róla a jelzálog.
Én nem vagyok gazdag ember és nem zsebből fizetek,csupán nem vettem fel anno akkora hitelt hogy kacsalábon-fogó palotát vásároljak,csupán akkora lakást vettem hogy fedél legyen a fejünk fölött/1,5szoba/Nem gondoltam hogy amost aztán lehet szórni a devizahiteles lóvémat,mert ez örökké így marad 160Ft-on a CHF.Tisztában voltam az árfolyam kockázattal és mindenki tisztában volt aki felvette.A baj az,hogy sokan tovább nyújtózkodtak mint ameddig a takaró ért.Tisztelet a kivételnek és azokat sajnálom is.Neke is van olyan kolleganőm aki nem nyújtózkodott tovább,csak addig amíg lehetett,mégis sz@rban van mert a férje ott hagyta a gyerekkel meg a hitellel.Segítem is ahogy tudom,kinőtt ruhákkal stb.
De sok ember azt hitte hogy most aztán lehet venni 5 szobás házat minimálbérre mert a bankok sajnos megengedték.
Mi már akkor elkezdtnk Fundamenta megtakarítást fizetni,hogy majd jó lesz valamire,hát úgy tűnik most a hitel kiváltására lesz jó.Pedig mi arra terveztük hogy nagyobb lakásba költözzünk ha jön a gyerek.Nagyobb lakás nem lesz,de legalább pelenka lesz a kölyöknek.És már ennek is örülök!
Ha ez bejön, akkor a bankok versenyezni fognak, hogy adhassanak forint alapú kiváltó hitelt, hogy legalább a veszteségükből-ami konkrétan nem veszteség- valamennyi vissza jöjjön.
Úgyhogy a lehetőséget akkor ismerni fogjátok a sajtóból, a csapból is ez fog folyni.
A bankok nem mennének csődbe ettől,ez tévedés.
Viszont a magyar bankok 90%-a mögött ott áll a külföldi bank,a "főnök",aki pont leszarja,hogy Mo-n milyen állapotok vannak,mennyire kevés a pénze az embereknek,neki az extraprofit kell,minél több.Ha nem tudja beszedni a devizahitelekből,majd beszedi másból.így működik a (pénz)világ.
Ez azoknak tuti, akik egyébként is tudtak törleszteni, így most akinek még jobban jár, aki meg pénztelen arra valamilyen módon áthárítják a költségeket.
Most tervezik a munkabér utáni jó adós és rosszadós bevezetését, ami a tervezet szerint azt jelenti minél kisebb a kockázata a bankoknak annál kisebb kamattal juthatnak kölcsönhöz. Tehát mindig az jár jól aki eleve előnyben van az átlagnál.evvan. Szegény embert még az.....
engem is érdekel,én 1,2 millát vettem fel 5 évre még 20 hónapom van de ha így marad az árfolyam 3 millánál is töbet fizetek vissza:s ez pofátlanság sztem.
A bankok meg azt mondják csődbe mennek,ha én felvettem 150 ft-os áron és visszafizetem 180-al akkor nehogy már nekik az veszteség legyen.
Meg az nem baj hogy most mekkora haszonnal szedik be ahitelt?
engem nagyon bosszant ez!!!!
Nem hiszem,hogy ez olyan baromi sok családot érintene(bár így lenne)a másik meg az,hogy ne legyünk naivak,a bankok nem fogják ezt nagy létszámban megengedni az embereknek,mert hatalmasat buknának rajta.
Szerintem ez a terv 90%-ban a politikusoknak,üzletembereknek jó,akiknek forint milliói vannak megtakarítva...átlagemberre ez nem igaz.
A téma nagyon sokakat érint - engem is, illetve rengeteg ügyfelemet.
Én attól félek azonban, hogy ezt a bankok megvétózzák:-(
További ajánlott fórumok:
- Akinek nem sikerült végtörlesztenie :(
- Kérhető csak úgy az otp-nél, hogy nézzenek meg egy pénzlevételt, amit kamera rögzített?
- Nem birom bediktálni a gázfogyasztásomat, mert az írja ki a rögzített érték túl nagy, mit tegyek?
- Felszívtam magam és rögzítettem a mozgó lépcsőfokot. Lassan...
- Véleményeteket szeretném kérni meglévő K&H lakáshitelünkkel kapcsolatban, végtörleszteni szeretnénk...megéri?
- Kinek mennyire volt hatásos a sok évvel (pl.: 10-15 évvel) ezelőtti rögzített fogszabályozás?