Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Vegetáriánus töltött káposzta --török recept

Vegetáriánus töltött káposzta --török recept

A Vegetáriánus töltött káposzta --török recept hozzávalói:
Töltelék:
1 aprított vöröshagyma,közepes
15 dkg rizs
5 dkg mazsola /vagy ribizli/
5 dkg fenyőmag
1 evőkanál aprított petrezselyem
fahéj, csipetnyi

bors
1 evőkanál paradicsompüré
olaj


A Vegetáriánus töltött káposzta --török recept elkészítési módja:
Rizst megmosni,lecsepegtetni,szárítani.Előző napon jobb ,így gyorsabban haladunk a főzéskor. A vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a rizst,pár percig pirítani együtt. Annyi vizet tegyünk rá,hogy ellepje ,s a paradicsompüré kivételével minden más adalékot hozzáteszünk. Addig főzni,míg a lé el nem fő,és a rizs száraz lesz. Ekkor kell rá a paradicsompüré. A káposztalevelek ereit vágjuk ki,töltsük meg , sorakoztassuk őket egy fazék aljára. Öntsünk rá vizet, hogy ellepje, és egy citrom kicsavart levével öntözzük meg. Fedő alatt 1 órán át főzzük,hűtsük ki a levében,majd öntsük le róla a levet. Kihűtve tálaljuk.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A vegetáriánus töltött káposzta --török recept elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook