Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Vegán kenyérmuffin recept

Vegán kenyérmuffin recept

Elkészítési idő 70 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Vegán kenyérmuffin hozzávalói:
3 dkg élesztő,
6 dl víz,
30 dkg hajdinaliszt,
30 dkg barna rizsliszt,
1,5 dkg útifűmaghéj,
2 dkg olaj
1 dkg patikasó


A Vegán kenyérmuffin elkészítési módja:
Az élesztőt egy edénybe morzsoltam. Felöntöttem a kimért "kézmeleg" víz kb. felével. Az élesztős vizet egy kicsit megkevertem, majd hozzáadtam elsőnek az útifű-maghéjat. Ez az alap ahhoz, hogy jól sikerüljön a kenyér. Vártam kb. 2 percet, míg az útifű-maghéj magába szívja a folyadék egy részét. Hozzáadtam a liszteket, sót, majd az olajat és végül a viz másik felét. Egy közepesen nagy lágy gombócot formáltam az anyagokból. Amikor ez meglett, konyharuhával letakarva 30 percet pihentettem. Ezután szilikonos muffinformákba egyenletesen elosztottam és 180 C fokos előmelegített sütőbe tettem, ahol kb. 30-35 perc alatt megsül. Végül tűpróbával ellenőriztem, és ha nem ragadt rá, akkor kész ez a garantáltan gluténmentes kenyérmuffin. Miután kihűlt, akár szeletelhetjük is, mint a kenyeret.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Reform ételek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 26. 18:16
A vegán kenyérmuffin elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook