Varratszedés után mivel kezeljem a sebet? (tudásbázis)
Remelem, mert igy csunyabb, mint volt.
..es olyan, mintha szet lenne nyilva, mert nem egy vonal a heg, hanem szet van huzodva/ szelesedve kozepen, ahol az anyajegy volt- ez masoknal is igy van?
Contractubex -gél!
A legjobb,gyorsan gyógyit,és a hegesedést is szépen kezeli! Kapható a gyógyszertárakban,vény nélkül is!
De ezt egy jó sebész,a betegének ajánlani is szokta!!
Uh.. hát akkor az nem jó :(
Leszedik,összevarrják,leragasztják.. 2 naponta cserélni kell a kötést,víz nem érheti.
Gondolom,mert még akkor nyílt a seb és hátha belemennek a bacik,meg ilyenek. Szerintem nem szabadott volna így javasolnia :/
Nekem hála égnek nagyon szép már most. Elösször megijedtem mikor átkötöttem,mert össze-vissza álltak ki belőle a szálak :) de mivel az arcomon volt,teljesen másképp lett összevarrva mint annó a vállamon. Azt magán doki csinálta,szép összegért,de ezt most kórházba és szemmel látható a különbség. A doki is mondta. Nem látom h hiányozna a bőrömből ill. nincs összehuszkodva a bőr. 3 pici lukacska ahol meg lett kötve,rózsaszín picit de szép lesz szerintem :) ez tuti nem fog megvastagodni,mint a másik :/ semmi varrásnyom nem látszik.
Simán egy kis vizzel? Vatta? Zsepi? Fülpuci?
Körülötte ma már fürdéskor picit megmostam,mert 10 napig ugye le volt ragasztva,így koszos volt :)
Persze, azt simán lemoshatod.
Sőt, azért a mindennapos tisztálkodás is megengedett. :)
Körömvirágból én a zsírosabb állagút vettem.
Köszi mindenkinek!
El tudom kerülni többnyire az arclemosót,meg az alapozót is. A vizet azért kérdeztem mert ugye mikor leszedték akkor egy két helyen azért volt vérfolt,és most is ott van,csak odaszáradva és így az arcomon nem mutat vmi jól :/
Víz érheti, de ne áztasd.
A körömvirág krém tényleg nagyon jó.
Arclemosót, alapozót biztos nem használnék még egy jó ideig.
Sziasztok!
Anyajegy leszedés után vagyok ill. ma kiszedték a varratokat.
A doki mondta,hogy kötés már nem kell rá és 7-10 nap múlva lehet elkezdeni kenegetni. Körömvirág krémet javasolt,nektek mi a véleményetek róla? Abból is melyik fajtát vegyem? Jobban használ mint valami méregdrága kence hegekre?
A másik kérdésem az,hogy érheti már víz? Mi a helyzet az arclemosóval ill. alapozóval? Ezt sajnos elfelejtettem a dokitól megkérdezni. :/
További ajánlott fórumok:
- 3 éves kisfiam ekcémás.Tudnátok tanácsot adni mivel kezeljem?
- Porckopást mivel kezeljem?
- Gyakori piros torok !!!!!! antibiotikum helyett mivel kezeljem??
- Szoláriumban megégett a borom, mivel kezeljem, hogy ne fájjon ennyire?
- Ha ráharaptam a számra, mivel kezeljem?
- Kisfiam arca nagyon pattanásos, mivel kezeljem?