Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Van tapasztalatod a TársalKODÓ nyelvvizsgáról? Alapfok érdekelne elsősorban. fórum

Van tapasztalatod a TársalKODÓ nyelvvizsgáról? Alapfok érdekelne elsősorban. (tudásbázis kérdés)

2009. ápr. 5. 13:06

Sziasztok!

Meg tudná nekem valaki mondtani, hogy a kiírt vizsgaidőpontban (máj. 23.) hány órától kezdődik a vizsga?

Azon a napon délután esküvőre kell mennem, viszont a szeptemberi időpont már nagyon késő lenne.

Válaszokat előre is köszönöm!

Kristyna

9. 2df174aa9c (válaszként erre: 8. - Lillycsajszi)
2009. ápr. 4. 16:48
A neten régen volt fent, a Társalkodós nyelvvizsgaközpont honlapján,biztos most is van.
2009. ápr. 3. 18:24

Sziasztok!


Nem tudnátok olyan linket adni, ahol letölthetek gyakorló feladatsorokat a nyelvvizsgához? A mintafeladatsort már megoldottam.

Előre is köszi!

2008. dec. 15. 20:42
Na igen, ezt én sem értem. De csak nem szólok egy 22 éves nőnek, hogy fiam, jegyzetelj! ha magától nincs enniy esze... Januárban megy, angol alapfok.
6. MelisUK (válaszként erre: 5. - 1eb84e4bad)
2008. dec. 15. 19:01

Huh, akkor azzal a nyelvvizsgával még várnia kell egy darabig. :P Milyen nyelvről van szó?

Sosem tudtam megérteni, hogy miért olyan szétszórtak egyes tanítványok. Kár, hogy csak magamból tudok kiindulni, így nem igazán tudom megérteni a gyengébbeket. Neked hogy megy? (Bár én csak a gyakorlati tanításokon tanítottam eddig, szóval nincs sok tapasztalatom. Plusz korrepetáltam tankörtársakat az egyetemen. :P)

5. 1eb84e4bad (válaszként erre: 4. - MelisUK)
2008. dec. 15. 17:57
Köszi! :-) hát az a baj,hogy a csajszi szerintem a gyengébb lesz a 2 vizsgázó közül... sajna nem igazn jegyzetel az órán, nem írja fel a szavakat, és ezredszerre is megkérdezi uyganazt... És meglát egy mondatban 3 szót, majd kreál a kis agyában egy sztorit hozzá, és onnantól kezdve tök mindegy mi áll a papíron, amit ő elképzelt, azt mondja.
4. MelisUK (válaszként erre: 3. - 1eb84e4bad)
2008. dec. 15. 15:59

Nincs vele semmi gond. Én is megilletődtem először, mert előtte olyan nyelvvizsgán voltam, ahol a tanárral kellett beszélni. Az az igazság, hogy sokkal egyszerűbb diákkal társalogni, hisz jobban megéri a másik diák, mivel nem csűri csavarja a mondatokat. Főleg akkor, ha egy diák gyengébb, nagyon tud mellette érvényesülni az erősebb.

Véleményem szerint jobb a középfokú nyelvvizsgára elmenni, hiába alapfok kell, hisz ha kevesebb százalék jön össze, akkor az alapfok azért általában megvan.

Szóbelin a lényeg, hogy folyékonyan beszéljen az ember, ne gondolkozzon a mondat összerakásán. Én így 98%-ot kaptam. A lényeg, hogy ne tanuljon be az ember előre mondatokat, mert az nagyon látszik és nem pontozzák fel, hogy milyen ügyes volt, mert a bemutatkozás és az utazási élmény vagy más egyéb, amik otthon "betanulhatók" az folyékonyan, bonyolultabb mondatszerkezetekkel megy, majd amikor a tanárral vagy a másik diákkal kell beszélni, akkor meg alig halad a sztori... Véleményem szerint tilos bármit is betanulni és magukon a nyelvórákon az adott nyelven lehessen csak beszélni. Angolul így fél év alatt megtanultam, míg a némettel hosszú évekig szenvedtem a hagyományos magyarul oktatás végett. Majd németből is úgy jött össze a 98%-om szóbelin, hogy egy német anyanyelvű tanárom volt, aki még angolul tudott, én persze akkor még nem, így rá voltam kényszerítve, hogy mindent németül mondjak és kérdezzek. Ez volt az igazi, csupán egy hónapig elég volt velem beszélgetnije, ezerszer többet ért, mint bármelyik tanfolyam vagy magyar magántanár.

2008. dec. 15. 15:38

Igen, ezt a Kodolányi JÁnos Főiskola szervezi. Ezért a név.-))) Akkreditált, egynyelvű.

A tanítványom ilyenen szeretne vizsgázni.

És milyen az, mikor egy másik vizsgázóval kell beszélgetned? nekem nem nagoyn tetszik ez.

2008. dec. 15. 13:29

Ez egy bizonyos nyelvvizsga típusa lenne? Még nem hallottam ilyen nevű nyelvvizsgáról. Elfogadják ezt az egyetemeken?

Olyanról már hallottam és részt is vettem benne, ahol két vizsgázó diáknak kell egymással társalognia a szóbelin, vagy a diáknak és egy vizsgáztató tanárnak.

2008. dec. 15. 11:58
Van tapasztalatod a TársalKODÓ nyelvvizsgáról? Alapfok érdekelne elsősorban.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook